Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joó Ferenc

21 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúton tájékoztatom a tisztelt badacsonytördemici és badacsonylábdihegyi választópolgárokat, hogy a mai napon összeférhetetlenségi ok állt elő személyemmel kapcsolatban, ezért képviselő-testületi mandátumomról lemondtam.Az összeférhetetlenséget az okozza, hogy a mai naptól…..
 Újabb küldeményt kaptam tegnap a postaládámba. De úgy tudom, a faluban mindenki. Ebben négy oldalon, négy különböző írásban olvasható panaszkodás egyes képviselők vagy összességében a képviselő-testület ellen. Vajon hogyan találtak egymásra ezek az írások?Az…..
Mint képviselő, kaptam postaládába az alábbi értesítést. Nem tudom, mi volt vele a cél, de címszavakban továbbadom:A Börzsöny Természetjáró és Hegymászó Egyesület és a Badacsonytördemic Községért Alapítvány szervezésében 2011. május 21-én Badacsonytördemicen kerül…..
Tisztelt Választópolgárok, Tisztelt Tördemici és Lábdihegyi Lakosok!A tavaly októberi önkormányzati választásokon a badacsonytördemici négytagú képviselő-testületbe a négy legtöbb szavazatot kapott képviselő-jelölt jutott be. A negyedik legtöbb szavazatot holtversenyben Farkas…..
Már biztosan sokan elgondolkodtak rajta, hogy miért nem szólalok meg a faluban élők kedélyét leginkább borzoló témában. Beszélgessünk hát a szállodáról!Nos, nagyon összetett az ügy. Nem tudni, hogy a szálak hová vezetnek, és nagyon kevés konkrét információ áll…..
Joó Ferenc 2011.03.29 15:10:53
@S.Csaba:

Kedves Csaba!

Köszönöm megjegyzését. Úgy fogalmaztam, hogy "szinte már eltörpülnek". És ezzel épp arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ilyen felvetések is vannak a szállodával kapcsolatban.

Egyrészt, nekem személy szerint nem tetszenek az építészeti tervek, de ez egy szubjektív dolog. Innentől kezdve az is szubjektív, hogy az épületegyüttes a tájba illik-e majd. Szerintem nem, de ismétlem, ez egyéni véleményem

Viszont lehet akármilyen szép is és tájba illő egy épület, ha a pénzügyi háttér, a közlekedési kapcsolatok tönkre teszik az itt lakók életét és csődbe viszik a falut.

Emiatt tartom fontosnak elsősorban ezen kérdések tisztázását. Ha ki lehetne alakítani egy korrekt tárgyaló viszonyt a beruházókkal és megegyezni velük a pénzügyi és közlekedési kérdésekben, akkor egyrészt biztosan szebbnek fog a falu számára tűnni egy kevésbé tetszetős épület is, másrészt a szálloda megjelenésével, tájba illőségével kapcsolatban is lehet, hogy könnyebb lenne az építtetőkkel egyezkedni.

Ugyanakkor egy építési engedély nem kőbe vésett dolog. Lehet rajta módosításokat végrehajtani. Ha egy ingatlantulajdonosnak csak az a célja, hogy építési engedélyt szerezzen és annak birtokában sokszoros felárral adjon túl a telken, akkor nem fog sok pénzt költeni rá, hogy "csicsásabb" legyen az a szállodaépület, hanem a legegyszerűbb vonalakat választja. Aztán majd az új ingatlantulajdonos, az igazi beruházó, úgy alakítja a terveket, ahogy neki megfelelő.

Mindez persze csak egy elmélet a sok közül, majd meglátjuk, hogy az élet melyiket igazolja.

Én azt gondolom, hogy kellene a falunak egy szálloda és annak bevételei, de csak akkor, ha nem nekünk kell először tíz-húsz éven keresztül nyögni a beruházás járulékos költségeit, mielőtt egy forint hasznot is látnánk belőle.

Üdvözlettel:
Joó Ferenc
Joó Ferenc 2011.03.29 16:04:57
@S.Csaba:

Kedves Csaba!

