Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gombócartúr

2 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Magyarországon körülbelül százezer ember él hitellel a fizetésképtelenség határán. A kormány semmit nem tesz, naponta lakoltatnak ki embereket jogszerűen, de minden emberség ellenére. A kép illusztráció, nem az esetet ábrázolja A rohamrendőrség bevetésével…..
gombócartúr 2012.07.03 10:46:30
@weisz manfréd huba · magyarinfo.blog.hu/ 2012.07.02. 16:26:28

2! évvel ezelőtt készítettem egy tanulmányt arról, hogyan lehetne megoldani ezt a kérdést, többek között az általad leírtak is benne voltak. Az egész csak szervezés kérdése, ezt dolgoztam ki.
Kilincseltem vele, elküldtem a kormány, a gazd.min., Orbán címére. Ahova eljutottam végül, az az OTP vez.ig.h-e volt. Meghallgatott, és közölte: "Magyarországon ezt nem lehet megcsinálni, a magyar nép nem alkalmas rá"!!!!
Úgy búcsúztam, hogy ő is tudja, hogy nincs igaza. Az mindenesetre kiderült, hogy NEM AKARJÁK MEGOLDANI.
Mi lenne a bankokkal, ha a hitelek egy nagy része megszűnne? És mi lenne a kormánnyal, ha az emberek megnyugodnának és a saját nyomoruk helyett mással kezdenének foglalkozni?
A cím arra utal, hogy a szocializmusban nőttem fel, ott szocializálódtam. Nagyapám, akit nagybirtokos családja kitagadott kommunista eszméi miatt, egész életében igazi, őszinte hittel bízott a szocialista rendszerben, a kommunista pártban, a dolgozó népben. Voltam úttörő, piros…..
 Középiskolai irodalomóra, sok-sok éve. Hallgatjuk a verseket, amivel az előadók versenyre készülnek. Az osztály többsége láthatóan unja a programot. A következő Kosztolányi Egy őrülthöz című verse. Az arcokon lévő unalom pillanatok alatt feszült figyelemmé változik,…..
Ha minden igaz, ma fogja aláírni Schmitt Pál a végtörlesztésről szóló törvényt, amiben a jó szándék ellenére sikerült az összes rosszat egyesíteni: kevés emberen segít (a "gazdagokon"), lejáratta Magyarországot, elszabadultak a devizaárfolyamok, perelni készülnek a…..
gombócartúr 2011.09.27 10:30:07
@Spiro: nagyon tetszettek a levezetéseid, bár közgázból nem vagyok egy ász. Viszont még így is értettem belőle valamit.
A megoldás viszont szerintem nem csak közg. kérdés. Én szociológusként csináltam tanulmányt a megoldás lehetőségéről, de úgy tűnik jerikonak van igaza, mert nem is akarják megmenteni a hiteleseket.
A megoldás összetett és hosszú távú, és nem csak a devizásokat érinti! Mellette ugye nem árt, ha igazságos is a többiekkel szemben - tehát nem ők szívják meg a másoknak nyújtott segítséget.
gombócartúr 2011.09.27 10:53:33
@Spiro: ja és ha nem gond a kérésem, légyszi válaszolj arra, hogy a bankoknak, és az országnak jó-e, ha hirtelen töredékére csökken a bankokkal szembeni adósság. Lehet, hogy nagyon hülyén hangzik a kérdésem, de kíváncsi vagyok más-e a véleményed, mint az enyém. köszi
gombócartúr 2011.09.27 13:11:39
@Spiro: köszönöm szépen a választ :)
A hülye kérdést azért tettem fel, mert hónapok óta sikertelenül próbálom elérni, hogy ne elsősorban közgáz szempontból próbálják megoldani a dolgot.
Az én tanulmányom kétségtelenül elméleti, hiszen szociológus vagyok, ennek ellenére tudom, hogy megfelelő végrehajtással az egyetlen járható út lenne. (ez talán nagyképűen hangzik, bocs) viszont nagyon úgy néz ki, hogy nem is akarják a megoldást. Egyébként jól fogalmaztál: a megoldás az, hogy segítséggel maguk tudják megoldani, és az is igaz, hogy nem kizárólag a válság okolható.
Ezért fölöslegesek az olyan megoldások, mint pl a kamatkorlát, hiszen egyik gödörből a másikba lökik az embereket.

Igyekeztem figyelmesen elolvasni, amit a kérdésemre írtál. A költségvetési fegyelemhez nem nagyon tudok hozzászólni, sőt a kamatcsökkentéshez sem, de úgy gondolom, az egyértelműen pozitív lenne, ha az emberek hiteltartozás fizetése helyett több pénzt költenének, esetleg befektetnének.