Regisztráció Blogot indítok
Adatok
selli77

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért is fizessük be az adót? Úgyis ellopják! Csak akkor várható el jogkövető magatartás az állampolgároktól, ha látják, létezik a jogállam és a jogegyenlőség: ha a fejesek sem ússzák meg. Hunvald György és az erzsébetvárosi ingatlanok, Hagyó Miklós és a fővárosi…..
selli77 2010.09.16 12:06:25
@Gurney Halleck: Egy feltétele még maradt ennek a jószándék hiánya mellett. Vannak még olyan beépített biztonsági poltok, amelyek mindig meg fogják akadályozni a nagy emberek felelősségre vonását. Úgy tudom éppen egy ilyen reaktiválásán fáradoznak.....
Tisztelt Jogászok!A mai nap találtam rá a honlapjukra. Ami az üzletkötők blogbejegyzéseit tartalmazta, kerüljétek el a biztosítókat c. részben.Én is egy biztosítónál dolgozom.Itt ebben az évben egy olyan érdekeltségi rendszert dolgoztak ki, ahol 5 féle csoportra osztották fel a…..
selli77 2010.09.10 18:21:49
@kriszti0717:

Talán nem vagyok teljesen laikus a témában és próbáltam figyelmes lenni. A levélírónak nem törlés miatt van a visszaírása, hanem azért, mert a jutalékát UTÓLAG visszacsökkentették (mondjuk 9%-ról 4%-ra.) A régi szerződése alapján megkapott jutalékot vonják vissza tőle részben. Erre nem lehet felkészülni! Előírnak neki mondjuk 500000 Ft értékben lakásbiztosítást (9%-ért), majd miután csak 250000 sikerült, az egészre visszaveszik és csak 4%-ot adnak. Elnézést, ha ez szájbarágósra sikerült, de tényleg nem piskóták ám a vezető urak.
Akik most ott üldögélnek a vezetői székekben ezt költséghatékonyságnak nevezik (aminek nagyobb része megy a tulajhoz, egy másik pedig a fenti urak zsebébe). Olyan ember, aki ebbe a csapatba nem illik teljesen (például megbecsüli az összes beosztottját) már nem dolgozik ott. Nem illik oda.
Bármi is a bloggerek véleménye ez egy kőkemény munka. És a biztosítási kultúra M.o.-on még ma sem az igazi. Az ügyfelek jelentős része nem kezeli egyenrangú partnerként az üzletkötőt (igaz: nem kellene akárkit felvenni biztosítósnak), bár megköti a biztosítást, hiszen SZÜKSÉGES. Nem értékkövet, nem szívesen fogad, nem kér tanácsot. Persze ha baj van, akkor rögtön más a képlet. Aki elfogadja, megbecsüli és jó üzletkötője van, az biztosan jól jár. (lásd: kérés nélkül olcsóbbra átdolgozott biztosítások, amit a biztosíró NEM ÍR ELŐ, de az üzletkötő megteheti.)
Egyéként az a véleményem, hogy az emberek 98%-a alkalmatlan erre a munkára.( ez a szám a rendszerben lévők fele, kétharmada) Ezért nehéz jót találni.
A 256 millió szép szám, de nem tudjuk mihez mérjük. Ha ez az állománya, akkor szuper. Ha az éves teljesítménye, akkor hihetetlen. Ha 13 év alatt ennyi bruttó újat hozott be, plusz az értékkövetések és nem levonva a törlések, akkor közepes. Azért ne feledjük, hogy egy lakás 30000/év körül van. Egy Casco 120000 körül....
selli77 2010.09.10 18:38:02
@Vigyorka / Mázsóm a ketjecben / Göbszikéé:
Nagyon sok mindenben igazad van. Soha ne legyél olyan helyzetben, hogy mondjuk 50 évesen elküldenek a munkahelyedről és a gyermeked pedig egyetemre jár. Ilyenkor jön a jobb híján. És egy csomó minden, amit leírsz. Kukás akarhat lenni az ember gyerekkorában, biztosítós sosem.
A biztosítási termékek ma már jók (most nem a hitelről beszélek!!!!) persze lehet az olcsóbbat választani, de meg kell mondani, hogy az nem fizet pl. betörésre. Szerintem ma már a csőbehúzás viszonylag kevesebb.