Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tatár Gábor

15 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tegnap jutott a fülembe, hogy két tagtársamat megverték másvéleményüket másként kifejezni nem tudó szélsőjobberek. Mindkettőjüket ismerem, a videóban látható Gergelyt kevésbé, vele csak mind rendezvényszervezővel találkoztam, András, más nevén Nyúlt viszont nála…..
Tatár Gábor 2012.01.04 14:26:22
@Mangekyo22: Azért ne menjünk el mellette, hogy az a bizonyos ellentüntetés hogyan lett megszervezve. Elég csak megnézni a harcunk.com/ és más felhívásokat. Itt szó sem volt arról, hogy az Orbán rezsim miatt jönnek tüntetni, pardon: ellentüntetni. Csak sajnálni tudom azokat az embereket, akik még mindig beveszik az olyan primitív propagandát mint, hogy az LMP egyenlő szadesz, zsidó-bérenc és hasonlók. Az igazi ellenség bent ül a parlamentben és jelenleg is nyomkodja a gombokat... ezt kellene megértenie mindenkinek, legyen az otthon ülő nyugdíjas, vagy Kárpátiát hallgató bőrdzsekis fiatal. A rendőrség meg tegye a dolgát.
Az utóbbi hetekben egyre nagyobb, immár országos publicitáshoz jutott a Lehet Más a Politika ruzsai képviselője, Tatár Gábor. Augusztus végén, a Fidesz önkormányzati koncepciója első elemeinek kiszivárgását követően a párt országos választmányának önkormányzati…..
Tatár Gábor 2011.09.16 17:14:50
Tisztel Kuris úr!

Nem szeretem magam ismételni - de úgy látszik kénytelen leszek. A teljesség kedvéért bemásoltam azt a jegyzőkönyvet (lentebb), mely szerint az Ön számára én "liberális közösségromboló" vagyok és mihamarabb mondjak le. Tisztelt Kuris úr, pont ezek a támadások - melyet Ön is intézett ellenem - erősítenek meg abbéli hitemben, mely szerint vidéken (is) komoly gondok vannak. Ha valaki elolvassa az említett jegyzőkönyvet, könnyen beláthatja hogy a projekt támogatásomat élvezte, azonban mivel nem volt biztosítva a közösség legszélesebb körű bevonása, ezért módosító javaslattal éltem. Sajnos a testület ezt nem látta szükségszerűnek, ezért javaslatomat elvetették, jómagam pedig ebben a formában nem tudtam támogatni az előterjesztést. Mindezek alapján elképzelni sem tudom hogy miért vette Ön ezt az alapítvány elleni kritikának, támadásnak... és intézett Ön támadást ellenem. Kritikával én csak saját testületem felé éltem, a megállapodás pontosításával kapcsolatban - jegyzőkönyv olvasását javaslom ismételten.

Szakmaiságra visszatérve: nem vitatom hogy az alapítvány által szakmailag megfelelő segítségnyújtás elérhető, azonban bármekkora szakmaiság sem képes a helyi részvételt - a helyiek döntésekbe való jogát - helyettesíteni, megkérdőjelezni! Ennek biztosítása pedig az önkormányzat feladata lett volna, azáltal hogy deklarálja a lakosság bevonását - falugyűlés vagy lakossági fórum kapcsán.
Legyünk már túl azon az időkön amikor pát ember négy fal közt eldöntötte hogy mi jó a lakosságnak...

Azon kijelentése, mely szerint a pályázat miattam hiúsult meg, egyszerűen érthetetlen. A testület megszavazta a megállapodást, erre hivatkozni egyszerűen gyerekes. De hagy kérdezzek most én Öntől: az én „nem” szavazatom miatt képesek lettek volna a közösség érdekeit a sarokba dobni csak hogy nekem keresztbe tegyenek? Amennyiben így van – bár kétlem - bízom benne mihamarabb beismeri fatális tévedését és Ön adja be lemondását. Amennyiben pedig ez nem áll fent, úgy egyszerűen csak egy sikertelen pályázat politikai támadássá alakításának lehetünk (ismét) tanúi...

