Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leftear

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármennyire is szeretnénk, a paprikás krumpli kicsit sem hungarikum (persze lehet magunkra erőltetni, mint a rovásírást, de minek), van másoknak is. Ha jobban belegondolunk, egyidejű kialakulása a paprikát, krumplit használó népeknél csak idő kérdése. Hogy miért? A krumpli…..
leftear 2011.04.14 19:11:03
@Kenszei:
A wiki tényleg olyan amilyen, mindesetre
remélem, hogy "az egyetemi történelem oktatás keretei között" Te is találkoztál Székelyföldön kívüli rovásírás emlékekkel.
De tényleh ne menjünk ennél jobban bele.
leftear 2011.04.14 19:13:57
@teddybear01:

"Rovásírást használtak már előttünk például a vikingek, " de azt hívjuk inkább rúnaírásnak. Nagyon távoli rokona a mi rovásírásunknak.
Ezzel a poszttal nagy késésben vagyok. Az első öt között kellett volna lennie. Mentségemre szolgáljon, hogy obsitos köztisztviselőként pottyantam a számomra meglehetősen új blogszférába. Talán ezért sem tudtam pontosan elképzelni, hogy milyen módon tükröződik majd a…..
Wittner Máriának végképp elgurult a gyógyszere. Vagy a józan ész menekült el a fejéből az agyrágó bogarak inváziója elől, ki tudja. Az viszont tény, hogy az egykor két lábon járó nemzeti jelképnek számító Wittner megbotlott saját nagyságában, elhasalt, és jól érzi…..
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
leftear 2011.03.25 22:27:18
@NewWay:

Pl. gátmetszést végezni, vagy vákumos kiemelést.
Többnyire tényleg nem szükséges az orvos jelenléte, de kell hogy 1-2 percen belül elérhető legyen (kórházi szülésnél)
leftear 2011.03.25 23:05:19
@Topham Hatt:

+90° és -90° együtt 180°. Én úgy tudom, Ágnes +180 és -180 között csavargatott (ami 360-at tesz ki). De nem voltam ott. Viszont a gyerek nyaka valahogy kitört, pedig a csecsemők sokat kibírnak...

A magzat tónusa szerintem nem befolyásolja azt hogy kifér-e vagy sem. A gátmetszés igen.

A tények:
Geréb nem tudta kiszedni az egyik csecsemőt - a kórházban gátmetszéssel kiszedték.
Geréb nem tudta újraéleszteni a csecsemőt - a mentőknek sikerült.

Jó éjt.
Tartsanak velünk az egyik legextrémebb sportfajtába – az újautó-fenntartás izgalmas, bugyogó, zűrös poklába! Kommentelje az azonos című írásunkat!..
leftear 2011.03.23 14:49:49
Szép cikk, okos cikk, de:

1. a norvég autópark azért olyan öreg, mert a mi regadónk az ottaninak csak az unkokaöccse.

suzuki.no/index.php?sideID=478&ledd2=42&ledd3=434

1.6-os SX4 269000 korona, azaz 9.1 millió Ft. Na, erre lehet gombot varrni.

2. Én azért a birminghami autóparkot lecserélném a pestire. Az öregecskedő autókban pedig többnyire bevándorlók ülnek. Az angol proli ugyanúgy megveszi hitelből az új autót, "mer az jár..."
leftear 2011.03.23 16:10:29
@Virago_1000:

Én is, tehát (Börmi, London és Barcelona vonatkozásában :-) bizonyíthatom, hogy kyrva nagy hülyeség