Igen, egyetértek, és köszönöm.

Üdvözlettel:
Joó Ferenc
Vajon mikor kap engedélyt, mikor épül meg, és mikor látja borvacsorára első vendégeit a leendő lábdihegyi borszálló?Merthogy most már késhegyre menő csata dúlik a polgármester és nem tudni, ki között. Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint Vollmuth Péter polgármester…..
Az alábbiakban az alapítványi kiadású Badacsonytördemic-Badacsonylábdihegyi Hírmondó elmúlt számaiból csemegézek.I.2011. januári szám, 2.o.:"Vollmuth Péter társadalmi megbízatású polgármester tiszteletdíja 2010. október 3. napjától bruttó 173.900 forintban került…..
 Eddig ez a fogalom ismeretlen volt számomra, de tegnap óta már kezdem sejteni hogy mit is jelent. Nemcsak nekem szúrt szemet ugyanis az a 170.000 Ft-os fekvőhelyes kocsi, hanem egyesek ott is viccelődni mertek rajta. Hamar meg is kapták a magukét mrtms topictárstól aki nagyon képben…..
Joó Ferenc 2011.02.23 19:53:59
@vasutaskritikus:

Ki kezelt le kit? Meséld már el, legyél szíves! De elébb nézd meg jobban azt a Szergejt, hogy mikben különbözik mondjuk egy széria mozdonytól. Részemről ennyi, üdv.
Ennek az évnek is a végét járjuk, ilyenkor mindenki számot vet az elmúlt egy esztendő történéseivel. Velem sincs ez másképp, és úgy gondolom, nem bántam meg, amiket az év folyamán cselekedtem.Izgalmas év volt, főleg az ősz, és persze azóta sem telnek eseménytelenül a napok,…..
Tördemici jegyzetek Köszönet 2010.10.04 09:02:00
Szeretném megköszönni támogatását mindazoknak, akik a szavazáson rám tették le a voksukat, akik a kampányom során bátorítottak, erőt adtak, megtiszteltek bizalmukkal.Azt gondolom, erőfeszítéseink nem voltak hiábavalók, hosszú távon be fog érni gyümölcsük. Mostantól…..
Tördemici jegyzetek Eredmény 2010.10.03 21:21:00
Telefonon a következő tájékoztatást kaptam: 465 szavazatból 7 érvénytelen lett, így a 458 érvényes szavazatból Vollmuth Péter 303-at kapott, én 155-öt.Gratulálok az eredményéhez a régi-új polgármesternek!Annyit hozzátennék, hogy ennyi szavazatot 1998-ig visszamenően…..
Nehéz most ügyesen megfogalmazni gondolataimat, hiszen ilyenkor egy utolsó pozitív üzenetet, egy utolsó buzdítást kellene írnom, de olyan körülmények adódtak, hogy néhány gondolat erejéig muszáj ismét a kampánnyal foglalkoznom. Nem tudok elmenni ugyanis szó nélkül amellett,…..
Miután beszámoltam a saját bemutatkozó előadásomról, úgy illik, hogy elmondjam tapasztalataimat a jelenlegi polgármester szerda esti bemutatkozó előadásáról is.Már korábban is hangoztattam, hogy egy közszereplőnek, vagy közszereplésre törekvő egyénnek fel kell vállalnia a…..
Joó Ferenc 2010.10.01 13:15:51
@jó ha figyelünk:

Hölgyem!? Uram!?

Ön személyeskedik, mocskolódik, rágalmaz, de egyetlen konkrétumot sem tud mondani, csak általánosságban beszél. Én mindig is konkrétumokat neveztem meg, tényekről beszéltem, nevemet és a nyilvánosságot felvállalva. Azt gondolom, a kettőnk kommunikációja közül éppen az Öné az, amelyik a kommunistákéra hajaz!

