Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csirmaz_András

1 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Visszatérő kérdés bűvészekhez, hogy hol lehet bűvészetet tanulni. Vannak ugye tanfolyamok, magántanárok, könyvek, dvd-k és létezik középiskola is ahol választható tárgyként tanulható a szakma. De rendes, szakképesítést adó iskolarendszerű képzés husszú évtizedek óta…..
Csirmaz_András 2013.10.27 20:58:05
A trafikmutyinak dohánytörvény átalakításának hála az is sokat hallott mostanában a dohányzásról, aki maga nem szív se cigarettát, se szivart, se a fogát. Ráadásul emiatt nagyon népszerű dolog mindenféle kapcsolódó dologról írogatni, úgyhogy úgy éreztem, itt az…..
Már lassan másfél éve járja a világot a The Illusionists nevű bűvész show, eddig már több kontinens legnagyobb előadótereit megtöltötték (a sidney-i operaházban 31 000 néző előtt léptek fel, Mexikóvárosban 42 000 ember látta őket). Ez egy egész estés bűvész és illúzió műsor hét világhírű előadóval,…..
És akkor vegyen mindenki egy nagy levegőt. Olyan mélységekbe fogunk alámerülni, amire a blog történetében kevés példa volt eddig. Valahogy a hazai bűvész közösséget szereti az ember egy kis családias közösségként elképzelni, ahol mindenki ismer mindenkit és az emberek segítik…..
Minden szakmának megvannak a maga szakszavai. A bűvészetnek is. És mivel a bűvészetnek - mint néhány kivételtől eltekintve szinte minden szakmának a világon - az angol a hivatalos nyelve, ezért ha két bűvész trükkökről beszélget, jellemzően angol szavakkal teletűzdelve teszi…..
R. Paul Wilson forgatott egy videót, amiben vezető bűvészek mondják el, hogy művészetnek tartják-e a bűvészetet. Kedvencem a kopasz szemüveges bácsi, aki a pornóhoz hasonlítja a bűvészetet.  ..
Csirmaz_András 2013.01.15 17:28:01
Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a "bűvész nem varázsló..." kezdetű idézet nem Rodolfótól származik. Bár itthon szinte mindig tőle származtatják, jó lenne, ha végre tiszta víz kerülne a pohárba e kérdéssel kapcsolatban.

1868-at írunk, mikor a modern bűvészet atyjának tartott Jean Eugène Robert-Houdin (Harry Houdini tőle kölcsönözte a nevét) kiadja a "Les Secrets de la prestidigitation et de la magie" című könyvét. Az "Escamotage, Prestidigitation" című fejezetben a következőt találja írni:

"Un prestidigitateur n'est point un jongleur; c'est un acteur jouant un role de magicien; c'est un artiste dont les doigts doivent etre plus habiles que prestes. J'ajouterai meme que, dans les exercises de prestidigitation, plus les mouvements sont calmes, plus doit etre facile l'illusion des spectateurs."

"A conjuror is not a juggler; he is an actor playing the part of a magician; an artist whose fingers have more need to move with deftness than with speed. I may even add that where sleight-of-hand is involved, the quiter the movement of the performer, the more readily will the spectators be deceived."

Ez a szép angol fordítás a Routledge-féle(1878) kiadás 43 oldalán található. Érdemes egyébként az idézet második felére is nagy hangsúlyt fektetni, főleg ha asztaltársaságunkban "A flourish vajon varázslat/bűvészet-e" című közkedvelt vitatéma kerül megtárgyalásra.

Kirohanás vége :)
A FISM-ön a klubelnökök közötti belső tanácskozás egyik fő témája tagságuk fogyása és elöregedése volt. Úgy tűnik, hogy valamiért a mai tizenévesek már nem járnak bűvészklubokba. Ha egy átlagos bűvészkongresszus közönségén nézünk végig ott is jellemzően 50 felett…..
Melyik grafikus, vagy „Photoshopper” ne ismerné a Helvetica betűtipust?! A megannyi szórólapon, plakáton és egyéb grafikákon használt egyszerű vonalvezetésű betűket méltán emlegetik a világ legismertebb és leghasználhatóbbjai között. Ryan Myers amerikai alkotóművész most…..
Csirmaz_András 2012.06.19 14:39:49
@➊: A világ egyik legdrágább paklija (semmi gyémátberakás vagy aranyozás) a Jerry's Nugget kaszinó kártyája. Az ára száz dollártól felfelé a csillagos égig változhat, eBayen néha még hamisítványokat is lehet látni.
David Stone és Wayne Houchin után most ismét egy nagy nevet sikerült megnyerni, hogy eljöjjön szemináriumot tartani Budapestre. Július 16-án (hétfőn) lesz a nagy nap. És hogy ki ő? A korábbi tapasztalatok alapján most direkt nem az ő fényképe van elsötétítve, mert az talán…..
A 2015-ös világbajnokság helyszínét a szokások szerint most Blackpoolban fogják megszavazni. A jelöltek: Dublin (Írország), Busan (Dél-Korea), Rimini (Olaszország) és Acapulco (Mexico). Ha azt a logikát követjük, hogy minnél nemzetközibbé szeretnék tenni a rendezvényt, akkor…..
Csirmaz_András 2012.06.15 19:33:35
Andrew Csirmaz, Thomas Sike, Martin Adams - ismerősek a nevek? Sófalvi Márton, Gyertyán Balázs (neki még nem tudjuk mi lesz a művészneve), Csirmaz András és Egzo közös vállalkozásba fogtak. Kiadják és árulják saját trükkjeiket. Az oldaluk, a temékek képei és trailerek teljesen…..
Csirmaz_András 2012.02.24 00:01:57
@Botond99: Melyik az a videó, amelyikben egy perc anyagból 10 másodperc a trükk bemutatása, a maradék 50 pedig céltalan filmtrükk?

