Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seeer

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hivatalos történelemkép szerint Attila halála után a hunok kiszorultak a Kárpát-medencéből és a Fekete-tenger partjára illetve a Dnyeper menti területekre húzódtak vissza. Korábbi szállásterületeiket az ellenük fellázadt győztes germán törzsek osztották fel egymás…..
Orbán szerint a kormány és a cserkészek közös célja "olyan fiatalok nevelése, akik hisznek a magyarságot ezer éve megtartó értékekben és a jég hátán is megélnek". Mint mondta, "ha hagyjuk, a modern idők és az új kordivatok folyamatosan alááshatják azokat a kulturális alapokat, amelyek a…..
Annak ellenére, hogy Vona Gábor a Jobbikot a Fidesz egyetlen alternatívájaként próbálja beállítani, és emiatt az elmúlt 2 évben a centrum irányába próbálta terelni a pártot, konkrét programot vagy tervet, hogy miben változtatnának a Fideszhez képest, ha hatalomra…..
seeer 2018.09.23 22:20:52
Ausztriában és nyugatabbra azért 3-5x magasabbak a bérek, mert ott az állam (minimálbér) helyett a szakszervezetek harcolják ki a munkavállalók "minimálbérét" munkaágazatonként. A szakszervezetek harcolják ki azt is, hogy ne vmi eldobható papucsnak nézzék a cégek az embereket, hanem élőlényeknek. Magyarországon ki lettek nyírva a szakszervezetek, az állam pedig a minimálbérrel próbálja emelgetni a béreket ami nevetséges. Ezek a különböző cikkekben felhozott termelékenységre és hasonló dolgokra fogott kelet-nyugat közti bérkülönbségek totálisan hamisak.

Ez a Bérúnió gyakorlatilag egy nagy, közép-kelet európai óriás-szakszervezet kezdeményezés, de ahogy látom ezt elég kevesen értik meg errefelé.

Ez nem úgy működne, hogy na létrejön a Bérunió és akkor egyből annyit keresünk, mint a németek. A felzárkóztatáshoz idő kell, de ha azt vesszük, hogy a magyar GDP/fő most is és 1990-ben is (28 évvel ezelőtt) harmada az osztráknak, akkor egyértelmű, hogy van értelme, mert az látszik, hogy semmit sem közelítettünk bérekben a nyugat felé 28 év alatt.

Szakszervezetekkel megtámogatva sok-sok tárgyalás által 1/3-ról felugorhatnánk 2/3-ra mondjuk 10 év alatt (csak mondtam egy számot), a lényeg az lenne, hogy elindult a felzárkózás mert most semmi nincs.

A szakszervezetek mellett kéne egy többsávos, progresszív adórendszer is ugyanis a jelenleg meglévő egykulcsos adó a lehető legjobb arra, hogy növelje a bérkülönbségeket vagyis abszolút a középosztály kialakulása ellen hat. Nyugat EU-ban is mindenhol többsávos, progresszív adózás van.

Az eddigi kormányaink egyike sem ismerte fel a szakszervezetek fontosságát (sőt), a többsávos adózást pedig kinyírta a FIDESZ. Kérdés, hogy polgári kormányon mit értenek, sztem a céljuknak egy erős és széles középosztály kiépítése kéne lennie, de ennek pont az ellenkezőjéről tesznek tanubizonyságot.
Olvasom az Indexen, hogy a bankok sírnak, panaszkodnak, tönkreteszik őket a devizahiteleseket segítő tervezettel. Tekintsünk már kicsit vissza, mi is volt ennek az előzménye. Magyarország lakosságának nem volt szinte semmilyen és még mindig nincs igazán színvonalas pénzügyi…..