Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zöldpohár (törölt)

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak lehetőséget kell teremteni a gyermeket amúgy is akaróknak, hogy a gyermekvállalást összeegyeztethessék a modern piaci Magyarország kihívásaival. Erre durván öt évünk van. Vendégszerzőnk, Tory írása A népességcsökkenés és az elöregedés nem teljesen új jelenség. A…..
zöldpohár (törölt) 2010.09.20 23:31:40
@sztd:

"végül úgyis annak lesz igaza, aki gyereket vállal, mivel a másik kihal."

A legvégén meg senkinek sem lesz igaza, mert a föld is meg fog semmisülni egyszer :D

Komolyra fordítva a szót, Európában, ill. Magyarországon össztársadalmi érdek lenne tenni a csúnya szóval, szaporulat ösztönzésre. Ha egyre több a nyugdíjas, a várható élettartam növekszik, és egyre kevesebb a születendő gyerek, ez egyre kevesebb aktív réteget jelent, egyre több ember eltartására. Ehhez nem kell sok ész, belátható, hogy jelen formában katasztrófa felé halad a dolog. Ha így marad, a mai fiatalok nyugdíjas korukat elérve sokkal rosszabb helyzetben lesznek, mint a mai nyugdíjas réteg, -pedig sok nyugdíjas létminimum környékén él manapság is...(vagy ott sem).

Nem nagyon láttam érdemi intézkedéseket az állam részéről, hogy támogassák a gyerekvállalást. Kihangsúlyozom, érdemi intézkedésre lenne szükség.

És nem a gyerektelenek és gyereket nem akarók csesztetésére, még több adót nyakukba sózására van szükség, mert az nem vezet sehova, hanem a valóban gyermekeket akarók kapjanak érdemi támogatásokat, adókedvezményeket!

Adókedvezményeket, nem pedig segélyeket az idők végezetéig...
Több bölcsödére, ovódai férőhelyekre lenne szükség, megteremteni a részmunkaidős foglalkozás háttereit, hogy széles rétegben elérhető legyen a kismamák/kispapák számára. Mert alig vannak részmunkaidős állások.

Hiszen manapság inkább az van, ma valaki vagy otthonmarad nagyon kevés pénzért gyesen gyerek 2-3 éves koráig, vagy szinte azonnal bölcsibe dugják a gyereket-ha van hátszél, hisz férőhely alig-, fő állást vállal, túlórázik, azt sem tudja hogy oldja meg a gyerek oviba vitelét...stb. Hazaér egy hullafáradt, frusztrált szülő, akinek szülői, nevelői feladatai is lennének. Mikor és hogyan?
Már rég nem a délután négykor eldobjuk a tollat az íróasztalnál és rohanunk haza kort éljük.

A mai fiatalok jó része lakásgondokkal küzd, alig tudja nyögni az albérletet, vagy lakásrészletét, lakni valahol kell, és diplomás emberekről is van szó. Csak hiába a diploma, ha valakinek nincs olyan családi háttere, hogy szülők lakást tesznek a feneke alá...stb.

Nem véletlen az sem, mikor mondják, hogy nyugdíjkorhatár emelése. Ha nincs elég gyerek, nincs elég aktív réteg, akkor mégis ki tartsa el a sok , egyre növekvő számú nyugdíjas réteget majd?

Hogyan legyen elég gyerek, ha nem támogatják érdemben a gyerekvállalást?

Másrészről, egyre nő a várható élettartam, aki képes és tud, nem véletlen, hogy azt mondják, az dolgozzon.

Ha valami érdemben nem történik, akkor jelen helyzet szerint nem lesz járható, hogy több évtizedeket, akár 30-40 évet nyugdíjban töltsenek majd az emberek munkában töltött éveik után, és mindezt elfogadható életszínvonalon...
Jelen uton haladva, nem elképzelhetetlen a szinte halálig való dolgozás (ha lenne munkahely időseknek is), vagy mehetnek majd a híd alá tömegesen évtiezedek múlva, de sajnos inkább lakni, mint piknikelni...
Kettős Mérce Ezek hülyék! 2010.09.20 08:07:00
 Valami történész társaság kezdeményezi, hogy Szabó Ervin nevét vegyék el a FSZEK megnevezéséből és a helyére valaki mást rakjanak.  Az indok az, hogy Szabó Ervin kommunista volt. Agyrém. Nem csak azért agyrém, mert egy történész társaság nem tudja mi a…..
Nekem sajnos egy sürgősségi döntés után édesanyám került be május elején a szekszárdi kórház pszichiátriai osztályára. Idegorvosi konzílium után került be, ahova a saját lábán érkezett, majd került elhelyezésre. A részletektől mindenkit megkímélve: a negyedik napon…..
zöldpohár (törölt) 2010.09.08 14:11:11
@Scala:

Utána fogok nézni ennek a könyvnek, érdekes lehet.

