Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agnikk

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván jóval kevesebb szép üzenetet kapok a témában, mint azok, akik valamilyen népszerű/ismert fajtájú kutyának keresnek gazdit - pláne ha ingyen örökbefogadható a jószág - de még így is néha soknak érzem. Ahogy írtam azt tegnap este, egy népszerű fajtás csoportban tagnak lenni (konkrétan bull…..
agnikk 2018.01.25 11:16:21
@Vikkus: Minden szavaddal egyetértek! Így kellene minden magát valamire tartó tenyésztőnek! Gratulálok! :)
Majdnem nem lett cikk a héten, de szerencsére a múzsa homlokon csókolt: egy amúgy nagyon kedves öregúr eléggé felbosszantott kutyasétáltatás közben ma délután. Kókusz mentett kutya. Maholnap lesz egy hónapja, hogy nálunk van, és nagyon jól beilleszkedett. Az öregúr kérdezte, hogy mégis milyen…..
agnikk 2018.01.03 11:04:16
Köszönöm, hogy megemlítettél minket, Zsu! Én vagyok Daisy, a dobermann lány gazdája. 25 éve vannak dobermannjaim, Daisy az első, akit örökbe fogadtam. Eddig mindig tenyésztőtől, törzskönyvezett kutyáim voltak. Daisyke egy hatalmas tragédia után érkezett hozzánk, ugyanis 2017. szept. 15-én váratlanul meghalt imádott Unom, aki 5 és fél éves volt, szintén dobermann. Ha Daisy nincs, akkor valószínűleg még jobban megzuhantam volna, mint így, bár így is nagyon nehéz, de ő nem csak a kutyám, hanem a lelki terapeutám is lett. Mióta Daisy velünk van, arra a következtetésre jutottam, hogy ezentúl nagy valószínűséggel mindig is mentett dobermannjaim lesznek. A fajtába szerelmes vagyok, nem mondom, hogy nem lesz más fajta kutyám, de egyelőre csak a dobermannok az életem, segíteni iszonyú jó érzés és egy mentett kutya hálája, szeretete semmivel nem hasonlítható össze. Igaz, nem egyszerű, mert X ideig nem te nevelted, ki tudja, mi történt vele, hogy bántak vele, de az, hogy összecsiszolódjatok, tanítsd, de legyél vele nagyon odafigyelő, még jobban, mint egy 8 hetes kora óta veled élő kiskutyával, és következtesd ki, hogy mit hogyan csinált eddig, mitől, kitől fél, megismerd a szokásait, próbálj javítani a "hibákon", mert azok bizony vannak... na, lehetne ezt ragozni jó hosszú ideig, de egy szó elég rá: Kihívás. Ezért, és mert segíteni egy rászoruló kutyán, aki semmiről nem tehet, nagyon-nagyon jó dolog az örökbefogadás!