Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cheers

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok mindenen tönkre mehet egy kapcsolat. Mindenféle dolgok álhatnak a szerelmes párok közé. Na de hogy Isten? És hogy jön ide a Süti? UPDATE: a posztba utólag belenyúltunk a beküldő kérésére, ez van. Sztory: B.-nek 15 éves kora óta én voltam az élete szerelme, néha még most is…..
Cheers 2007.10.16 16:48:23
Sister38: tény és való,hogy a Biblia fordítása sok pontatlanságot tartalmazhat, pl. sok hívő nem is feltétlen tudja, hogy a "bűn" mint szó, az "Istentől való távolságot/eltávolodást" jelenti, azaz nem feltétlen direktbe az a "bűn" amit mi értünk alatta... Érdekes.

Mindenesetre az biztos, hogy nem azon múlt volna a lány "lelki üdvössége", hogy megpróbálja-e esetleg kifejteni, megbeszélni a problémát, elvárásait a párjával. Nem "születik" senki hívőnek, Isten szeretete mellett természetes (kéne hogy legyen!), hogy megpróbálja valaki a párját is úgy elfogadni amilyen és kitartani mellette, vagy legalább elmondani h neki mi miért fontos.
A srácnak is valószínűleg nyitottabbnak kellett volna lennie, érzékenyebbnek, hogy a lássa: a lánynak mennyire fontos ez a téma, de nem a srác volt aki megszakította a kapcsolatot, biztos hajlandó lett volna még beszélgetni és problémátmegoldani. De aki kirekeszt a vallása miatt az életéből azzal nem lehet beszélgetni... :-(

A szex más kérdés, egyéni ki mennyire veszi szó szerint és szigorúan a Bibliát, de egyvalami biztos: totálisan "JÓ"-nak lenni úgysem lehet. Próbálkozni lehet, sőt kell is de az ember úgyis ezerféleképpen "vétkezik" maga és mások ellen is. A kereszténységben és a Bibliában szerintem nem az a legeslegfontosabb, hogy "amit a Biblia bűnnek ítél, azt a keresztény ember ne cselekedje meg".(Az az Ószövetségben legfontosabb lásd tízparancsolat, amiről be is bizonyosodik hogy nem tudjuk megtartani...). Ez fontos, de nem ez a legeslegfontosabb szerintem.
A legeslegfontosabb az, hogy tudja az ember, hogy van megbocsátás akkor is HA bűnbe esik és van szeretet és Isten. És hogy ő is tudja ezeket a fogalmakat alkalmazni másokkal szemben. És KELL is hogy alkalmazza.
Kéne.
Nincs szomorúbb annál, ha valaki nem mondja meg párjának, hogy mi a fasz van. Jelen esetben egy másik fasz volt, ami egy vizsgaidőszak miatt nem lett elmesélve. Ismerjük mi is a viszgaidőszakok vadromantikus könyvtárazásait, de ez nem indok. Az elhagyott fiút maximálisan megértem, én…..