Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mihalik Péter

0 bejegyzést írt és 407 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Csütörtök. 2012.12.13 19:09:54
Tegnap délelőtt elmentem  Mártha Csaba olvasómhoz, aki felkínált egy 1A-es töltőt (pontosabban kettőt, egy 12V DC és egy 230V AC-t) a könyvolvasóhoz. Pontosan olyat amit RP javasolt. Délután szomorúan tapasztaltam, hogy ez se tölti. Csak PC USB-ről hajlandó feltöltődni.…..
Hajónapló Kedd. 2012.12.11 19:40:50
Délben miközben faragom az árbocvereteket, megjelenik J és húzza  maga után a banyatankját. De valami nagyon szomorúan, majdnem sír. Kérdem hova készül. Sehova, csak nekem jött mutatni, hogy a patkány éjjel szétrágta a bevásárlójószágát, meg a szép kedvenc katicabogaras…..
Mihalik Péter 2012.12.12 09:48:09
@A Tengerész: ez esetben marad a patkány. Egyébként ismertem egy csajt fiatal koromban, aki patkányt tartott otthon a lakásban, úgy, mint egy macskát. Teljesen szocializált állat volt, lehetett vele haverkodni és hallgatott több vezényszóra is. Nem túrt fel semmit, szóval beilleszkedett.Meglehetősen okos állat volt. A látvány nem volt túl szívderítő, de hát kinek a pap, kinek a paplan...
Mihalik Péter 2012.12.12 15:11:50
@A Tengerész: Megjegyzem, lehet, hogy egy cica jót tenne, legalább is addig, amíg Pesten egy helyen vagytok..persze, nem egy házi macska, hanem egy spéci, akit lehet nevelni. Judit örülne, Dezső nem biztos, Te meg ...hát mit mondjak...Nekem ugyebár tudjátok, hogy van 5 cicám, van bőven tapasztalatom felőlük: mindenre megtaníthatóak,kiváló vadászok ( a hímek nem),és kedvesek, szeretetre méltók. Tiszták... a hajón szállíthatóak és hallgatnak a gazdájukra. De azt hiszem Maszatra emlékeztek Mindketten, főleg Judit. Ha meguntátok,vagy eljön a nagy nap, mikor kisiklik Amapola a végtelen vizekre én szívesen befogadom a cicát,amíg távol vagytok, bár lehet,hogy követem a példátokat és elhúzok innen én is, hátrahagyva "mindent".
Hajónapló Hétfő. 2012.12.10 14:02:14
Kicsit várni kell az ebédre, addig blogolok. Elbringáztam kenyérért, ivóvizet hoztam, aztán nekiálltam fát vágni. Mostantól valahányszor sötötveres izzással sugározza a meleget a parázs a kályha ablakon át, melegítve napi tevékenységben megfáradt tagjainkat Mihalik Péterre…..
Mihalik Péter 2012.12.11 08:31:30
@A Tengerész: Megnéztem a zacskón: A Holotrade kft. gyártja ezt a begyújtóst, de gyártanak koromtalanítót is. Érdemes lenne a neten utána kutatni, hátha Pesten is lehet kapni, mert itt a beszerzési forrásom kezd pofátlan árakat kérni érte. Mostanság magam is fát aprítok begyújtáshoz, a Tesco és Tsai. meg gondoskodnak a papírról..
Hajónapló Vasárnap. 2012.12.02 22:08:16
Nagyon megszerettem ez alatt a rövid idő alatt is a könyvolvasót. Ma egész délelőtt esett az eső és olyan sötét volt, hogy lámpát kellett gyújtani az olvasáshoz. Merthogy beleragadtam a Rejtő könyvekbe. Akik rendszeresen olvassák ezt a naplót többször találkozhattak általam…..
