Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nezs

6 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
spanodcsaja kéz a tarkón 2011.10.12 23:10:00
Ma egy kedves haversrác azt bírta mondani a kis szájával, hogy úgy udvarolna nekem (ő egy másik szót használt, de azt kikérem magamnak), viszont azért nem mer, mert akkor már holnap benne lesz az újságban. Na, innen üzenem, hogy látod, nem kell ettől félni, simán előfordulhat,…..
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
w Szép új világ 2010.06.09 05:45:00
Nagy kő esett le a szívemről, ki tudja, hol áll meg. A világraszóló balfaszkodás után Orbán Viktor szót kér az Országgyűlésben (eleve!), és az évtizednyi sötét parasztvakítást félretolva értelmesen kezd beszélni. Amit mond, annak csekély köze van persze ahhoz, amivel…..
nezs 2010.06.09 18:29:09
Skizofrén remény--
én, mint "régi" Orbán ellenes, akinek egy csomó dolga nem tetszett, tegnap azt gondolom, hogy meglepődtem, kellemesen csalódtam, és pusztán annyit tudok mondani, hogy hajrá Viktor.
Amióta Orbán visszatért, és nyomta a nyilatkozatokat, volt bennem egy skizofrén remény, egy picike kis reménysugár, hogy talán, 8 év alatt, változhat egy férfi, aki tényleg felismeri, hogy "tetteink visszhangoznak a történelemben”.
Árpád, egy fontos dolgot kihagytál, mégpedig, hogy a közalkalmazotti bérek befagyasztása, sőt, csökkentése, akár tömeges közszféra elbocsátás (ezzel mondjuk én azért óvatos lennék) , szóval is lenne fedezete az egy kulcsnak.
Maximálisan egyetértek, mivel azért az mégiscsak arcpirító, hogy a közszféra és versenyszféra fizetései közel azonos szinten mozognak, a botrányos túl foglalkoztatottságról nem is beszélve. Szóval innen is lenne pénz, és ezzel kéne kezdeni.
Ami fontos, hogy remélem, a nagyon konzervatív szárnya a fidesznek nem fog erőre kapni, és nem fogja Viktor engedni, hogy ne igény szerinti vallás és erkölcsösség legyen az országban.
Végezetül, egy fontos tanulság: azt gondolom, hogy a régi Fidesz tábor figyeljen, hisz én is Orbán ellenes voltam, mégis, ha valami jó, és üdvözlendő, akkor jó és üdvözölni fogom, ők ezzel szemben gyakorlatilag ellehetetlenítették, hogy az MSZP ugyanezt megcsinálja.
Mindegy, nézzünk előre, azt mondom, Hajrá Viktor!!!! (fúú de furcsa ez az én számból)
A péntek ezért is a legbajnokabb nap a héten, itt az iWiW válogatás! Ezt az ellenségeimnek Ez a kép magáról beszél ÉlkuSzilveszterHeti kamu regisztráció, és az eredetiValami mégis ugyanazNetfüggőTestvéreimmel és édesanyámmalFotosop artistaFotosop artista…..
w Ante portas 2010.04.07 07:30:00
  Minden egész eltörött I. Négy-, esetleg háromrészes cikksorozattal, tarkabarka gondolatcsokorral jelentkezik a blog a választások célegyenesében. Bár később egyes elemzők koherens stretégiaként próbálják interpretálni, szerző valójában csapongó, bizonytalan gondolatait…..
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
(Frissítés: elkészült az utazást szervező weblapunk, részletek a poszt alján!)Csütörtökön felvirrad a BKV sztrájk harmadik napja, harmadik napja fogunk fagyoskodni a megállókban, állni a dugóban, gyalogolni órákig a szmogban és nézünk majd mindenkire igen morcosan.Ez egy jó…..
A világ arra való, hogy az okos nemzetek más kárán tanulhassanak. Ha tudjuk, mit és hogyan kúrnak el más országok, akkor azt nekünk már nem kell kipróbálni. De a magyar embert nem annyira érdekli a közvetlen szomszédaink sorsa sem, mint a magyar celebvilág pillanatnyi áleseményei,…..
nezs 2009.07.09 00:19:49
jó poszt és szerintem fontos maga a téma választás is.
Közelmúltban voltam Erdélyben, és teljesen megváltozott a véleményem a határon túl élő magyarokkal kapcsolatban. Régen nem foglalkoztam ezzel, ugyanis ők, hát ők romániai magyarok, vajdaságiak, stb,mit számít nekik, mi van itthon és nekem, hogy mi van ott?? Majd kimentem, és egy gyönyörű arconcsapás, konkrétan szégyeltem magam a régi gondolatvilágomért, amit valószínűleg benyaltam az itthoni politikai bulvárból. Hát kérem, ők "szimplán" magyarok. Nem román, hanem a magyar híreket olvassák, a magyar csapatnak drukkolnak, magyarul szórakoznak és élnek. Magyarok, akik egy térképes rajzórának estek áldozatul.