És ha annyira álomvilágban él, hogy nem vette észre a Vollmuth Péter mögött csoportosuló képviselőjelöltek háttéregyezkedéseit, de még arra sem tudott felfigyelni, hogy Horváth Tibor egyértelműen elmondta, hogy a vállalkozók összefogtak, hátha valamelyikük bejut, akkor milyen alapon pécézett ki engem magának, aki világosan és érthetően leírtam, hogy vannak, akik ugyanazokat a célokat tűzték ki maguk elé, mint én?!

Mellesleg, annak aztán végképp nem lenne értelme, ha egyedül akarnám megváltani a Világot, de szerencsére nem vagyok egyedül, mert vannak még jó páran, akik szeretnék a falu látványosabb fejlődését, a szebb és nyugodtabb környezetet, kihasználni a lehetőségeinket és biztos jövőt megteremteni gyermekeinknek.

Azt elereszti a füle mellett, hogy nekem a polgármester nem adott szót (lehet, hogy pont az Ön felszólalására szerettem volna válaszolni?), de arról is nagyokat hallgat, hogy Vollmuth Péter sem volt képviselő a megválasztása előtt. Akkor tőlem miért várja ezt el Ön?

Ide költöztem Badacsonytördemicre, feleségem is ide költözött, van egy gyermekünk, aki ide született és szeretnénk legalább egyet még. Azt gondolom, a mai világban ezért hálásnak illene lenni, még akkor is, ha az ember egyébként nem tesz különösebbet a környezetéért, különösen egy olyan településen, amelyik ugyancsak kell tartson az elöregedéstől.

Ettől függetlenül egyszer már felsoroltam Önnek, miben vettem ki a részem a falu életéből, de Ön ezekt már bizonyára elfelejtette. Vagy meg sem nézi a beírásaira érkezett válaszokat???

Tördemiciek és lábdiak, ezt nézzék meg:
www.johafigyelunk.hu
a szocialista nagyváros öntudatos polgárának lapja

No komment...
Nem feledkeztem meg a blog írásáról, csak éppen sok a teendő; és eddig én mindent magam hoztam létre, állítottam össze a kapmányommal kapcsolatban. Hogy egy szállóigévé vált reklámot idézzek: Mert megtehetem! :-)))Márpedig ha meg tudom tenni, akkor meg is teszem, hogy nem…..
Biztosan sokan várják már újabb bejegyzésemet. A mai napom egy kis pihenéssel, kikapcsolódással, családlátogatással, Istenben való elmélyüléssel telt.Tegnap este viszont megtartottam bemutatkozó előadásomat. Talán az időjárás, talán a szüret tette, de viszonylag kevesen…..
Előző bejegyzésemhez (is) érkezett "komment", amire válaszoltam, de a szóban forgó és a vidékfejlesztéssel kapcsolatos anyagot belinkelni pillanatnyilag csak ide tudom, új bejegyzés keretében.Ez egy főiskolai első évfolyamos dolgozatocska, amolyan házi feladat, amit…..
Joó Ferenc 2010.09.24 11:25:48
@jó ha figyelünk:

Ön vagy nem ismeri jól a jogszabályt, vagy szereti elhallgatni a fél igazságot.

A polgármester és az alpolgármester megválasztásának szabályait a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény tartalmazza. A törvény mai napon hatályos állapota szerint:

"A képviselő-testület - a saját tagjai közül, a polgármester javaslatára, titkos szavazással - a polgármester helyettesítésére, munkájának a segítésére alpolgármestert választ, alpolgármestereket választhat."

A törvény 2010. október 4-étől hatályos új állapota szerint (34. § (1) bekezdés):

"34. § (1) A képviselő-testület a polgármester javaslatára, titkos szavazással, minősített többséggel a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére egy vagy több alpolgármestert választhat. A képviselő-testület legalább egy alpolgármestert saját tagjai közül választ meg. Az alpolgármester megbízatása megszűnik az új polgármester megválasztásával, valamint ha a képviselő-testület a polgármester javaslatára, titkos szavazással, minősített többséggel megbízását visszavonja."

