Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neuromanc

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor Békemenete is képviseli magát Varsóban a lengyel függetlenség napján felvonuló nacionalista, szélsőjobboldali menetben. A náci eszmékkel nyíltan szimpatizálókkal szemben minden évben megmutatja magát a másik Lengyelország is, egy olyan aktív mozgalom vezetésével,…..
neuromanc 2012.11.12 09:58:12
@Csehszlovák Kém:
Ami a magyar zászlókat illeti: könnyen megtörténhet, hogy a többi (nem állami) vonulgatásra is mentek ki Magyarországról, szélsőjobbra, szélsőbalra, anti és kontra.. :)
De amit te "Orbán Viktor Békemenete" - ként emlegetsz a poszt elején, az a Civil Összefogás Fórum szervezésében odautazott autóbusznyi ember. Ők valóban a központi ünnepségre mentek.
Ezért tartom manipulatívnak azt a mondatot a poszt elején, amely összemossa a két dolgot.
üdvözletem.
Bevallom, az elmúlt öt napban nem láttam internetet (ne tessék irigyelni, nem nyaralás, hanem munka), így cseppet lemaradtam a világ történéseiről. Egy hatalmas különbséget azonban felfedeztem: öt nappal ezelőtt szerintem senki sem tudta, hol van Azerbajdzsán és Örményország,…..
Nem csupán arról van szó, hogy a Zsolt lassan málló agyából ismét előkerült valami borzalom. Szerintem érdemes rákérdezni a kultúrába ivódott előfeltevésekre, hogy vajon tényleg érvényesek--e; és bizony olyan régi mítoszokat sem árt olykor felülvizsgálni,…..
neuromanc 2012.08.23 22:40:58
@zfuly: Egyetértek. Szerintem is hülye. Mármint Balavány. És a Zindex is, hogy efféle zagyvaságokat címoldalra tesz.
Nemrég a TASZ véleményt nyilvánított egy nagy vihart kavart oroszországi esettel kapcsolatban. Ahogy lenni szokott a kommentelők nem igazán értették meg, hogy miről is van szó. Történt, hogy Oroszországban egy Pussy Riot nevű fiatal lányokból álló punk banda bement egy…..
Igencsak tanulságos az elmúlt napok híranyagát áttekintve az a gyakorlat, ahogy a mai magyar médiában szelektálják a híreket. Az elmúlt napok hírei között keresve a „homoszexuális” emberekkel összefüggő híreket, június 22-én a keresési listák 90 %-át az élettársát…..
neuromanc 2012.06.23 17:43:37
@neuromanc: ...továbbá a szóban forgó sporteseményen csak melegek vehetnek részt, ergo pl. engem kirekesztenek a nemi orientációm alapján? ez nem diszkrimináció?
neuromanc 2012.06.23 17:48:04
@AnnaKarenina: "saját közösségükben ugyanazokat a dolgokat is szeretnék átélni, amit a heterók. Vagyis mi elkülönítjük őket, és csodálkozunk, hogy ők elkülönülnek."

pardon, de tudtommal semelyik nemzetközi sporteseményen nem vizsgálják a nemi orientációt, tehát a melegek is ugyanolyan esélyekkel részt vehetnek," tehát átélhetik ugyanazokat a dolgokat, mint a heterók"...
túl van ez spilázva, és akkor még finoman fogalmaztam. A SPORT szellemét és lényegét viszont lehúzza az efféle "elkülönülés".
neuromanc 2012.06.23 22:58:54
@Unionista_:
na figyelj csak, te kishülye sejthalmaz : ha azt akarjátok, hogy a többségi társadalom elfogadjon benneteket olyanoknak, mint mindenki mást ( vagyis ne diszkrimináljon), akkor ne provokáljatok minden sarkon, hogy aztán rinyálhassatok... nekem van meleg kollégám, akivel 6 éve dolgozunk együtt, mindenki tudja róla, hogy homoszexuális, de senki nem foglalkozik ezzel, mert a fickó nem villog a szexuális ízlésével, vagy mi ez, hanem él normális ember módjára.
Ha hiszed, ha nem, a legtöbb ember magasról sz...ik arra, hogy ki kibe hogyan dugja a saját hálószobájában, a csukott ajtó mögött.
Csak ne dörgöljék folyton mondeni orra alá, hogy "meleg vagyok, ezért felsőbbrendű vagyok, de jaj, kirekesztenek".
Egy nagy frászt.
A nemzeti hovatartozást pedig kéretik nem összekeverni a nemi orientációval, mert ez egyszerűen ízléstelen!

