Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prgabor9

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsarolásnak tűnő levél, zárt ülés, elégedetlen edzők, dühös és aggódó szülők. Majdnem botrányba fulladt a pesterzsébeti szén-monoxid mérgezést vizsgáló bizottsági ülés egy levél miatt, de inkább zárttá nyilvánították azt. Az érintett gyermekeket, szülőket és…..
prgabor9 2015.01.07 18:50:52
Tisztelt Mach Péter Képviselő Úr!

Személyesen nem ismerem Önt, tegnap találkoztunk a bizottsági ülésen. Bejegyzésével kapcsolatban szeretnék néhány gondolatot megosztani Önnel és a blog olvasóival.

A Kanadai Magyar Hokiklub a kerület jegyzőjének semmiféle ultimátumot nem nyújtott be, jogi képviselőnk az ESMTK-t kereste meg, 15 napos válaszadási határidőt adva, a peren kívüli egyezségi ajánlattal. A levelet TÁJÉKOZTATÁSUL küldte meg a kerületi jegyzőnek és a bizottság elnökének. Ezen kívül senki más nem kapott belőle, a nyilvánosságra hozatalról Önök politikusok döntöttek. Vitáról pedig válasz híjján végképp nehezen beszélhetünk.

Ön bejegyzésében ezt írja: "Preisinger Gábor - aki a 100.000 Ft-ot szeretné kártérítésként..". Ez így nem áll meg, nem tudom honnan vette azt az információt, hogy én 100.000 Ft-ot szeretnék kártérítésként.
Én is, mint sok-sok szülő biztonságban szeretném tudni a gyerekemet. Ennek pedig nincs ára. Írhattunk volna 1 Ft-ot és 1.000.000 Ft-ot is. És azt is szeretném, ha ennek a felháborító esetnek valamennyi felelősét megkeresnék és a megérdemelt módon megbüntetnék.

Magánéleményem, hogy az ESMTK nem fog átalány kártérítést fizetni senkinek és ha nem lesz megnyugtató lezárása az ügynek, akkor bíróságra megyünk. Ott viszont nem lesznek zárt ülések, elhallgattatott hozzászólók és kitiltott média sem.

A Kanadai Magyar Hokiklub nem fogja hagyni, hogy egy ilyen súlyú esetet elintézzen bárki azzal, hogy nem volt informálva és a hibás valójában a jégmester, aki nem szólt az elnöknek. Meggyőződésem, mely szerint el akarják tusolni az ügyet a bizottsági ülés és az Ön blogbejegyzése után csak tovább erősödött.

Közel tucatnyi levelet kaptam az elmúlt napokban szülőktől, akikben most tudatosult, hogy korábban: napokkal, hetekkel, hónapokkal ezelőtt gyermekük hasonló panaszokkal jött le a jégről Pesterzsébeten. És sajnos olyanok is megkerestek, akik egy szót sem mernek erről szólni, mert gyermekük ott játszik a csarnokban és fél, hogy panaszkodása visszaüthet.

Ha Önnek úgy tetszik, hogy ultimátum vagy zsarolás az általunk megbízott ügyvédi iroda megkeresése, akkor nevezze annak. De nem pénzt, hanem valós, tisztességes vizsgálatot és az igazi felelősök megnevezését, felelősségre vonását akarjuk elérni, ha az Ön fülének így kedvesebb, akkor "kizsarolni". Sajnos úgy tűnik, hogy az érintettek viszont csak a kórházban fekvő gyerekek látványára a médiában és a százezrek, milliók említésére érzékenyek. Hiszen az üzemeltetők, Önök a tulajdonosok azok, akik az egészet egy megszépített MTI hírrel próbálták elintézni. Harót úr papírról tudott olyan időpontokat felolvasni, melyek finoman szólva még közelítően pontosnak sem voltak mondhatóak.

