Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pitiáner

1 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberi jogok helyzetét hazánkban leginkább egy löszös folyóparthoz tudnám hasonlítani. Folyamatosan erodálódik, ám igazából senkit sem érdekel ez a folyamat.Emlékszem még azokra a naiv, boldog időkre, amikor a Beszélőben Kőszeg Ferenc és társai – például Somogyi…..
pitiáner 2009.03.10 22:19:02
@nav:
Bírom, hogy amikor konkrét példákat hoznak, az egyből általánosítás. 2006-ban 25 000 rendőr követett el bűncselekményt egyszerre, azzal, hogy nem vették fel az azonosítót. Ez több, mint a rendőrök fele. Tehát többségük bűnöző. És még büszkék is rá.
Az utasok egy évvel ezelőtti megszívatásáért felelősnek mondott vasutasok sorsáról alaposan gondoskodtak. Ma évforduló van. Egy éve volt a hófrász. Nem erről szeretnék írni, úgyhogy csak röviden (annak idején nagyon sok posztot írtam erről, itt jobb oldalt, alul van egy box…..
Decembertől a szállópor határértéket is alapul veszik Budapesten a szmogriadó elrendelésekor, a fővárosi közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag döntött a határértékek szigorítása mellett. Az új szabályozás szerint várhatóan sokkal gyakrabban, az elmúlt öt év…..
Szerdán este 6-kor Budapesten a Lánchíd és a Batthyány tér között kerékpáros demonstrációt tart a Critical Mass. A résztvevők biciklis élőláncot alkotnak, hogy így hívják fel a figyelmet a járdán vezetett kerékpárutak veszélyeire. A Bringalánc nevű rendezvényt…..
Már csak nyolc nap van hátra a startig, jövő pénteken nálunk is boltokba kerül az Apple mobilja, persze még mindig nem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni, vagy hogy milyen előfizetéseket lehet majd mellé kötni. A T egyelőre nem mond semmit, de elvileg bármelyik pillanatban kiderülhet…..
pitiáner 2008.08.14 09:56:33
www.changedetection.com

ez automatikusan nézegeti,hogy történt-e változás az oldalon, amit megadsz neki. így nem kell a gép előtt ülnöd.
Vannak szerelmek, amik végig kísérik az ember életét, újra és újra felbukkannak, nem hagyva egy pillanatnyi nyugalmat sem a szívnek és a léleknek. Minden alkalommal belehalunk, hogy az újjászületésünknek csak az újra belehalás adjon értelmet (milyen szép mondat, nem?). A kép a…..
autózz! A lopakodó 2008.03.11 07:16:00
Veszélyes dolog sötétben, autópályán, világítás nélkül közlekedni. Ezt Lesi most már tapasztalatból  is tudja.Kis kaland esett meg velem a minap az M1-es autópályán. Késő este, egy igen nehéz munkanap után haladtam Pestről Györ irányába, kissé elpilledve felvettem a…..
városjáró blog Droszt - de minek 2008.03.06 19:33:00
Ezek a nagyvárosi műtárgyak vajon senkinek sem csípik a szemét? Főleg annak ismeretében, hogy kiépítésük óta nem működnek? Sem taxit nem lehet általuk rendelni, sem elsősegélyhívásra nem alkalmasak. A kezdetben beleépített térképeiknek pedig mára hült helyük.Egyetlen (be…..
Naiv Adófizető alias Peti megdöbbenéssel vegyes értetlenséggel tapasztalta, hogy a Petőfi Rádió annyira minimál üzemmódban működik, hogy a robotok olvasatlanul törlik a beérkező leveleket. Csak halkan jegyezzük meg, ezek azok, akik operettet sem sugároznak! Egy hete írtam a…..
KEDD 9:00 Már megint alig találtam parkolóhelyet, valaki elfoglalta, így jártam. Kis manőverezéssel azért sikerült beállni egy szabad helyre. Ezzel is megy az idő. 9:15 Bekapcsoltam a gépet. Reggeli, kávé. Enélkül nem is lehetne dolgozni. Ha akarnék se. 9:45 Valamit…..
Mechba újra iskolás lett: hogy okoskodhasson meg doktor lehessen beiratkozott egy jogászokat is kibocsátó intézménybe. Nem egyszerű ám az élet.Mechbának ugyanis az alap műszaki diplomája mellett egy MBA-je is van. Eddig sokszor eszébe jutott, hogy hol használhatná ezt a paírt a…..
pitiáner 2007.09.17 14:19:55
Ma voltam egy előadáson, ahol a címben szereplő fogalommal e-mailek hozzáférhetőségét kapcsolták össze. Hát mit mondjak, majdnem lefordultam a székről...Kicsit keresgéltem az interneten, de ezt a fogalmat nem találtam se faktorként, se indexként. Hű, ez valami új bullshit lenne?…..
Újabb rendhagyó formátum, de a tartalom nem üt el élesen: elfogtunk egy levelet, melyet most közreadok.Kedves  xxx!Bizonyára megfordult már a fejedben, hogy miért is vannak beosztottaid. Talán azon is elgondolkodtál már, hogy valamilyen módon értékelni is kellene őket. Azt…..
Vietnám... Norbi Update 2007.09.05 05:13:00
Hijjnye de vicces cím lett ez!Tegnap kiderült hogy mégiscsak kutyával etettek múltkor - ez a tegnapi ebédnél derült ki, amikor egy angolul beszélő lány is volt az ebédnél, aki fordított és megerősítette, hogy bizony ez nem marha, hanem kutyahús és már múltkor is az volt - csak a…..
A hírekben már említettük, hogy az NBC annyira megörült a Kid Nation című realitynek, hogy rögvest előkaptak egy kreatívot, és ráküldték a "valóságsó+gyerek" témkörre, süssön már ki valami jót, de izibe'. A végeredmény egy remake lett, 2007 januárjában mutatták…..
pitiáner 2007.09.05 13:08:22
Bizonyára hallottak már jóságos alapítványokról, akik ilyenolyan beteg gyerekek nevében szedik be a milliókat. BB a Deákon ennek egy kezdő változatával találkozott, akik azonban már alkalmazzák az amerikai adományozási technikát. Az adományozók egy nyilvános listára vezetik…..
Tegnap ezzel a vasutas témával foglalkoztam (szlogenek, ütemes menetrend). Amint látom elég sok érdeklődőt vonzott a dolog, így ma is hasonlóval próbálkozom.Magam nem nagyon utazom vonattal, inkább autóval közlekedem. Tudom, gusztustalan környezetromboló vagyok, de én komolyan…..
Kifejezetten a muszlimoknak szánja a Nokia N73-as szériájának különleges kiadását. A mobil tele lesz kifejezetten a vallási szokások megtartását segítő alkalmazásokkal. Az Islamic Organizer például a napi öt kötelező imára figyelmeztet hangjelzéssel. Lesz benne egy irányzék,…..
Hétvégén történt velem egy érdekes esemény amellyel kapcsolatban elgondolkodtam: lehet-e egyáltalán másnak dolgozni hatékonyan? Szerintem nem. Az olvasó szerint?Az történt, hogy káposztás harcsát szerettem volna készíteni. Az általam megvalósítani kívánt étekről még…..