Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lally

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak idején, mikor az első Belsőség–Totalcar-találkozót szerveztük baowah barátommal, nem is sejtettem az irányt, hogy merre, hogyan tovább, mire lesz jó ez az egész és egyáltalán, szükség van-e rá?Mint kiderült, ez egy kitűnő ötletnek bizonyult, hiszen autóbuzik olyan…..
autózz! Macska az úton 2008.09.15 12:21:00
Mikor elpusztult állatot látunk az úton az eléggé szívszorító tud lenni. Péter egy kábának tűnő jószágon próbált segíteni, de nem egészen úgy sült el a dolog, ahogy azt ő elképzelte, talán ezért is maradt benne rengeteg kérdés, amiket a sztori végén tesz fel nekünk.…..
Minden veteránautó-felújítás lassan megy, aki már belekezdett ilyenbe, és nem főállásban csinálta, érti majd, mire gondolok. Mert volt ez az ingyenes Fiat-felajánlásunk májusban, amikor egy bizonyos régi 127-es tulajdonos, Bartha László felajánlotta régi Specialját…..
Totalbike hírek A gyilkos jaguár 2008.08.24 23:18:00
A csicsa poklának minden bugyra feltárult, és a tematikus custom-bike építés a legalsó szintre süllyedt. A világító szemű sárvédődísz jaguárok és a búcsúkban látott hattyús körhinták minden giccse egyesítette erejét: épül a Harley-Jag. A helyszín az Egyesült Államok, a…..
Lally 2008.08.25 10:40:57
Totalbike hírek Hazatérés 2008.08.22 13:32:00
Ma indul útjára Gordon May, hogy egy 1953-as Royal Enfield nyergében Angliából az indiai Chennaiba motorozzon. Manchester városából indul, tervei szerint mindössze hat hét alatt szeretne megérkezni a gyárba, ahol motorjának "modern" utódait gyártják. A kalanddal a Water Aid…..
Lally 2008.08.22 22:10:50
Autófília Ne hívjál! Szívjál! 2008.08.22 08:00:00
 Akárhogy is szépítjük, tény, hogy rendőreink egyik kedvenc szórakozása lett a vezetés közben mobilozókra történő vadászat. (na jó, ez pont nem egy plázacica,de nyomkodásra picit megnő)Valljuk be őszintén, nincs is annál idegesítőbb, mikor egy plázabringa…..
Sajna fekete, de legalább nem egy übergenya tulajdona lett. Zoroslav Kollár nem az a tipikus milliárdos szemétláda (mégha a külseje esetleg mást is mond), mint a többi, rendszerváltás utáni hirtelengazdag. Mindenkinek van vaj a fején, de az biztos, hogy nem egy hivalkodó kivagyi…..
Belsőség Pótpinám egy GPS-tok 2008.06.28 08:02:00
Nemsokára indulunk egy Dolomitok-Garda tó-túrára a feleségemmel. Legkevésbé idős motorunkkal megyünk, a 32 éves Kawasakival, a Mindenható és Buddha karöltve adjon neki megbízható, hosszú életet, ez már csak önös érdekből is kívánom.Motoron azonban használhatatlan a…..
Lally 2008.06.29 08:54:36
Autófília A nap igazsága 2008.06.28 12:00:00
Akit le akarnak **pni, azt Trabantban is le**pják.Az egyhetes BMW-ben azt is le**pják aki nem akarja.....
S-blog Előre Danuvia! 2008.06.27 11:59:20
A magyar motorbuzik sóvárgása úgy tűnik meghallgatásra talált. Úgy néz ki, hogy a Danuvia holnap bemutat két új modellt. Tapintható, beindítható motorokat. Nagy szó ez manapság, ha a magyar motorok kerülnek szóba. A gyártó, a Danuvia Motor Craft Kft '94 óta próbál motort…..
A Közlekedési Múzeumban lévő legutóbbi Ikarus-kiállítást jól elblicceltük a Totalcarban, pedig mi (Csikósék) például ott voltunk, de gyerekekkel, lóhalálban, épp csak meg tudtuk nézni. Jó volt, kép nincs, hát ennyi.Viszont most még két hétig vasárnapig (bocsánat, rossz…..
