Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PannaBoszorkánykonyhája

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2 csomag szárított élesztő 60 dkg liszt 25 dkg margarin (vajjal még jobb, de én margarinnal csináltam) 2 egész tojás 1 dl tej egy csipet cukor 1 ek. só 2 dl 20%-os tejföl reszelt sajt a tetejére a kenéshez és a szóráshoz:egy felvert tojás és reszelt sajt A tejet meglangyosítod,…..
A receptet egy-az egyben közlöm, ahogy Kati leírta nekem. A nyelvi fordulatokért felelősséget nem vállalok. :) Ez az eredeti szerző hagyatéka. A szerzői jog miatt nem áll módomban annak megváltoztatása ;)Hozzávalók:- csirkecicik (friss)- tápióka liszt- szójaszósz (sötét)- vodka…..
Hozzávalók: 600 g bodzavirág2 kg alma 800 g cukor 4 levél zselatin 4 citrom  A bodzavirágról leszedegetjük a virágokat úgy, hogy csak a legapróbb száracskák maradjanak. Az almát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Fél liter vízben odatesszük főni…..
Hozzávalók:200 g csokoládé100 g porcukor100 g vajkakaóporA csokoládét és a vajat apróra daraboljuk és megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot. Egy órára hűtőbe tesszük, majd mikor megdermedt, gombócokat formálunk belőle és kakaóporba forgatjuk.Jóétvágyat!..
 Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt (vagy akármilyen más befőtt jó), Zabpehely   A jénaiba (20x20) beleöntöm a befőttet, majd a tetejére szórok annyi zabpelyhet, hogy belenyomkodva a meggylébe már száraz maradjon a teteje. Kicsit hagyom állni, hogy a zabpehely megszívja…..
 Hozzávalók (6 db): Kb ½ kg kemény szilvalekvár, 200 g liszt, 50 g cukor, 120 g vaj, 1 csipet só   A szilvalekvárt egy kicsit megolvasztottam, majd elkevertem annyi vízzel, hogy folyékony állagúvá váljon. A formákat (10 cm átmérőjű, 1,5 cm magas formáim…..
 Szomszédasszonyom kérte, hogy szedjük le a birsalmáját, ha megérett, és főzzem meg lekvárnak. Mit lehet ilyenkor tenni, kimentünk leszedni az éretteket, majdnem két kilót, majd nekiálltam feldolgozni.   Hozzávalók: 1,5 kg megmosott, magházától megtisztított…..
Ezt a receptet rendszeresen csinálom, bár főleg hidegebb időkben, mert nagyon nehéz étel. Itt is jó példa, hogy milyen praktikus blogként tárolni a recepteket, mivel így gyorsan tovább tudom küldeni, ha valaki kéri: Hozzávalók: Kb. fél kg Reblochon (két személyre egy nagyobb…..
200 g főzőcsoki -ha lehet választani, akkor étcsokit inkább, 4 tojás, 15 dkg cukor 8 dkg liszt ( nem kell több bele) 20 dkg vaj (a margarinnal nem olyan finom) Kapcsold be a sütőt( 6-os fokozat - kb. 200 °C) Olvaszd meg a csokit (a legegyszerűbb módja, ha összetördelled kis…..
 Ez egy nagyon népszerű francia sütemény. Nem véletlenül… Reggelire is fogyasztják önálló ételként, vagy vajjal.   Hozzávalók: 250g liszt, 200 g méz, 50 g cukor, 2 dl tejszín, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, ½ kávéskanál…..
 Ez egy régi recept. A Mindmegettéről szedtem még hajdanán. Előnye, hogy kevés munkálattal készíthetünk egy komplett főfogást.   Hozzávalók 2 személyre: 1 bögre (kb 2,5 dl) rizs, 2 bögre rizs (ha szaftosabb köretet szeretnél, akkor még egy bögre vizet tegyél…..