Mihalik Péter 2012.12.04 09:26:02
@djz: Nyilván való nem teljesen szó szerint kell érteni azt amit írtam: a gyűrni, nem azt jelenti, hogy csővé formálom, mint egy légycsapásra is alkalmas kiolvasott újságot, vagy szagolgatom, mint egy csokor rózsát. Itt maga a papír a főszereplő és a rajta közölt élmény, vagy tudás, esetleg fikció, talán történet, esetleg vers. Ha valakinek meg van olyan szerencséje, hogy egy eredeti művet tarthat a kezében, hát azt a pillanatot átjárja a történelem , a szerző szelleme, egyszerűen varázsa van. Ezt egy elektronikus készülékkel nehéz elérni. Minden esetre az tény, hogy egy ilyen készülék csodákra képes, szinte az egész világ az ember kezében van. Nem kell kutatni a könyvtárban, a poros könyvek között.(bár annak is van varázsa szerintem)
Mihalik Péter 2012.12.05 08:59:11
@djz: Egyáltalán nem ragaszkodom egy közbenső fázishoz. Nekem a könyv, nem más, mint papírlapokra nyomtatott, összefűzött közlésfolyamat. Van borítója, van hátlapja.Mindösszesen arra szerettem volna rávilágítani, hogy a világon vannak jól bevált dolgok, amiket úgy kellene élvezni, ahogyan vannak, vagy kialakultak az évszázadok során...egyszóval (saját szó): Humanicumok, azaz jól bevált világszerte használt dolgok. Nyilván való, hogy amit a technika le tud képezni elektronikus felületre, azt meg is fogja tenni. Biztos, hogy régi módi vagyok, de ez van. Szeretek szemtől szembe ismerkedni és nem interneten. Sakkozni fatáblán, figurákkal és nem számítógépen. Motorozni és hajózni az úton és a vizen , kirándulni a természetben és nem a Travel Chanelen. Ismételten írom, hogy nem vonom kétségbe az e-book hasznosságát, de ha a gulyásleves is virtuális lesz, azt hiszem kardomba dőlök.
Hajónapló Szerda. 2012.11.28 20:51:56
Tegnap délelőtt kész lett a szék. Gondom volt a kéder bevarrásával, mert a saját gépem nem volt hozzá elég erős, a gumicsónakos Ferinek az ipari gépével varrtam, de annak meg nincs keskeny talpa. Hát...kicsit görbe lett, de ahogy a róka mondja a Kishercegnek: "Semmi se lehet…..
Mihalik Péter 2012.11.30 17:06:55
@A Tengerész: 4 vagy 8 év FIDESZ-MPSZ kormányzást demokráciában nem szabadna összefésülni 50 év álbolsevizmusával. Köztudott, hogy az 50-es évektől egészen a 80-as évek végéig pl. Magyarországon a teljes felnőtt korú lakosságból mintegy 700 ezer párttag volt és ez a maximum, persze ezek nagy része se meggyőződésből, hanem karrierből... Ez részben köszönhető az egypártrendszernek is. Hol volt itt többség? Sehol és mégis ők "kormányoztak"...( Ha valaki szót emelt ez ellen= Markó utca, vagy ÁVÓ, Andrássy út) Itt diktatúra volt és kész.A mostani kormány egyértelműen kimondja, hogy leszarja a proletárságot, mert nem ők vezetik vissza újra Európába a magyarságot, hanem a középosztály, akiktől szinte mindent elvettek bár szellemi irányítói voltak a polgárságnak a parasztságnak és a munkásoknak. ( lapátolni mindenki tud, a szívsebésztől kezdve a mérnökig, de egy melós nem fog hidat tervezni vagy aortát operálni). A mostani 2/3-ad valós választási eredmény. Az akkori 1/30-ad forradalmi eredmény. Ma regisztrálunk és választunk, akkoriban nem volt választás, így regisztráció sem. Ha volt valamid, elvették. Ha ma van valamid, leadózod, vagy leülöd.