A (2) bekezdés szerint:

"Azon alpolgármester, akit nem a képviselő-testület tagjai közül választottak, nem tagja a képviselő-testületnek, a polgármestert a képviselő-testület elnökeként nem helyettesítheti, de a képviselő-testület ülésein tanácskozási joggal részt vesz. A nem a képviselő-testület tagjai közül választott alpolgármester jogállására egyebekben a képviselő-testület tagjai közül választott alpolgármesterre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni."

Persze, lehet édesanyám, Dr. Bardócz Zsuzsanna a következő ciklusban is "alpolgármester", de csak minősített többséggel megválasztva, nem a képviselő-testület tagjaként, tehát nem lenne szavazati joga sem és nem vezethetne le testületi ülést a polgármester helyett, valamint kell mellette legyen legalább egy másik alpolgármester, aki viszont tagja a képviselő-testületnek, szavazhat és levezetheti a testületi ülést is.

Azt gondolom, hogy egy városban lehet értelme ennek, de egy kis faluban, mint Badacsonytördemic, ez csak színjáték lenne. Amolyan díszpolgár-választás szerűség. Ilyen erővel ugyanis akár fél Tapolca vagy a szombathelyi lakosok többsége is lehetne mind egyidejűleg a badacsonytördemici alpolgármester!!

Megkérem, hogy amennyiben mégsem Vollmuth Pétert választanák meg polgármesternek, én felém ne éljen javaslatával, mert véletlenül még felfedné kilétét!

Azt anélkül is tudom már Önről, hogy miközben A tanú c. filmből idéz, az ideológiailag képzetlenségre vonatkozó, ugyanebből a filmből vett idézetemet már nem ismeri fel és félreérti, pedig még idézőjelbe is raktam.

És az is látszik, hogy próbál minden porcikájával az összes pici apróságba belekötni, még ha ezzel minden esetben bakot lő is, csak azért, hogy félrevezesse a tájékozatlan olvasókat. Ezért kár drága idejét pazarolnia!

Jelzem, a NOHAB-GM Alapítvány nem a MÁV kincse, a falu mindenkori honlapjának üzemeltetéséért pedig az önkormányzat a felelős, ezért kár akármilyen alkalmatlanságát magánszemély önkéntesekre kenegetni!

A holnap struktúráját soha nem én készítettem, én csak a programokat és a Tördemici Hírmondó számait töltöttem fel rá mintegy másfél éven keresztül, amikor megkaptam az anyagot. Ennyit arról, hogy a Badacsonytördemic Községért Alapítvány számára soha semmit nem tettem, ugyanis a Tördemici Hírmondó az alapítvány kiadványa.

Nem értem a plakátra vonatkozó újabb sikertelen megjegyzését sem, ilyen plakátom nekem nincs és nem is lesz.

Üdvözlettel:
Joó Ferenc
Joó Ferenc 2010.09.24 19:19:54
@tanuhegy:

Tiszelt Hölgyem / Uram!

Sajnálom, ha nem tűnt ki az ismertető anyagaimból és a bejegyzéseimből, hogy milyen értékek mentén gondolkodom.

Higgye el, hogy engem vonzott a Badacsony-hegy és környezetének történelmi hangulata, természeti szépsége, a borkultúra, az itt élő emberek. Különben nem látogattam volna el olyan sűrűn Lábdihegyre még a kilencvenes években és nem költöztem volna ide, Badacsonytördemicre, 2003-ban, amikor Budapestből 11 év után elegem lett.

És higgye el, hogy tisztelem édesanyám munkásságát, mert nagy tudósnak tartom. Azt gondolom azonban, hogy nem csak egy járható út van egy település számára, nem minden lakosa (vagy nyaralója, szimpatizánsa) gondolkodik ugyanúgy, mint a többi másik, vagy akár mint Ön.

Ez nem is baj, mert attól szép a Világ, hogy nem vagyunk egyformák. Ha mindenki egyformán gondolkodna az életről, a faluról, akkor nem kellene új polgármester. Sőt, egyáltalán polgármester sem kellene, mert mindenki úgyis ugyanazt akarná!

