Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ricz

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétségtelenül erős kezdés az idei év, rögtön fizetőssé váltak a dunai hidak néhány kivétellel, amire utoljára a dualizmus korában volt példa, de a hídvám a nemesekre is vonatkozott, miközben akkoriban nem volt divat őket sarcolni és amúgyis a nemesség építette a hidat,…..
Korábban elég markánsan az ukrán területi egység mellett foglaltam állást és bár adtam hangot bizonytalanságomnak a kissé érdekesen megalakult ukrán kormány tisztánlátásával kapcsolatban, eddig szándékosan kerültem az állásfoglalást, mivel továbbra sem tartom magam…..
Ricz 2014.09.04 17:44:09
@max val bir ca: Egy nyilvánvalóan (és közben kiszivárgott infók alapján ténylegesen is) meghamisított szavazással. A valós lakosság alig 17%-a szavazott, annak az a bizonyos nagy hányada "igennel". Akárhogy is nézzük, csűrjük-csavarjuk, az bizony érvénytelen.
Szegasztok! Készül az új videóm, de gondoltam, előtte elmondom véleményemet a most következő téli anime szezonról! Hát, mit mondjak.... ezúttal is maradok a kihagyott animék pótlásánál, ugyanis az egész szezonból egyedül kettő az, ami érdekel. De persze elmondom…..
Sziasztok! Egy jó ideje már nem volt hónap témája, ezért most prezentálok nektek egyet. Témául pedig most nem egy pusztán animés dologgal kapcsolatos témát választottam, hanem olyan embercsoportokról írok, akiket nemes egyszerűséggel ki kéne lőni az univerzum legtávolabbi…..
LasDen Indavideó... 2013.06.12 19:25:36
Elbaszott dolog ez... Az emberek leszarják, hogy hogy csak legyen fenn, és nekik ne kelljen mást csinálni, csak megnyomni egy gombot. Nagyon sokan nem értékelik a munkát vele. És olyan, mintha nem lenne egy alapszintű elvárásuk. Ha egy szar minőségű, pixeles fos lenne, amin az angol…..
LasDen Költözés 2013.03.19 19:43:59
Mivel freeblog teljesen beszart ezért áthozom ide a dolgokat. Igazából már nem lesz olyan blog, mint eredetileg. Nem fogok írkálni semmiről, lévén nincs közönség akit érdeklne, de mindegy. Terveim szerint facebookra költöztetem magam és ott meg itt osztanám meg azt a szerény…..
Plakátokat mindenhová! Mert ettől felpörög a gazdaság, jönnek a befektetők, elmúlik az éhezés, az aluliskolázottság, a gyerekek sem fáznak többé és mindenhol visszakapcsolják a közvilágítást! Éljen plakátország, ahol a tündérbank hitelez!(Ráadásul a jobbikos plakát…..
Kirakatta Kövér László a székely zászlót, ezzel semmi gond nem volna, aki túllát a nacionalista újromantikán és a balliberális rettegésen, egészen más kérdéseket tesz fel. 1. Miért mindig csak a székelyek? Tudjuk, hogy a Fidesznek van két fiókszervezete, az Erdélyi Néppárt…..
Ricz 2013.02.17 17:34:50
Hogy miért székely zászló? Olvastam én már olyan véleményt erről, hogy Kövér csak most ért egy 2 éve írt cikk végére és szolidaritásból rakatta ki. Ismerve a politikusainkat, nem tartom kizártnak az eshetőségét.

Viszont ami az én véleményemet illeti ez ügyben:
- populizmus megnyilvánulása: a nemzeti érzelműeket próbálják meg megragadni ezekkel, azonban elfelejtik, hogy a környező országokban is vannak magyarok, pl. Ukrajna, Szlovákia, Szerbia, Szlovénia, akiket - mint írtad is - elhanyagolnak És szerintem azért, mert nagyobb tömböt és szavazóbázist remélnek tőlük, mint mondjuk a felvidékiektől, ahol stabil bázisuk van már (ezt több felvidéki magyar ismerősömtől tudom).
- a dolog inzultálni fogja Romániát, ami még inkább visszaveti a székelyföldi autonómia létrejöttének lehetőségét. Sőt, szerintem már inzultálja, de a dolog akkor fog erősebben kibukni, mikor ez a téma szóba kerül.

