Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kblaci

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszas elméleti vitában nyitottak új, gyakorlati fejezetet a kecskeméti rendőrök. A kerékagyon is unos-untalan előkerül, hogy a kerékpárok regisztrálásának pozitív hatásai ellensúlyoznák azt, hogy közben megszűnne a szabadság metaforájának lenni. Kecskeméten szerdán…..
kblaci 2010.09.15 16:39:46
Nahát micsoda ötlet, ez igen :) EZ HÍR!
Szerintem ez semmit sem fog megoldani nem is értem milyen indíttatásból, hacsak nem látszat intézkedésként fogant meg a fejekben.
Gyakrolai, megelőző értelme amúgy nem sok, mivel a kerékpárok nagy részének eddig is volt azonosító vázszáma tehát ha ellopták a kerékpárt és a tulaj eltette a vásárlást igazoló papírost akkor az alapján eddig is lehetett körözni ebbben semmi új nincs. De a lebukás még meghagyott vázszámnál is talán 10-ből 1 az is csak akkor ha aki ellopta gyorsan tovább adja, és a "jóhiszemű vevő" nem változtatja meg a kerékpár azonosítóját, kinézetét.
Máskülönben pedig az azonosítót kireszelik, átütik stb. Valamint van olyan banda aki a kerékpárokat összelopatja és tucatszámra viszik ki külföldre vagy az ország másik végébe és ott adják el.
A fényképnek sincs sok értelme a kerékpárt ugyanis a legtöbb esetben alkatrészekre szedik 2-3 kerékpárból újjá, vagy átépítik, átfestik stb.
Szóval ettől az intézkedéstől még nagy csodát senki se várjon még Kecskeméten belül sem nem,hogy országos szinten.
Legalábbis szerintem.
De azért sok sikert hozzá.
Amúgy tényleg hasznosabb lenne a kerékpárra is rendszámot vagy forgalmit váltatni és úgy nyilvántartani rendszám vagy vázszám szerint a rendszám nélküli vagy a hamis rendszámot, vázszámot viselő bringa esetében a tulajjal pedig úgy kellene eljárni mint a jelenlegi szabályozás ami a gépjárműveknél van.
Persze ez sem lenne egyszerű de legalább eredményes lenne.