Mihalik Péter 2012.12.01 08:31:41
@A Tengerész: Vannak benne kérdések, ez igaz, de véleményem szerint a következőkért kéne, vagy kell regisztrálni:
-megszűnhet így a kopogtató cédula gyűjtés, ezáltal a polgár befolyásolása és némileg a csalások is talán csökkennek.
-A kormány előzetesen fel tudja mérni a választók létszámát, így talán olcsóbbá válhat az egész procedúra...
-kiszűrik azokat, akik ad-hoc jelleggel választanak, azaz fingjuk sincsen arról, hogy ki, merre miért...
-A kormány előzetesen meghirdette az alkotmányozási folyamatban való polgári részvételt, szerintem ez is ehhez kapcsolódik. A választó figyeljen valóban oda a lényegre és ne a választások előtti sörvirslis kampányokon döntse el, hogy melyik rendezvényen rúgott be jobban és ezért oda szavazzon...
-Nem utolsó sorban pedig az ellenzéknek is kimondottan jól jön ez a szabályzás. Tudja, hogy kit kell megszólítania a választási kampány során és pedig azt is, hogy hogyan (feltéve, ha a regisztrációnál olyan adatokat is elkérnek,amiből erre lehet következtetni).
-és végül maga a szó is jelent valamit: ha regisztrálok, akkor jelzem részvételi szándékomat előre. Ezt a számot összevetve az alkotmánnyal előre lehet tudni, hogy sikeres lesz-e a választás, vagy újat kell kiírni. Tudom, hogy macerás az egész, de talán tisztábbá teszi az egész procedúrát.
Mihalik Péter 2012.12.02 09:43:24
@A Tengerész: Vili, igazság szerint én is a homályban tapogatózok ez ügyben.Egy biztos:ott, ahol van regisztráció sokkal kevesebb a választási csalás. Csatlakozva Hozzád, magam is a szabad vélemény nyilvánítás némi csorbításának érzem a dolgot. Nincsen az egész kiforrva rendesen, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Remélhetőleg lesz a médiában egy olyan fórum, ahol normális magyarázatot kapsz az egész értelmére. Én a saját meglátásomat írtam le. Egy biztos: Mindegyik párt megcsinálta a maga választás előtti utolsó nagygyűlését, ahol az utolsó erejüket is bedobva egymás bemocskolásától sem riadva kampányoltak önmaguk mellett. Ha van regisztráció, talán ezek a tömegek nem szavaznak az adott pillanat hatása alatt.
Hajónapló Vasárnap. 2012.11.25 22:42:47
Szóval ez a veretgyártás (legalábbis nekem) nem megy gyorsabban. Szabni varrni a vasakat, pláne fúrni a saválló acélt, ami eszi a szerszámot aprólékos munka. Az első két kép a main és a mizzen gaffjának vereteit mutatja. Ezek  csuklósan csatlakoznak az árbocokon csúszó "U"…..
Mihalik Péter 2012.11.27 19:03:11
@harpi4: " Sőt! Ne könnyen végy kezedbe oly művet, mely a zseni lángjegyét homlokán nem hordozza!"
Nem tudom ki írta valamikor...de írta és igaz is!
Mihalik Péter 2012.11.28 08:50:14
@harpi4: Persze, ez igaz, de az idézet nem zárja ki, hogy mást ne olvasson az ember..." Ne könnyen" ... azaz vegyél a kezedbe mást is. Manapság divatos lett a polgárpukkasztás, erről szólnak a főző, vagy valóságshow-k is, hogy a mindennapi ember lássa a gazdagok vagy(álhíressé vált celebek) elképesztően izléstelen és neveletlen világát, vagy csak röhögjön egy jó nagyot, miközben az ember magában azt mondja: " Úr Isten", vagy " hú vazze". Persze mindenki azt vesz magához szellemileg, amire igénye van...választék van bőven és ez így jó is.
Mihalik Péter 2012.11.28 20:15:36
@halaloszto: Ki az a "más"? Másokkal nem foglalkozom, csak azokkal,akik az enyémek, minden szempontból, így megbízom Bennük.