Üdvözlettel,

Tatár Gábor

-----------------------------------

Előterjesztés a Júniusi ülésre:
ruzsa.hu/download.ashx?type=file&id=12622

Jegyzőkönyv a Júniusi ülésről:

Sánta Gizella polgármester: Kiegészítésként elmondja, hogy az alapítvány egy kétfordulós pályázaton kíván indulni, ahol főként önkéntes munka megvalósításával zöldfelület kialakítására, rehabilitációjára pályáznak. Ennek alapján egyeztető megbeszélés után a Tömörkény tér esetleges kismértékű felújítása valósulhatna meg. Első körben - amennyiben a kiíró szervezet elég érdekesnek és megvalósíthatónak tartja a beadott anyagot, akkor a második körben is be lehet adni a pályázatot és akkor kell pontosan meghatározni, hogy milyen időpontban és milyen feladatokat hajtanának végre. Ennek jelentős része önkéntes munka lenne, lehetőség lenne utcabútor beszerzésére, füvesítésre, virágok telepítésére és úgy gondolja, hogy ezzel a beleegyező nyilatkozattal mindenképpen támogatni kellene a civil szervezetet, hisz ha sikerülne erre anyagi támogatást nyerni, azzal a település egyik központi területének szépítését tudnák megvalósítani. Várja a felmerülő kérdéseket, véleményeket.

Tatár Gábor képviselő: Örül neki, hogy megkeresték az Önkormányzatot ezzel a pályázattal, de meglátása szerint pontosítani kellene néhány dolgot. Szerette volna, ha valamilyen minimális elképzelést, tervet ismertetnek a Képviselő-testülettel, hogy milyen formában kívánják ezt megvalósítani. Most azt látják, hogy van egy pályázat, amibe hajlandóak munkát beleáldozni, de nem látja hogy pontosan mit akarnak csinálni és mire ad felhatalmazást az Önkormányzat.

Sánta Gizella polgármester: Természetesen a fák és a padok elhelyezése, a kivitelezés formája az Önkormányzat együttműködésével történik.

Tatár Gábor képviselő: Mindenképpen javasolja, hogy a határozatba foglalják bele, hogy a projekt megvalósítása, kivitelezése az Önkormányzat együttműködésével történjen. A másik, hogy szerinte érdemes lenne egy lakossági fórumot összehívni, ahol a lakosságot megkérdezik, hogy mi lenne az ő elképzelésük a tér beépítése, felújítása kapcsán.

Sánta Gizella polgármester: Szükségesnek tartja elmondani, hogy ez egy 700 eFt-os pályázati lehetőség, egy pad körülbelül 100 eFt. Nem gondolná, hogy egy ilyen kis horderejű kérdésben - hová helyezzenek padot és hová ültessenek virágot - a lakosság véleményét kellene kérni.

Tatár Gábor képviselő: Úgy gondolja, hogy egy padról is lehet fórumot rendezni. Milyen jogon kezdenek egy pihenőpark létesítéséhez, amelyet valóban minimális pénzből kell megvalósítani, ha nem hallgatják meg a lakosság véleményét a hasznosítással kapcsolatban. Egy ilyen lakossági fórumon el lehetne érni azt is, hogy az önkéntes munka területén motiváltabbá tegyék a lakosságot, természetes az alapítvány bevonásával.

Sánta Gizella polgármester: Az alapítvány annyit kért az Önkormányzattól, hogy engedélyezzék a lebonyolítást, nem az Önkormányzat pályázatáról van szó, így az eljárási kérdésekben az alapítvány dönt. Ez a beleegyező nyilatkozat csupán arról szól, hogy engedélyezik, vagy nem engedélyezik a közterület parkosítását. Mindemellett erről jogszabályok is rendelkeznek, illetve a település rendezési terve.

