Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leácska

13 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogunk átköltözött egy másik helyre, melynek elérhetősége az alábbi: szentmonikabmk.blogspot.com/Várjuk bejegyzéseiket!..
Kedves Hallgatóink, Látogatóink,a Kismama klub nyári szünidejét tölti, utolsó élő adás július 18-án lesz, augusztusban felvételről hallhatnak bennünket! De szeptembertől újból folytatódnak élő, betelefonálós adásaink, várjuk Önöket a rádiókészülékek elé. Kívánunk…..
A halálra ítélt magzat keresztútjaI. Jézust halálra ítélikSzüleimet a testiség kötötte össze. Mielőttmegszülettem volna, már halálra ítéltek, hiszen nema szeretet, hanem az önző élvezetvágy hívott életre.Egyedül Isten szeret engem!II. Jézus vállára veszi a…..
A farsang a vízkereszttől (jan.6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá…..
Itáliai ókeresztény vértanú volt. A legenda szerint egy pogány fejedelem azt mondotta neki, hogy megtér Istenben, ha vak leányát meggyógyítja. Erre Bálint püspök imádságod tevén, megvilágosította az ő vak leányát.A különböző…..
E hét vasárnapja Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Ezen a napon mutatta be Mária az újszülött Jézust a templomban. Ez az ünnep éppúgy az Úr ünnepe, mint Szűz Máriáé. Ezen a napon gyertyákat szentelünk a templomokban. A gyertya Jézust jelképezi: a gyertya méhviasza:…..
"A család nem emberi konstrukció, hanem Isten ajándéka. A házastársak ajándékok egymásnak, a gyermekek ajándékok a szülőknek, a generációk ajándékok egymásnak. A keresztény család az életet, az örömöt, a békés gyarapodást szolgálja, ahol mindenki kölcsönösen…..
Ide olyan hétköznapi, profán dolgokat várunk, amit szívesen megosztanál velünk!Pl.: hol láttál akciós szezonális gyümölcsöt. A gyermekek ruházkodással kapcsolatos dolgok, cipőválasztás, vagy akármi, amit fontosnak tartasz megosztani velünk! ..
Házastársak és jegyesek imája   A Szenteste liturgiája   Adventi versek, imádságok   Őrangyal imádságok   Az október 11-i adás imádságai   A szeptember 27-i adás imádságai   A szeptember 13-i adás imádságai  …..
Immáron második karácsonyunkra készülünk a Mária Rádió Szent Mónika Baba-mama közösségével, és azt a megtisztelő feladatot kaptuk, hogy állítsunk össze a rádióba egy gyermekeknek szóló  kis műsort karácsonyra.  Közösségünk  kilenc  édesanyából,…..
A Mária Rádió Szent Mónika közössége nagy lelkesen készül az adventre: koszorúkészítésre gyültünk össze és imádságos lelkülettel sok szép alkotás született.              És a kész koszorúk elfoglalták méltó helyüket a…..
 Kedves Olvasó! Egy eseménydús nyári szünet és egy oviba beszoktatás után ismét itt vagyok. Gondolom, már alig vártad a következő bejegyzést :) Tehát haladunk tovább James Dobson Fiúk nevelése c. könyvével.Korunk emberének gondolkodását,gondolatrendszerét alapvetően…..
Kedves Szülők,immáron második éve jelentkezik a Mária Rádió hullámain a Baba-mama közösség műsora. Nyáron már patrónát is választottunk magunknak, így lettünk Szent Mónika baba-mama közösség. Hiszen Szent Mónika méltó példaképünk, hogy hiteles keresztény édesanyává…..