Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szájkoszometik

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Minden napra új gumit! 2010.12.08 07:30:00
Rettegők, stréberek, buzgó mócsingok, rohanjatok téligumiért, különben biztos halál vár rátok. Mindenki más hallgasson a józan eszére. Vélemények az azonos című írásunkról...
szájkoszometik 2010.12.08 13:05:52
Levezettem pár 100 ezret télen nyárigumival, és egyszer kerültem árokba a kopott nyárigumis skodri 120-asommal ui. menetközben az eső átváltott ónos típusba, amit sok téligumis is tapasztalt (szintén onnan az árokból), persze ha tudom, hogy ez már nem egyszerű eső, akkor felezem a sebességet, vagy inkább harmadolom, de sajna nem szóltak az erdei állatok, hogy -hé haver figyejjé má' csúszik!
Szóval igaza van a cikkírónak, hogy sokkkkkkal több múlik a vezetőn, mint a gumin, a gumi csak maszlag, amit sokan bevesznek és önigazolásként kognitív disszonanciát oldanak, hogy az milyen fontos (hiszen pénzt dobott ki rá! és nehogy kiderüljön, hogy feleslegesen).

A másik meg, hogy egy évben max 30 nap az amikor esik a hó (amikor télleg jobb a téligumi -persze a nyári se rossz, csak lassabban kell menni) és ebből 20 nap fel is sózzák és ebből kb 15 nap épp nem veszi elő az ember egyébként sem az autót, tehát normál autós -5 nap megy szűzhóban egy évben kábé.
A jeges útnak meg teljesen mindegy, hogy melyik gumi, ha úgy vezetsz ahogy nem kellene, mindegyikkel a fára csavarodsz!

Értelmesebb lenne azt szajkózni, hogy mindenki ismerje fel önmaga és autójának határait és ezt észben tartva közlekedjen!!! CSAK EBBŐL NEM LESZ A GUMMAGYÁRTÓNAK (SE) HASZNA, SŐT!!!! Ilyet véletlenül sem szabad írni, mert ez veszteséges lenne rájuk nézve!(kiderülne, hogy egy csomó drága kütyü tényleg felesleges az autóban és nem költenék az emberek a pénzt! és ez egyenlő lenne a világvégével!!!):D
Kritikus pont volt, hogy amikor jön a kőműves felmérni, mindkét autó legyen a garázsban, mert ha meglátja a Porschét meg a Volvót, a magyar iparos már csak úgy megnyomja az ácsirónt, hogy kitörik a hegye. Vélemények az azonos című írásunkról...
szájkoszometik 2010.09.08 11:45:03
szomszéd, munkatársak...egyéb emberek vakítására tud feszíteni a paraszt és ezért nem sajnálja a volvóra és porséra a pénzt, akkor miért is gond a nagyobb garázsra, vagy kerítésre szánt munkadíj megfizetése???? (-Ja! Hogy mások munkájára már nem nagyon fussa??? Ténylegis! Csinálják meg ingyér!)

Na ez a tipikus magyar mentalitás:
Többet mutatunk mint ami vagyunk és aztán fel vagyunk háborodva azon, ha ehhez mérten ítélnek meg (áraznak be) minket. Pedig ez épp természetes, gazdagabb környéken drágábbak a boltok is, meg a kutak...stb. tehát a munkadíjak is!
Jól néznék ki, ha nagyobbra vágyó hasonló kispolgáraink kivonulnának az utcára, hogy mátólfogva kikérjük magunknak a drágaságot, és még óccsójánosabbak leszünk és proliforradalmat akarunk (miközben prolifóbiásak, mert nem kell az átlagautó, hanem neki mások levedlett luxusa kell mert milyen jól mutat az már! -szánalmas...) -abszurdisztán!!!!

Persze ha ócsóbban csinálják meg a munkát és híg lesz a leve, akkor meg az lesz a baj...hm.

Javaslom ha van pénzed és ezt az emberek képébe ezt bele is vágod, akkor legyen már annyi nagyvonalúság benned és más munkáját is díjazd annak megfelelően. (Fogadnék, hogy a haverjai előtt vastagon adja a borravalót -csakhogy lássák kia faszagyerek-, csak ezen a tételen fáj a foga a parasztnak! -tippikuss szerencsétlen beteg magyar kispolgár attitűd!)

Az irígységről pedig annyit, hogy leginkább azokat zavarja mások irígykedésre, akiknek esetleg lelkiismereti problémát okozhat hogy (több, szebb, nagyobb) olyanja van ami a másiknak nincs. Ha pedig lelkiismereti problémát okoz ez, akkor bizony valami valóságfaktor lehet is abban a rossz érzésben. Tehát ne kenjük már a többi magyarokra /mer ugye csak egyszerűbb a többi irígyre kenni az egészet -húzzuk le őket még jobban hiszen ettől (és a x éves lenyúzott 'luxus' fostalicskánktól) mi még magasabban fogjuk érezni magunkat/, hanem saját tipikus nyávogós-panszkodós magyar gondolkodásmódunkat kezdjük már el vizsgálgatni -ha kérhetném tisztelettel!)