Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adminer

37 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
160 éve, 1853 augusztus 18-án tűz ütött ki Sokátz Mátyás házában.Erről levelet írt Milbich János bíró, akinek levele ma is ismert:Alázattal jelentjük, hogy tegnap esti 1/2 10 órakkor a mennykő helybéli lakosunk Sokátz Mátyás házába beütött, s tüstént meg is gyúlt. - de…..
150 éve, 1862. május 12-én, Húsvét hétfő napján a Hősök utcában tűz támadt, majd az orkán hatására szinte az egész községet felégette.A tűzben leégett az akkor még a Mátyás k. utca és a Várhegy utca sarkán álló iskolaépület és a Józef A. utca és a Mátyás u.…..
65 éve, 1947. május 2-án szentelték be az Angol katonai temetőt, angol katonai díszpompával.Azóta évente két alkalommal helyezik el a kormány és a diplomáciai testülett koszorúit a háború áldozatainak emlékére...
Megújult az Apáczai Csere János Művelődési Ház honlapja!A tulajdonosok azt kérik, hogy mindenki iratkozzon fel a hírlevélre, hogy mindenki megkaphassa az aktuális programokat. Akik korábban már feliratkoztak, azoknak most ismét meg kell tenniük ezen lépéseket!Az új honlap…..
90 éve, 1921. szeptember 19-én úgy döntött a képviselőtestület, hogy meszünteti a régiházszámozási rendszert, és helyette utcák szerinti házszámozást vezetnek be.Ehhez minden utcát el kellett nevezni. A házszámtábláák elhelyezésére csak 1930-ban került sor...
1 éve, 2010 május 7-én póbálta meg egy solymári férfi az egyik, a lakótelepnél található bankot kirabolni...
Jövünk vissza!   A decemberi leállást követően, új profillal és új szerkesztőséggel tér vissza a Solymári Blog. Elsősorban helyi és környékbeli érdekességgel fog foglalkozni, és nem hírszolgáltatással. A solymári médiaorgánumok jelentősen csökkentek leállásunk óta…..
 Szerző, előadó, lemezkiadó. Két évtizede áll színpadon, koncertjeivel járja az országot, s a határokon túli magyaroknak is visszavárt vendége. Stílusteremtő ember, akinek dalaiban, verseiben érződik a hagyományok, az értékek tisztelete. Borpatikát nyitott, hogy…..
105 éve, 1906. március 17-én elhatározta a község, hogy 3200Ft-ért megveszi a mai Templom tér 7 alatti ingatlant harangozólak céljára, és átadta az egyháznak a régiért cserébe, ami viszont lebontásrakerült...
WAU_tab('8drou98zas52', 'left-middle')..
A blog statisztikái:Megjelentetett posztok: 112Eddigi olvasók száma: 4475 (2010. dec. 31., 17:30)Eddigi leglátogatottabb nap: október 3 - 157 látogató KÖSZÖNJÜK HOGY MINKET VÁLASZTOTTAK!..
Az idei év sem hoz kezdetben semmi javulást a tömegközlekedést illetően.A BKV szokásához híven spórol járatain, azonban most az eddigieknél is brutálisabban csökkentette járatait!Míg korábban egy hétköznap 78 járat indult, január 5-től csak 42 járatfogja elhagyni…..
VÁLASZTÁSOktóber 3-án megtartották az önkormányzati választásokat, ahol a Fidesz a 8 egyéni választókörzetből, mind a 8-at megnyerte, sőt még a polgármester is Fideszes lett dr. Szente Kálmán személyében.A kompenzációs listáról az Jobbik, az LMP és a Solymári…..
MájusMájus 1: A reggeli keltést immáron hagyományos ódon a Schaumarer Musikanten intézi :) A fúvoszenére való ébredés után a Jegenye völgyben tölthette ismét mindenki a gyönyörű tavaszi napot.Május: Megnyitnak a szabadtéri szórakozóhelyek.Május: Elindul a…..
MárciusMárcius: E hónap már javában a kampányról szól. Lakossági fórumok, beszédek...Márius 15: A Művelődési Házban a szokásos módon emlékeznek meg a szabadságharc 162. évfordulójáról. Ünnepi beszédet mond Gulyás Dénes, országgyűlési képviselő.Március 19: Lakossági…..
Január:Január 1: Megkezdődik az új év! A Templom téren a szokásos módon áll a szemét, melyek eltakarításra várnak... A templomokban ez úton is ünnepi miserend van. Együtt köszöntik a reformátusok és katolikusok az újévet.Január: Ez úttal mindenkinek jutott program! A hölgyek…..
115 éve, 1895. december 16-i képviselőtestületi ülésen tájékoztatta a falu képviselőit a szakértő műszerész, hogy az általuk megvásárolt ingatlan nem alkalmas jegyzői lakásnak, ezért az akkori községház telkének felső szélén új ház építéséhez 10.000Ft kölcsönt…..
Az idei évben is, ahogy már megszokhattuk, több karácsonyi/adventi vásárt is rendeznek a környéken. Ezek közül szeretnék néhányat az Önök figyelmébe ajánlani! Óbudai advent: Inden évben rendkívül színes programsorozat várj az érdeklődőt az óbudai Fő téren lévő…..
A december 6-án elhangzott felvételt immáron jó minőségben letölthetik oldalunkról!Letöltés ITT!..
A jövő héttől kezde megváltozik a Volánbuszok menetrendjei, melyek Solymárt is érintik!Az új menetrend megtekinthető ITT!..
December 6-án, Miklós napján, az MR1 Kossuth rádió műsorában többször is elhangzott Solymár neve! De miért is?A Közelről c. magazin az utóbbi két hétben a nemzetiségekkel foglalkozott. Múlt héten a szlovákokról, az e-heti műsorban pedig a svábokról, azaz a magyarországi…..