Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GRÁLKERESŐ

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(… ) az Arany Rózsakereszt (…) valóságtorzító módszerekkel eszközli ki egy ÖSSZERÓTARTÓ CSOPORT fenntartását, (…)  A TAGOKNAK A BIZTOS TUDÁS, A HATÁROZOTTSÁG, A CSOPORTOHOZ TARTOZÁS ÉRZÉSÉT(!!!) ADJÁK EL.   1996. XI. 19-én egy LECTORIUM…..
A XX. századi gondolkodásmód számára ellentmondásnak tűnik a szentet és az inkvizíciót egy napon említeni. Nincs még egy ilyen téma, amiről ennyit írtak volna, vagy amit ennyiszer próbáltak volna tisztára mosni, mint a szent inkvizíciót. A modern mentalitás nehezen tud…..
GRÁLKERESŐ 2010.09.06 22:54:37
@krüger:

Akarja a fene összehozni az inkvizíciót és a holokausztot (én ugye nem "hollókosztot" írok!). Ennyi tisztelet azért megilleti a témát!

Inkább a KATÁR, belső-keresztény vs. felszínes államvallás kérdésre kéne fókuszálni, nem számokon vitázni, hogy 30, vagy 300 ezer embert irtott-e ki az Inkvizíció, és hogy mennyire volt sötét a középkor, stb.
GRÁLKERESŐ 2010.09.06 23:04:02
@Greg36:
Pontosan:

"Amúgy meg úgy rémlik, hogy Mózesnek és népének szintén meghagyták, hogy nyugodtan öljék halomra a filiszteusokat meg bárkit, aki nem osztja az igaz hitet és az ígéret földjén lakik."

A Talmud még egyéb nyalánkságokat is tartalmaz ;)

Lehet a rómaiakra kenni Jézus megölését, de ugye Pilátus is megmosta a kezét, és a "testvérek" lazán megmenthették volna, ha akarják - ismerjük, hogy Barrabást választották.

Az apokrif forrásokból egyébként szépen kirajzolódik (mellesleg a Bibliából is), milyen messze állott szellemiségében a templomban üzletelő zsidóság
a "Felébredett", "újjászületett lélekember" Jézustól! ;)
(Tamás evangéliuma, Esszénus Béke evangélium, stb.)

A folyton a törvény vak szavaira hivatkozó, valójában a Tanból egy szót sem értő - így Jézust sem értő - bölcs rabbiknak igazi botránykő volt abban a korban egy ilyen forradalmár. Hogy ma is kivégeznék (de lealábbis üldöznék és félremagyaráznák) arról nem sok kételyünk lehet, miként ezt Dosztojevszkij is mondta a Karamazovokban.
GRÁLKERESŐ 2010.09.06 23:06:49
@Gloria Mundi:

"Torquemada magát is felakaszthatta volna" /mivel zsidó volt/..."

Olyan ritkaság a történelemben, hogy azonos népcsoport fiai a saját testvéreiket gyilkolják előszeretettel? ;) Nem zsidó példát mondok (direkt;)
Sztálin nem kímélte a grúzokat sem pl.