Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Min!

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az SXSW-n jelentette be a Twitter társalapítója, Ev Williams új dobásukat, az @Anywhere-t. Miről van szó? Néhány sornyi javascript kódot kell beszúrni az oldalba, és az adott szájt máris betwittereződik. Nagyon sok részletet még nem tudunk, de minden jel szerint a twitteres…..
SZAGBLOG Te is lehetsz SZAGértő! 2009.11.23 14:29:57
Jársz olyan helyen ahol kegyetlen szagok vannak? Akarod a többieket is figyelmeztetni, hogy hol rakják az orruk elé a kezüket? Elhivatotságot érzel a kellemetlen szagok elleni küzdelemben? Akkor köztünk a helyed!A SZAGértők társasága felvételt hirdet! Fedjük le az egész országot!…..
SZAGBLOG Kőkemény pisaszag 2009.11.23 14:12:02
Figyelem!Kőkemény pisa szag van a 1036 Budapest Árpád fejedelm útja 64. szám alatti lépcsőházban. Rögtön a belépéskor  arcbanyom az áporodott mackónadrágos pisaszag. Hányinger!!!!!!!!!!! ..
Külképviselet ...és vége. 2009.08.19 01:16:00
Ma utazom haza.Még alszom addig 6-7 órát talán. :)) Mindenesetre most lettem teljesen kész a pakolással. Ahogy lenni szokott, az utolsó nap egy dili volt. Voltam a melóban is, búcsúzkodtam és elhoztam a cuccaim, aztán még dobozt keresgéltem az utolsó pillanatban az összes utamba eső…..
Külképviselet #262 2009.03.02 18:07:00
Eléggé nyüzsgős hétvégénk volt, ezért sem volt mindmostanáig időm rá, hogy összerendezgessem a fényképeket, és nekiálljak írni Kenyáról - további szíves türelmeteket kérem, most már csak sikerül majd. Eddig még a 2 hét szabi alatt felgyűlt mintegy 300 e-mailt is csak…..
Száz éves a mozgalom. Pár dolgot kiemelnénk az alább következő hírből: - 560 magyar fiatal multikulturális hangulatban - ügyességi és hagyománytisztelő feladatokkal, de szórakozva emlékezni - egyszerre ennyi magyar fiatal a rendszerváltás óta még nem volt külföldön - Makaó,…..
Min! 2007.08.06 19:56:51
Kedves Mindenki!

Érdeklődve olvasom a bejegyzéseket. Én magam is cserkész vagyok.Rengeteg helyen nyílt a zsebemben a bicska és most el lehetne kezdeni mindenkit kijavítani, mert izsonyat sok baromságot hortatok itt össze, messzíről lerejlik a hozzáállásotok az egész dologgal kapcsolatban. Szóval nem kezdek el himnuszokat zengeni a cserkészetről mert úgy is csak kapnék egy adag maltert a nyakamba mindneki jót röhögne a dolgon, oszt elmenne kávézni egyet.
A lényeg hogy elkezdődött valami, értelmes dologról fórumozunk, ez az értelmes dolog nem más mint a cserkészet. A cserkészet mely életre nevel, melynek a célja hogy felelősség teljes állampolgárokat neveljen, akik értéket közvetítenek, nem csak beszédükben, írásaikban, hanem cselekedeteikben is. A cserkészet egyik fontos elemei közé tartozik a tolerancia is. Eme tolerancioa jegyében nem kezdem el oltogatni a jónépet, mert fölösleges.
Inkább néhány példa hogy mit adott nekem a cserkészet, megpróbálom nektek egy kicsit emberközelibbé tenni a dolgot.
1. A cserkészetbe 9 éves koromba kerültem bele. Rengeteg táborban vettem részt, ahol iszonyat mennyiségű barátra tettem szert. Mindegyik barátom a maga modján hihetetlen nagy fej, és nem looserek ezt a kifejezést nem is értettem hogy jött be. Eme táborok által kapott élményhalmok alapozták meg azt hogy 15 évesen elmentem cserkész vezető képző táborba hogy aztán vezető lehessek. Gondoljátok el hogy 16 évesen már gyerekeket vezettem, 16 évesen olyan felelősséget vállaltam fel amit a mai világban gyakran a felnőtt emberek nem vállalnak fel. És evvel nem vagyok egyedül, sok kortársam van akik már hasonszőrű koruk óta gyerekeket vezetnek. A mai világban amikor senki semmiért nem vállal felelősséget úgy gondolom hogy eme dolog, hogy vannak fiatalok akik ilyet felvállalnak, igenis büszkeséggel tőlt el engem.