Ezért aztán mélységesen felháborít amit Szlovákiában most történt.
Ugyanakkor az érem másik oldala, hogy biztosak lehetünk abban, hogy egy magyar ember egy másik magyar embernél a hivatlaban nem fog szlovákul gagyogni. Nem fog. Nem tudom mit kapnak majd érte, de 20% ide vagy oda, ők magyarul fognak beszélni. Ha meg szlovák a hivatalnok, akkor szintén mindegy, lehet akár tud is magyarul akkor sem fog úgy beszélni.
Nem annyira látom át, hogy mire megy ki a játék, de Fico játszik velünk, ez tiszta sor. Ez gyakorlatilag az x-edik felvonása a hergeljük a magyarokat fesztiválnak.
Európa majdnem közepén erre miért van szükség, azt meg nem érthetem, viszont valamit tenni kellene, mert ez így, ahogy írtad, roppantul zavarja a jó érzésű embert.
Ja, és az EU valahol szintén lesüthetné a szemét, hogy szó nélkül hagyja az ilyen akciókat. Elegem van már abból is, hogy lekicsiznek minket az EU-ban, meg kerekítési hibának néznek. Piacbővítéshez jók vagyunk, meg szemetelni, de a problémákat oldjuk meg magunk. Csalódás.
nezs 2009.07.09 00:43:43
@Tóta W. Árpád: Egyetértek, ámbár utópisztikus, ha megengedsz ennyi megjegyzést. Mármint a régi cikked.
Én tavasszal voltam, és nem állítom, hogy konkrétan támadják magyarságukban őket, de bizony van még hová fejlődni. Szlovákiába meg ugye most visszafelé fejlődnek. És ez már bizony 'támadás gyanús'.
Külön fasza, hogy EU van, és ezeknek a témáknak már rég el kéne tűnni a francba, hisz lehet jönni menni, bárhol élni(meg Szlovákiában autót regisztráltatni, lehetőleg BMW-t, na akkor persze senki sem reklamál, hogy milyen nyelven van a forgalmi. De ez nem ide tartozik, vagy igen?).
És a kopjafa meg fokos csak olaj a tűzre, mivel a szlovákiai szlovák feltételezem haverságban van a szlovákiai magyarral, (ha éppen haverok, ha meg nem akkor nem, de nyilván szimpátia, nem pedig származás alapon dől el) de neki valószínű úgyanúgy bassza a csőrét, ha anyázzák a szlovákokat, lásd még téged is leoltott Mariaaaa, holott te ezt gondolom kikérnéd magadnak erősen.
Huzzatokhaza.blog.hu ináff 2009.06.02 18:35:00
Elég - nyugi, belőletek is!Elég. Valóban így van. Ez az a szó, ami már jóideje, legalább az utóbbi években üvölt bennem. A másik szó, ami  ugyancsak nem találja a maga helyét, az a tehetetlenség. Akarom mondani, a tehetetlen düh, a népnyúzó, politikai akaratokkal szemben.…..
w Füstadó 2009.05.15 10:55:00
  A szocik képesek a vagyonadóból is jövedelemadót csinálni. A Fidesz meg hülye, szokás szerint.   Ld még: A dublőrök éjszakája..
nezs 2009.05.16 12:23:15
@quino:
Király vagy! totál egyetértek!
w Balfenéken 2009.04.22 00:45:00
Hét évük elszelelt. Ha valaki olyat talál mondani, hogy ez a hét év nem része a rendszerváltásnak, a történelemnek, akkor felháborodnak. Közben a hét év vívmányait saját kezükkel bontják vissza tövig, a száznapos programig. A családi pótlék, a nyugdíj, az összes…..
nezs 2009.04.22 14:19:18
Jó cikk. Jól megfogalmazva, ami ennek az országnak az igazi problémája ez, hogy kevesen tartanak el sokat. Elgondolkodtató, hogy pont ezeknek, akik befizetik, szóval bérből élnek és nem tudnak/akarnak ügyeskedni, na nekik van a legkevesebb, leggyengébb érdekképviselete. Ezek (mi) nem megyünk ki tüntetni, nem hőbörgünk, nem tudunk összefogni. Nem vagyok pártkatona, nem vagyok csókos, kifizettem az egyetemet is és normális, de átlagon felüli bérből élek. Erre mit látok, hogy az ősi mondás, miszerint azt a húzó lovat terhelik, itt többszörösen igaz. A nap végére elkeseredsz és amikor az asztalos felajánlja, hogy számla nélkül akkor áfa nélkül, akkor bizony örülsz, hogy na végre, legalább egy kicsit most te is visszakapsz abból amit éveken keresztül odaadtál a nagy semmire. Nincs lelkifurdalásom, egy csöpp sincs...