De nem akarjuk mindannyian ugyanazt. Vannak például olyanok, akiket sokkal jobban zavar a kockaköves út zaja vagy a jégkrémes autó szirénája, mint amennyi örömet lel a világháború előtti évtizedeket idéző faluközponti utca látképében vagy az évente egyszer megvásárolt fagylaltban.

És vannak, akik mindennapi megélhetésükért küszködnek nap, mint nap. Fájdalom, de egy település vezetőségének rájuk is kell gondolni. Sőt, a szociálisan rászorulók szükségletei alacsonyabban helyezkednek el a maslowi piramisban, mint az önmegvalósítás. Akinek nincs mit ennie vagy nincs mivel tüzelnie, nem az eötvösi katarzist fogja keresni naphosszat!

Igazán jó akkor lenne mindenkinek, ha a történelmi hagyományok ápolására is kellő figyelmet lehetne fordítani, és közben mindenki jól is élne. De az élet már csak olyan, hogy dolgozni kell a megélhetésért. Nem lehet mindenki nyugdíjas, illetve egyre többen a nyugdíjasok közül is a szegényebb rétegekből kerülnek ki.

Kevés időnk van a katarzist keresni. Szerencsére feleségemmel együtt nekünk itt van kisfiunk, aki életünket mindig vidámmá és boldoggá tudja tenni. Viszont ő is sok időt igényel, így boldognak mondhatom magamat, amiért az Utazás a Balaton körül című remekművet még húszas éveimben elolvashattam. Remélem, nem kell újabb húsz évet várnom, hogy ismét elolvashassam az összes Mórát, Móricz könyveit, Jókait, stb.

Visszatérve a megélhetésre:

A hetvenes és nyolcvanas évek baby boom-ját követően az utánpótlás elapadt, egyre fogy a magyar. Én azt szeretném, ha Tördemicen nem fogyna! Ezért igyekszem megszólítani a fiatalokat is, akikre alapozhatjuk a falu jövőjét.

Ha a fiatalokat nem sikerül megtartanunk, akkor a falu lakossága egyszer csak el fog fogyni, és vége lesz az évszázados hagyományok ápolásának is, akármilyen alázattal vagy odaadással őrizgetjük is dicső múltunkat.

Kérem fogadja el, hogy egy település életében nem lehet önmagáért létezően vezérmotívum a hagyományápolás. A célkitűzéseknek, feladatoknak és eszközöknek egyensúlyban kell lenniük egymással. Amikor ez az egyensúly megbomlik, jönnek azok, akik igénylik az egyensúly visszaállítását, és rögtön szembetalálkoznak azokkal, akik az egyensúlyt megbontották.

Véleményem szerint a tökéletes polgármester ott kezdődik, és ott is ér véget, hogy meg tudja teremteni az egyensúlyt. De nagyon ritka a tökéletes polgármester, és könnyen meglehet, hogy belőlem sem válna az. De meggyőződésem, hogy a jó polgármester ott kezdődik, hogy felismeri az egyensúly szükségességét és próbál tenni eléréséért.

Úgy vélem, hogy a polgármesternek alázattal kell szolgálnia a települést. Hogy az alázatos szolgálatot ígérő jelöltek közül a falu azt választja majd, amelyik jobban előtérbe helyezi az évszázados hagyományok ápolásának szellemiségét, vagy amelyik keresi a mindennapok kihívásaira a választ, az majd elválik október 4-én.

Kívánom, hogy találjon magának olyan polgármesterjelöltet, amelyik az Ön elképzeléseinek megfelel - legyen az Badacsonytördemicen, vagy máshol, ha éppen nem itt szavazna.

Tisztelettel:
Joó Ferenc
Joó Ferenc 2010.09.24 23:33:46
@tanuhegy:

Köszönöm az észrevételt. Gyanítom, hogy hivatalos eredmény október 3-án még nem lesz, ezért merészeltem 4-ét írni. Elnézést, ha valakiben ez zavart keltett volna!