Az én igazi gondom az, hogy megint belefognak egy keresztes hadjáratba valamiért, amivel megfoghatják az embereket és nem a célért, hanem a kampányért teszik mindezt - amit viszont erkölcstelennek tartok. Mert ez már politikai kártyajáték, ahogy a kommunistázás, nácizás, miközben a kártyákat használóknak halovány lila fingjuk sincs mi is folyik igazából a háttérben vagy az adott dolog mit is jelent valójában.

Itt vagyunk egy-másfél évvel a választások előtt, de már indul a tudat alatt csepegtetett, nem pénzért űzött reklám, kampány.
Animecritics Nem hiszem el... 2013.02.16 14:40:49
h h h h h h h h ...hogy a Cutitcle Tantei Inaba és Danshi Koukousei no Nichijou-ról nem olvasok sehol, mind a két anime eszméletlen jó...
Nem lesz olyan vadul frissülő, mint a másik kettő, de ha belefutok valami különlegességbe, be fogok számolni róla, mert élek-halok a jó sörökért. És persze ajánlok hozzá megfelelő zenét. :D Katt ide! ..
Szegasztok! Mint tudjátok, nem rég indult el egy sorozat Sword Art Online" névvel, mely igen nagy hype-ot kapott mostanában. Én ugyan nem néztem, de azok alapján, amiket láttam belőle (screenshot, youtube), nem értem, mitől olyan nagy szám, amikor nem több, mint egy mai moe grafikával…..
Ricz 2013.01.01 23:24:51
@:{) MIKI (}:: Őszintén szólva, szeretem Kajiura Yuki kisasszony OST-it, kedvencem az Erementar Gerad két korongja tőle (az OST és a Re-Act No. 1), de ez még tőle is vérgyenge volt. :/ LiSA és Haruna Luna emelte a fényét a dolgoknak.
Animecritics Barnileonidasz: HSOTD 2012.08.09 19:17:03
Örülök neki, hogy teljesen másként értelmeztétek a KVakonddal a kihívást, tetszett és fogok is rá majd a kihirdetéskor válaszolni. :) Amúgy HSOTD és nem HOTD. :P ..
Ricz 2012.08.11 22:27:16
Mivel a hivatalos címverzióban (helyesírástól függetlenül) a High School egybe van írva, így a H.O.T.D. az igazi betűszó.

Mellesleg a védés szerintem gyenge.
- Az első pont egy belekötés a szövegbe. Mivel az élet a tudatos létformától függ, ami a zombikról nem mondható el, mivel tudat nélküli ösztönlények csupán, így ebből a szempontból élettelenek.
- A hallás terén a hangok frekvenciáját nem lőtték be rendesen. Az eldobott baseball ütő csattanása semmivel se élesebb, mint a folyamatos üvöltözés vagy sikítás, mivel később a hangosan búgó motorra is felfigyelnek. Azaz a hallásküszöbüket nem lehet belőni, az emberi hang tartományai kiesnének, de más azonos erejű dolgokra felfigyelnek. A biológiában ilyen szelekció nem ismert, azaz átgondolatlan.
- Nem kötelező klisé, csak bevett klisé a főszereplők életben maradása. Ellenben érdekes, hogy a csöcsmátrixot egyik fél se emelte ki, ami biológiából megint lehetetlen egy mozdulat, anime-original.
- Member halláshegyezettségi kérdését és a "ki harap meg" kérdést együtt kellett volna kezelni. Ugyanis sem az animében, sem a mangában nincs olyan, hogy a zombik megkóstolnák egymást egy kicsit is. Ergo ahhoz képest, hogy "táplálékot keres" elég szépen megkülönbözteti a saját társát.
- A "honnan jönnek" kérdésre adott válasz ideje rövid volt, vissza kellett tekernem, "hogy mik?". Egyébként Romero receptje az, hogy nem felel erre a kérdésre, amit sokan átvettek. Többek közt őt követik ezzel az eredeti alkotók is, csak Romero zombijai inkább ősemberszintűek, tudnak eszközt használni. De hogy lehessen zombis filmeket mondani, amik felelnek: az olasz zombis horrorok, a Kaptár-filmek, Terrorbolygó, The Walking Dead, az új Holtak hajnalában is van egy szerény ráutalás...
- A gonosz tanárúr szek(sz)tájára a helyes válasz az alábbi: "Mert a mangában sincs bővebb történetük, addig, ameddig feldolgozták a mangát. A tanárúr később emlékeim szerint egy röpke időre feltűnt."

