Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kevat

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cigányokról Mi a cigány? 2010.09.13 13:07:00
Mielőtt bárki félreértené, a kérdés abban az értelemben szól, ahogy a „Mi a magyar” kérdést szokás feltenni. Miben áll a cigány lét, mi teszi a cigányokat egymáshoz hasonlóvá és a többiektől különbözővé? Nem azért fontos ez a kérdés, hogy Magyarország…..
kevat 2010.09.14 12:00:21
Azok az emberek, akik még nem kerültek "személyes" kapcsolatba olyan emberekkel, akiket cigánynak hívnak, és még nem érezték át, hogy milyen félelmet tudnak kelteni, nem érte őket atrocitás, akár közvetetten sem, azok nem tudják, és nem is akarják tudni, hogy ez milyen érzés. Javaslom kipróbálni, hogy egyszerű halandóként, esetleg járókelőként, szomszédként éljék át, hogy miről is beszélnek, hogy szerintük milyen probléma nincsen a cigányokkal kapcsolatban. Az álszentség undorító. Miért kell a tényeket elferdíteni, letagadni. Kit néznek hülyének? Ez mondjuk más témára is vonatkozik az országban, de mindegy.
Mindegy, hogy valaki milyen etnikumhoz tartozik, milyen a bőrszíne. Ha egy adott közösséghez kíván tartozni, akkor be kell tartania azokat az elvárásokat, szokásokat, törvényeket, amelyek abban a közösségben meghatározzák a társadalmi életet. A pénzért dolgozni kell. Az embertársainkat nem fenyegetjük, nem bántjuk, nem zavarjuk erőszakosságunkkal, ordibálásunkkal, mocskunkkal, nem várjuk el, hogy mások dolgozzanak helyettünk, és még jó ki is röhögjük őket, miközben tartjuk a markunkat. Ebben az országban valóban nehéz megélni a legtöbb embernek még akkor is, ha becsülettel dolgozik, mint például én is 25 éve dolgozom becsülettel, de fizetéstől fizetésig nem jutok el, mert szándékosan alacsonyan vannak tartva a bérek, akár a meglévő hibás adórendszer, és egyéb más okok miatt, mégsem mondom azt, hogy dolgozzon a fene, ennyiért nem éri meg, majd ad az állam segélyt.