Ön biztos lehet abban, ha nem lesz megnyugtató lezárása ennek az ügynek, a KMH nem fog megállni mindaddig, amíg egyetlen nyitott lehetősége van, hogy az ügyet továbbvigye. Akkor sem, ha a lényeg helyett zsarolásról, ultimátumról, beárazásról beszélnek azok (például Ön), akiknek kötelessége nem velünk, hanem a vétkesekkel lenne foglalkozni.

Egyben szeretném felhívni arra a figyelmét, hogy az a populista és szenzációhajhász szófordulata, mely szerint a KMH "beárazta" az átvirrasztott éjszakákat...stb Önt ugyan abba a táborba helyezi, ahol Harót és Palotás uraknak még a mai napig sem jutott eszébe azt mondani sajnáljuk, bocsánat ... vagy valami hasonlót. Persze értem, hogy Ön - bár mint írja két gyermek apukája - most is inkább politikus. Értem, de meg nem bocsátom, legfeljebb fogadja viszontgratulációmat.

Őszinte sajnálattal:

Preisinger Gábor
prgabor9 2015.01.08 00:05:32
@Mach Péter: Tisztelt Képviselő Úr!

Az Ön által ezen a blogon leírtak élesen ellentétben állnak azzal, amit az ülésen az Ön hozzászólásában tapasztaltam, amilyen kép ott kialakult bennem. Kétszer is megnéztem, tényleg Ön ugyanaz a személy-e. Egyszerűen nem tudom hova tenni a bulvárízű megjegyzéseit, mellyel minket támad.

Bízom abban, hogy valóban csak félreérti a helyzetet. A kártérítést azért kérjük, mert nem szeretnénk, ha egy-két ejnye-bejnyével záródó vizsgálattal lenne az ügy elintézve a tulajdonos részéről. Örömmel olvastam válaszában, hogy Ön is valós, tisztességes vizsgálatot és a felelősök megnevezését akarja. Mi viszont nem szerettük volna, ha ezt a tulajdonos Önkormányzat és egy Önkormányzati képviselő által vezetett üzemeltető egymás közt gyorsan elintézi. Ha csendben és halkan szerettük volna megkapni a 100.000 forintokat, biztosan nem találkozott volna velem a bizottsági ülésen.

Én nem élek az Ön körzetében, a kerületben sem, a gyermekeim nem itt jégkorongoznak, csak egy-egy mérkőzésre jövünk ide. Nem ismerjük a helyi viszonyokat, de azt tapasztaltuk, hogy miközben a gyerekek a kórházban fekszenek, már elkezdődött a maszatolás arról mi is történt. Az ESMTK vezetők pontosan tudták, hogy a gyerekek kórházban vannak, telefonon tájékozódtak szülőknél erről. Az MTI közleményből ez az apróság mégis kimaradt.

Ez mindannyiunkat felháborított és többek között ezért vállaltam fel, hogy az egyesülettel együtt kiállok ezért az ügyért és a gyerekekért.

Amikor megtudtuk a médiából, hogy már 6-án bizottsági meghallgatás van, egyértelműen az a kép alakult ki bennünk, hogy a hatósági vizsgálat lezárása előtt gyorsan megpróbálják elkenni az ügyet.

Az nem derült ki, hogy Ön kevesli, vagy sokalja az összeget, de azt nyilván Ön is érti, hogy nem 100.000,-, hanem sokszor 100.000,- forintról van szó, hiszen a KMH-ban érintett 17 játékoson kívül legalább mégegyszer ennyien érintettek csak a meccs alatt. Nem azt "áraztuk be" mekkora összeg kárpótolna minket, hanem azt, mekkora összeg éri el az Önök ingerküszöbét. Engem biztosan nem kárpótol semmilyen összeg azért, hogy saját lányom mellett barátait, csapattársait kellett látnom a toxicológián sorban állni. Ezért ha úgy alakulna, hogy az ESMTK kifizeti a kért összeget, akkor a kislányomra eső részt aznap átutalom a Heim Pál Gyermekkórház alapítványának. Ezt veheti akár ígéretnek is.