Az áfa emeléssel valahol egyetértenék, hiszen az legalább 'igazságos' adónem, mindenki egyformán befizeti oszt viszontlátásra. plazma tévé köcsög minimálbérből, 25% állambácsinak, fizesd csak be. Ugyanakkor a magasabb áfakulcs csak további lehetőséget ad a még mindig irgalmatlanul magas áfa csalásnak. Keresik a milliárdokat, de még mindig nem hozták meg a fordított áfára vonatkozó törvényt, holott sok milliárd áfát lehetne hirtelen visszaigénylés mentessé tenni.
Személyesen azt gondolom, sosem lesz itt igazán jó az átlag fűtőknek. Mindig csak 4 év múlva. Igazából külföldre menni meg nincs kedvem, nehogymár hagyjuk magunkat! :)
nezs 2009.04.23 10:16:04
@infinite:
My friend, a szívemből szóltál. Medencém nincs, de amúgy stimm. :)
A kollégákkal beszéltük, hogy a legnagyobb probléma velünk, azokkal, akik az lét összedobják és 'gazdagok', hogy nincs fórum, szerveződés, akármi, ami ennek a néhány százezer embernek védené az érdekeit. Kisarkítva eltartunk milliókat, akik azért hőbörögnek, hogy még többet vonjanak el tőlünk, mer ezek kőgazdagok és különben is, csesszék meg, nehogymá lexus-t vegyen, vegyen 5milliós kocsit mert én azt mondtam. És amikor bemegy a dokihoz, nyugodtan küldhetne egy 'köszi' képeslapot, majd megadom a címem. De az ő hőbörgésük felhallatszik a házba, és hát sajnos mind ér egy szavazatot.
Én bevezetném, hogy az adó befizetés mértéke határozza meg a lehetséges szavazatok számát/állampolgár. Minimálbér és alatta = 1 szavazat. Minbér duplája 2 szavazat stb stb. :)

Huzzatokhaza.blog.hu Példabeszéd 2009.04.01 01:00:00
Válságmenedzsment receptVegyél egy menedzsert.Éljen, meg is van, itt van Bajnai Gordon. Megválasztják-e, még nem tudni. De azért örülünk, mert ő aztán most akkor egy úgynevezett topmenedzser. És a topmenedzserek okosak, legalábbis voltak már a való világban kézzel (pénzzel)…..
w Ítéletnap 2008.07.18 08:00:00
Másfél év üzemidőnek megvannak a tanulságai. Nem a saját szövegeimnek: az csak a kanóc, amiből aztán úgynevezett vita lehet. Lehetne. Azokat a cikkeket a kommentekben kiértékelhették a tisztelt hölgyeim és uraim. Most visszakommentelek, mert én meg elolvastam, amit írtak. Kurva…..
nezs 2008.07.18 20:44:19
Én személy szerint nem ezt érdemlem. És szeretném a politikusokat is kikérni magamnak, mindkét oldalról. Aszem keményen dolgozom, próbálok tenni azért amiért oda vagyok állítva, mert ez a hivatásom. Ha nem csinálom jól, akkor meg a vezetők (tulajdonosok) elzavarnak a picsába. Mi meg nem zavartunk el senkit sehová, mert a jelenlegi demokrácia egy nehezen beindítható gépezet, ami csak demagóg ne fizessünk semmit sem ügyekben működik,érdemiekben nem. Vagy ha mégis váltani tudtunk, akkor jött egy másik bagázs, akiket kb ugyanaz motivált mint az előzőt (öncélú gyarapodás), és mi meg tehetetlenül nézzük. Lássuk be, senki nem csinált az országért semmit. A legszomorúbb, hogy nem kell ötösdiplomás közgazdásznak lenni ahhoz, hogy lássuk, hol van a kutya elásva. De mégsem, lassan 20 év, és mégsem haladunk.
Ha változást akarunk, hát el kell kezdeni. Kis lépésekkel, de biztosan haladva. Bízni kell egymásban. Nem szeretem Viktort, de a hozzunk még 1 embert mottóját arra használjuk, hogy változtassunk meg mindannyian még 1 embert.
Itt mindenki valahogy különlegesnek hiszi magát, olyannak aki jobban rálát az élet dolgaira mint az átlag. Valszeg ez így is van. Ezért kell ezt használni. A mikro környezetünk javítása és megváltoztatása eredményre vezet. Apróságokra gondolok. Szemetelés mentesség, közlekedési kultúra, nem lógás, adózási fegyelem és önzetlen segítség.
