Regisztráció Blogot indítok
Adatok
good4you

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta figyelem, ahogy hanyag eleganciával dobálódznak az emberek olyan fogalmakkal, amikről alig tudnak valamit, vagy még az adott tudományterület sincs egységes állásponton a jelentésükkel. Különösképp igaz ez a pszichológiára, lazán lepszichopatázunk, lenárcisztikusozunk valakit aki megbántott a…..
Még mindig jelentős a bérkülönbség a nők és férfiak között Magyarországon. Eközben évente 39 nappal többet dolgoznak, mint a férfiak. Ez napi 50 perc plusz melót jelent, azonban ennek jelentős részéért a nők nem kapnak fizetséget - ez derült ki Világgazdasági Fórum 2016-os jelentéséből. Ezt…..
Sír, mert rájött, hogy ennek vége, de a barátai tartjákNem Pesten történt, amit hallotok, ott ily regényes dolgok nem történnek. * (Szentendrén viszont igen.) A tavasz zsendülése eszembe juttatta azt az estét, mikor Galambék konyhájában zokogtam egy régi március 20-án. (Aznap van Galamb…..
good4you 2017.03.25 15:51:33
én 28 évesen szültem, életem szerelmének, csak azért mert szerettem volna, hogy nekünk együtt legyen egy gyerekünk, akit szerethetünk, aki kettőnkből van. pontosan tíz évre rá, 38 évesen hagyott el egy nálam tíz évvel fiatalabbért. egy olyan nőbe lett „szerelmes”, aki fizikum, intelligencia, vagy emberi értékek tekintetében messze alulmarad az én szintemhez képest. DE valami új fuvallatot hozott, gondolom mellette újra fiatalabbnak érezhette magát. és így, gondolkodás nélkül kidobott mindent, megalázottan csak álltam mint akit fejbe kólintottak, hogy vajon mit és hol rontottam el. nem veszekedtünk, nem cirkuszoltam, nem játszmáztam, tettem a dolgom, gondoskodtam róla is amiben kellett, dolgoztam, főztem, odafigyeltem a gyerekre. mindezek mellett folyamatosan odafigyeltem magamra is, tehát nem úgy kell elképzelni, hogy lyukas tréningben, zsíros hajjal kavargattam otthon a levest. nem, alkalmat kerítettem rá, hogy hétvégenként együtt kimenjünk, bármilyen társaságba, koncertre, buliba, kocsmába, kötetlenül... és bárhová mentünk a férfiak mindig felfigyeltek rám...
emellett költséges hobbijára annyit költhetett amennyit akart, és amennyi persze volt, oda és akkor ment, amikor akart... örültem neki, ha együtt voltunk és nyilván nem repestem az örömtől, ha mondjuk hajnali háromkor esett be, de úgy általában egy játszmázásokon felüli, kívüli hozzáállással próbáltam éreztetni vele, hogy a férfi-nő kapcsolaton túl, emberként is megadom azt a szabadságot és bizalmat neki, amire szüksége van
és mégis. most közel a negyvenhez azon gondolkodom, hogy van-e erőm még valakinek adni, egyáltalán akarom-e én ezt. és mindent átgondolva, elemezve biztosan tudom, hogy bármit is tettem volna, ugyanúgy ez lett volna a végeredmény.
az azóta eltelt időszakban volt néhány rövidebb kalandom, futó kapcsolatom. és egyre erősödik az a meggyőződésem, hogy a férfi-nő viszonyban csak a nő éli meg az érzelmeket. a férfiak átmenetileg vagy pillanatnyilag meghatódhatnak, elérzékenyülhetnek, lila köd száll rájuk, ha beindulnak a hormonok, de számukra a nő bármilyen is, bármilyen okos, szép, bármennyire szeret, tulajdonképpen úgyis csak egy élvezeti cikk, kiegészítő húsdarab marad
good4you 2017.03.25 22:49:38
@mirko vosátka: tudom, így jártam. habár húsz évesen amikor megismertem nem igazán rendelkeztem elegendő élettapasztalattal a férfitípusok pontos elkülönítéséhez. a következtetéseket viszont nem ezen egy eset alapján vontam le. a körülöttem látott, halott működő kapcsolatok, házasságok nagyobb része is kegyes hazugságokon, érdeken és megalkuváson alapszik. biztosan van olyan nő is, aki kifogja az aranyhalat, de az általad említett család és feleségszerető férfi a kivétel, nem a szabály.
