Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csodaszép

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orosz Dénes második egészestés filmrendezése, a Coming out nagy port kavart számos vitatott elemével, és a média valósággal szétcincálta a művet. Mindez nem hátráltatta (sőt, valljuk be, valószínűleg a rossz hír pont, hogy segítette) abban, hogy a film átlépje a 100 000-es…..
CuppCake Főszerepben a süti! 2013.08.14 18:13:23
Összegyűjtöttem a teljesség igénye nélkül néhány film- és sorozatrészletet, amiben valamilyen sütemény szerepel, és ennek jelentősége is van. Ezeket láttam is, szerettem is, de ha eszetekbe jutnak hasonló vicces vagy érdekes jelenetek, örülök, ha elkülditek kommentben. Az…..
A büszkeség, a bátrakra emlékezés és a részeg skandinavisztika szakos lányok ünnepe volt március 15. Budapest utcáin, természetesen fotósaink mindenhol ott voltak. A Fidesz ünnepségén Orbán Viktor beszéde alatt több ismerős arcot is felfedezhettünk a tömegben. A Budapestre…..
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
csodaszép 2012.03.04 18:27:23
@Megfigyelo: Csurka kiegészítésként: a Csurka papa 1944-ben a jó szolgálataiért kapott egy gyárat, amitől elég hamar megvált, de nem önszántából.A gyűlölet már innentől determinálta.
Azoknak küldöm ezt a postot, akik múltkor fennen hangoztatták, hogy márpedig az MSZP igenis emberségből, emberbaráti szeretetből, és az emberek iránti együttérzésből vett részt az Éhségmeneten. Frászt, aranyoskáim. A szocik szavazatokért bármit. Könnyfakasztó vallomások a…..
Reggel 6 és 9 óra között nem lenne érvényes a nyugdíjasok kedvezménye és a 65 év felettiek teljesen ingyenes közlekedése Budapesten, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tegnap nyilvánosságra hozott javaslata szerint. A tanítás és a munkakezdés…..
csodaszép 2012.02.22 16:02:43
@Kóser Malac: A minimálbérükből? vagy amíg a közvetítőket és munkahelyeket keresik föl a semmiből? És ha...na, nem sorolom a keserveket, de nézzük a másik oldalt : a járművek követési ideje hosszabbodik, kinek lesz jó? Ha eddig tíz percet várt vki, és most húsz percet kell várnia, v lekési a húszpercest, akkor újabb várakozási idővel kell számolnia, ezért korábban indul hazulról mert ha késik, kirúgják. A tömegközlekedés így lassan leépül,mert érdemesebb lesz kerékpárral menni. Aztán egy idő után kitalálják, h annyi már a kerékpáros,vessünk ki rájuk útadót, a 20 év alattiak, 40 év felettiek nem használhatják, mert veszélyes üzem, nagy a biztonsági kockázat, nem fizeti a TB ( ha még akkor lesz olyan).Az állítólag megspórolt javakból épített stadionokba sem jutnak el az emberek, így hamarosan beszántják,és a pályagondnokok paradicsommal kápráztatják el az öt km-ren belüli lakosokat.
Tisztelt Miniszterelnök úr!A minap Ön Jávor Benedek úrhoz címzett nyílt levelet tett közzé, amelyben egyebek mellett azt veti az Önökkel együttműködni nem kívánó frakcióvezető szemére, hogy erkölcsi alapon utasítja el az ellenzéki összefogást, s nyilvánvalóvá teszi, hogy…..
csodaszép 2012.02.03 12:21:05
Állandóan előkerül, hogy ki hogyan szerezte a vagyonát, és attól függően, hogy ki melyik pártot részesíti az elfogódottságtól könnyes szemmel előnyben, utál, elnéz ,és AKÁR a saját érzéseit elnyomva kiáll a választottja mellett. (Érdekes, ezek az elvek nem vonatkoznak a családi és baráti kötelékek megtartására, a családon belüli toleranciára, előbb vesszen a család, a barát, mint a PÁRT.)

A rendszerváltás nem egy nap alatt ment végbe, ez egy hosszú folyamat volt, évek kellettek hozzá. Most sokan azt mondják, pár évvel, sőt még egy évvel a változások beállta előtt sem tudták elképzelni, hogy a hatalom megdőljön. Pedig sok jel volt, csak nem figyeltek, a nyolcvanas évek már a családi gyarapodásról szóltak, a gmk-ról, na meg az utazásokról, autócserékről, szóval a többség
jól el volt a saját kis világában.
Akkoriban a szociológusok szerint országunk a középszerűek országa volt, a kiugróan magas képességűek és a korlátlan szabadságot igénylők elhagyhatták az országot. (Nem éppen volt jó ez így, ahogy most sem).
Szóval, az elképzelhetetlen váltáshoz sok idő kellett. Ehhez nemcsak a szamizdatokat terjesztők, kis és nagy forradalmárok kellettek, hanem a hatalom erőinek időbeli átállása is. Kellettek az osztályvezetők, és főleg a helyetteseik (állítólag az ő forradalmuk volt), akik gyermekei egyetemekre jártak, a Gyurcsányok, Kövérek, Orbánok, stb a kapcsolati rendszerek szövevénye, sok-sok akár eltérő elv, érzés, indíttatás. A lényeg: ÖSSZEFOGÁS.

Aztán ki hogy szerezte a vagyonát egy tőkehiányos országban? Ebből minden párt jól kivette a részét. De bánja fene, valakinek munkát kell adnia a többieknek, azt már láttuk, hogy a közös ló nem bírja sokáig. Legyen erős tőkés a magyar is, ha hozzájárul az ország gyarapodásához (foglalkoztatás, beszállítók, adó, tudományfejlesztés-kutatás, oktatás, mecenatura, stb).Az erős magyar nagyvállalkozó többsége nem hozta az elvárásokat,igaz a kapott vagyonért cserébe alig volt követelmény. A lényeg: mégis ők a mi magyar tőkéseink, akik ÖSSZEFOGÁSSAL ,új gazdaságpolitikával pozitív irányba mozdíthatnák el ezt az elszúrt valamit, amit zászlóshajósunortodoxnak címkéznek.

Szó, mint szó, csak összefogás hozhat eredményt, aztán hogy a történelem tanulságait a közösség hogyan fordítja a saját javára, erre kell a demokrácia, a folyamatos kontrol,a változtatás, a fejlődés lehetősége
Tegnap bemutatkozott az MTV új közéleti műsora, a Jelfogó. Első gondolatunk talán az, hogy senki sem tudja olyan jól orálisan kényeztetni az Orbán kormány hím tagjait, mint Halász Zsuzsa. Ez az állítás viszont nem állja meg a helyét. Több okból sem:Az első ok, hogy Zsuzsa…..