2. 19 évesen egy 60 fős cserkészcsapat vezetőségének egyik (bár nem a legnagyobb) de meghatározó vezetője lettem. Még a gimnázium 4. osztályába jártam amikor már egy 50 fős tábort szerveztem le hasonló korú vezető társaimmal. Eme feladatkör megtanított arra hogy mi az a logisztika, mi az hogy pályázatot írni, mi az a pedagógia, hogyan komminkálj másokkal, hogyan oldjál meg problémákat, hogyan kezeld a pénzt, hogyan szervezzél le utazást stb. És eme dolgok azt gondolom hogy igen is hasznos dolgok a mai világban.
3. A magyar cserkészet szorosan kapcsolódik a keresztény hitvilághoz. Hogy ez miért van így? Lehetne sokminden ideológiát belehúzni a dologba de röviden arról van szó hogy a cserkészetet előszőr fiatal papok kezdték el itthon csinálni, plébániai közösségekből indult el ez a dolog és ott terjedt szét. Ebből az okból a mai napig javarészt tempomoknál működnek a cserkészcsapatok, de pl. vannak iskolák melyeknek vannak cserkészcsapataik, nem árulok el nagy titkot hogy eme iskolák is keresztény iskolák. Fontos hogy viszont nem csak keresztény cserkészek vannak világszerete, de itthon Magyarországon a keresztény cserkész csapatok a jellemzőek. No de hogy jött most ez ide? a mi cserkészcsapatunk (
www.831.hu) is egy plébánián működik. Ebből adódóan sokat jártam a cserkészet révén templomba. Nekem mázlim volt mert a szüleim is temlpomba járó emberek voltak így könnyen be tudtam illeszkedni a közösségbe így nem volt gond az olyan jellegű programokkal amik a csapatmiséket ölelték fel. Mert fontos nem kell kereszténynek lenned de ha a mi csapatunkba akarsz járni el kell fogadnod hogy mi temploba járunk, az őrsi foglalkozások előtt és után imádkozunk, Isten számunkra nagyon fontos cserkészetünk egyik alappillérje. (lám-lám már itt is a toleranciára nevel a szervezet) Ha ezt az illető elfogadja akkor jó és bent marad sokáig a "rendszerbe" ha nem akkor valószínüleg előbb vagy útobb de kiesik a dologból. Szóval nekem vallás terén is nagyon sokat adott a cserkészet, bízok Istenben próbálom magamat ráhangolni hogy meghaljam szavait. Tudom lehet hogy az előző mondatom mosolyt csal az itt fórumozókm arcára, de hát ahogyan írtátok ti toleránsok vagytok mindenkinek meghalgatjátok a véleményét. Szummázva Istennel való kapcsoaltot kaptam a cserkészettől. A zsibongó világban van egy plussz támaszod akire mindig számíthatsz ez sztem egy nagyszerű dolog.
4. A cserkészetben megtaláltam azt akit mindennél jobban szeretek. És lehet hogy ez csak mázli és van olyan cserkésztestvérem aki még keresi a nagy őt. Lehet mázli, de nekem a cserkészet adta őt is.
5. Van egy őrsöm akiket 4 éve nevelek 7 db. fiúból áll az őrsöm most 13 évesek. 21 évesen megtapasztaltam azt hogy milyen az a nevelés, milyen szép dolog az.
Röviden:) talán így tudom összefoglalni azt hogy mit adott nekem a cserkészet.
Ott kint Angliban a hozzám hasonló kvalitású fiatalok találkoznak egymással. Talán így már egy kicsit más aspektusból látjátok a dolgot.
Köszönöm hogy végig olvastatok.
Isten veletek!
Min!