Amúgy a rendező baltázta el a sorozatot azzal, hogy a pancsizós fejezetnek lapjaira egy egész részt pazarolt, valamint több fanservice-t nyomott bele, mint amennyi a mangában origanálé van. Ezzel megölte a Romero-hangulatot és az előtti tisztelgést.
Ricz 2012.08.12 22:14:14
@Member: A szagérzék lehetséges... A kutyákra a Zack Snyder remake-ben (Holtak hajnala) sem támadnak, azzal csempészik át az éhező fegyverboltosnak a kaját, amíg a hülye p***a utána nem megy, mert "jaj szegény blöki" -.- De örülök, hogy ilyen karakter nem került a sorozatba... Mondjuk attól még a végén az EMP-t se magyarázza meg nekem senki, hogy nem hatott a Humvee-re a garázsban, mikor úgy kiégetett minden elektronikát, mint a huzat. Azért ahhoz is kell a 20 ezer volt feszültésg, hogy szikrát csináljon a hengereknél.

A mangára próbálok visszaemlékezni, telefoncsörgésre nem emlékszem, de olyanra igen, hogy lövöldözésre figyeltek fel, ami inkább hangos, mint magas. Mondjuk lassan úgyis újra kell olvasnom, mert hát a szerző páros se sieti el a végjátékot, aminek már következnie illene jó ideje.
  Sajnos újabb bizonyítéka ez is annak, hogy pár idióta csak népek harcában tud gondolkozni. Ez egy emlékmű, mely ha úgy tetszik, a magyar nemzet születését szimbolizálja (én ezt inkább 1836-hoz kötném, a magyar nyelv hivatalossá válásához) és nincsen benne semmi…..
Ricz 2012.04.19 02:44:54
@Member: A legújabb híreket olvasva a franciákról, eléggé kettős a dolog. Lásd a Toulouse-i eset, és kapcsold hozzá De Gaulle algériai mutatványát. Illetve azt, hogy Dél-Fr.o.-ban ha nem beszélsz franciául, egy szót nem szólnak hozzád, míg az észak-franciákhoz bátran szólhatsz angolul. De most nem is ez a lényeg, hanem hogy nem rég vörös zászlókat lengető fiatalság előtt beszélt az ottani kommunista beállítottságú párt köztársasági elnök jelöltje, aki eléggé elnyerte a fiatalok bizalmát.
Ahol a két blog szálai összefutnak. ..
Leszögezném, örülnék neki, ha nem lennék kikiáltva buzikirálynak (itt egy rögtönzött fotó, tiszta homo sztereotípia), mint mondani szoktam, a hajléktalanellátásban sem azért dolgozom, mert hajléktalan voltam/vagyok, a Pride-ról sem azért írok, mert olyan hú de nagyon…..
Ricz 2012.04.19 02:31:30
Arra ott volt a másik fele, hogy asszimilálódik a környezethez, miközben megmarad önmaga. A Conon most kipróbáltam, goth loli ruhába bújtam direkt a második nap második felére (mindennel, smink is), s ha nem szólaltam meg, akkor a kutyának nem tűnt volna fel, hogy "farka van a lánynak". Jó, a Con, mint környezet az egy másik kategória, de ha az ember figyeli az arcokat, olvas a mimikában, akkor látja ki az, aki látja az, amit néz és ki az aki csak bambul.