A videók készítésekor kifejezetten törekedtünk arra, hogy a ma divatos trailerekkel ellentétben ne kelljen a nézőknek másfél percig egy homályos New York-i utcát bámulni, hogy aztán lássanak két nézői reakciót, majd a trükk egy nagyjából 3 másodperces részletét. Mindemellett igyekeztünk modern, látványos és minőségi anyagokat készíteni.

Örülünk, hogy azért vannak, akiknek tetszik a munkánk.
Köszi!
Csirmaz_András 2012.02.24 03:54:26
@Boldog Péter: Peti, traktorral a következő lejátszást javasoljuk: www.youtube.com/watch?v=Syv6gn4-A_Q
Reméljük, megnyeri tetszésedet és hamarosan láthatjuk a Driftet a te modern átiratodban is! Nagyon várjuk ám!
Vannak ugye ezek az instant downloadok, ahol 5-10-15 dollárért lehet szép új vagy éppen százéves fogáskat tanulni. Egy Shin Lim nevű srác kiadott egy Splice nevű kártya kontrollt, ami nagyon tisztán néz ki. Ezt sokan le is töltötték 10 dollárért, de valahogy nekik mégsem volt…..
Bűvész blog Csoda rendelésre 2011.11.07 07:55:00
A bűvészek között van néhány, aki már-már megszállottan törekszik arra, hogy erősítse a nézőben a hatást és nem sajnál ennek érdekében akár aránytalanul nagy erőfeszítéseket tenni. Szerintem nagyon érdemes törekedni arra - nyilván elsősorban close-up-nál - hogy a…..
Csirmaz_András 2011.11.07 16:30:49
@Damien White: Nem magától lesz jó bűvész, hanem attól, hogy elhivatott, rengeteget gyakorol és egy kicsit megszállott. ;)
Ezekben a percekben is oltják a Magic Castle épületében keletkezett tüzet, amit helyi idő szerint 12:00-kor jelentettek be. Az első információk szerint a tűzben a hollywood-i épület szerkezete is megsérült. A helyszínen 120 tűzoltó küzd a lángokkal. A tűz kitörésének…..
Csirmaz András csúnya gonosz itt a piros hol a piros csalókrólrántja le a leplet a hvg.hu-n:www.csirmazandras.hu/2011/09/28/hogyan-csaljak-ki-a-penzedet-az-utcan/Kolos meg az Rtl Klub Házon kívül című műsorában…..
Csirmaz_András 2011.10.04 19:17:56
Csirmaz_András 2011.10.07 16:21:20
Szombaton a budaörsi Jókai művelődési házban (2040 Budaörs Szabadság út 26.) immár hagyományosan Corodini Bűvésztalálkozó. Én főleg a Galambos szemináriumot és a gálát várom kis ízelítőként a quick change számot megnézhetitek itt. A program: 9:30-9:50 Rodolfo…..
Csirmaz_András 2011.10.02 10:11:09
Már megszokhattuk, hogy Derren Brown mindinkább távolodik a szűken vett szakmától és azzal foglalkozik tévéműsoraiban ami érdekil. Nemrég ezt nyilatkozta a Radio Times-nak:“Over the years, I’ve entirely grown out of the urge that got me into magic. I’ve pulled it into…..
Úgy látszik a bűvészek monstnában grafomán korszakukat élik, ugyanis újabb esszé érkezett a virtuális szerkesztőségbe, ezúttal Csigusz Mester tollából. Íme:www.csirmazandras.hu/2011/03/06/buvesz-tortenelem/ Szia Botond! Írtam egy nagyobb lélegzetvételű posztot a bűvészet…..
Meghalt a Bad Magic Photos blog, és nagyon sajnálom, hogy egyetlen képet sem mentettem el róla. Itt ugyanis olyan bűvészek fotói kaptak helyet, akik méltán kivívhatták maguknak a bűvész-stylist (ha már egyáltalán van ilyen) elismerését. Az elmúlt héten a kiemelkedő…..
Copperfield AZ ILLÚZIONISTA. Így, csupa nagybetűvel. Nem csoda, ha mindenki őt akarja koppintani. Nade azért talán szó szerint mégsem kéne. Az Origami amúgy is minden idők talán legtöbbet koppintott illúziója. Elöször jöjjön a mester előadása: És most Mr. Copycat, aki…..