Abban egyetértek, hogy a hit erejével az ember képes felülírni a maslowi elméletet, de az élet legtöbb területén mégis érvényesek a megállapításai.

És kérem, ne az döntsön egy ilyen horderejű kérdésben, hogy valaki, aki nem helyben született, egy-két év elteltével nincs tisztában minden itteni család százéves múltjával. Ettől még észrevételei lehetnek jogosak, szándékai helyesek és programja elfogadható, támogatható, ő maga a feladatra kellőképpen felkészült.

Szívesen megbeszélném ezeket a kérdéseket akár személyesen is, mint ahogyan azt is, hogy mit kellene értsek egyéni ambíciók, érdekek, gazdasági csoportok alatt. Tizenhárom éve ilyen vagy olyan módon a köz szolgálatában élek, tőlem ezek a gondolatok távol állnak. (Én is ajánlottam fel használt bútorokat tüzifa gyanánt a falubélieknek...)

Telefonszámom több helyen is megtalálható, azon el lehet engem érni.
Az ördög nem alszik, azaz biztos voltam benne, hogy lesz majd olyan esemény, ami ha nem is hátráltatja a kampányomat, de nem mozdítja előre azt.Ma telefont kaptam, hogy a mintegy ötszáz címből csak olyan négyszáz háztartáshoz került postázásra az önkormányzat által…..
Joó Ferenc 2010.09.19 10:28:39
@mulţumesc foarte mult:

Én is nagyon szépen köszönöm :-) És sajnálom, ha valakinél kiverte a biztosítékot az Iwiw-en a szeptember 25-ei bemutatkozó előadásomra vonatkozóan eljuttatott meghívóm.

Igaz, számomra a spam fogalma azért némileg mást takar.
Joó Ferenc 2010.09.24 22:36:49
@Badacsony egy tisztelője:

Üdvözlöm!

Kérdem én, miért nem ment el a maradék 54% szavazni? Gondolom nem azt akarja sugallani, hogy erről is én tehetek.

Nagyon jól tudom, hogy milyen hátrányai vannak az EU-tagságunknak. Sőt, az egész csatlakozási folyamatnak. Még sehol sem volt az EU-tagságunk, amikor már nem lehetett, csak holland margarint kapni a boltokban, hogy egy példát említsek.

Kérem, ne keverje össze az európai gondolkodásmódot az EU-val! Az Európai Unió több sebből vérzik! Lehet is tiltakozni ellene, de akkor ne várjuk el azt, hogy az előnyeiből azért részesüljünk. Viszont be kell tartanunk saját törvényeinket, különben hiteltelenek leszünk.

Ön ugyancsak félreért a pályázatokkal kapcsolatban. Sehol sem írtam, hogy a NOHAB-GM Alapítvány pályázatokat nyert volna. Honnan jött ez az ötlet? Ellenben kiemelten közhasznú alapítványként ez a társadalmi szervezet évi körülbelül hárommillió forint SZJA 1%-ban részesül.

Amúgy örülök, hogy vannak oly módon gondolkodó emberek, mint Ön is. A sok különböző eszméből egyszer csak ki fog kristályosodni egy olyan konszenzusos program, ami a többségnek megfelel.

Üdvözli Önt Badacsonytördemicről:
Joó Ferenc
Bár igyekszem elkerülni a személyeskedést, némelyik bejegyzésemben talán túlságosan is kivetítettem a mondanivalómat Vollmuth Péter polgármesterre. Úgy gondolom, mi jóban vagyunk és soha nem beszélgettünk egymással indulatosan. Kérek mindenkit, hogy ha valami élceset olvasott…..
Joó Ferenc 2010.09.23 20:49:42
@jó ha figyelünk:

Köszönöm ismételten a részletekre rendkívül ügyelő megjegyzéseit.

Tájékoztatom, hogy édesanyám, Dr. Bardócz Zsuzsanna, ez alkalommal nem indult képviselőjelöltként.