Igen ez ma már a második poszt. Jó régen elmentettem már magamnak ezt a videót, nekem konkrétan háromszor kellett végignézem ahhoz, hogy el tudjam dönteni hiteles e? Úgy döntöttem, hogy az. A srác nem kezdő. Ezt bárki láthatja aki a videóra kattint. Akinek nem kenyere az efféle…..
Belsőség Miért? 2008.06.26 09:05:00
 Érdekes, vagy talán szociálpszichológusok és marketingesek számára annyira nem is, zavar mutatkozott a Mátrixban, mikor kézhez kaptam a szlovák/cseh új Superb katalógusát és árlistáját.Mivel tesztautóink esetében mindig a magyarországi árat adjuk meg alapul, így rá is…..
Kezdőknek azért, hogy értsék. Profiknak azért, hogy élvezzék. Egy klasszikus négyhengeres, négyütemű benzinmotor, nevezetesen egy Lada szív. Valamint Lada sűrít, Lada gyújt, Lada kipufog. ..
killtheradical Hülye amcsik megint 2008.06.25 06:01:00
Amerika sok mindennek a hazája, de leginkább az egyén hazája. Self important, self absorbed, self righteous and self centered. Az egyénből pediglen következik a képnek a mutatása. Amerika elsősorban a nagyüzemi hypokrácia földje. Kezdődik ott, hogy minden beutazótól…..
Belsőség A pokolba vezető út... 2008.06.24 10:39:00
 jó szándékkal van kikövezve...
Belsőség Nem indult a BX 2008.06.15 20:19:00
Múlt szerda reggel volt a fordulópont: beülök, eltekerem a kulcsot, semmi. Minden fény szépen világít, de az indítózásra elhalványul. Gyújtáson, sebességben egy kicsit rángattam előre-hátra, erre nagy nehezen, többedik próbálkozásra az önindító mégis kapott valamennyi…..
Totalbike hírek Fekete halál 2008.06.15 23:10:00
Most, hogy az MZ gyárat bezárták, a Pannóniáét meg fel sem építették, érdemes körülnézni az egykori szocialista márkák között. A Jawa nevet kismotorjaira legálisan felhasználó cseh Moto Scoot cég már két éve sikeresen gyártja az egykori híres Pionýr utódját. A csehek…..
Totalbike hírek 25 éves a Quad 2008.06.15 22:27:00
Jubilálnak a quadok. Immáron 25 év telt el azóta, hogy bemutatták az első ATC-t, vagyis All Terrain Vehicle-t. Ahogy a neve is mutatja, a járművet minden terepre alkalmasnak szánták már 1982-ben, amikor a Suzuki mérnökei elkezdték megépíteni furcsa kis járművüket. Egy évvel…..
2003-óta egy Jawa 634 (350) boldog gazdája vagyok. Többnyire. Már ha éppen nem szivat! De kedvesen emlékeztet néha arra, hogy a kismotorozásos, bütyköléses korszak bizony kimaradt az életemből. A szovjet Tourist kerékpár karbantartása kevés rutin annak aki csak csodálhatta régen a…..
Lally 2008.06.08 18:44:51
Hát mégsem volt csalás és ámítás. A módszeres beetetés után tegnap este lerántották a leplet az új Yamaha V-maxról. A spanyolországi bemutatóra csábított Winkler Róbert folyamatosan tudósított telefonon és sms-ben, az ő élményeit továbbítjuk olvasóinknak. Már a…..
Az Új Rend "fedőnevű akció"  hallatán mindenkinek  a háromszázezer forintos csekk ugrik be, és ezért minden fehér autó láttán a sebesség automatikusan 33%-al csökken, ha kell, akkora satuval, hogy a sofőr Blackoutot kap, de ez sem zavarja abban, hogy nyílt,…..
Lally 2008.06.04 17:10:17
Én megkérdeztem az Autójogászt :


Tisztelt Autójogász!