De egy másik példa, mikor a barátnőmmel mentünk az Aréna Plázában. Viszonylag frissen volt vágva a haja, meg azért megvannak az adottságai, hogy ne nézzék fiúnak, mégis annak nézték... és szemből-oldalról egyaránt.

Vagyis a látszat néha csal, ahogy a küllemmel is lehet játszani, másént tűnjön valaki, de ehhez alaposan ismerni kell az adott lehetőségeket.

Bár mondjuk az LMBT-sek magas elutasítása szegről-végről nem véletlen szerintem. Sokan ezt az... nevezzük állapotnak a finomkodásért, mert nem akarok sértegetni, alapvetően szexuális beállítottságnak tartják. Lényegében az is. S ezzel azt gondolják, hogy a saját szexuális életüket viszik az utcára, azzal, hogy vállalják ezt, ami szokatlan egy olyan alapvetően erős keresztényi neveltetésben részesült társadalomban. Csak van aki megtanul túl látni az annyit emlegetett Biblia sorain (igen előszeretettel idézgetnek belőle az ilyesmi elítélésekor a tudtommal), van aki meg csak a sorokat látja.

Kicsit olyan ez, mikor barátnőmmel beszélgettünk arról, hogy lehet értelmezni a bibliai történéseket Isten jelenléte nélkül (az eleje ugyebár teremtésmítoszként értékelhető), mint Szodomát és Gomorrát, vagy a Sion-hegyi történéseket. Ez utóbbinál az volt az elméletem, hogy a fényességet egy becsapódó kőzetanyag adta, amit Mózes megfaragott, bele a törvényekkel, hogy már ne szájhagyomány útján íródjanak a főtörvények. Erre egy csaj mondta, hogy "Isten adta a kőtáblát Mózesnek.", s innentől imitálom a párbeszédet:
- De Mózes alapvetően illuzionista volt, gondolj csak a kígyóvá vált botra, vagy a vérfolyóra. Mint David Copperfield, aki úgy eltüntette az amerikai Szabadság-szobrot, hogy a radar se mutatta ki. Ami pedig nagy mutatvány volt azért.
- De Mózesnek ott volt Isten, s ez az egész hit kérdése.
- Akkor én abban hiszek, hogy D. Copperfield az újkor Mózese.
S ezzel az utolsó mondatommal kész, megszakadt az egész, egy szót nem szólt, csak morogva nézett. Közben barátnőm kuncogott ezen. Közben azt éreztem, hogy ha még dúlna a drága középkor, akkor legalább abban a pillanatban nem fáznék a máglya felett.
Magyarországon nincs nagyobb antiszemitizmus, mint más európai országokban - mondta Schiffer András, miután csütörtökön találkozott Andrew Bakerrel, az EBESZ antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős megbízottjával. Az LMP-s politikus közlése szerint a megbízottat két terület…..
Ricz 2012.04.18 00:40:42
Először is bocsi a kétnevűségért, de most sikerült visszaszerezni az eredeti accountom jelszavát.

Nem menteni akarom, de azt se feledd el, hogy azért tény, más világ volt akkoriban. Az orvosi szokások is mások voltak. 1945. szeptember 2-án, miután Japánban is lezárult a II. világháború, azt a kort lezártuk. Az Atlanti Chartából lett a mai ENSZ alapdokumentuma, ami alapján ítélték el a nürnbergi perbe és más hasonlókba fogottakat. Akkoriban ez így nem rajzolódott ki élesen, ma pedig, mint az utókor már látjuk.

