Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegyiszivacs

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan egyértelműnek tűnik, hogy ha álláskeresésben vagyunk, és megcsörren a telefon, állásinterjúra hívnak, örülünk, időpontot egyeztetünk, majd megköszönjük a lehetőséget, és letesszük a telefont. Valójában sok hibát követnek el ilyenkor az álláskeresők, aminek mindig…..
hegyiszivacs 2014.09.30 19:21:50
@hegyiszivacs: és a lényeg lemaradt (hosszú volt a nap). Szóval: pont ezért miért esik le a karikagyürü az ujjadról (vagy a titkárnödéröl) ha egy ilyen egyszerü kérdést telefonon meg kell válaszolnod (válaszolnia). A HR-esnek meg végképp ne essen le, ez a feladata.
hegyiszivacs 2014.09.30 19:26:06
@Norx: Hát nekem pl extra sokat kellene fizetniük, hogy oda menjek, mert a gugli nem munktársakat keres, hanem végeredményben szektatagokat. Engem meg ettöl a mentalitástól ráz a hideg.
hegyiszivacs 2014.09.30 20:20:41
@jobangel: Ahhhha. Mindent értek. ;-)
Az IBM-et nem ismerem, a guglinál van személyes érintettségem. Ezért merem szidni. :-)
JobAngel Angol CV fejezetek 2014.07.29 11:50:07
Még nem foglalkoztam itt a blogon angol nyelvű CV felépítésével, de azt tapasztalom, hogy a többség a magyar önéletrajza tükörfordítását tekinti angol CV-nek. Ez magyarországi állásra, ahol csak annyit akarnak látni jelentkezéskor, milyen szinten vagy angolból, jó lehet. De ha…..
hegyiszivacs 2014.07.30 20:49:12
@hegyiszivacs: mármint nem az én hobbijaim adnak diszkiminációra okot, semmi vad dolgot nem üzök. Általában gondolom.
Még mielött valaki téves következtetéseket vonna le.
hegyiszivacs 2014.07.30 20:41:19
@A Tyne folyó déli partja: Ausztriában, ahol ugye tudjuk, hogy kolbászból van a kerítés is, és természetesen diszkrimináció sincsen, ugyanúgy, mint Nagy-Britanniában, most készült egy tanulmány, amit a linzi egyetem szociológia tanszéke csinált. Több ezer "fake" életrajzot küldtek el különbözö pozíciókra, mindegyik életrajz osztrák állampolgáré volt, nagyon osztrákos, illetve nagyon nem osztrákos nevekkel. A tanulmány szerint ha nem osztrák hangzású a neved 40%-kal (!!!!!) kevesebb esélyed van arra, hogy behívjanak interjúra. Szerintem ez másutt sincsen másképpen.
Az álláspályázatra küldött visszajelzésekkel foglalkoztam az előző két posztban (itt és itt), de felmerült az is, milyen visszajelzéseket érdemes adni az állásinterjúkon. Tekintve – hogy néha tévesen – az álláskeresők egyik-másik visszajelzést sértésnek, támadásnak…..
hegyiszivacs 2014.06.24 16:41:49
@Ann1294: Szerintem sok cég alábecsüli a HR-es szerepét. Egy ideális világban azért a munkavállaló is választ (ezt írja sokszor jobangel is). Ez esetben ez így volt (majdnem 10 éve, amikor még nem volt ilyen feszített a munkaeröpiac), ráadásul a motivációs levelemben is kerek-perec leírtam, hogy van munkám külföldön, de családi okokból szeretnék Magyarországra visszatérni. Úgyhogy egy okos cég számára ilyenkor világos kellene hogy legyen, hogy mindketten "interjúztatunk". Ök is, de én is.

Ami ebbe a helyzetbe még különleges volt, az az volt, hogy az álláshírdetés egy nagyon-nagyon-nagyon szük réteget célzott meg. Konkrétan kb én voltam az egyetlen olyan jelölt, aki az elvárások nagy hányadát teljesítette (félreértés ne essék, nem vagyok zseni, csak ez a pozíció volt pont nagyon speciális mivoltából eredöen rámszabva - egyébként az ilyen erös specializáció inkább hátrány, mint elöny). Tehát mindenkinek, aki egy kicsit is ismeri a "piacot" - és hát pont a HR-esnek mindenképpen ismernie kellene - komolyan kellett volna vennie. Namármost ezzel a hozzáállással azt kommunikálta felém, hogy nem teszi. Ami persze nyilván szíve joga, csak akkor nincs miröl beszélgetnünk.
hegyiszivacs 2014.06.24 17:57:55
@Ann1294: Az tök jó, ha nálad ilyen jól müködik a LinkedIn. Én mondjuk azon keresztül állást nem találtam. A régi területem olyan beltenyésztett volt, hogy gyakorlatilag mindig ismerös útján találtam állást. Aztán amikor kigondoltam, hogy váltani szeretnék, vért izzadtam, mert mindenhonnan a "de hát olyan magasan specializált" meg "de hát olyan sok energiát fektetett már a specializációba" válasz jött. Az mondjuk elég frusztráló volt. Ott csak az segített, hogy ugyan nem ész nélkül, de iszonyat mennyiségü pályázatot elküldtem.

De a LinkedIn profilomra én is figyelek. Nem is csak álláskeresés miatt érdemes, én most ügyfelet szereztem úgy, hogy egy LinkedIn ismerössel kölcsönösen rájöttünk, hogy cégeink esetleg érdekelhetik egymást. Vagy hogy mondjam. :-)
Rengeteg félrefordítás volt már a Top Gearből, és tartok tőle, lesz is még. Mennyiségben is és minőségben is egyre jobban kezdi utolérni a Jóbarátok és a CSI fordításának szintjét, ami pedig nem kis dolog.Kezdjük Kovácsné nehezen megbocsátható beküldésével (milyen…..
hegyiszivacs 2010.10.06 13:43:51
@A.. Közbiztonság Szilárd: ezt akartam írni én is: a fékteljesítmény teljesen más jellemzöje az autónak.
A BHP például németül egész egyszerüen "Nennleistung" vagy "Nutzleistung" (utóbbi a pontosabb), szóval se a lovakhoz, se a fékhez tulajdonképpen nincs köze. Magyarul viszont én sem tudom rá a hivatalos kifejezést.
Viszont a másik problémára van javaslatom: Maj´gyöz a jobbik. (Bocsi)
Félrefordítások Gyilkos Tények 2010.09.02 09:54:00
Chazz Reinhold az amatőrizmus/trehányság/szenzációhajhászás végett elkövetett szándékos félrevezetés (kívánt aláhúzandó) olyan gyönyörű példájával örvendeztetett meg minket, hogy nézni is tereh. Nézzétek hát. Tisztelt Leiter Jakab Szerkesztőség Úr!Ha jól…..
hegyiszivacs 2010.09.08 16:41:35
Egyebkent a Kirchweiler-nek van jelentese: a Weiler: de.wikipedia.org/wiki/Weiler; a Kirch meg Kirche, Ausztriaban sokan meg mindig igy hasznaljak (mondjuk ok mindent leharapnak).
hegyiszivacs 2010.09.08 20:56:25
@sTormy: nem, a Killernek nincs, tehat a forditas jogosan keltett feltunest.
Igazabol AdamBast-nak akartam valaszolni - jo nagy faziskesessel - arra a kommentjere, hogy a Kirchweiler-nek nem talalta a jelenteset.
Csak szokas szerint kapkodtam, es elfelejtettem a valasz gombra kattintani.