A másság emberi értelemben (is)kizárja az azonosság lehetőségét, pont ettől lesz más. ( Pejoratíve megjelent a "másság" pl. ha valaki buzi, esetleg meleg... mondjuk ezt nem értem, de vannak, akik ezt elfogadják, sőt! reklámozzák, hogy fogadjuk el mindannyian!)Képzeld el, mikor veszel egy kenyérpirítót és pirítás helyett fagyasztaná a kenyeret! Mit szólnál??? Visszavíve az eladóhoz reklamációd után megszólalna: - ja, kérem, ez MÁS!
Hajónapló Szombat. 2012.11.10 21:38:04
Hála Istennek senki nem halt meg tavaly óta az osztálytársaim közül. Ettünk ittunk, csak a végén rontott egy kicsit a hangulaton, hogy "Satya" felháborodott, vette a kabátját ás elszáguldott. Hát....igen ő Fideszes. Neki valahogy olyanra egyszerűsödött a világ, hogy aki nem ért…..
Mihalik Péter 2012.11.11 10:10:18
@scharlie: Létezik és létezett is körbetartozás, csak a hitelek megléte miatt nem került felszínre, mivel volt a gazdaságban pénz. Most, hogy a bankok visszafogták a hitelezést, a gazdaságból egyre jobban eltűnt a pénz, ami nem más, mint a gazdaság vére. ha nem áramlik, nem él a gazdaság, legalább is ilyen formában. Az ember logikus aggyal él, ezért egyre jobban előtérbe kerül a csere, ha nem lenne pénz. Nyilván való ez sokkal nehézkesebb, mint egy gombnyomásra pénzt átutalni valakinek, de járható út.Nálam például egy vállalkozó nem tudta kifizetni a darus teherautója felújítását, ezért pénz helyett lebetonozta a telephely egy részét. Év végül, de szerintem a legfontosabb, hogy a túlhitelezés és ezáltal a fogyasztás megnövekedésének üteme, meghaladta az újra előállítás ütemét, quasi a parasztnak előbb kellett hitelrészletet fizetnie, mint hogy be tudta volna takarítani a termést és azt eladva pénzhez jutni. Ugyebár a föld, mint fő erőforrás csak 365 nap alatt fordul körbe a nap körül, így évente többszöri aratásra nem sok lehetőség van. Létezik megoldás, de nem kifizetődő.
Mihalik Péter 2012.11.12 08:42:58
@scharlie: Persze, normál és egyszerű eseteknél így kellene működnie egy dolognak. De ha van egy korszak alkotó ötleted, vagy találmányod, ami kicsit nagyobb horderejű (pl. rákellenes gyógyszer) nyilván való, hogy pénz kell hozzá, és nem is kevés és azonnal, mielőtt valaki párhuzamosan (más pénzéből, azaz hitelből) az orrod előtt feltalálja azt, amit Te már régen feltaláltál.Olyan meg nincsen szerintem, hogy saját erő.Mindent amit tudsz, tanultál, vagy ellestél, vagy örököltél, vagy rádragadt , az mind előző emberi generációk eredménye. Ha legálisan profitot termeltél, az sem saját erő, mert valakin, vagy valamin kerestél, ami emberi erőforrás. természetesen értem a saját erő kifejezést, ami itt azt jelenti, hogy nem kellett kölcsönkérni az ügy lebonyolításához.