Sem a korábbi tanácsaiban, sem a KRESZ-ben nem találok utalást a személygépkocsi kötelező tartozékaira. Nem tudom pontosan, hogy az elakadásjelző háromszögön, az izzókészleten, és az elsősegélydobozon kívül mit kell még magamnál tartanom. Kérem, segítsen.

Tisztelettel:

Lally

Tisztelt Lally!

A gépjárműtartozékok felsorolását és a velük szemben támasztott követelményeket az 5/1990 KHVM és a 6/1990. számú KÖHÉM rendelet tartalmazza: Ezek a következők: tűzoltó készülék, elsősegélydoboz, izzólámpa készlet, elakadásjelző háromszög és kerékkitámasztó ék. Tűzoltó készüléket csak a 3500 kg megengedett legnagyobb össsztömeget meghaladó tehergépkocsin, mezőgazdasági vontatón és lassú járművön, valamint autóbuszon és veszélyes anyagot szállító járművön kell készenlétben tartani. Elsősegélydobozból oldalkocsi nélküli motorkerékpár és motoros tricikli esetében A típusú, személygépkocsi, tehergépkocsi, oldalkocsis motorkerékpár, mezőgazdasági vontató és lassú jármű, valamint a kizárólag menetrendszerű helyi járatban közlekedő autóbusz esetén B típusú, minden egyéb jármű esetén, ahol a szállítható személyek száma 10 vagy annál több, valamint a tűzoltó jármű esetében C típusú szükséges, mely a lejárati idejéig használható fel. Az izzókészletet minden gépjárművön, mezőgazdasági vontatón és lassú járművön készenlétben kell tartani (az első és hátsó helyzetjelző lámpában, a tompított fényszóróban, a féklámpában és az irányjelző lámpában használt izzólámpák minden fajtájából legalább egy-egy darabot, az izzólámpacsere elvégzéséhez szükséges szerszámokat, valamint a járművön alkalmazott olvadóbiztosíték minden fajtájából egy-egy darabot. Nem vonatkozik e kötelezettség azokra az izzólámpákra, amelyek cseréjéhez a gyártó szakműhely igénybevételét írja elő.) Az elakadásjelző készüléket az oldalkocsi nélküli motorkerékpár kivételével minden gépjárművön, mezőgazdasági vontatón és lassú járművön készenlétben kell tartani és annak jóváhagyási jellel kell ellátottnak lennie. Kerékkitámasztó ék: legalább két - a jármű rögzítésére alkalmas, megfelelő méretű és teherbírású és egy személy által könnyen kezelhető - kerékkitámasztó éket kell készenlétben tartani minden járművön, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 3500 kilogrammot meghaladja; illetve az olyan gépjárművön, mezőgazdasági vontatón és lassú járművön amely 3500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű pótkocsit vontathat. A fentiekből tehát önnek az elsősegély felszerelést, az izzókészletet és az elakadásjelző háromszöget kell kötelezően magánál tartania.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István
Na jó, amúgyis BMW-s vagyok, de a 26 éves kiscápa azért nem adja ugyanazt a fílinget, amit egy vadiúj Bömös. Lehet az egész kicsi, akár egy 1-es kupé is. Ha az ember beül egy ilyen kis Bangle-tervezte jólétszimbólumba a kék-fehér propeller mögé, azonnal saját bőrén, de…..
Na, akkor egy gyors összefoglalót az első benyomásokról. A telepítő kb. 80 megabájtot pakolt fel, az újraindítás előtt már egy magyar nyelvű üzenettel állt le a Mac OS X. Újraindítás után valami ilyesmi fogadott:Naná, hogy szokatlan, de három perc után már kellemes a szemnek.…..