@Leroi:

"Az ősasszonynak olyan has-és gátizomzata lehetett"

Én úgy tudom, a nehéz sportolás (ami súlyok emelésével jár, sok futással, ugrálással, mai divatos erőgépek) az pont meggyengítheti a gátizmokat, vizeletviszatartási gondjuk lehet, méhsüllyedésük...stb. (A gátizmai azoknak edzettek, akik külön edzik azt is. Egy csupán feszes, betonkemény has, nem garancia az erős gátizmokra, mint ahogy a zsírhas sem. Vannak mozgásformák, amik nem károsítják külön a gátizmokat, de ha azt elhanyagolják, elgynegülnek. Az ésszel végzett torna mellé ajánlott a gátizom torna is. Ez csak úgy eszembe jutott :)

@Dr.laikus PhD:

Én úgy szültem, hogy egyáltalán nem nyomtam szüés közben (csak a hasizmommal párat még az elején mikor kérték, gátizommal egyszer sem), akkor sem, mikor az orvos azt mondta, nyomjak. De erről pszt neki még ma is! :D Nem tudom megmagyarázni, de úgy éreztem, pont akkor nem jó ha nyomok, amikor ők kérik. Én csak ellazítottam a gátizmaim, próbáltam nem "görcsösködni", és a baba kijött (gátmetszés sem volt). A légzésem sem a felkészítőn javasolt volt, hanem egész máshogy vettem a levegőt...

Persze nekem összegészében vidám szülésem volt, mert mikor jöttek a fájások, a férjem viccet mesélt, vagy valami ökörséggel szórakoztatott, és a fájdalmak közepette nekiálltam röhögni :D Tulajdonképpen ezen a szülésznő is röhögni kezdett, és az orvos is nekiállt :) Ilyen is van:)
zöldpohár (törölt) 2010.09.08 18:34:27
@Leroi: én gyógytornásztól úgy tudom, nőnél az erős fizikai sport gátizmi károkat okoz, de még fitnesz gépeken is, a magas hasűri nyomás miatt vizeletvisszatartási problémák és tényleg méh, hólyagsüllyedés és aranyér lehet (gyengébb szöveti felépítés is mint férfiaknál), külön gátizom tornát kell végezni a károsító hatások ellensúlyozására. Állítólag tesi szakosok között is van olyan, aki Tena betéttel tud bizonyos ugrálós órákat megcsinálni, katonanőknél is van probléma, és van olyan fitnesz oktató, aki nagyon gyenge gátú, sokkal gyengébb mint egy átlagnőé, mert károsító hatásoknak tette ki magát. Hosszú távon nőknek futni akkor ajánlott, ha erős a gát (külön edzéssel), különben vizeletcsöpögés is jöhet, -nem idős korban, hanem már fiatalon. Akiknek alkati sajátossága, vagy szülés után van kialakult problémája, ott is gátizomtorna segíthet, ill. a kritikus időszakban, amíg gátirész meg nem erősödik, olyan mozgásformák ajánlottak, ami nem ugrálós, hanem pl. pilates...stb.
Ezen torna elvekkel tudomásom szerint a magyar gyógytornászok társasága egyetért, valamint van egy külföldi professzorasszony, Kari Bo, aki uttörő munkát végzett e téren.

A magyar gyógytornászok szemben állnak Kriston Andreával (nem lényeg miért a harc), de lényegében ugyanazért küzdenek. Kriston Andrea lehetőséget kapott konkrét méésekre egyik kórházunkban orvosok felügyelete mellett is.

Kriston Andreának is van nem csak gátizom tornája, hanem olyan egyéb, az egész testet átmozgató gyakorlatsorozata, ami "kívűl formál, belül óv", kiiktatta a női szervekre káros mozgásokat, más, módosított gyakorlatokkal éri el a kívánt testi izomfejlesztő hatást és emellé jön még a gátizomtorna.

