Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adrian89

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bemutatkozott a Good CSR2008-ban bemutatták be Budapesten a Good CSR program keretében létrejött első fenntarthatósági jelentés-gyűjteményt. A programban résztvevő 25 cég közül hármat díjaztak a CSR terén elért kiemelkedő teljesítményükért: a Generali-Providencia Biztosító…..
Talán amióta használunk számítógépet, azóta igény van arra is, hogy az adatainkat valamilyen formában mentsük. Nem árt, ha ezeket bizonyos időnként archiváljuk is, mert előfordulhatnak ilyenek: adatok helyes tárolása.Most az archiválást egy másik kontextusba szeretném helyezni.…..
adrian89 2010.11.10 15:02:30
Tisztelt Tamás!
Mi a véleménye a
www.dmsone.hu rendszereiről? Nekem egy jó ismerősöm ajánlotta, nekik bevált. Én egy fuvarozó cégnél dolgozom. Nálunk is működhet a dolog? Rengeteg irattal dolgozunk.
adrian89 2010.11.12 15:43:19
@Giller Tamás:

Kedves Tamás!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Jó informálódni a körülbelüli árakról, ez sokat segít.

Ki is néztem egy terméket, amit 60-85eFt körül hirdetnek az interneten és kezeli az e-maileket is. Oktatást ugyan nem említett, de azt írják róla, hogy egyszerű a használata. Még körülnézek más cégeknél, ahogy ajánlotta.

Nagyon szépen köszönöm, tényleg sokat segített!
Dokumentumkezelés-iratkezelés szakkönyv(A szervezetek dokumentumkezelésével foglakozó szakirodalom már tartalmazza, követi a 2010. áprilisában életbelépett jogszabályi változásokat! A dokumentumkezelési, iratkezelési jogszabályok ("Jogtár"-szerűen, - 2010.…..
A számlák "életútjának" fontos állomása, amikor a napi munkából kikerülve irattárban várják újbóli felhasználásukat vagy - életútjuk (megőrzési idejük) végén - selejtezésüket, megsemmisítésüket. Korábbi konferenciáinkon már voltak előadások, amelyekben azt…..
Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtök délelőtt Budapesten átadta a 2009-es Zöld Iroda díjakat azoknak a szervezeteknek, akik két hónap alatt környezetbarát szempontok szerint fejlesztették irodáikat. "Magyarország lakosságának jelentős része…..
adrian89 2010.11.03 14:40:42
A BAT már akkor lehetne még környezettudatosabb, ha nem utasítani vissza kapásból a zöld IT kedvezményezéseket is, mint pl a http:\\www.dmsone.hu . Rengeteg papírt meg lehetne spórolni egy elektronikus dokumentumkezelő rendszerrel, de meg sem hallgatják az ajánlatot, pedig sok multinál működik.
Környezetblog Le a tucatáruval!!! 2010.06.24 17:30:00
Szerintem az alapvető környezetbarát elveket nem lehet elégszer ismételni, mert a reklámokból pont ezeknek az ellenkezője vagy torzított változata özönlik ránk.Az egyik ilyen elv, hogy vásároljunk helyben termelt árut. Ezt továbbvezetném arra, hogy az élelmiszereken túl…..
adrian89 2010.09.13 10:43:51
Sziasztok!
Sajnálom és előre szeretném leszögezni,hogy a hozzászólásom félig off-topic.
Egy új módszerre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami szerintem megérne egy új bejegyzést is.
Eddig én sem gondoltam bele, hogy egy vállalat mennyi felesleges papírszemetet termel. Már a legkisebbek is 3 példányban nyomtatnak mindent az előírások miatt. Egy iktatószoftvereket készítő vállalathoz(
www.dmsone.hu ) kerültem és szeretném veletek megismertetni egy iratkezelő program lényegét és KÖRNYEZETVÉDELMI ELŐNYEIT.
Iratkezelésen a céges dokumentumok regisztrálását,tárolását és visszakeresését értjük(csak hogy tiszta legyen a kép). Egy ilyen program lényege, hogy ezeket az iratokat elektronikus adatbázisokban tároljuk. Itt szeretném elkerülni azt a félreértést, hogy miben különbözik ez egy world fájltól; ugyanis csak az ilyen programokban nyílik lehetőség az iratok tartalmában való keresésre, míg egy szöveges dokumentumnak maximum a nevére kereshetünk rá. Természetesen számos egyéb funkció vannak, amik a vállalati életben fontosak(szkennelés,jogosultságkezelés,érkeztetés,irattár) , de ez titeket nem érdekel, ezért nem írom le mind.
Ami a vállalatoknak fontos és amiért nem kell mindent X példányban nyomtatni: TANUSÍTOTT iratkezelésről beszélek.Ez azt jelenti, hogy minden hivatalos formának megfelelően történik az iktatás, így az iratok egy ellenőrzésnék könnyen,gyorsan előhívhatóak elfogadott formában. A közszférában előírás kötelezi az intézményeket ilyen programok használatára.Egyébként az önkormányzatok 52% és a korházak 40% DMSone rendszereket használ.
Nem szeretném,ha reklámnak tűnne a hozzászólásom, remélem ti is átlátjátok,mennyivel lehetne csökkenteni a papírfelhasználást ha mondjuk a nagyvállalatokat is köteleznék, vagy beismernék egy ilyen szoftver fontosságát.