Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dora1115

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bár van néhány félbemaradt bevásárlóközpont-projekt Budapesten az Európa Center mellé tervezett Origótól a Mexikói úti gigaplázáig, úgy tűnik vannak még lefedetlen helyek - legalábbis a fejlesztők látnak fantáziát a piacon. Például a Futureal az Etele téren. Mint…..
dora1115 2010.09.11 00:54:21
@balazsman: Szerintem egy metró végállomástól 100 méterre lévő 8 hektáros terület igenis értékes, pláne, hogy itt nem csak metró van, hanem minden közlekedési eszköz, amit el lehet képzelni. A sínek egyébkén arrébb vannak, oda valakinek még ráadásul a Somogyi utat is jó lenne megépíteni végig az Egérútig. A fém lamellák tényleg nem hiányoztak a toronyra, bár egyébként sem biztos, hogy egy metrógarázs tetejére kéne landmarkot építeni a Borszéki úton…

Az alle véleményem szerint is korrekt, de a XI. kerület lakosságának elég nagy része nem tudja megfizetni, ezért nem is megy oda. Ettől még nem féltem, ha a kiskereskedelem visszatornázza magát a pár évvel ezelőtti színvonalra, teljesen jól fog működni. Az Etelére nyílván olyan plázát tesznek, amely a lakótelep népére és az átszálló utasokra alapoz, ettől még nem kell, hogy béna legyen.
dora1115 2010.09.14 00:15:09
@balazsman: A "városközpont" sarok szerintem tökéletes egy lokális szolgáltatóközpontnak, ami jelenleg is, a minőségétől függetlenül. Ezzel szemben az Etele téren napi 80 ezer ember száll át (talán van pár nem érdi is...).

Ha a déli eltűnik és a 4-es metró valaha beindul, akkor az Etele is az Örs vezér térhez lesz mérhető, az pedig az Árkád léptéke és nem Stop Shop size.

Mindenesetre elég magyaros húzás lenne az allé és az etele közé még egy plázát beszúrni!
dora1115 2010.09.14 00:20:28
@mcs: ha jól tudom az angol Burrows Cave iroda csinálta őket anno, de a cégük a válság során kissé szétesett (no comment) - én nem tudnék ilyen szépet rajzolni :-)