Azt gondolom, hogy a választásokkal kapcsolatos jogszabályokat sem Ön, sem a polgármester nem tudja aszerint megváltoztatni, hogy édasanyám a soron következő választásokat követően ismételten alpolgármester lehessen.

Nem lehet, hogy Ön véletlenül egy négy évvel ezelőtti újságot tart a kezében??

Ön szememre veti, hogy nem olvashattak tőlem még részletes tanulmányokat a falu jövőjével kapcsolatos elképzeléseimről. Ez igaz, mert akár egyoldalas, akár bővebb programomat vette kézbe, abba nem fér bele egy sokoldalas megvalósíthatósági tanulmány, amit egyébként a beruházó (értsd: önkormányzat) szokott elkészíttetni, nem pedig az önkormányzatot megkerülve az állampolgárok.

Ugyanakkor ilyen szintű dokumentumot mástól sem láttam, de tudja mit? Legközelebbi hozzászólásomban (azaz körülbelül negyedóra múlva, iután csatlakoztatom a géphez a külső meghajtót) belinkelem azt a megvalósíthatósági tanulmány-szerűséget, amit főiskolás koromban készítettem a Tördemic-Szigliget kisvasútról.

Mellesleg, úgy tudom, hogy két polgármesterjelölt van jelenleg a faluban, és a másik sem terjesztett még elő ilyen jellegű dokumentumot a lakosság irányába választási kampánya részeként. Tudta Ön, hogy a hátrányos megkülönböztetést minden polgári demokratikus állam alkotmánya valamint az ENSZ alapokmánya is tiltja?

Ön elismerte, hogy vannak jó ötleteim, és lehetne gyorsabb is a falusi turizmus felfutása. Megvalósíthatósági tanulmányyt nem követelek, de kérdezem, hogy melyik képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvében olvashatunk konkrétumokat a polgármester részéről a falusi turizmus támogatásáról vagy bármelyik másik turisztikai réteg stratégiai megcélzásáról? Mert ha mindehhez nem kell új polgármester, akkor az említett felvetéseknek bizonyára kell már legyen valamilyen előzménye...

Azt hiszem, ez meddő vita - az Ön gondolatvilágához "én kérem ideológiailag nem vagyok elég képzett".
A kerékpárosokkal szemben vívott autós szabadságharc élharcosai láttak egy reklámot, ami felnyitotta a szemüket a környezetvédelem fontosságára. Az Emberi Parkolásért Mozgalom azonnal felszólította a fővárost, hogy a légszennyező bringázás helyett autós projektet támogasson.…..
Joóóóó reggelt Tördemic! És joóóóó reggelt Badacsonylábdihegy!Remélem, eme filmből vett és aktualizált köszöntésem senkit sem riaszt el blogom olvasásától!Hát igen, idáig is eljutottunk. Egy ezer fő alatti lakosú falu polgármesterjelöltje is blogot nyit. De hát miért is…..
Joó Ferenc 2010.09.21 21:58:50
@jó ha figyelünk:

Alapelvem, hogy mindenki mondhassa el a magáét, de ez a reakció egyébként is olyan szép, hogy kár lenne megfosztani olvasása örömétől másokat.

Sajnos időnként megmakacsolják magukat a gombok a billentyűzetemen, így néha kimarad egy-egy bötű. Azt hiszem, ebből kár lenne messzemenő következtetést levonni. Vagy írjak konzekvenciát? :-) /Ide lehet jönni és kipróbálni, de hamarosan lecserélem./ Ezen kívül nem vagyok gépírónő, ellenben mindezt le tudom írni angolul is.

A többi téveszmére, kitalációra, rágalmazásra és az Ön által vétett "helyesírási hibákra" pedig, elnézését kérem, de csak részben reagálnék.

Ön ugyanis bizonyára nem tudja, hogy 2004-ben környezetvédelmi pályázatot írtam a falunak, amihez nem igazán kaptam kiinduló információkat, így sajnos nem nyert pénzt, de legalább megpróbáltuk.