Mihalik Péter 2012.11.12 08:58:13
@A Tengerész: Nem tűnt el a pénz a világgazdaságból, csak passzívvá vált a fogyasztás mérséklődésével. Pont ez a baj, hogy eddig, (amit mi láttunk)indokolatlanul sok pénz volt kihelyezve. Gondolj csak bele, hogy pár éve egy Szig. és egy utolsó közüzemi befizetett sárga csekkel adtak egy Suzuki szgk-t. Ez butaság és felelőtlenség, valamint a fogyasztás mesterséges generálása. Olyan is kapott Suzukit,akinek köze sem volt a hitel visszafizetéséhez, de pár hónapig feszített a kocsiban. Az adós bukta a hitelt, a bank kapott egy használt kocsit, aminek az értéke a fele sem volt az eredetinek. Így a hitel kihelyezés generálta a devalvációt, azaz a pénz vesztett értékéből. A pénzzel való kereskedelem, azaz banki tevékenység, nem más, mint egy legalizált pilóta játék...a végén páran jól járnak és sokan buknak mindent. A mai helyzet kezd közelíteni a hiánygazdasághoz, azaz szerintem nem sokára lesz egy nagy durranás (mint volt 1929-1931 ben) és söpörhetjük az EUR-t a járdán, mert nem fog érni semmit. Tehát a pénz nem tűnt el, csak nem ér annyit, mint régebben.( Pár éve 1 CHF 145.- Ft volt, ma 230.-Ft körül van)vajon mi az oka?
Hajónapló Vasárnap. 2012.11.04 19:50:42
Kihordtam  rengeteg szerszámot a műhelybe, első munkaként lecsiszoltam és lekentem a korlátokat. Ma Török Ervinék jöttek ebédre. Ezt a két képet E csinálta. A parti fákhoz nem emlékszem már hol a Petőfi család faszobrai vannak ilyen természetkímélő módon kikötve. A…..
Mihalik Péter 2012.11.05 17:33:52
@silvermoon: Én tegnap jöttem meg a Tiszáról. Volt köd és rendőr is. A látó távolság időnként úgy 50 m-re csökkent...senki sem csinált semmit,mindenki a látási viszonyoknak megfelelően hajózott radar nélkül, többen farfénnyel. A rendőrök, ha találkoztak valakivel, csak azt mondták, hogy óvatosan srácok... mellény legyen....esetleg megkérdezték, hogy van-e kapás, mert többen felfelé ,meg lefelé is érdeklődnek eziránt.
Mihalik Péter 2012.11.06 13:27:11
@harpi4: Talán nem is a Tiszaiakról van szó, hanem egyáltalán a vidéki emberekről. Mivel most jöttem haza, csak pozitív tapasztalataim vannak... Tesco pénztáros, készséges, aranyos, mosolygós....Szállásadónk, ahol béreltünk házat ,bármiben készséggel segített (napi 2500.-Ft-os szállás ár/fő mellett) Nov.1-én még a horgászboltot is kinyittatta a kedvünkért.Vidéken szinte mindenki egyforma cipőben jár anyagilag, már nem hisznek semmiben csak egymásban, ezért, ha valaki szépen szól hozzájuk,befogadnak és megelőlegezik a bizalmat...és ez nagyon jó érzés és nem szabad vele visszaélni...így normális (így lenne nagyvárosokban is)
Hajónapló Vasárnap. 2012.10.28 09:47:36
Hát ahogy elnézem, ma se lesz munkanap. Még az orrom se dugom ki a deckre ha így megy tovább. Süvít a szél, esik az eső. De idebent minden szuper. Még hátul alszunk a fűtetlen hálókabinban alaposan betakaródzva, úgy alszunk mint a bunda, J hamarabb fog beköltözni a szalonba aludni,…..
Mihalik Péter 2012.10.30 18:41:11
@A Tengerész: @silvermoon: olvasom, mint pedagógus...
Hajónapló Péntek. 2012.10.26 18:21:31
Már harmadszor kapom ezt, hol Emailben, hol egyéb ajánlásban, iderakom, mert elgondolkodtató.           Ady Endre Nagyváradi Napló - 1902. január 31- "Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra,…..
Mihalik Péter 2012.10.26 20:27:19
@dOKi: Nem J.A., hanem A.E. nem mindegy...Véleményem: 1902 óta azért sok minden változott...
Mihalik Péter 2012.10.27 19:40:44
@tömjénzsolti: Hát...azért ez nem együtt ünneplés szerintem...
