Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PikPok

776 bejegyzést írt és 609 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon nagyon ritkán fordul elő, hogy más céggel kell együtt dolgoznunk egy honlapon. Nem is igazán vállalunk ilyet - két dudás egy csárdában nem fér meg. Még akkor sem, ha a másik dudás éppenséggel a honlap megrendelője, mert bizony onnan is származhatnak lázálom jellegű…..
Tegnap tartottam egy előadást arról, hogy mennyiben változott meg az üzleti blogolás mára. Én ezt a blogot 2005. óta írom, és akkoriban már sokat beszéltünk arról, mire is jó az üzleti életnek a blog. Eltelt 6-7 év, és mára látszik, kb. hova jutottunk. És még egy dolog…..
Amikor a honlapra érkezik az ember, az első dolog, amit meglát és ami megfogja (vagy taszítja) a honlapon látható fő fotó. Ezért nem mindegy, hogy az milyen.  Egy készülő honlapunk esetében abszolút egyedi fotókra volt szükség. Ügyfelünktől jött az ötlet: "miért nem…..
Folytonosan visszatérő téma, amikor ügyfelekkel beszélgetünk, hogy milyen domaint válasszunk a honlaphoz. Ilyenkor az egyik szempont (és ez a visszatérő elem), hogy a domain név megjegyezhető legyen. Mert hogy szerepelhet pl. autómatricán, hirdetésben, szórólapon, stb. Naponta kb.…..
Sok oka van annak, hogy ez a szegény blog az utóbbi időben elhagyatva árválkodik. A két legfőbb indok ott látható a fejlécben, a pingvines képben, konkrétan a két kis pingvin.:))  További indokok: 1. fészbúkolunk Intenzív tesztelésnek vetettük alá a Facebookot, mint marketing…..
Van, aki bélyeget gyűjt, más esetleg ritka sörösüvegeket, de ma talán legtöbben lájkot gyűjtenek munkaidőben megosztott poénvideók és subbaposztok alá – én egy ideje magyar vezetékneveket gyűjtök. Az alábbi pársoros baromi rég készül-bővül, többnyire véletlen…..
https://www.percekalatt.hu/tejberizs-fozes-egyszeruen-gyumolcsrizs-hazilag/..
Külföldi keresőoptimalizálással foglalkozó blogok már írják egy ideje, hogy a Google a Pingvin óta gyakorlatilag üres oldalakat hoz fel. (Magyar források idáig még nem jutottak, itt még minden szaki azt szajkózza, hogy csak a bűnösöket tette büntibe a Google.) Nos, kérem…..
PikPok 2012.08.01 09:14:05
A Google szent meggyőződésem szerint nem tisztességes eszközökkel játszik. Ezt nemcsak én mondom, de általam nagyra becsült webes szakemberek is. Ez az egyik.
A másik: meg is ette a fene, ha a találatok közé is beférkőzik a fene nagy demokrácia, meg az emberi jogok! A találatnak a látogatóról kell szólnia!
Ha valaki a samponról akar olvasni, és a megfelelő samponválasztásról korrekt és pontos (nem reklám!!!) információt talál egy multi honlapján, én leszek az első, aki azt mondja, hogy hozza fel őket a Google. De ez jelenleg azért nincs így, mert a multik nem tudnak kiszakadni a marketing diktátum bűvköréből. A reklámukra pedig senki sem kíváncsi.
Ráadásul egyébként lássuk tisztán, hogy a Google a kisemberekből és kis cégekből él, hiszen ők fizetik az (átgondolatlan) AdWords-ök tömegét. Sok helyen írják, hogy a Google nyertes üzleti modellje arról szól, hogy fillérekből rakták össze a birodalmat. És ez így van, minden országban a kisvállalkozóktól függ a nyereségességük.
ELég megnézni, hogy miért is indították el a Neten a Cégem programot...
Ha már manipulációról lesz szó, akkor inkább a kicsik irányába fognak manipulálni, mert lazán kitelik tőlük.
És egyébként olyan önként és dalolva hajtják a Google igájába a fejüket az emberek, hogy minden politikus megirigyelhetné azt a hatalmat, ami náluk összpontosul. Ezzel még nem is lenne semmi baj, ezt önmagában nem kritizálnám, hiszen ez önkéntes és enmaga ostobaságából eredő joga mindenkinek. Amit kritizálok, az az, hogy a Google az önmaga által deklarált alapelveket fundamentumukban szegi meg - magyarán ez a fogyasztó félrevezetése.
Ha azt mondják, hogy fontos az értékes tartalom, akkor tartsák magukat ehhez. Ez pont ugyanaz a történet, mint ha egy gyártó állít valamit a termékéről és az nem az. Ezért pedig kritizálni fogom a kisvállalkozót is!