És bizonyára azt sem tudja, hogy én voltam, aki először feltette a programokat a falu honlapjára, miután éveken keresztül semmi sem változott rajta.

Valószínűleg azt sem tudja, hogy én fotóztam és készíttettem el a lábdi NABE egyik korai képeslapját, és nyilván nem látott a legutóbbi falunapon sem a néptáncosok között.

Sőt, a kiállításokon sem látta vasútmodelleimet, vasúti jegy gyűjteményemet és egyéb régiségeket, de valószínűnek tartom, hogy nem is érdekli, mint ahogyan az sem, hogy Szegedről az útiköltség felét állva és saját időmet rászentelve magam hoztam el azt a nagyméretű (1:10 méretarányú) gőzmozdony modellt, ami tavaly év végén a faluházban ki volt állítva, majd én is szállítottam vissza.

Hidegen hagyja továbbá az is, hogy néhány éve én szerveztem meg, amikor egy egész napon át egy Nohab dízelmozdony állt és volt meglátogatható a tördemici állomáson a falunap alkalmából, és a tavalyi tökfesztiválnak a falu honlapján található képei sem ragadtak meg az emlékezetében, amelyeket én készítettem.

Végezetül, építettem egy emlékművet a falunak ott, ahol 1999-ben kisiklott a vonat Lábdi és Tomaj határán, saját költségen.

Ezek felett az apróságok felett könnyű elsiklani és csak azt szajkózni, hogy a falu rendezvényein nem veszek részt. Különösen, amikor három éven át hétvégenként is rendszeresen kellett dolgoznom.

Úgy gondolom, sokan vagyunk tettre kész lakosok a faluban, akik soha nem utasítottak vissza egy-egy felkérést, ahogyan én is mindkét alkalommal vállaltam a március 15-i ünnepség beszédének elmondását.

Valóban annyira passzív lettem volna a közéletben?

Egyébként meglepődnék, ha Öntől kellene megtudjam, hogy meg akarnák szüntetni a munkaviszonyomat. Ezzel szemben feletteseim nyolc különböző szakterület ügyintézését bízták rám.

A főállású polgármester legalacsonyabb tiszteletdíja valamennyivel még kevesebb is, mint a jelenlegi fizetésem. De nem tartok többre igényt, ha így aktívabban tudok hozzájárulni saját lakókörnyezetem fejlődéséhez. Ön ugyanis nagyon jól fogalmazta meg, hogy szép lassan fejlődik településünk. Én pontosan ezen szeretnék gyorsítani!

Csak röviden utalnék arra, hogy kommunikálni nem csak mobiltelefonon lehet, hanem mindig a legkedvezőbb költségű megoldást kell választani. Lehet spórolni az e-mail használatával, a vonal vagy akár a tarifacsomag megválasztásával is. Én például ingyen tudok beszélni nagyon sok közeli vagy távoli emberrel az interneten keresztül. (Ön egyébként meg tudná mondani, hogy mi a polgármester e-mail címe?)

Üdvözlettel:
Joó Ferenc
Tegnap éjjel találtam ki ezt a címet, mert kiplakátoltam néhány meghívót a faluban a most szombaton, szeptember 25-én esedékes bemutatkozó előadásomra. A fiam is útálja, ha tépem le a szalagragasztót, de a falubéli kutyáknak sem tetszett a hangja. Ha valakit megzavartam volna…..
Ma megjelent önkormányzatunk kiadásában egy választási tájékoztató, azaz kivittek minden házhoz egy néhány oldalas újságot, amiben szerepelt mindazok bemutatkozó szövege, akik éltek a lehetőséggel és eljuttattak pár mondatot, ne adj' Isten egy fényképet magukról a…..
Kedves Barátaim!Elnézést kérek ezért a közvetlen megszólításért, de úgy érzem, hogy pillanatnyilag  nem léteznek kifejezett ellenségeim vagy rosszakaróim a faluban. Aki netalán a választások okán nem is az én pártomat fogja, annak is biztosan megvannak a saját jól…..