A vizsgálat, ezt sajnos 99%-os biztonsággal előre megmondhatom, azt fogja megállapítani, hogy a jégfelújító gép okozta a mérgezést. Mint számtalan esetben korábban. És Önöknek, amennyiben tényleg végleges megoldást szeretnének, mintegy 135.000 EUR értékben egy elektromos meghajtású jégfelújító gépet kellene vásárolniuk a csarnok részére. Hogy erre van-e 50 mFt a költségvetésben, ezt Ön jobban tudja, Ha nem ez lesz a megoldás, akkor biztosak lehetnek benne, nem ez volt az utolsó CO mérgezési eset a csarnokban.

Üdvözlettel

Preisinger Gábor
A Drago megszüntette női csapatát 2011.07.05. 11:39 F. Kapus..
prgabor9 2011.07.08 17:28:58
@moonk: Ha nem gond, a pallérozott stílust nem venném át. Könnyebb dolgom volt, mint bárki gondolná, mert a toll nem az én kezemben volt, még összeadni kivonni sem kellett, csak elővenni az elnökséghez benyújtott költségvetést és megnézni a számokat benne. Már le sem merem írni, hogy Gyula csinálta.
Bár lehet, azóta kisebb lett a szlovák mezőny, emelkedett a tagdíj a Dragóban, jelentősen csökkent az edző bérigénye, és a női csapattagok fizetési hajlandósága is változott.
Még két-három nekifutás és a végén nyereséges lesz, mi meg bánhatjuk, hogy elengedtük a tuti profitot.