Tatár Gábor képviselő: Nem arra gondol, hogy épületet emelnének a téren, ezt a rendezési terv sem teszi lehetővé. Arról van szó, hogy a tereptárgyak jellege milyen legyen, például egy bográcsállványnak örülne a lakosság, vagy egy sakkasztalnak. Ilyen jellegű kérdésekre gondol, hiszen ezek a tér funkcióját befolyásolják. Érti azt, hogy egy alacsony összegű pályázatról van szó, de az is elviheti funkcionálisan rossz irányba a tér rendezését, melyet a lakosság nem fog tudni kihasználni.

Dr. Bánfi Tamás képviselő: Javasolja, hogy szavazzanak a felvetődött módosító indítványról.

Sánta Gizella polgármester: Megállapítja, hogy módosító indítvány érkezett Tatár Gábor képviselő úr részéről lakossági fórum szervezésére a pályázat tárgyában, illetve az együttműködés pontos formájának határozatba foglalt meghatározására. Amennyiben a Képviselő-testület szükségesnek tartja fenti kiegészítésekkel módosítani a határozatot, azt kéri kézfelnyújtással jelezzék.

A Képviselő-testület 1 igen (Tatár Gábor képviselő) és 5 ellenszavazattal a módosító indítványt nem fogadja el.
p { margin-bottom: 0.21cm; }Január 11.-én a testület rendkívüli ülést tartott. A meghívóban csak annyi szerepelt hogy „Személyi kérdésekben való döntés”. Érdeklődésemre hogy ez mit takar, polgármester asszonyunktól kaptam választ: „jegyzői helyettesítésről…..
Tatár Gábor 2011.03.21 13:31:43
@egyválasztópolgár: T. egyválasztópolgár!

Örülök hogy ilyen mélyrehatóan tanulmányozta az LMP szabályzatát:) Az ön által említett 120 nap egy 90 napos (segítő tag) és egy 30 napos (tagjelölt) részből tevődik össze. Ez a párttagságra vonatkozik. Az hogy valaki LMP-s képviselő-e az ettől független, ahogy azt Ön is jól sejti. Azaz lehet valaki pártag és független képviselő, vagy pedig LMP-s képviselő de nem párttag. Képviselőt az LMP területi szervezetének kell elfogadnia, függetlenül attól hogy az illető párttag-e vagy sem.
Az elmélet után következzen a valóság: október 20-án jelentkeztem az LMP-be segítői tagnak, azaz a választások után! Korábban is szimpatizáltam már az LMP-vel, ezt a választásokkor is megmondtam őszintén bárkinek aki érdeklődött a pártszimpátiám miatt (sőt korábbi blog bejegyzésemben írtam is róla), azonban mivel akkor még nem voltam az LMP-vel hivatalos kapcsolatban ezért ezt nem is tüntettem fel - mert egyszerűen nem volt mit, a választáson nincs olyan rublika hogy "pártszimpátia". A választásokkor tehát megkerestem a megyei LMP szervezetet, gondolkoztam rajta hogy LMP-s képviselőként indulok, azonban ezt a párt szabályai sem nem tették lehetővé, mivel az LMP egyik alap stratégiája hogy csak olyan képviseilőt fogad el - vesz a nevére - akit megismert, értékszemléletével azonosulni tud. Erre kell a több hónap. Mivel én a választások előtt pár héttel döntöttem csak el hogy indulok, ezért erre lehetőség sem nem volt, függetlenként indultam. A választások után felvettem a kapcsolatot az LMP-vel és segítő tagja lettem a szervezetnek. A segítői tagság alatt megismertük egymást - én és az LMP - és ez késztetett arra hogy februárban jelöltessem magam tagnak, illetve kértem a pártot hogy ismerjen el képviselőjének melyet meg is tett. A párttal kapcsolatban pedig írok majd egy teljes bejegyzést, melyben leírom hogy miért hoztam eme döntéseket. Az LMP-nek megvan a külön "vidéki vonala" is, senki sem akar Ruzsára liberális politikát/irányokat ráerőltetni. Jó döntésnek tartom döntésemet, mert hiszem hogy az LMP révén többet tehetek Ruzsáért.