Ugyanekkor volt a háború miatt tífusz- és más járvány is söpört Európában, Mengele pedig, amellett hogy náci, ugyanakkor orvos is volt, aki letett egy esküt. Bizonyos szempontból eszerint az eskü szerint járt el. Másodsorban az, hogy részecskegyorsítással "építünk" fekete lyukat, ami elnyeli a Földet, inkább a malőrök közé tartozik, mint az érdemi haladáshoz. De ott már ki vonna felelősségre kit a tiszta gravitációban?

Azt viszont nem vitatom, hogy a munkaszolgálattal sok zsidót kinyírtak. De ezek is csak 1944. március 19-ét követően kezdtek el durván elharapózni. De ha már itt tartunk, akkor azt se feledjük el, hogy német nyomásra küldtük ki az egyébként tartalékos 2. hadsereget a Donhoz. Az ország értelmiségének nagy részét. Miért? Hogy a professzionális haderő megmaradjon szükség esetére. Az a katasztrófa elkerülhetetlen volt, tudta a vezetés nagyon jól.

Hogy Horthy-nak milyen szerepe volt, hogy a zsidóságot ne vagonírozzák, hanem helyben tartsák, arra ott van Deborah S. Cornelius könyve, a Hungary in the WWII - Caught in the cauldron. Szerintem még mindig jobb idehaza senyvedni munkaszolgálaton, gettóban, mint valamelyik lágerben, amikre szívesen mondják, hogy gázkamrásak voltak krematóriummal. De ez sem így igaz. 1940-es években különféle járványok söpörtek Európában, többek közt tífusz és vérhas. A sokat emlegetett Zyklon-B gáz se gáz, hanem granulátum, a DDT elődje. Ezzel irtották a bolhát, tetvet (mellékhatásként az embert is, ami ilyen kemikália bevetésénél nem meglepő, mert a DDT később már a növényeket is lerendezte, holott a krumplibogarakat próbálták meg vele irtani, sikertelenül, mert a dögök immunisak lettek rá), ezért égették el és gyűjtötték a ruhát. Az embereket munkabírás és -képesség szerint szortírozták, az 1942-es wensee-i konferenciát követően, mikor az ellátás akadozni kezdett, jelentős mértékben. Akkor határoztak így. A "Végső megoldás" későbbi tészta, ám ekkor is felmerült, de nem úgy, ahogy interpretálják. Ugyanis a katyn-i eset miatt látták a németek, hogy mit csinált a SZU a lengyel tiszti karral, s mikor megtalálták, ők lettek a felelősök, bűnösök (sokáig büntettek is a ténnyel való szembemenés miatt). Na most gondold el, ha ugyanez a németeknél: van egy rakás halott, pár zavart és a helyzetet részhiányosan ismerő áldozat. Kiknek szorul jobban a bakancs az alfelébe? A halottak is fertőztek, ezért kellett a krematórium (bár azért nem tartom valószínűnek még mindig, hogy élő embert is beleraktak).
Szia kedves,     nevem van elszalasztja Queen, én vagyok a fiatal és az egyetlen lány. Láttam az e-mail még ma annyira l döntöttem, hogy Önnel a kapcsolatot, hogy mi lehet barátok. ez az én e-mail cím, (...) l várja a választ ma. hiányzik Queen.Hát nagy volt a ghost,…..
Következő a helyzet: freddynével kicsit iszogattam és talán picit több tiojáslikőrt ittam mint kellett vollna. Na mindegy, jó kedvem van. Az a lényegIsten tudja miértt, de film utéán átkapcsoltam az RTL Klubra és pont a szívárrványos pályázatrókl ment valami riport és…..
Vannak ronda dvd kiadványaim (gondolok itt mondjuk a Shop Show-ra) de talán mindegyiknek a mestere "Utolsó egyszarvú", amelyet tegnap este megnéztünk. Aki nem ismerné a filmet, a kép láttán jogosan gondolhatja, hogy valami 299 forintos koreai teszkós Én kicsi pónim…..