Hajónapló Csütörtök. 2012.10.25 18:37:10
Tegnap villanyszerelés volt J szüleinél, ma meg duguláselhárítás. Vannak dolgok amik működhetnének jobban is. Annakidején úgy gondoltam, hogy az a jó, ha minél kevesebb lyuk van a hajó fenekén. A seacockok, kingstoneok fenékszelepek örökös hibaforrások, ad abszurdum egy hajó…..
Mihalik Péter 2012.10.26 09:08:32
@Műszaki: Ez is jó megoldás, csak lassú, főleg így, hogy két lefolyó van közösítve, azaz a kezelés során se WC, se mosogató elvileg nem használható.Nálam ugyanez volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy én nem életvitel-szerűen voltam a hajón. Ami nekem bejött az a Well Done hideg zsíroldója. Flakonban spray fejjel kapható szinte bárhol. Én a grilleket a kocsi felnijét, sőt a foltok szövetből való eltávolításhoz is használom. 750 ml kb 800.- Ft. A hajóból kikerülve tudomásom szerint lebomlik. Marad még a hagyományos WC-pumpa + sósav megoldás is, de nem tudom érdemes-e a Dunába ezt kimosni.
Hajónapló Kedd. 2012.10.23 22:17:44
Rengetegen voltuk. hazatérve nézem a Híradót, a BM közleménye szerint viszont mindössze 20000-en... Mit mondjak, amikor ezeket a képeket készítettem akkor még viszonylag kevesen voltunk, odaértem fél háromkor, még fel tudtam kapaszkodni a TV-sek dobogójára és onnan fotóztam,…..
Mihalik Péter 2012.10.24 22:26:34
@temtom: Király!...
Hajónapló Hétfő. 2012.10.22 22:04:07
Délelőtt folytattam a felkészülést a télre, mert a hét végére már havazással ijesztget a meteorológia. Kicsit nehéz elképzelni, a mai meleg után, de jobb félni, mint megijedni. Ezért fát vágtam több hétre valót és elraktároztam fedett helyre.  Kész a legújabb csapda.…..
Mihalik Péter 2012.10.23 12:49:34
@A Tengerész: Hát, megint a politika??? Mondjuk 10.23-a van, de nem lehetne egyszer ebben az életben egyet érteni, hogy az a rendszer, függetlenül attól, hogy ma ki és milyen érzelmű, senkinek sem lett volna jó, maximum azoknak,akik a hatalmat kézben tartják? ..ilyen szavak, hogy "agymosás"... nem is tudom kik mostak erőszakkal 56 után elektrosokkal agyakat a pincékben pufajkában..de el tudom képzelni. Más: A híres újság, hogy "Népszabadság"...már a neve is egy demagóg hazugság...ugyanis akkor a maihoz képest sem nem volt nép szabadság.És végül a politika,soha sem volt a racionalitás sportja, úgy hogy racionális magyarázatokkal nem lehet az irracionálist indokolni. Végül,de nem utolsó sorban, a politika olyan, mint a póker: blöffölés, a nyúl kiugrasztása a bokorból, sőt, amelyik kutya ugat, az nem harap.
Mihalik Péter 2012.10.23 23:02:58
@A Tengerész: Engedj meg a legnagyobb irántad való tiszteletem mellett pár megjegyzést: Anno beszervezés volt a pártba..."Jönnöd kéne jó elvtársam, mert ha nem jössz, jön majd más, te meg kirugódsz"... aztán: " Ha többet akarsz kicsit keresni elvtársam, akkor be kéne lépned...esetleg alternatíva, hogy elvégzed a Marxista főiskolát"." Akik, meg hazudták, hogy igazi kommunisták, azok kommunistákat is kínoztak, gyilkoltak" (ebben egyet értünk). A középszerű kiskirály ( aki nem lehet más, mint OV.) nem uralkodik, hanem hatalmat gyakorol. Sztálin,Hitler,Rákosi kezeihez vér tapad, nem is kevés és nem is akárhogyan... bár itt V.I. Lenin et.-at is említhetném...Orbánéhoz nem. Bajnai G-t...akit ma hallgattál soha sem volt politikus (nyilvánosan), még is bizonyos korszaka öngyilkosokat hagyott maga után...a mai napi beszédét nem hallottam sajnos,de majd holnap meghallgatom,csak ma Édesapámra emlékezem..egy kicsit, 56 miatt...
