Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aruna

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kettős Mérce Ez hihetetlen! 2010.09.13 23:44:00
Update: Holnap 16 órakor baráti, hangoskodó találkozó a jegyzői hivatal elött.1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.Itt jelentkezhetsz a Facebookon.  A VII. kerületi önkormányzat és börtönben ülő polgármestere elkövette azt a húzást amit senki se képzelt volna.…..
aruna 2010.09.14 14:53:44
@fraulein praxa: Tudod, a kádári időkre leginkább az emlékeztet, amikor a romkocsmás lobbi kilóra megvesz bizonyos önkormányzatokat. Az, hogy civilek pro és kontra véleményt formál(hat)nak, nem tudom, mennyiben.
aruna 2010.09.14 16:08:41
@orient: Nyáron, amikor hajnalban 30 fok van a lakásban, de kint már hűvösebb, igenis szívesen kinyitnám az ablakot. Nappal nem tehetem, mert akkor kint van melegebb. Szívesen várok vele éjfélig, de hajnali 6-ig nem. Ez egy egyszerű történet. Mellesleg azért lakom udvari, és nem utcai lakásban, hogy ezt megtehessem.
És nem azt szeretném, hogy bezárják a romkocsmákat, hanem csak azt, hogy ne csak a lakókat küldözgessétek más kerületekbe lakni, nekik is lehetnek mindenféle kötődéseik, de az önkormányzatok kötelezzék a romkocsmák üzemeltetőit, hogy mindabból a pénzből, amit otthagytok esténként, alakítsanak ki olyan speciális hangszigetelési megoldásokat ("21. század"!), amikkel a kocsma- és koncertzaj jelentősen csökkenthető, és a nyitvatartásuk azonos legyen a többi szórakozóhelyével.
Én is laktam a Rádayban, egy étterem feletti lakásban, és nekem nem a Liszt Ferenc térrel meg a Ráday utcával van gondom, hanem a romkocsmákkal, amikre valahogy semmi szabály nem vonatkozik.
@PTibi: Az elmúlt években számtalan egyeztetés történt, nem volt semmiféle nyüszögés, de a romkocsma üzemeltetője ahelyett, hogy bizonyos megegyezéseket betartott volna, többször újjáalakította magát, így a megegyezések az új cégre már nem vonatkoztak, minden kezdődött elölről. Azt kéne belátni, hogy itt nem olyanokról van szó, akik valami szimpatikus küldetéstudattal üzemeltetik a hozzád hasonlóknak a helyeket, hanem olyan üzletemberekről, akiknek az erkölcsét lehet, hogy még magad is elítéled - egy kocsmai beszélgetés során.
aruna 2010.09.14 16:53:15
@tisztafiú: Szerintem gondold meg, ha csak egy nap van a héten, amikor szeretnél otthon nyugton lenni, hogy készülhess a vizsgáidra, állásinterjúra stb., vagy egyszerűen csak a pároddal töltenél egy-két meghitt órát, esetleg az előző napi bulizást szeretnéd kipihenni - a választás szabadsága ugyebár...
Amúgy önkormányzatiba is mennél? Mert az romkocsmák belső teraszaival szomszédos udvari lakások egy része az.