oszt jóccakát.
Mandiner blog Géza a rengetegben 2012.06.13 11:01:00
  Szőcs Géza lemondott. Ez mindenkinek jó, s leginkább talán Szőcs Gézának. A költő-politikus fantomokat, Esti Kornélt, barátokat és ellenségeket megszólító, lírai hangvételű közleménnyel búcsúzott hivatalától. A kultúrpolitika nehéz, embert próbáló feladat, s szinte…..
Volt egy régi világ, talán igaz sem volt, amelyikben egy jobb sorsú ország mellett létezgetett egy nagyon szerencsétlen, nagyon szánni való, illetve inkább lenézni való, kicsi szépséghibával ugyan, hiszen abban a szörnyülködésre késztető országban elég sokan beszélték…..
neuromanc 2012.06.12 09:49:13
@maroz: "A futtatóiról is akarsz beszélni? :)" nem, nem akarok beszélni. legalábbis azzal az elvakult gyűlölettel, ami belőled ömlik, nem lehet érdemben társalogni.
valóban, sokakat ért súlyos attrocitás akkoriban.volt, aki bele is halt. de mindez még nem nullázza le Tőkés AKKORI .érdemeit ... de te, gondolom, érintettként, a helyszínen (Ceusescu Romániájában) szereztél pontos információkat ...:)))
neuromanc 2012.06.12 09:52:41
@dr. mesterseges szinezek: persze, persze. lehet vitatni Nagy Ferót, Tőkést, Szabó Istvánt, stb. De nálam a "tizenöt perc hírnév" verte ki a biztosítékot. Nem ártana helyén kezelni a történteket. Látszik, hogy maroz még egy langyos pofont sem kapott életében a szekusoktól...
A hétvégén tüntetést szerveznek a rasszista-antiszemita megnyilvánulások és a Horthy-korszak restaurációja ellen. Mi mindenkinek azt javasoljuk, mint ilyenkor mindig, hogy ha egyetért a tüntetéssel, menjen el. Ha pedig nem, akkor ne. De ez a tüntetés most túlmutat magán, sőt…..
Ez a kérdés a "lehet-e hit nélkül élni" kérdéskör egyik érve szokott lenni a hívők részéről. Gyakran hangzik el ilyen-olyan változatban. Most azért vettem elő, mert egy cikkben olvastam erről a Huffington Postban. A cikk egyébként az elején egész merészen, és lendületesen "szedi le a keresztvizet"…..
Kettős Mérce A fenébe is, Milla! 2012.06.04 14:46:17
Én kedvellek titeket, sokszor nem értek egyet azzal, amit csináltok, de azt gondolom a cél, a társadalmi aktivizmus segítése, az egyik legfontosabb dolog, amelyet ma Magyarországon tenni lehet! Csináltok számtalan hülyeséget, de mindenki hibázhat. Viszont azt a képet és szöveget,…..
         Mint azt maroz kolléga észrevételezte, egy bizonyos Nyírő Gyula nevű író újratemetését nem engedélyezték Romániában. Legalábbis a fél magyar internet szerint.    Nem tartják meg Nyirő Gyula író újratemetését vasárnap…..
neuromanc 2012.05.27 22:43:07
@épészmérnök: Pardon, de mit cáfoljak ?
neuromanc 2012.05.27 23:00:21
@jotunder: Így már világos: meg kellett ünnepelned a ritka és külnleges eseményt (azt, hogy eszedbe jutott valami) :))

