Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrew Gaspar

5 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már a nyűg ette a fejemet, hogy milyen hosszúra nyúlik a vásárlás-nézelődés amikor már-már majdnem hazaértünk Ági megkérdezte hogy nem akarunk-e megállni még a parkban hogy Kokónak egy kicsit dobáljuk a labdát? Bűntudat fogott el, akármilyen jó élete van a kutyának is…..
Nemrégen halgattam újra egy baromi jó interjút (itt hallgatható, letölthető) amiben egy egyetemi professzor - Eric Chaisson (a képen) - kifejti a világnézetét és érezteti azt a megérett  paradigma váltást az emberi gondolkodásban és globális…..
Azért a címet ne vegyük nagyon komolyan, nem félek én olyan nagyon ettől. Andris fiam előző és további bejegyzéseiben elmeséli néhány részletben azt a szellemi folyamatot, amely őt Hawaii-ra, a Mesefaluba vezérelte. Nagyon okos fickó, sokat olvas, gondolkodik és…..
 (Az első felvonás itt található, hogy teljesebb legyen a kép.)Szóval, mint mondottam az előző felvonásban, valami mély, személyes dologról van itt szó, amelyet nehéz csak úgy kapásból kipöccinteni. Az hogy ki vagyok, és mi az ami történik minden téren vitatható, de…..
Több mint egy évtizede fogalmazódott meg bennem egy kérdés, amely akkor még nem tűnt sem életem legfontosabb kérdésnek, pláne nem az emberiség legfontosabb kérdésének. Az is érdekes, hogy a választ keresve a világ végén lyukadtam ki, ahol misztikusan kifejezve a tűz a vízzel…..
A Mesefalu szomszédságában, Kurtistown környékén telepedett le a Las Vegasból érkezett fiatal házaspár. Úgy döntöttek, otthagyják a komfortosan berendezett életet. Carla például a csillogó filmes világot hagyta maga mögött az új, offfgrid életért. 2010 márciusában…..
Sokan teszik fel nekünk a címbeli kérdést, vagy leegyszerűsítve: mit lehet ott csinálni, mi az érdekes, ami nincs máshol, stb. Nos, a legáltalánosabban, van a helynek egy varázsa, ami a "tiszta Hawaii" szólás mögött valóban létezik, ezen alapul a sztereotípia, mely…..
Tíz mesterséges közösséget mutattam be az eddigi bejegyzésekben, amelyek itt a Nagy Szigeten találhatók a létesítés alatt álló Mesefalu környékén. Tervezzük mindegyik meglátogatását és a kapcsolatok felvételét, amit már el is kezdtünk. Ezek mellett számos…..
Andrew Gaspar 2011.01.15 18:28:19
Haliho mindenkinek,

Annyi hozzafuzni valo lenne, hogy az utolso elotti felsorolt pont (Spirituális, vallási kötődés, közös gyakorlatok (-)), bar a kozosseg egeszere nezve nem kotelezo vagy adott, lehetoseg van/lesz a "nem-dualizmus" spiritualis iranyzat megismeresere, elmelyitesere, gyakorlatara.

A dualizmust mar jol ismerjuk...
hu.wikipedia.org/wiki/Dualizmus_(filoz%C3%B3fia)

A nem-dualizmus, kulonbozo spiritualis iranyzatok egyvelege, lenyegeben azt hirdeti hogy annak ellenere hogy a vilagot fel tudjuk osztani vegtelen reszre, es ezzel a szetvalast, szeparaltsagot osztonozzuk, a vilag es benne az ember egy, szetvalaszthatatlan es szerves resze.

Ramana (link alul) jeles kepviseloje ennek a nezetnek (merthogy ez nem vallas vagy hit vagy mitologia), de szamos mas ismert tortenelmi alak is jellemzoen nem-dualizmust hirdetett (Jezus, Buddha, OSHO, Adyashanti, Gangaji, es meg sokan masok)
hu.wikipedia.org/wiki/Sr%C3%AD_Ramana_Maharsi

angol nyelvu tokeletes leirasa es bemutatasa az iranyzatnak itt:
www.waking-up.info
Vagy az én eszem ment el, vagy az egész világé. Ha jól értem, kollektív tekintetben, teljes buzgalommal azon fáradozunk már-már majdnem, hogy “tudatosan”, de mindenképpen szisztematikusan, hogy elpusztítsuk magunkat, és egy csomó más fajt a Földön. Eddig én is…..