A szentkoronás fagylaltot nem tudom hova tenni, kérem ezt fejtse ki bővebben.

Nem értem mi a vicces abban hogy valaki nem tudja befejezni a főiskolát mert a munkahelye ezt nem teszi lehetővé. Pesten el kellett döntenem: vagy dolgozok vagy tanulok (mint sokan mások azokban az időkben kik vidékről jöttek). Akkoriban nem 8 órában dolgoztam hanem 12-14 és heti 6-7 napot, ha szerencsés önnek ezt nem kell (vagy kellett) megtapasztalnia. Én is azért dolgoztam hogy "életben maradjak", higgye el át tudom érezni! Most már elmondhatom magamról hogy azon kevés "szerencsések" közé tartozok, akik a tudásuk és referenciáik révén nem kell hogy papírral is bizonyítsák alkalmasságukat. Ezek mellett gondolkozok rajta hogy ha időm engedi befejezem a főiskolát, de most inkább szánom időmet a ruzsai közügyekre mint hogy megszerezzek egy papírt.

Én nem érzem hogy bármikor is játszottam volna a "nagyfiút", és főleg nem mondtam "demagóg dumákat" és mindig "eszemnél" voltam. Minden amit mondtam ugyanolyan komolyan gondolom most is mint amikor mondtam. Másodszor: nem tévedtem a faluba, hanem céltudatosan jöttünk, és itt élünk immár a családommal. Harmadszor pedig: egyetértünk, tettekre van szükség, ha a jegyzőkönyveket annyira lelkesen olvassa mint mondja akkor nem értem miért nem látja hogy a tetteknek nem én, hanem más képviselő(k) a kerékkötői, illetve ha Ön is hisz a tettekben akkor jöjjön el az ülésekre legközelebb és ne csak beszéljen róla, legyen aktív részese a helyi közügynek, tegyen is érte! Nem csak négyévente kell egy kicsit "belefolyni" a helyi közügyekbe...
Tatár Gábor 2011.03.21 19:23:20
@egyválasztópolgár: Kedves egyválasztópolgár!

1. ne haragudjon de ezen csak nevetni tudok :) a fagyiskocsit egy másik hozzászóló írta, nem én. Ő is csak viccnek szánta, kérem legközelebb jobban nézze meg hogy a nevem azért van mellette mert nekem írták és nem azért mert én írtam :) Ha idéz, idézzen helyesen!

2. Örülök hogy ennyire jártas a nagypolitikában, jó tudni hogy Ruzsán eggyel több nagypolitikában jártas ember van így már Önnel! Azonban biztos benne hogy a médián keresztül Ön tisztában van az LMP-vel? hiszen azt jegyezzük meg hogy az LMP-ből elég kevés jön át a médián... mivel senem kormánypárt és "megvett" mádiája sincsen. De ha ön jártas a nagypolitikában akkor ezzel tisztában kellene lennie... bár ha abból indulok ki hogy önnek a liberális ellenérv jutott csak eszébe, akkor erősen kétlem.

