Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Z'

22 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit visszakacsintva korábbi társasház-témánkhoz: a kit architects most fejezte be egy lakóházát Brünenn városában, azzal az alapgondolattal, hogy hátha hatszögletűek az emberek.Természetesen ArchDaily.Érdemes az alaprajzot nagy méretben is szemlélgetni: hatszögbe került a…..
You Can't Do That On Stage Anymore Vol. 1 (Rainbow Theatre, London, 1971. dec. 10.) FZ: Hol volt, hol nem volt, valamikor réges-régen, mikor a világegyetemben konkrét alakot még semmi nem öltött, mindössze Mark Volman... MV: Óóó, köszönöm, Frank. És nagyon ügyeljetek a…..
 Az installáció célja egy olyan közösségileg használható, a turisták által is könnyen elérhető, konkrét személyzetre nem, hanem interakció révén információszerzésen alapuló társalgás megindítása. Az alapfelvetés, hogy ne egy tábla vagy hivatalos személy által adott…..
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem negyedéves építészmérnök hallgatói górcső alá veszik a rondellára tervezett pavilont. A diákok egynapos zárthelyi feladat keretében álmodják meg vízióikat a pavilon helyett. A tervek valószínűleg az egyetem polcain maradnak…..
Kihallgattuk a járó-kelőket...  "Ezt így hívják?""Nézd ezt a szép fát meghagyták…..
csak hogy utólag (az 5-öséről mocsok módon le nem mondó) Gergelyt is csatlakoztassam a másolók közé (már régi, csak eddig lusta voltam belinkelni:)..
A Budavári Önkormányzat korhű pavilont építtet a Savanyúleves rondellán, ami az 1800-as évek végén álló nyolcszögletű pavilon mintájára készül. A századfordulón már egy nyolcszögletű kioszk állt itt, amely a vasárnapi térzenének és jótékonysági rendezvényeknek…..
Megkezdődött a Tóth Árpád sétány felújításának utolsó üteme a Nőegylet utca – Hadtörténeti Intézet és Múzeum közötti szakaszon. A beruházás keretében a Budavári Önkormányzat megújítja a zöldterületeket, automata öntözőhálózatot épít ki. Felújítják a…..
Felújítják a Tóth Árpád sétányt Budaváron. Az utolsó ütem munkálatait nemrég kezdték el. Megújulnak a Nőegylet utca – Hadtörténeti Intézet és Múzeum közötti szakaszon a zöldterületek és a burkolatok. Megkezdődik a korhű pavilon építése is a Savanyúleves…..
Virtuálisan is bebarangolható a rondella és környéke a Neorama jóvoltából...
A Savanyúleves bástya eredete a török korra nyúlik vissza, feltehetően a XVII. század folyamán védelmi célból építették: ide helyezték el a félköríves, vagy annál kissé nagyobb ágyúkat. Török neve Eksi as Kuleszi volt, ami magyarra lefordítva savanyú lé. A belsejében…..
savanyúleves blog Elindultunk 2011.01.11 11:11:00
Elindult a blog... Hip, hip, hurrá!..
Tata, Tanszéki terv 3, 2010 ovi 2010.12.18 19:40:00
   ..
Miközben küzdök a lázammal, lázasan küzdök az ovival is...   ...és bár a ma reggeli hányingeremre való reakciómmal inkább nem terhelném a blog hasábjait, az ovim reakcióját a minapi előképtől vezérelt agyviharzásomra viszont annál szívesebben osztom meg.…..
Épszerk rajzolás közben ráakadtam két friss előképre, sztem inspiratívak (no nem az épszerk rajzoláshoz, hanem pont ellenkezőleg:). Az bal oldali egy ideiglenes amszterdami gimi a dezeenről, de nekem inkább koli ugrott be róla:). A jobb oldali pedig egy déltiroli ovi az…..
Néha nehéz helyzetben vagyok a beszélt mintaadó épületekkel, előképekkel, mert nem mindig találom meg őket AKKOR mikor épp gép elé kerülök. következzen azért egy óvoda, aminek afféle mottója is van:Az épület legyen jól beazonosítható és megkülönböztethető a többitől.…..
Legalul a Nagy Közös Felosztóskicc lesz, megelőzőleg viszont pár kép a Sauerbruch Hutton (Berlin-London) építészirodától.Nem mindegyikről tudom hogy micsoda, de nagyon lazák, lényeglátóak, ökologikusak - és színesek. Na ez itt alul mindenesetre egy…..
- helysz (AutoCAD)- helysz-5000-A3 (PDF)- helysz-5000-A3fekvo (PDF)- helysz-2000-A3 (PDF) - google-2000-A3 (PDF)új:- hszr (ArchiCAD)csak hogy meglegyenek együtt, meg ugyanarra rajzolgassunk. ha lesz fölös időm, majd ki is feketítgetem őket + dobok a dwg-re szintvonalakat. (szokjuk az…..