",hogy Torinóban, Padovában, Londonban, Birminghamben, Haarlemben, Amszterdamban, Barcelonában, Koppenhágában öregebbek a kocsik, mint Budapesten,"
Szép az autó, jó az autó és szinte új. Mindössze annyi a baja, hogy az árából simán futotta volna S8-asra is. Saját néven. Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Mi lesz itt? 2011.02.21 17:55:00
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy Svédországnak ebben a szegletében oltári a pörgés. Valójában kevés megnyugtatóbb és álmosítóbb hely létezhet a galaxisban, azok is leginkább a távoli bolygók metánnal töltött felszínén. Annál nagyobb volt a pörgés ma hajnalban, amikor…..
Tisztelt Praxis blog! Még csak pár hete, hogy rátaláltam erre az érdekes és tanulságos történetekkel teli blogra, és akkor még nem is gondoltam, hogy hamarosan én is írni fogok Önöknek.Tíz évvel ezelőtti történetemmel nem fárasztanék senkit (mikor a területi sztk…..
leftear 2010.11.13 14:01:04
@Zsolt_: ott a pont. Egyetértek.
A sok hülye boltos meg szolgáltató után jöjjenek igazán hülye utasok, G. azon háborog, hogy hiába lehet pontosan tudni, hogy a fapados gépekre fejenként egy darab kézipoggyász vihető föl, az ő londoni gépén rengetegen próbálkoztak be többel, amiből mi más lett volna, mint…..
leftear 2010.11.08 07:06:54
Az MTV székházának 2006 szeptemberi ostromakor, amikor a rendőrök elhagyták az épületet, úgy éreztük, hogy cserbenhagytak minket – mondta ma Rudi Zoltán, a köztévé volt elnöke a parlamenti bizottság ülésén. Miután azt az éjszakát én is odabent töltöttem, talán nem…..
leftear 2010.09.23 12:42:11
Ott voltam az "ostrom" első 40 percében, a Kossuth térre akartam kimenni nézelődni a barátnőmmel, véletlenül mentünk a Szabadság tér felől.
Párezres tömeg volt, túlnyomórészt normálisnak tűnő fiatalok. két részeg gimnazista leszedte az EU zászlót a székházról, mire a tömeg skandálni kezdtde:"TEDD VISSZA!". És vissza is tették. Kb. tucatnyi futtballhuligán kinézetű figura került elő, akik először csak dobálni kezdték a rendőrsorfalat, s a tömeg erre azt skandálta "NE DOBÁLJ" illetve "NE BÁNTSD A RENDŐRT", vagy valami hasonlót. A huligánok között feltűnően aktív volt egy kopasz, fehér kapucnis figura. Nem tudom azonosították, illetve felelősségre vonták-e azóta.
Egy ember akadt, aki beállt a dobálódzó huligánok és a rendőrök közé, és kitárt karral, a tömeg felé fordulva próbálta védeni a rendőröket, néhány perc után a barátai lecibálták onnan, szemlátomást be volt szívva. Amikor a rendőröket el kezdték rugdosni, a tömeg értelemesebb, jószándékú része hazaindult (mi is), vagy azon tanakodott mit lehetne tenni azzal a max. 30 huligánnal, aki a mögötte álló tömeg erejét kihasználva csinálta a balhét. Gondolom idővel nem maradt más, csak a részeg, hőzöngő része a társaságnak.
Akik a TV székházban voltak, rendesen be lettek ijesztve, amint az a fenti beszámolóból is kiderül.

Nem tudom elhinni, hogy a rendőrség ne tudott volna megoldani egy ilyen feladatot. A hírek szerint komoly rendőri erő volt a közelben, bevetésre készen, parancsra várva. Az egész csak arra volt jó, hogy feltüzeljék a rendőri állományt, és előkészítsék őket az október 23-i rendőri akcióra.
Petrétei meg is kapta a maga jutalmát.
leftear 2010.09.23 13:21:49
@pokesz70:
Én úgy emlékszem, az öszödi beszéd lényege ez volt:

1. hazudtunk a kampány alatt
2. meglepetésünkre megnyertük a választást
3. K. nagy baj van az államháztartással, amit jól eltitkoltunk
4. Fijjuk, a fentiek miatt nem lehet annyit loopni mint eddig, ergo hátrébb az agarakkal.

Rendkívül felelősségteljes. Mindenestre valóban szép kihívás volt "hogy az öszödi beszéd valódi tartalmát elmagyarázzák az embereknek és ebből kiindulva segítsék a magyar társadalom normalizálását."

Viszont a rendőrség "kíválóan helytállt" (október 23-án.) Elmagyarázták. És normalizáltak is. Csak a norma volt kicsit avítt, '90 előtti.
Üdv,  Egy angol álláshirdető weboldalon találtam egy hirdetést, melyet a az ügyvédi kamara adott fel. A munkakör postázó, irodaszer ellátó pozíció.Miután elküldtem az önéletrajzomat, kaptam egy gyors választ.   Ebben arra kértek, töltsem le a weboldalukról a…..
Aki tagadja, hogy van cigánybűnözés, azt a Jobbik börtönbe csukná. A miniszterelnök hétfőn a parlamentben világossá tette: ha valakit csak a származása okán tekintenek potenciális bűnözőnek, maga is tiltakozni fog. Tehát Orbán szerint sincs cigánybünőzés. Pedig egykor volt…..