@maroz: Persze, természetesen.:) fantasztikus a humorérzéked, annyi szent! :)
neuromanc 2012.05.27 23:37:17
@netukki: húú, ez már paranoia a javából :)))
  Máris reagált az előző bejegyzésemben foglaltakra Andrassew Iván író, újságíró. Üzenetben tette ezt, mivel azt mondja, kommentben nem tudta, mert nem tud regisztrálni. Úgyhogy elektronikus levelet küldött. Mint ismeretes, ő az, aki a Tőkés Lászlóról szóló legújabb…..
neuromanc 2012.05.23 07:45:42
Itt és most nem Tőkés mellett/ ellen foglalnék állást. Andrassew az, aki nagyon megérdemli a szívlapátot:

1." nem azért írtam, mert a romániai választásokra szántam botránykönyvnek - amikor elkezdtem, azt se tudtam, mikor lesznek a választások -, hanem azért, mert attól tartottam, hogy Magyarországon Schmitt Pál helyett Tőkés László lesz az elnök. "
Valami nem stimmel: amikor Schmitt széke inogni kezdett, már régóta tudtuk, hogy mikor lesz a helyhatósági választás Romániában. Sőt, azt is tudjuk évek óta, hogy IDÉN választási év lesz/van Romániában. Andrassew, aki állítólag újságíró, ezt nem tudta volna?! Ostoba, vagy az olvasót nézi ostobának.

2.Andrassew tákolmánya műfajilag meghatározhatatlan, bár ő könyvnek nevezi. Interneten keringő ez+az (pardon, blog is, talán még újságcikk is) , innen - onnan hozzá "eljuttatott" magánlevelek tartalmát ollózta össze, ezt ő maga mondja. Források hitelességét nem ellenőrizte, az állításoknak nem járt utána. Erre a gimnazista fiam is képes. Ha a szerző (saját bevallása szerint) szégyenkezik műve megírása miatt, megértem. Magára valamit adó újságíró ilyen gagyi fércmunkát nem vállal.

2. A "mű" viszont eleget tesz a valósgáshow-t bámuló, Blikken művelődő átlagos magyarországi szellemi igényeknek. Hajrá, kultúra! Nyilván eladható. És, amint hallom, Erdélyben is terjesztik, szinte tukmálják a népre.
A köztévé nem gyakran hallgatja meg az ellenzéki mozgalom vezetőit, konkrétan most először fordult elő, hogy behívták egy műsorba az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom egyik képviselőjét, persze csak azért, hogy mondja már el, hogy miért akarják tönkre vágni ezt…..
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
neuromanc 2012.03.05 11:25:34
@bandeirante: A szerződést megkötik. A macska felmászik a fára, és ha már végzett e cselekvéssel, akkor ott ül/ ott van. Én inkább így használom.
A "kerülezés" -től nekem is feláll a szőr a hátamon.
Mostanában újra tombol a rémálom, elkezdtek a megosztó politika falai, a kritikátlan gyűlölet politikai oszlopai felépülni. Kurva szuggesztív egy dolog, és mivel a politikában mindenkinek megvan a saját igazsága, egyszerű is. Azok a fogalmak amiket az elmúlt 1 évben temetni…..
A Köztársaság, mint szimbólum, és főleg ennek védelme képes lehet-e összefogni, és tettre sarkalni az embereket? Az Orbán-kormány antidemokratikus lépései vajon elkendőzhetik a különböző szervezetek közötti különbségeket? Mi az a demokratikus minimum, aminek elfogadásáról…..
neuromanc 2012.01.15 19:30:28
@-Astaroth-: Nem mellesleg a Scotsman cikkéből az is világosan kiderül, hogy a szerző elolvasta, amiről ír ( t.i. a magyar Alkotmányt)... tucatjával jelentek meg írások ugyanebben a témában a külföldi sajtóban úgy, hogy a cikkíró csak abból indult ki, amit magyarországi haverjától hallott/ esetleg magyarországi netes felületen olvasott.
No, lehet továbbgondolni...:)
Orbán és BarrosoForrás: hirhatter.huKOMMENTÁRHa az EU a végsőkig elmegy Magyarországgal szemben, tevékenyen részt vállal az ország gazdasági összeomlásában, és ezzel végső soron az európai politikai kultúra alapjait kérdőjelezi meg és tovább rombolja az egyébként sem…..
neuromanc 2012.01.05 23:12:26
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Akkor elmagyarázom : aki nem járul hozzá a költségvetéshez, hanem "külföldre viszi a cégét" és "egy büdös vas adót nem fizet" itthon, az ne pofázzon bele a hazai gazdaságpolitikába, és ne legyenek olyan elvárásai, amelyeket a költségvetésből kell finanszírozni.
Nem kell belekeverni sem a határon túli magyarokat, sem a szavazati jogot.

