Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szamócza

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Befektetési célból vásároltam egy három fázisú villanymotort. A három fázis nem játék, az ipari csatlakozók viszont nem olcsók, így nem áll dobozszámra otthon. Lassan körbenéztem a műhelyben, miről lehetne leoperálni ideiglenesen a csatlakozó dugót. - Gyere csak ide, kis…..
Szamócza 2016.11.10 10:21:26
@kkm.furdancs:

Szia!

A kapcsolási rajzot megnézve a következő jött ki:

A trafó egy egyfázisú trafó kétféle feszültségre szóló betáppal, de a kínai jómunkásemberek elb...., vagy már nem az eredeti a kábel, és szar a bekötés. 230 voltos állásnál a null-fázis feszültséget használja, a normális 3 fázisú bekötésnél a két fázis közötti feszültséget.
Felesleges a három fázisra bekötni, ha bírja az egy fázis a terhelést. Nem lesz erősebb a gép, csak a fázisáram lesz alacsonyabb.

Ja, nem lenne az a pénz, amiért a nullát, és a földet összekössem, nálunk a utcáról bejövő nulla sincs földpotenciálon, van is vele bajom. Azt aki meg nem tartja a színkódokat, elevenen nyúznám meg, találkoztam a házban olyan világításbekötéssel, hogy csak egy kék, és egy zöld-sárga ment oda (és a FI relé nem panaszkodott érte)