Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kulfoldi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer egy gyógyszergyár vezérigazgatója azt nyilatkozta, a magyar adórendszerrel nem az a baj, hogy ilyen vagy olyan, hanem hogy évente változik és lehetetlen előre tervezniük, miközben egy orvosság kifejlesztése akár egy évtizedig is eltarthat. Nos hasonló a helyzet a…..
Kulfoldi 2010.09.17 17:35:51
Mint kulfoldon elo magyar szeretnem megosztani tapasztalataimat. Mindenekelott elnezest kerek az ekezet nelkuli karakterekert, nem all modomban magyar billentyuzetet hasznalni.
Ket orszagot emlitenek meg mint kovetendo pelda: Svajc es Singapore. Mindket orszagban eltoltottem huzamosabb idot es lattam (latom) hogy mukodik a rendszer. A ket orszag egyebkent nagyon hasonlo es legendas torvenyi szigor es szabalyok szempontjabol. Habar a problemat mashogy oldottak meg, az alapveto megkozelites mindket orszagban ugyanaz: Elfogadtak, hogy az szorakozas zajos es ez egy megvaltoztathatatlan teny. Csendesen szorakozo fiatalokat es kussban hazasetalo reszegeket vizionalni abrandozas.
Singapore 2 nagyobb szorakozo negyedet hozott letre (pl: Clarke Quay) ahol nincs mas csak szorakozohely. Tettek ezt az uzleti negyed kozepen, ahol ejjel amugy se zavarnak senkit. Csak sajnos Budapesten nincs uzleti negyed.
Svajcban hasonlo a megoldas csak itt egy-egy utca van tele szorakozohelyekkel. Tobbnyire olyan utcak ahol irodahazak vannak, de azert laknak is arrafele. Ellenben e torvenyi szabalyozas a kozossegi erdekeket mindig az egyeni erdekek fole helyezi. Ertsd svajcban egy lakokozosseg vagy egy ember nem tudja elerni hogy egy hely engedelyet bevonjak. Ez egy altalanos elv arrafele, pl az utfelujitasokat, villamospalya epites, minden ilyesmit ejszaka csinalnak 10-tol 6-ig, hogy a forgalmat ne akadalyozzak. Aki ott lakik tur.
Budapesten nincs olyan hely ahol tobbnyire irodak lennenek igy a kulfoldi pelda nehezen kovetheto. errol lekesett a varosvezetes amikor mindenfele irodahazak epiteset engedelyeztek. Velemenyem szerint vegul egy olyan keruletnek kellene bevallalni a szorakozonegyedet, amelyik rossz helyzetben van, szuksege van a plusz adora, munkahelyekre amit ez jelent. Termeszetesen csak belso kerulet johet szoba.
En csak egy olyan keruletet tudok mondani, amelyikre ez raillik: a 8 ker.
Ott nem artana plusz munkahely, plusz bevetel az onkormanyzatnak, felujitasok amit a szorakozonegyed hozna. Sok a lerobbant epulet amik helyere ujakat huzhatnanak es 2 metrovonallal is megkozelitheto (lesz).

Vagy talan egyszer a nyugati palyaudvar vaganyai fole megepul egy uzleti irodanagyed, ahol az epuletek also szintjeit szorakozohelyek foglaljak el.