"És ha otthon van a vagyon? Akkor sincs köze? " Ez pontosan mit jelent? Pénz a párnacihában, minimálbérre/segélyre bejelentve, adót nem fizetve?
neuromanc 2012.01.05 23:17:42
@Counter: Akkor Magának is kénytelen vagyok pontosítani: NEM a négyévente érvényesíthető szavazati jogról van szó, hanem a szűnni nem akaró, hangos virnyákolásról, pofázásról, követelőzésről, na.
És nem keverném ide a határon túl élő magyarságot, amikor az ügyeskedő, adóelkerülő magyarországi vállalkozókról van szó.
Szerintem értette. :)
neuromanc 2012.01.05 23:23:36
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem tudom miért lovagol a közügyek gyakorlásán, ezt maga hozta szóba, nem én.:)
Én kérek elnézést, de itt pusztán erkölcsi (és nem jogi) megközelítésről beszéltem.
Jó éjszakát! :)
Amióta reklám van a Tényekben, a műsorvezetők unatkoznak, miközben mi azt nézzük, hogy most harminc darab multivitamin áráért harmincöt szemet kapunk. Csak a kiemelt gyógyszertárakban. Persze azt is képzelhetném, hogy a reklámszünet közben Várkonyi Andrea horgol, Azurák Csaba…..
  Nagy igazság ez, Majtényi úr, s hálából adok én is egyet cserébe: sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. (Bayer Zsolt, ma)        Ceausescu kutyái voltak ilyen magabiztosak 89-ben.…..
neuromanc 2012.01.05 11:05:58
@genyamagyar: ugyan, dehogy jogos, marhaság.
Ilyen alapon BÁRMELYIK magyar ( vagy más) kormányra rá lehetne erőltetni ezt a hasonlatot...:)
neuromanc 2012.01.05 11:13:56
@genyamagyar: Akkor viszont legyen Argentína, ott a tarthatatlan eladósodás miatt omlott össze minden :(

...és tényleg nem kívánom neked, hogy megtapasztalj egy olyan valóságot, amilyen a Ceausescu Romániájában volt
neuromanc 2012.01.05 11:16:36
@genyamagyar: A szerő pedig nem pontosította, hogy a Ceausescu rezsim " melyik részére" érti a párhuzamot... a sárgadaciás jelenettel ( valójában fehér!) pedig konkrétan a diktátor házaspár kivégzésére utalt... nyilván, ez sem túl erős, gondolom
Mert ugye egy kép többet mond ezer szónál. Két kép meg még annál is többet. MTV Híradó fél nyolc vs RTL Klub Híradó fél hét. Az MTV vagy egy másik tüntetésen járt, egy másik Operaház előtt, egy másik tér-idő kontinuumban, vagy inkább a köztévé pár sarokkal elvétette a…..
neuromanc 2012.01.03 22:06:46
@frontember876: Nem, nem volt az.:)
Csupán trágár .
neuromanc 2012.01.03 22:10:36
@Moan: Biorobot...találó kifejezés :)
Olykor nekem is az az érzésem, hogy saját akarat nélküli, kifejezéstelen tekintetű csordák mennek hosszú tömött sorokban az mszp, fidesz, szdsz(vagy lmp), jobbik, és hasonló feliratú kapuk felé... tisztára science fiction
neuromanc 2012.01.03 22:30:03
@Moan: No igen, ellenség/ellenségkép az nagyon kell a magyaroknak. Ez egyfajta kompnezálási kényszer - amíg a másikat szidjuk, alázzuk, hibáztatjuk, addig többnek, jobbnak érezhetjük magunkat. Addig is nem kell saját gyengeségeinket belátnunk, és felmentjük magunkat a tehetetlenség alól. És legfőképpen a gondolkodás terhe alól...
Szomorú ez, de igazad van.
Nem tudom, nem értem, miért lett a gyűlölködés és az irigység a magyar társadalom kötőanyaga...