good4you 2017.03.26 10:17:03
@mirko vosátka: még annyit hozzáfűznék, hogy nem egyszer tapasztaltam azt, hogy érdekes módon ezek a kivételes családapák is valahol mélyen pontosan azt a másik, jól körülírható férfitípust irigylik. vagy ami még rosszabb, felnéznek rá és követik.
azt hiszem napjaink mesterségesen (vagy nem) generált húspiacának egyértelműen a nők (és ezzel együtt a családok) a vesztesei. talán az emancipációval kiszabadítottuk a dzsinnt a palackból és most a fagyi visszanyal...vagy egyszerűen a kelet-közép európai társadalmak nincsenek azon az érettségi szinten ami ehhez kellene, bonyolult problémák ezek :)
Nívó Más faszával a csalánt... 2011.09.09 17:59:51
Bizony, ez jutott eszembe a Fidesz frakció devizahitel-végtörlesztéses ötletéről. Mi megadjuk a könnyítést, a frankonkénti kb. 50 Ft-os veszteséget meg nyelje be a bank!A terv megvalósíthatatlanságáról már sokan írtak, londoni elemzők szerint 980 milliárd forintos veszteséget…..
good4you 2011.09.10 16:39:07
@Viharszarok: nem, nem a bank kényszerített, ő csak eladta nekem a termékét, az akkor meghatározott feltételek szerint, közölve, hogy ez a legjobb amit választhatok, különben is, a forint hitellel csak rosszabbul járnék.
nem jobb kocsira és mediterrán házra kellett hanem egy házra, az elsőre, amivel fedél lett felettem és a családom felett. megértem én, hogy nem lehet a saját döntéseinkből eredő veszteséget másokra hárítani, DE ez szerintem itt pont nem az az eset és erősen kétlem, hogy ettől összeomlana a bankrendszer, a pénzpiac, a gazdaság, meg minden. Ha csak a saját esetemet nézem akkor is egy öt éve felvett 7 és fél millió forintért, amit ugye 5 éve törlesztek, az aktuális árfolyamon pillanatnyilag több mint 10-el tartozom. Biztos vagyok benne, hogy ebből az óriási különbözetből, ami különböző tételekből áll össze a bank pont eléggé jól van ahhoz, hogy ne omoljon össze, ha én 180-as árfolyamon előtörlesztem a 150-en felvett hitelemet.
good4you 2011.09.10 17:17:18
@Zabalint: hát tévedsz zabalint, nem gyarapítottam egyik szavazótábort sem, úgyhogy nem én vagyok a hunyó itt, csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ahelyett, hogy csakazértis alapon mindenre fújjolunk jó lenne néha legalább az értelmes javaslatokat megfontolni.
lehet, hogy te a bankrendszer épsége iránti aggodalmad miatt úgy gondolod, hogy ez a javaslat nem értelmes, de hadd engedtessék meg az, hogy ezzel ne mindenki értsen egyet.
good4you 2011.09.10 17:35:44
@kamerasmobil: elolvastam, gyenge felfogóképességem ellenére az általad leírt összefüggéseket megértettem. mégsem értem, hogy miért van az, hogy NEKEM kötelező a veszteséget benyelni, a kamatot és a bank nyereségét biztosító egyéb tételeket kifizetni, mert ugye, tessék ez van, te vetted fel, nem volt kényszer, miközben elképzelhetetlen hogy a bank is vállaljon ebből a veszteségből (nahát, pedig ugye elmondásod szerint ő sem tett mást, csak frankot vett fel külföldi banktól), sőt még az is elképzelhetetlen, hogy netalán a nyereségéből bármennyiről is lemondjon. Ha pedig jön egy szerencsétlen politikus aki meg meri említeni, hogy esetleg mégis, máris a gazdaság összeomlásáról beszélünk.