Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ákos23

73 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már épül Felsőtárkányban a Bambara Hotel első üteme. A fejlesztés keretében egy négycsillagos, szolgáltatásaiban és építészeti jellemzőiben is nyugat-afrikai hangulatot idéző tematikus szálloda készül, amelynek nyitása 2011. augusztus elejére várható. A projektkoncepció…..
Átadták az 1. Borjour Gálán a Borjour Bora díjakat november 20-án az ELTE Kongresszusi Központjában. A 9 kategóriából 5-öt megnyertek a két borvidék különlegességei. A helyezéseket kizárólag a borjour.hu látogatóinak szavazata döntötte el. 1260-an szavaztak, a győztes borok…..
Ha becsatoltuk öveinket, elsötétül a terem, és kezdődhet az utazás. Felhők között száguldunk, időalagúton zuhanunk át, hogy lassan leereszkedjünk Ipolytarnóc 17 millió évvel ezelőtti térségébe. A trópusi őserdőben furcsa állatok tűnnek föl: orrszarvúak és patások a…..
A mintegy másfél hónapja közreadott felhívás óta sokan jelentkeztek, hogy a Bánkúti Sportközpont ellopott, megrongált berendezéseinek pótlásában segítsenek. Mi is kerestünk támogatókat és számos vállakozás, magánember magától is jelentkezett, ezúton is köszönjük…..
A Magyar Turizmus Zrt. Magyarország soros EU elnökségének beharangozása céljából több külföldi újságírói tanulmányutat is szervez, amelyek programjában a fővárosunkkal való ismerkedés mellett szakmai találkozókra is sor kerül. A cikkek nagy része még ebben az évben…..
Mintegy 400 négyzetméter alapterületen megnyílt Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaház látogató központja. A létesítmény két szintjén egy látványraktár, egy shop, továbbá egy múzeumi rész, valamint egy 70 személyes, versenyek és konferenciák rendezésére alkalmas…..
70 órás hely- és borismereti képzés indult Tokajban a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet szervezésében. A képzés célja, hogy a vendégvárók a lehető legmagasabb fokon ismerjék a térség kulturális, történelmi és borászati hagyományait, a tokaji borokat, a…..
Gyakornokok jelentkezését várjuk!A Magyar Turizmus Zrt. várja szakmai tevékenységében való közreműködésre olyan egyetemi, főiskolai hallgatók jelentkezését, akik a nemzeti turizmusmarketinghez kapcsolódó feladatokban történő aktív közreműködésükkel, gyakornoki…..
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mellett működő Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Emlékbizottság a Magyarországon vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak országos szakmai emlékversenyt hirdetett 2010-re. A döntőnek Miskolc biztosít helyszínt…..
A nagyobb földmunkával járó építkezéseket megelőző régészeti ásatások befejeztével, szerdán elkezdődtek a Pannon-tenger Múzeum építési munkálatai. A Herman Ottó Múzeum kibővítésének is tekinthető, látogatóbarát múzeumi rendszer kialakítását is magába foglaló…..
Felkerült a www.desztinaciomenedzsment.hu portálra a TDM szervezetek regisztrációjához szükséges dokumentáció, mely gyakorlatilag a kiíró szándékai szerint hamarosan megjelenő TDM pályázatok első lépésének tekinthető. Idén minden régióban lesznek helyi és térségi…..
Különösen az elkövetkezendő TDM konferencia miatt ajánljuk minden TDM figyelmébe.Tisztelt Pályázók! A vidék fejlesztésében együttműködő Partnereink!Az Európai Unió Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága 2007. szeptember 19-én hagyta jóvá a 2007-2013-as időszakra…..
Vandál tolvajok jártak a bánkúti síparadicsom felvonóinál: az összkár 2,5 millió. Veszélybe került a bánkúti síszezon, miután szorgalmas tolvajok elloptak több kilométernyi, a sífelvonók biztosításában foltos szerepet játszó kábelt, amit pedig otthagytak, azt megrongáltak.…..
A Magyar Turizmus Zrt. egy kiemelt fontosságú ukrán gyógyturisztikai tanulmányutat szervezett október végén Magyarországra. A Társaság kijevi külképviseletének kezdeményezése alapján ezúttal orvosok (magánklinikák, gyógyászati központok, utazási részleggel is rendelkező…..
Hazánkban egyedülálló ostromágyúval gyarapodott az egri vár. A Török–Magyar Baráti Társaság egri tagozatának és M. Soós Tamás elnöknek a kezdeményezésére készült el és érkezett Egerbe annak az ágyúnak a hű mása, mellyel 1596-ban meghódították az egri várat.…..
A BKF cégcsoport 2010. november 4-én turisztikai konferenciát rendez a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán. A kormány 2010 nyarán ismertette, hogy a turisztikai szolgáltató szektornak nagy szerepet szán 2011-től. A kormány a turizmust mint a gazdaságfejlesztés egyik…..
Az egerszalóki fürdő ügyét is górcső alá veszi az a parlamenti albizottság, amelynek feladata az elmúlt nyolc esztendő kormányzat visszaéléseinek vizsgálata a sport és a turizmus területén. Tisztázni kell a Magyar Fejlesztési Bank szerepvállalását az egerszalóki fürdő és…..
Balneológiai orvosi szakkollégium létrehozását kezdeményezi az egészségügyi kormányzatnál a Magyar Fürdőszövetség - közölte Vancsura Miklós ügyvezető elnök szerdán Hajdúszoboszlón. A szövetség két napos közgyűlését követő sajtótájékoztatón a szakember…..
Látogatható a Széchenyi-terv honlapja, amelyen az egyes fejezetekről szóló információk és javaslatok, illetve a konzultációkról szóló értesítések olvashatók. Emellett bárki javaslatot tehet a programmal kapcsolatban.Elindult a Széchenyi-terv honlapja - közölte a…..
Buda László, a Salgótarjáni Barlangász Klub elnökének tájékoztatása szerint újabb barlangot fedeztek fel Szilváskőn a napokban.A húsz méter mély képződményre – amelyet aztán Nyögő-lyuk névre kereszteltek – véletlenszerűen bukkantak rá, amikor egy oda beesett…..
Érdemes-e két, egymástól néhány tíz kilométerre fekvő gyógyfürdőt fejleszteni? Megtérül-e az állami támogatás a szállodai beruházások esetén? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk, ha elolvassuk az Állami Számvevőszék Kutatóintézetének legfrissebb…..
Ötvenegy szoba, 300 négyzetméteres wellness részleg, 150 fős konferenciaterem – ezek jellemzik az 1,2 milliárd forintból felújított és kibővített Hotel Narád & Parkot. A négycsillagos mátraszentimrei szállodát ünnepélyes keretek között adták át, dr. Ternyák Csaba…..
A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 202 000 forint volt, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 204 900 forint, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állók esetében 199 000 forint. A legjobban idén is a pénzügyi, biztosítási tevékenység…..
Október 15-én Balatonfüreden osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2010. évi díjait. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját város kategóriában Balatonfürednek, falu kategóriában Paloznaknak ítélték oda, ami…..
A Hotel Eger***&Park**** is csatlakozik a vörös iszap által okozott katasztrófa áldozatainak megsegítéséhez. Amennyiben a szálloda vendégei a számla végösszegén túl 100 Ft-ot befizetnek, a hotel 200 Ft-ot ad hozzá, amelyet a Kármentesítő Alapba fizetnek be. Az…..