A hagyományos aerobik órákon a nőkkel végeztetett kitörés gyakorlatok, mélyguggolások egyenes gerinccel hosszabb távon megbosszulják magukat. (Nyilván nem 18 évesen, de lehet már 25 évesen kijönnek a tüntetek).

Fent említettem, hogy fitnesz tanár gátja is gyenge edzés nélkül. Annak a fitnsztanárnak az idősebb, már szülésen túl esett testvérének, aki nem fitneszes volt, erősebb volt a hüvelyi szorító ereje, mint a még nem szült, fitnesz tanár testvérének. A vizsgálatoknál kiderült, hogy az általa végzett gyakorlatok által extrém hasi nyomás keletkezett rednszeresen, nagyobb mint amit a gátja, gáti szervei elbírtak. De nem részletezem tovább.

A lényeg, a nők és a férfiak egyenjogúak, de nem egyformák, különböző szöveti felépítés. Ami egy férfinek meg sem kottyan,úgy értve saját testi súlyához képest ugyanolyan arányú súlyt emel mint egy nő, az már nőre káros lehet. Eltérő a biológia felépítés, a lágyabb szövetek a szülés képessége miatt.

Az ember mozgásra termett, csak ésszel. A mi kultúránkból az egyre gyakoribb felvilágosítások ellenére hiányzik a gátizomtornára nevelés, sokszor már csak akkor jutnak el szakemberig, ha kész a baj, vagy még akkor sem, mert szégyelik... A mi kultúránkban nem véletlen emiatt a sok vizeletszagú idős ember sem...stb.
Ázsiában már a kislányokat ránevelik a gátizmaik védelmére, edzésére (a távol keleti lányok muttaványai ott is extrém kategóriák). Bocs, ha hosszú és fárasztó vagyok, netán csapongok is, fáradt vagyok éppen.

@Dr.laikus PhD:
bizony ám, eufórikus csoda :)
zöldpohár (törölt) 2010.09.09 17:00:55
@Scala:

"Kriston andrea és a gyógytornász háború miért van?"
Szia, bocs, ezt csak most olvasom, erre ezért nem reagáltam a reggeli válasz mailemben.

Amit mailben küldtem linket, abban megtalálod, hogy az a gyógytornász (Sasvári Éva) mit kifogásol szakmailag a Kriston módszerében - amely amúgy ugyanúgy fejleszt és működik mint a gyógytornászé...:D

Kriston Andrea meg azért orrul rájuk, le akarta az intimtorna megnevezést védetni, Kriston Andrea bejáratta hazánkban, állítólag az elején a gyógytornászok nem fektettek a gátizmok védelmére nagy hangsúlyt, állítólag hiába kopogott Kriston a gyógytornászoknál elveivel. Amikor a módszer nagy utat tett be általa már hazánkban (pontosabban Kriston már kitaposota az ösvényt), akkor állítólag a gyógytornászok is használni akarták az intimtornát rögtön. Per lett belőle, az intimtorna megnevezést nem tulajdoníthatta ki Kriston Andrea, ugyanis levédette, de elvesztette a pert, így lett neki végül is KIT (Kriston Intim torna, a KIT már védett megnevezés).

A gyóygtornászoknak meg még az is bajuk volt, hogy állítólag Kriston Andrea nem megfelelően hivatkozott Kegel gyakorlatokra (amúgy Kriston Andrea gyakorlatai is módosított Kegelnek felfoghatók, abból is építkezik).

Privát véleményem, az egész háború, herce-hurca oka -jó a meglátásod-, a pénz. Hiszen nem nagy a magyar piac, és nyilván mindegyikük profitálni akar a saját gyakorlataival.

