Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imrebácsi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi levélben  egy kemény, és nem mindennapi élethelyzetbe szorult olvasó kér jogértelmezési segítséget. Megilleti-e felmondási védelem a gyesen levő gyámot? Az örökbefogadó szülőket védi a törvény, de mi van a szülő helyébe lépő, a szülői felügyeletet…..
Imrebácsi 2010.09.08 10:34:49
@_drc_: Veled azt hiszem mindeben egyetértek, és köszönöm a tanácsot a Mt. 4.§-val kapcsolatban, ennek is utána nézek. Ha gyerekes "szülőként" kirúgnak, az sérti még a diszkrimináció tilalmát is.
Imrebácsi 2010.09.12 02:10:58
@Tutanhamon: @_drc_: Szerintem sem állhatott a joalkotónak szándékában a gyámot hátrányosabb helyzetbe hozni, mint a szülőt.@Sics68: A Csjt. kiterjesztésében valóban benne van a gyám, ugyanolyan jogokkal, mint a szülő, és valószínű, hogy az Mt. ezért nem említi. De úgy sem, hogy a gyámot kivenné a főszabály alól, tehát a gyesen levő szülőt (gyám = szülő, Csjt. szerint), nem lehet rendes felmondással elküldeni. SICS68, arra gondolsz, hogy járjak el pontosan úgy, mint egy szülő, menjek gyedre, aztán fizetésnélkülire és utána igényeljem a gyest munka mellett, hogy megfeleljek betű szerint a követelményeknek? Akár csak 1-1 napra?
Imrebácsi 2010.09.12 02:13:17
@SCUMM: Hát ha biztos lennék benne, hogy megnyerem, akkor lehet, hogy pert indítanék, de a kérdés, hogy a bíróság hogyan fogja értelmezni a jogszabályt. A Csjt. vagy az Mt. szerint?