A matekzsenit köszönöm, az még sosem voltam :-)
prgabor9 2011.07.08 18:20:53
@moonk: kicsit csínján bánhatnál a minősítésekkel. Az e-mailben felajánlott lehetőség áll: kérjétek/kérd az időpontot, találkozzunk és szívesen átszámolom veletek/veled a költségvetést. Utána ne a tükörbe, hanem a szemembe nézz, és mondd, hogy hazudok-e. Addig meg megkímélhetnél mindenkit a rendkívül szórakoztató, de légből kapott számolgatásokkal. Nem tudom, csak a balhé kell, vagy tényleg elhiszed amiket leírsz, de ha valóban kiváncsi vagy a számokra, tudod a mail címemet.
prgabor9 2011.07.08 18:53:37
@moonk: Szerintem sem a matekról szól, és most már tényleg mindegy, de Te erőlteted a számokat. Az e-mail címem benne volt a levélben amit Gyula továbbított a csapatnak. Gondolom, Te is megkaptad.
Dénes a csapat ügyvezetője, azért tartotta tartja ő a szülőiket. Ezt, ha ott voltál az évzárón bemutattuk őt. Kedves, hogy hiányoztam, bár legutóbb azt is keveseltétek amikor ketten voltunk ott az elnökségből. És eljött kb. kilenc szülő, az nem gáz?
Többek között ezért döntöttünk, lehet rosszul, az e-mail mellett, azt mindenki megkapja.
Mégegyszer leírom, igazatok van, ebben tévedtünk és szülőit kellett volna tartani. De sajnos a lényegen ez nem változtat.
Ki lesz otthon a Megyeri úton?  2011.05.03. 11:32 F. Kapus..
prgabor9 2011.05.07 12:44:12
@1885*:
T. 1885
Én nem tudok róla, hogy ki lenne már írva a pályázat.
A drago.hu honlapon Ön az egyesület edzésbeosztását látja, nem pedig a megyeri úti csarnok jégbeosztását. Ha megnézi a 2010 augusztus 23-27-i hét beosztását a drago.hu oldalon, akkor azt a következtetést vonja le, hogy 120 órát voltak jégen öt nap alatt? A Dragóban úgy kerül kiírásra egy program, hogy pl 7:30 - 16:30. Ettöl még nem lesz jégen a gyerek 9 órát.
Konkrét jégbeosztással június 10-ig terveztünk hétköznap 17:30-tól 21:00-ig. Ezt követô idôszakokra is vannak tervezett edzésidôpontjaink, de az Önök által itt elképzelt és leírt dolgokkal nincsenek összhangban. Önök kissé féleértelmezik a szandékainkat és túlbecsülik a lehetôségeinket is. Folyamatosan azzal vádolnak, hogy elvesszük az UTE elôl a lehetôséget. Tudtommal mindeddig sem az UTE sem más nem kért jégidôt erre a három hónapra. Ha mégis, akkor feltehetôen nincs ütközés, mivel ennek a blognak az anonim hozzászólóin kivül még senki nem jelezte mikor mennyi jégidô kérésünk ütközne az UTE, vagy más csapat igényével. A jelenleg általunk használt idôsávban az UTE OB1 és utánpótlás csapatainak jellemzôen nem volt edzése.
Nem gondolom, szemben Önökkel, hogy az UTE OB1, vagy utánpótlás csapatának érdekeit sértenénk most, vagy a jövôben.
prgabor9 2011.05.07 16:12:09
@1885*:
T. 1885
Sajnálom, hogy Önök félinformációk és egy megkérdôjelezhetô blogbejegyzés alapján próbálják megérteni a helyzetet. Nem kívánok vitatkozni Önökkel. Ha Halász úr valóban megerôsítette Önnek, hogy minden rendben van a cikkel, ezt rendkívül szomorúnak tartom és számomra minôsíti a munkáját.
Egyébként a cikkben az UTE-n kívül minimum az MJSZ és az NSK volt megemlítve, mint aki jogot formál a jégidô elosztására Újpesten, a Drago nem. Továbbra sem értem miért tôlünk féltik.
A szerzôdést, amirôl álítólag mindenki utólag értesült április 29-én pénteken délután írtuk alá. Ha Önök azt gondolják, egy ilyen szerzôdés fél nap alatt és fôleg titokban jön létre, akkor még sosem próbáltak szerzôdni az állammal. A tárgyalásokról már a márciusi szülôi értekezleteken tájékoztattuk a szülôket.
Két éve is volt augusztusban edzôtáborunk a Megyeri úton és senkit nem zavart. Tavaly Kaposvár azért nyithatott augusztusban mert odamentünk. Igaz akkor nem érezte úgy egyetlen blogger sem hogy szenzációt kell kovácsolni belôle.
Nyilván nem fontos, mert nem illil a képbe, de ma és holnap és jövô hétvégén azért tud az MJSZ Heraklesz programja a Megyeri úton zajlani, mert nyitva a pálya. Azért tudnak amatôr csapatok is játszani mert nyitva van. Ha az UTE augusztusban kezdeni akar, nem hiszem hogy a Drago lehetne az akadálya, Önöknek az NSK-ra kellene koncentrálni. Ha lesz szerzôdése az UTE-nak, akkor jege is lesz, ha nem akkor nem. De az biztos, hogy ez nem a Dragon fog múlni.
Mintahogy Ön, jogosan, felhívta a figyelmemet, vendégként nem várhatom el, hogy a "szám íze" szerint legyen moderálva a blog így ez volt az utolsó bejegyzésem itt. Szurkolok, hogy az UTE-ban és mindenhol máshol is rendben menjenek a dolgok, legfeljebb ellenfelek és ne ellenségek legyenek a csapatok, a meccseket pedig a jégen és ne a parkolóban játszák.
Hajrá Jégkorong! Hajrá UTE! és persze Hajrá Skorpiók!
prgabor9 2011.05.08 05:26:23
@Roham Billy:
Rosszul sejti.
Szeptemberben kezdődik az U14 tehetséggondozó program a 2010–2011-es szezonra, írja a szövetség honlapja. A program idén az 1997-ben és 1998-ban születettek számára ad lehetőséget. Mivel nagyon telített a kölyök korosztály, ezért szeptemberben csak az 1997-ben születetteket,…..