Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kikko

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az APEH tényleg tud cifra dolgokat produkálni, az alábbi ügy is józan ésszel egyértelműnek látszik, mégis formai okok miatt támadható. Tisztelt Zugügyvéd, Azén esetem nagyon cifra ha nem tudtok segíteni, legalább tanúságos másoknak. 2006-ban vásároltam telket a…..
kikko 2011.09.27 19:08:28
@Jarmilla:
Ezt nem értem... amikor megvettétek a telket szerződést kötöttetek , nem?
Azt be kell jegyeztetni a földhivatalba, 1/2-1/2-ed tulajdoni hányaddal...
Nem vállaltatok olyat , hogy 5 éven belül beépíted , és mentesülsz?
Az álabbi jegyzőkönyvezési anomália inkább abszurditásba hajló, mint érthető. A pontatlan jegyzőkönyvezést később általában a gyanúsított terhére szokták felhasználni. Üdvözletem, Apróság az esetem, de rámutat a jogalkalmazók "tudására"Eset:Volt egy…..
kikko 2011.09.27 18:24:47
Elsőre csak ennyi...de jó lett volna tudni , mire figyelmeztett az elején meg a végén mikor aláírtad ,ismertette a jogaidat.
Jegyzőkönyvezni kellett volna ,hogy azok akkor estek be.
Minimum panasz ügyészhez és bírósághoz,lényeg hogy nyoma legyen.

70. § (1) Az eljárási cselekményekről - ha e törvény másként nem rendelkezik - jegyzőkönyvet kell készíteni.
(2) A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni
a) a szabálysértési hatóság, illetőleg a bíróság megnevezését;
b) az eljárás alapjául szolgáló szabálysértés megjelölését és az eljárás alá vont személy nevét;
c) az eljárási cselekmény helyét és idejét;
d) a szabálysértési hatóság tagja, a bíró, az eljárásban részt vevő személy és képviselője, továbbá a tanú, a szakértő nevét.
(3) A jegyzőkönyvben a szükséges részletességgel le kell írni az eljárási cselekményt oly módon, hogy a jegyzőkönyv alapján az eljárási szabályok megtartását is nyomon lehessen követni. A szabálysértési hatóság részéről eljáró személy, illetőleg a bíró, valamint a jegyzőkönyvvezető a jegyzőkönyvet aláírja.
(4) A szabálysértési hatóság előtt folyó eljárásban a jegyzőkönyvet felolvasás után - ha e törvény ettől eltérően nem rendelkezik - az eljárási cselekmény résztvevőinek alá kell írniuk. Amennyiben a jegyzőkönyv aláírását bármelyik résztvevő megtagadja, azt a megtagadás okának feltüntetésével a jegyzőkönyvbe fel kell jegyezni.
(5) Az eljárás alá vont személynek a szabálysértési hatóság, illetőleg a bíróság előtt tett vallomását a szükséges részletességgel, indokolt esetben szó szerint kell jegyzőkönyvbe foglalni.
(6) Az eljárási cselekmény hangfelvevővel vagy egyéb berendezéssel is rögzíthető. A rögzítés ilyen módja kifogás vagy panasz benyújtása esetében a jegyzőkönyvet nem pótolja.