3. Értelmiségi definíciójához javaslom például: hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89rtelmis%C3%A9g

4. Igen valóban hozzá tud szólni, de azon vitatkoznék hogy milyen minőségben és milyen feltételekkel. Ugyan, komolyan, csak nem gondolja hogy a potenciális hozzászólok elmennek és elmondják a véleményüket egy olyan kis faluban ahol még a választási fórumon is alá kellett írni a jelölteknek a kérdéseket? vagy ahol a polgármester megtiltja a hangfelvétel készítését? vagy ahol cenzúráznak? legyünk realisták, ez egy kis falu, nem fog megszólalni szinte senki mert FÉLNEK az emberek hogy abból káruk lesz... és én ezt azért tudom mert megkeresnek ezzel az emberek és magam is látom... na ez már nem LOL ugye? egyébként pedig tudományosan vizsgálva a testületi üléseken kívül fókuszcsoportos kutatások lennének az igazán megfelelőek bizonyos esetekben, de én már annak is örülnék hogy ha nem csak a feleségem és a nővérem járna az ülésekre általában...

az SZMSZ-ről meg annyit mondanék hogy annyira "demokratikus" hogy a képviselőknek nincs joga előterjesztést benyújtani...

ráadás: a "lol"-t nagybetűvel írjuk mivlehogy rövidítés, LOL :)
Tatár Gábor 2011.05.24 13:43:04
@PessziMisi: Engem is meglepett a dolog. A történteket akkor és most sem tartom elfogadhatónak. Elfogadhatatlan hogy bizonyos emberek milyen eszközöket engednek meg maguknak... a minimális toleranciát sem éreztem, sajnos a későbbiekben sem sikerült megtalálni a közös hangot - bízom benne hogy a jövőben ez változni fog.
Megérkeztek a postán megküldött meghívók a lakossághoz a most december 30-án (csütörtök) 16 órától tartandó közmeghallgatásról - reményeim szerint mindenkihez. A közmeghallgatás az eddigiekkel ellentétben a Polgármesteri Hivatal tanácstermében és nem pedig a Művelődési…..
Tatár Gábor 2011.02.15 22:05:37
@PessziMisi: Elnézést, a héten már jönnek és érdekesek lesznek - és persze aktuálisak is! Lassan csak utolérem magamat. Mindenesetre szellemes a neved, remélem azért alapvetően optimista is vagy néha! :)
Először is kívánok mindenkinek boldog és sikerekben gazdag új évet! Új év első napjai ide vagy oda, a képviselői munkának folytatódnia kell, idézzük fel a decemberi közmeghallgatást.  Mielőtt rátérnénk a közmeghallgatáson elhangzottakra egy nagyon fontos dolgot kell…..
Tatár Gábor 2011.01.28 17:21:57
@Member: Bárcsak a memóriám is olyan jó lenne mint a felvevőé :) A januári ülésről már készült jó minőségű felvétel, ez a bejegyzéssel együtt fel lesz téve. A szavazatot utólag is köszi! Ha holnap leszel a kongresszuson akkor ott találkozunk :)
Tatár Gábor 2011.01.28 17:34:36
@Member: Akkor majd keressük egymást holnap, én fagyiskocsinak öltözöm :)
Tatár Gábor 2011.02.15 11:04:27
@Member: Én még nem írnám le a településeket, még nincs papírra vetve semmi! Nagyon aggasztó ez a "karhatalmi" elképzelés, mely számomra sem több mint egyszerű összevonásnál ahol a helyi autonómia kerül veszélybe. A demokrácián nem szabad spórolni, az nem lehet a cél! Viszont fel kell számolni a kistelepüléseken a megélhetési testületeket melyek valóban csak pénzbe kerülnek és nem csinálnak semmit! A körjegyzőségtől is ódzkodnak tömegesen mivel - mint más témákban sem - akarnak együttműködni helyileg.
p { margin-bottom: 0.21cm; }Megdöbbenten kaptam az értesülést hogy a Ruzsai Hírek következő számában a jegyző úrhoz címzett nyílt levelem (lásd itt) nem fog megjelenni. A szerkesztőségben azt az információt kaptam hogy polgármester asszonyt keressem ez ügyben. Sánta Gizella…..