Utópia? Meglehet. DE én szeretnék valamit tenni, és más nem jut eszembe. Lövöldözni és macskakövet hajigálni nem nekem való. 1000 blogger van itt. Változzunk meg és tegyünk jobbá még néhány embert. Osztás szorzás, 1-2 éven belül látható lehet az eredmény. Az élhetőbb Magyarország nincs ingyen. Senkinek se legyen.
w Ballagó idő 2008.05.09 07:00:00
Mielőtt elmegy nyaralni az egész társulat, illene valami évzáró ünnepélyt tartani. Bizonyítványosztással, ha volna erre alkalmas tanári kar. Ősszel nyilván kezdődik elölről a háború, de most mindenképp rápihennek. Az Előrehozott Választás is aluszik, álmában csenget egy…..
nezs 2008.05.09 16:03:01
Hali
Szerintem azt kellene végre betűrni, úgy általában mindenkinen, hogy nem nyerhet 2010-ben az mszp. Ez kb. tény. El kéne már lazulni. És akkor, ha végre ellazultak, akkor össze kéne magukat már nagyon szedni, és nem népszerű döntéseket hozni, nem indexeket hajkurászni, hanem rendet kéne már végre tenni.
Én nem hiszem, hogy a kormányban (legyen az akármelyik) és tanácsadói szervezetekben csak retardáltak lennének. Én azt gondolom, ami mindenkit folyamatosan gúzsbaköt, az a pártérdek, a gennyes háttér mutyi.
Na ezt kellene félretenni 2 évre. Hogyan hiheti bárki is, hogy az MSZP ezt a mostani helyzetet meg tudja fordítani. Talán osztogatással, még több költekezéssel. Viszont akkor szívesen adom a nevem akármilyen tiltakozáshoz, mert az már az öngyilkosságon is túlmutat.
Többször volt szó B.Lajosról is. Ő is ezt tette. Nem érdekelte a prüszkölés, a gennyes pártmutyi, volt elég tökük hozzá, jött látott és a nemzetközi visszajelzések alapján győzött. Tanítják őt bakker, meg amit csinált.

A probléma annyira evidens, hogy minden értelmes ember látja, tudja, érti.
1. Az újraelosztó rendszer rossz. Nagyon kevesen viselnek nagyon sok terhet, igazságtalanul.
2. Nekem minden jár, alanyi jogon, egészségügy, segély. Hát nem jár.
3. A bürökrácia elképesztő mennyiségű felesleges embert tart el.

Én tényleg értetlenül állok, hogy ezek ellen miért nem tesznek érdemi lépéseket, holott sok-sok éve probléma, és már mindenki rámutatott.
Magamra.Középiskolás korom óta hordozom a 'gazdagság' terhét. Nem volt divat, sőt, szinte megvetettek érte a 'tömegek'. Mert ugye, Andi, mennyi volt a cipőd, tök jól néz ki, hétezer forint, ó, nem volt drága, erre meg R benyögte, hogy ennyi apám nyugdíja, és én…..
Folyamatosan arról beszélt minden kormánypárti hallelúja, hogy a szavazás várható eredményei nem lepték meg őket, és alapvetően nincs itt gond, hát mert ugye fizetni az senki sem szeret és nyilván hülye kérdésre, igen hülye a válasz is. Azért csak beszartak valamin. Mindig…..
Huzzatokhaza.blog.hu Szavazz hülye 2008.03.11 00:54:00
Szavaztunk.Én persze ezt vártam. Na ne szórakozz, mindenki ezt várta. Mi a francnak költöttünk el megint 5 milliárd forintot? A legjobban a TV híradók örülnek ilyenkor, nem kell gondolkodni. Egy kocsi a székházakhoz, és megvan a főcím.Ki akar díjakat fizetni. Senki. Én sem. Mégis…..
Az idiotizmusnak sok fajtaja van. A zsibbaszto az talan a legvegso, vermerseklettol fuggoen. Nalam a duhongesre sarkalo utan kovetkezik, mert nem vagyok forradalmar alkat. Masoknal a zsibbadas utan jon a duhonges. Ok neha az utcan is duhongenek, es szegenyenyeket ossze szoktak teveszteni a…..
Megint nagyon elegem lett.Az elmúlt időkben azért lássuk be, ez egészen sokszor előfordul. Politikailag.Megkaptam a fizetéstem, a 43%-t! Igen, igen, 43. Ez egy egészen furcsa arány. Eljutottunk oda, hogy többet kap az állam utánam, mint én magam. Forintban kifejezve…..