 A gyermekkoromban nagymamám gyakran csinált ilyent. Ez önmagában, kalácsként is nagyon finom csemege. Még sohasem csináltam, de beleteszem a receptgyűjteményembe, mert szerintem hamarosan azért nekirugaszkodom. Akkor majd kiegészítem a tapasztalataimmal is. Addig pedig álljon itt…..
Egyszer, még nagyon régen, egy műsorban láttam Győzike feleségét főzni. Épp cigánykenyeret csinált. Előtte is szerettem volna kenyeret csinálni, de valahogy sohasem sikerült, így nem is nagyon próbálkoztam vele. Magyarországon élve nem is volt olyan nagy jelentősége, mivel…..
  Gyerekkorom óta vasárnap reggeli menü a Májacska. Apukám fejlesztése egy, az ő gyerekkorából való receptből.   Hozzávalók: csirkemáj, a májjal azonos térfogatú zsemlemorzsa, a máj főzőleve, kacsazsír (vagy valamilyen sültzsír) delikát, fokhagyma.  …..
Egyik barátunk Update-ezett, viszont nagyon szereti a sütiket. Ezzel a recepttel próbáltam egyszer kedveskedni neki. Nagy sikere volt. Az eredeti recept egy nagyon finom zsidó süti. Az én változatom nem garantált, hogy kóser maradt, de nekünk nem is kell követnünk ezt a hagyományt,…..
Ha már belemelegedtem a hatlapos technikájába, valamint rámfér a gyakorlás alapon kitaláltam, hogy megcsinálom más ízesítéssel is. Először a hókockára gondoltam, hatlapos kivitelben, de én azt sohasem szerettem túlságosan, ráadásul a tölteléket megkóstolva úgy gondoltam,…..
Párom feladta az újabb leckét, hatlapost kért. (Illetve elhatározta, hogy majd csinál, de én hamarabb cselekedtem ;) ) Pont olyant, amilyent gyerekkorában evett. Ez nehéz dolog, mert a nagymamája már nem él, ráadásul az itteni alapanyagok nem teljesen azonosak az otthonival. Első…..
 Az egyik gyengém a vargabéles, viszont itt nem lehet kapni túrót. Néha ráveszem magam, hogy csináljak, de utána megkapom, hogy már megint savószag van az egész lakásban, szóval megpróbálom másként. Itt lehet kapni Fromage blanc-t, ami egy savanyított tejkészítmény.…..
 Ezt a receptet már nem tudom, hogy honnan szereztem a netről, de a zabkorpás palacsinták közül nekem ez vált be legjobban.   Hozzávalók 2 db palacsintához: 1,5 dl tej, 60 g zabkorpa, ½ csipet só, pici cukor, 1 tojás.   Az alapanyagokat összekeverjük,…..
Mindig problémát jelent a köret kérdése, ezért eszembe jutott, hogy régen csináltam kuszkuszt. Meg is vettem egy dobozzal, csináltam belőle annak rendje-módja szerint köretet, majd az ebéd elfogyasztása közben párom kijelentette, hogy igazából ő nem rajong a kuszkuszért……..
Mint már említettem, Kati barátnőm elcsábított a szomszédos boltba, hátha lehet valami finomságokat kapni. Így történt, hogy a máj mellett vettem egy nagy adag sertéscombot is. Nagy adag lévén, ismét két recept lengett a szemem előtt:   Disznótoros sült   Ez most…..
 Kati barátnőm elcsábított a szomszédos boltba, hátha lehet valami finomságokat kapni. Így történt, hogy szert tettem egy egész sertésmájra. Ez nagy dolog, mert itt általában méregdrágáért mérik a disznómájat. Emiatt itt még nem is nagyon csináltam ilyent… Úgy…..
Még csak ismerkedem a blogolás rejtelmeivel. Sikerült is mindjárt elvesztenem a kész bejegyzést, szóval most írhatom újra....Szokásomhoz híven a blogokat bújtam, amikor megakadt a szemem két recepten http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/. Nagyon ritkán szoktam egy az egyben…..