Szerény véleményem, bármlyik módszert is válassza valaki, ha a gátizmokat tornáztatja, azzal csak nyerhet :)
Szerintem átlagember szimpátia alapján dönt, kinek a könyvét, DVD-jét veszi meg, sőt aki belemerül, az mindegyik módszert is megnézheti, kipróbálja és mikor melyikhez van kedve, azt csinálja :D

Úgy vélem, mindegyikük dolgozott sokat a saját tornájával, mindegyik színvonalas, talán szebb lenne, ha befejeznék a marakodást, másik szapulását. Szerintem mindegy, hogy a Kriston, vagy a Sasvári féle módszerbe is fut valaki, vesztes nem lesz, nyerni fog az elsajátított gyakolratokkal :)
Az okostelefonokon egyszerre csak 5-6 alkalmazást használnak a tulajdonosaik, amik közül az egyik szinte mindig a Facebook. Nagyon ritkán neteznek bögészőből és a köztes időket töltik ki a telefonon való babrálással, derül ki egy francia kutatásból. Az Android térhódításával…..
Lady Gaga a japán Vogue Hommes címlapján nyers húscafatokból álló "ruhában" pózol.Elég ritkán tudnak a celebek megdöbbenteni vagy ténylegesen elborzasztani, de Gagának ezúttal sikerült. Igazából azt sem tudom eldönteni, hogy ezt a képet vajon pulgárpukkasztónak vagy…..
A Zöld Péter nagyon jó - volt. Csak egyrészt nehezen karbantartható, másrészt alig karbantartott. Mint sok egyéb esetben, a játszótereknél is - meg általában a köztéri utcabútoroknál, szobroknál, stb. - az utóélettel van baj. Azzal, hogy senki nem érzi úgy: törődni is kellene…..
zöldpohár (törölt) 2010.09.09 10:09:57
@sony: a bekerített játszótér több gyerekes szülőknek biztos nagy könnyebbség, főleg ha a két három gyerek különféle irányba indul :) Egy is egy pillanat alatt el tud tűnni.

Viszont az az egy is iényli, hogy ott legyen a szülő, ugyanis a játszótéren szokta elmesélni azt is nekem aznap éppen mi volt az oviba...stb. Van mászóka, amire egyedül nem mer felmenni, mert a nagyobbacskáknak való, de már ő is ki akarja próbálni, "anya, nem tudok lejönni" , vagy homokózóban: "anya, ugye szép a homokvár?" ...stb. :D

Az oviban egész nap távol van a szülőktől a gyerek, utána igényli, hogy a szülővel legyen, a szülő is játsszon, foglakozzon vele...stb.
(Kisikolás lurkók már nem igazán igénylik a szülő ottlétét a játék hevében, de a kicsik ekkor még nagyon is).

Én nem preferálom a játszóterek fizetőssé tételét, most gyors fejszámolást végeztem, a 100/Ft alkalommal kalkulálvam nekünk ez megközelítené a havi 8-10 ezer forintot...

És manapság sem csak ingyenes helyekre megy a gyerek, egyéb belépőkre jelenleg is fizetünk.
Ha én ki is tudnám a játszótér belépőket fizetni, szerintem sokan nem.

Azzal sem értek egyet, hogy valami fizetős legyen, más meg nem, mert a kevésbé tehetőseknek nehogy már megmondják, hova mehetnek, menjen a város másik felébe...stb.-sarjkítva. Nonszensz lenne.
zöldpohár (törölt) 2010.09.09 10:16:30
@zöldpohár:

A 8-10 ezer forint természetesen úgy jön ki, hogy a gyerek egy nap többször szeret ott lenni, sőt a legjobban azt szereti, ha két óra alatt több játszóteret is körbejárunk, mert mindegyikben mást szeret, -és mindegyikben más kis barátai vannak. Játékok közül meg egyikben a hinta a kedvence, a másikban a döci...stb. (Ráadásul az oviban még hinta sincs).
Ésszel a fizetős játszóterezésekkel!
zöldpohár (törölt) 2010.09.09 10:17:51
@zöldpohár: 8-10 ezer forint nem úgy jön ki, csak jönne ki havi szinten, ha fizetős lenne, pusztán 100 Ft/alkalom/játszótér. Csak kinyögöm...
Sziasztok! Valószínűleg hallottátok, hogy Falusi Mariannak milyen magas volt a vérnyomása, mennyire aggódnak érte és milyen alapos kivizsgálásnak vetik alá az orvosok.Nos, értem nem aggódik az egészségügy. Gondolom, úgy vannak vele, - eggyel kevesebb...Évek óta magas…..
zöldpohár (törölt) 2010.09.08 14:41:17
@huncut: sajnálom, hogy ilyen fiatalon meghalt a férjed :( Részvétem.