Tatár Gábor 2010.12.26 22:51:00
@Member: Pontosan ezt fogom tenni holnap. A karárcsonyi ünnepek alatt nem akartam az embereket politikával terhelni.
A Ruzsa Hírek decemberi számában megjelent Jegyző Úr cikkére szeretnék az alábbi nyílt levéllel reagálni. A nyílt levél Lábecz László Úrnak és a Ruzsai Hírek szerkesztőségébe is el lett küldve. Jegyzú Úr cikke ide kattintva olvasható.   Nyílt levél Lábecz László…..
Gondolom mindenki hallott már az Alkotmánybíróság által elutasított 98%-s különadó törvényről, melyre kormányunk reakciója olyan alkotmánymódosítás amely megkerüli és kizárja az Alkotmánybíróságot a döntési folyamatból. Volt probléma - nincs probléma mondhatnánk, vagy…..
p { margin-bottom: 0.21cm; } E hónap 14-én, Csütörtökön, megvolt aminek meg kellet lennie: a testület alakuló ülése. Az ülés nem volt rendhagyó, mint egy szokványos alakuló ülés ,eltekintve pár kisebb csatározást, mint például miszerint jómagam és Dr. Bánfi Tamás…..
p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } Lassan de biztosan frissül a blog, mint mindig! Legközelebb felkerül az alakuló ülés értékelése is, illetve az általam képviselt programok elképzelései is. Szinte minden időm ezek kidolgozása teszi ki, nem beszélve a civil szervezetek…..
Kedves Olvasóim,   Az elmúlt napokban hál-istennek sok teendőm volt, sok helyre kaptam meghívást kötetlen beszélgetésekre, azaz Önök segítenek hogy jobban megismerjem helyzetünket és hogy ki milyen fontos teendőket lát községünkben. Tiszteletem tehettem a Ruzsai…..
Köszönöm mindenkinek aki elment szavazni és mindazoknak akik rám szavaztak és bizalmukkal megtiszteltek! Nagy siker ez, nem csak nekem hanem mindazoknak akik változást szeretnének! Megtiszteltetés számomra minden egyes szavazat amit kaptam, megtiszteltetés volt veletek - Ruzsai…..
Tatár Gábor 2010.10.05 13:37:46
@goencoel: Köszönöm! Jó látni hogy ilyen sok ember érzi a magáénak a programomat. A munkát is az eddig megszokott lendülettel fogom végezni!
Kedves Olvasóim,   Ugyan még csak egy nap telt el a választás óta, de úgy hiszem ideje pár tévhitet eloszlatni, és egyben megjegyezni hogy a falusi pletykánál gyorsabb nincs a világon :) Úgy érzem nem tudom elégszer elmondani hogy nem vagyok senki embere, bábja, tehát volt…..
Kedves Olvasóim, Elnézéseteket kérem hogy csak most jelentkezem, de az elmúlt hetek eseményei egyszerűen magukkal sodortak, elmerültem a kampányomban mint az árban úszó farönk. Nagyon sok mindent szeretnék veletek megosztani és fogok is, hiszen az elmúlt hetek eseményei nem csak…..
Sikeresen eljutott hozzám a Ruzsai Hírek terjedelmi korlátozása a képviselők bemutatkozásához. Mit mondjak, nem lesz könnyű ilyen kevés helyen a szükséges információt átadni viszont interneten is közzéteszik a bemutatkozás. De ha már interneten közzéteszik akkor ott lehetne…..
Nagyban folyik a készület a Ruzsai Hírek-be való anyagra, mivel már hál-istennek jár minden jelöltnek a helyi sajtóban történő közzététel, megjelenés. A terjedelemre vonatkozó korlátozásokat még nem kaptam meg, holnap fogom felhívni az Önkormányzatot ez ügyben.…..
Kedves Olvasó, Hagy kezdjem azzal hogy elsőnek beteszem azt az anyagot amivel az ajánlócédulák gyűjtésekor kampányoltam. Én  vettem a fáradtságot és mindenhova személyesen mentem, rengeteg emberrel sikerült megismerkednem és nagyon sok érdekes beszélgetésben volt…..