Elég nagy bajban van Jamie Oliver, miután kiderült: miközben azért kampányol, hogy a gazdák tisztességes felvásárlási árat kapjanak a tejért, saját éttermei egy olyan lánctól vásárolnak, amely még az előállítási költségeket sem fedező összeget fizet csak a…..
Jó pár éve annak, hogy egy közelben működő (territóriumát tekintve mondhatnánk "regnálót" is) szatócs felesége árajánlatot kért tőlünk honlapkészítésre. Adtunk. Az árajánlatra nem is a feleség válaszolt igazából, hanem a szatócs üzente meg, mit gondol róla: kiszámolta…..
Másol – beilleszt. Igen, minket is utolért az, ami előbb–utóbb mindenkit, akinek honlapja van, mégpedig olyan honlapja, amin saját maga által létrehozott, informatív és értékes tartalom van. Igen, egyik versenytársunk (legyünk nagyvonalúak, nevezzük őt így) a mi egyik oldalunk…..
PikPok 2012.06.12 11:05:05
Múlt héten, június 8-9-én pörgött át magyar nyelvterületen a legújabb Pingvin update, vagyis újrazongorázta a Google az algoritmust. Ami eddig csak szimplán furcsa volt, az most egészen káoszosnak látszik. Nyilván ezt mondja minden olyan optimalizálással foglalkozó (szak)ember,…..
Mint tudjuk, a Gúgli szeret algoritmust váltani. Nagyjából 3 hete is megtörtént ez, de egymás után rögtön kétszer is. Vannak oldalak és vannak kulcsszavak, amikre 2-3 hónapja figyeljük több oldal szereplését - elemeztük, hogy miért kerültek oda, ahova, próbáltuk másolni,…..
Ha valamilyen kérdés foglalkoztat, sokszor nyúlok az angol nyelvű kereséshez. Azért, mert ahogy megfogalmazom a kérdésemet, pontosan úgy kapom rá a találatokat is. (Figyelem, ha már elég sok magyar nyelvű honlap lesz, nálunk is ez lesz a távoli jövő.)Egyszóval, beírtam a…..
Nem túlzás, ha azt állítom, hetek óta agyalok rajta, hogy milyen tényezőket tekint fontosnak a Google mostanság. Ezt persze soha nem lehet biztosan állítani, és minden bizonnyal mások már korábban észleltek bizonyos változásokat - nem biztos, hogy mindenben olyan naprakész és…..
Honlapunkon mostanában rendkívül sokat bütykölünk a közösségi megosztás gombokkal (is). Most felkerültek a fejlécbe újabb gombok a Facebook mellé. Technikai okok miatt a sikermarketing elsősorban én vagyok, ami meglehetősen igazságtalan, mert az uram legalább olyan fontos…..
Hűséges olvasóim minden bizonnyal észrevették, hogy nagyobb lélegzetű szakmai írások ritkán kerülnek fel a blogra az utóbbi időben, ellenben többször promózok tartalmat a saját honlapunkra hivatkozással. Ráadásul egyik jótollú (enyhe képzavar) ügyfelünket is sikerült…..
Kedves Olvasó, gondolom, te azért sejted, mi lehet az az organikus keresés. De sokan nyilván nem tudják, főleg, hogy csak újonnan hívják így a Google Analytics jelentésekben. Akik pedig nem tudják, azok előbb-utóbb megkérdezik a Gúglit, hogy mi is az.És mit találnak, ha…..
Marketing Izék Poénos reklámok 2012.04.08 11:43:23
Megint a honlapunkat promózom:www.sikermarketing.hu/vicces_reklamok..
Megkésve bár, de törve nem... Február folyamán kipróbáltuk a Facebook hirdetést saját magunkon.Tapasztalatainkat - amelyeket ugyan nem nevezhetünk rendkívül széleskörűnek, ámde azért mégse a laikus hirdető szemével néztük a dolgokat - összefoglaltuk egy cikkben a…..
Nagyon régóta gondolkozom rajta, hogy mi is a helyzet a vállalkozásokkal kis hazánkban, és most Doransky írása késztetett arra, hogy összefoglaljam saját okosságaimat.Kezdem ott, hogy nemrég 3 éves lányunk megkérdezte, mi az a vállalkozó? Sok mindent mondhattam volna neki, kezdve…..
 Egy linkgyűjteményben keresgélve botlottam bele az Alföldi Cipő weboldalába. Jól körülnéztem, és úgy döntöttem, megérdemlik az Arany Kókuszt és a publicitást.            Ezért: A Magyar Könnyűipar szomorú végére…..
Ki az az Etelka?Etelkával a Facebook-on találkoztunk, mégpedig olyan formán, hogy egy képet osztott meg, amit egy ismerősöm lájkolt. A képen a nénik rendeztek hatalmas Bálint napi bulit, ahol jelentős mennyiségű sherry…..