Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sajtóbetyár

15 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem elegáns úgy beszólni a konkurenciának, hogy közben a saját csatornánkról még véletlenül sem mondunk negatívumokat, és az sem feltétlenül szimpatikus, ha valakit úgy buzizunk le burkoltan, hogy nincs jelen - az RTL Klub Roast című műsora ráadásul hiába igyekezett vicces vagy…..
sajtóbetyár 2012.04.17 14:24:34
@kade: sixx jelezte, hogy ez itt tv-változat, a linken található egy cikk arról, hogy a webes változat vágatlan lesz, te pedig azt láttad, nem az eredeti tv-változatot. A kettő között van 5 percnyi adáskülönbség, Jáksó produceri munkássága a Marslakókban sem hangzott el élesben.
Töprengő MÁV - hogyan tovább? 2011.02.15 14:34:00
A FIDESZ nagy átalakítások egész sorát igyekszik véghez vinni. Most nem a tervezetek milyenségét szeretném firtatni, hanem egy olyan területre fókuszálnék, ami évtizedek óta csak adóforintok sok száz milliárdjának temetője, mely köztudottan adósságokat termel és botrányos…..
13. alkalommal értékelt évet Orbán Viktor, 8 év után ismét a miniszterelnöki pozícióból. Az esemény a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérése a Millenárison tartotta meg most már nyugodtan hagyományosnak tekinthető évértékelő beszédét. Ez az alkalom nem…..
Töprengő WTF - Médiatörvény 2010.12.21 08:50:00
          Ha már a törvény tervezete elleni tiltakozásul üres címlapokkal jelentek meg a lapok és pár netes hírportál, akkor élve a gyanúperrel (és hallgatva a Hócipő szerzőjére) csak üres lappal lesz érdemes megjelentetni a…..
sajtóbetyár 2010.12.23 08:41:48
@doggfather: Igyekszik az ember, de első körben kicsit szabadszájúbb gondolatok fogalmazódtak meg részemről, erre komoly öncenzúrát kellett alkalmaznom, nehogy visszamenőleg vegyen elő az NMHH...
Töprengő (Sz)Oktatási kérdések 2010.12.07 18:45:00
 A második Orbán-kormány eddig dinamikusan halad a saját szája íze szerinti, kétharmados többségük által biztosított megvalósíthatósági úton. Két nagy port kavaró törvénytervezet van az asztalokon: az egyik a médiatörvény, mellyel kapcsolatban a nyomtatott és az…..
 Komoly szakmai vereség lenne a magyar filmeseknek, ha a jövőre tervezett Filmszemle elmaradna. Ugyan nem bír akkora presztízzsel, mint azt szeretnék, de honi viszonylatban számottevő megmérettetésnek bizonyult eddig is. Arról nem beszélve, sok filmet itt lehet csak látni,…..
Töprengő Schmitt Pál dedikál 2010.11.21 12:35:00
 Funkcióját vesztve, lényegi munkavégzését egyetlen (ismételhető) szignózási folyamattá degradálta le a Nemzet Miniszterelnöke. Sommásan így is meg lehet fogalmazni Schmitt Pál köztársasági elnök úr hivatalba lépése óta eltelt időt és az ezalatt végzett munkát. Az…..
Töprengő Hatalmi ágak versenye 2010.11.09 19:25:00
 A magyar és (kisebb mértékben) a külföldi sajtó jó ideje attól hangos, mit terveznek és mit csinálnak Orbánék a kétharmados többségükkel. A nyári kormányváltás utáni rögtönzött alkotmányozási kedv a populáris módosítást már lefedte (kisebb országgyűlés), e…..
 Saját korábbi cikkeim pesszimista felhangjait foghatom marokra, vághatom a kukába... Hogy miért? Mert ott tartunk, ami nem tetszik a kormánypártnak (lassan pártparlamentnek, annyira észrevétlen az ellenzék), azt a kétharmados többségükkel meg is változtatják. Pár hete még…..
 Az idei év nem csak a forradalmi tavasz és a mindent elsöprő őszi választásról lesz emlékezetes, legalábbis jó pár ezer embernek nem ez lesz a 2010-es év legnagyobb momentuma. A tavasz és a nyár meghatározó eseménye nem a szavazófülkék forradalma, hanem a tiszai árvíz…..
sajtóbetyár 2010.10.06 07:24:06
@1.szolo - 2014;): :D
Én sokkal inkább értettem az adófizetők forintjaival nagyvonalúan bánú mindenkori gesztuskormányt alatta, de igazad van, ha mi lemondtunk (volna) a tűzijátékról, ők összedobhatnák az oligarcháik támogatásaiból
 Nyakunkon az önkormányzati választás, jó gyerekek módjára már csak ötöt kell aludnunk addig, hogy kiderüljön, megismétlődik-e a tavaszi "forradalmi" siker a Fidesz részéről. Most azonban nem annak esélyeit akarnám felvázolni, közvélemény-kutatási adatokkal sem…..
 A Jobbik Magyarországért Mozgalom a tavaszi parlamentbe jutás után nem sokáig ünnepelhetett. A Fidesz-KDNP kormánypárti kettős rögvest ki is fogta a szelet vitorlájukból, hiszen a kettős állampolgárság elfogadása volt a Jobbik egyik legnagyobb és leginkább mobilizáló…..
 A tavaszi kétharmados győzelem, az azóta eltelt 100 napos kormányzás és annak értékelése után, kevéssel a várható önkormányzati választási siker előtt ideje megnézni, hogyan is ítélhető meg a miniszterelnök, Orbán Viktor személye. Míg baloldali kormányzás esetén…..
 Nagyon kényes téma, mely csak kevés háttéranyaggal szolgál, az aktuálpolitikai megjelenés és a személyes tapasztalatok összességeként szokás meghatározni. Nem tudományos meghatározását próbálom adni a témának, sokkal inkább áttekintését nyújtanám az utóbbi…..
 A legújabbkori demokráciánk történelmében először van egypárti kétharmados kormány hatalmon, mely nem koalíciós alapon működik. A koalíciós alapon működő előd, a Horn-kormány önkéntes vállalása volt az, hogy csak előre egyeztetett esetekben fogja megváltoztatni az…..
Töprengő Kampány- és blognyitó 2010.09.10 13:54:00
 Megkezdi aktív működését a Töprengő stábja, mostantól rendszeresen hírt adunk, véleményezünk, kis mértékben még elemzünk is. Akkor egyenest a közepébe!Az idei önkormányzati választás kampánya már nem először tartogat meglepetést számunkra. Az első nagyon érdekes…..
Töprengő Mi is az a Töprengő? 2010.08.31 23:02:00
Mi is az a töprengő? Sokat gondolkodtunk az Egyesületen belül, hogy mivel lehetne közelebb hozni a politikát, a politikatudományt, illetve a szervezetet az e témák iránt általában kevéssé érdeklődő polgárokhoz.A megoldás végül tálcán kínálkozott, a mai modern világban, ahol…..
sajtóbetyár 2010.09.07 15:42:42
@isziec: Azon vagyunk, hogy bőséges kínálattal bírjunk minden kedves érdeklődőnek :D