Hajónapló Szerda. 2012.10.17 21:23:19
Tegnap szakadó esőben jártam a várost különféle aktuális beszerzések miatt, ma folytattam immáron szebb időben. Azt hinné az ember minden van, kapható, de mégsem. Mégcsak nem is pénz kérdés, bár persze az ár se mindegy. (Nagyon nem mindegy.) Például szerettem volna venni egy…..
Mihalik Péter 2012.10.19 14:39:51
@A Tengerész: Oksa... ha mégis találnék minőséget, azért szólok ...
Hajónapló Hétfő. 2012.10.15 22:51:59
A nap reggel úgy tűnt végképp elmúlt az égről, olyan idő volt mint a ködös Albionban, mindenről csorgott a víz, így hát bevettem magam a gépházba és kiszereltem   Lada Hardy tárcsát amit Ráckevén raktam be. Ki kell cseréljem újakra az akkor csak kiegyenesített csavarokat…..
Hajónapló Vasárnap. 2012.10.14 08:03:36
Hallgatom (mint évtizedek óta minden vasárnap reggel ) a Kossuth rádió "Vasárnapi Újság" műsorát. Hatalmas a várakozás a határon túli magyarok (vagy legalábbis magyarokként regisztráltak) szavazatainak dolgában. Százezreket emlegetnek akik majd eldöntik a választásokat.…..
Hajónapló Szerda. 2012.10.10 09:37:12
Olvassátok és zokogjatok együtt velem! http://www.compassmagazin.hu/hir/a-kotras-nem-megoldas-huledeznek-illes-szavain-a-szakemberek.html  Mi van itt??  Ha már lúd legyen kövér!  Whyskis  rabló (vagy Kiszel Tünde, esetlegy Győzike) for president!   18:29…..
Mihalik Péter 2012.10.12 09:25:32
@A Tengerész: Egyszerűen nem megy el a mail, ezért leírom ide: Fémből kell gyártani egy felakasztható sima sátortetőt, olyat, mint egy normális házon van.Azt kell felakasztani valahova és ez alá neylonokban, vagy hálókban kell lógatni az ételeket, zöldségeket, amik nincsenek elzárva a hűtőbe.Az állat így a lógó élelmiszert nem tudja megközelíteni a levegőben, felülről, meg a fém tetőn egyszerűen kapaszkodási lehetőség híján lecsúszik és lepottyan. Előbb-utóbb megunja a dolgot és lelécel. A hajót rögzítő kötelekre fémtárcsákat kéne illeszteni a kötélre merőlegesen, jóval nagyobb átmérőben mint a patkány, így a köteleken sem tud bejutni. Végül a hajót sajnos kb. 50-70 cm-re el kell tolni az úszóműtől rombusz alakú fémrudakkal, amiken keresztül tapadás hiánya és csúszás előídézése miatt sem tud bejutni. A hajó oldalán, meg úszva szerintem nem tud felkapaszkodni, mert az is csúszik...tehát mindent sajnos fémből kell megoldani.Kissé macerás, de mindegyik örök darab, egér ellen is kiváló, természetesen repülő rovarok ellen nem véd és újabb "gyártani való" sőt, még kültérre is helyezhető a sátortető a hűvösbe ilyenkor ősszel, mert eső nem tud ráesni a kajára és szúnyoghálóval rovarok ellen is védhető,amolyan kültéri frigo lesz belőle.barátom sonkát, kolbászt, szalonnát tárol benne egészen a fagyok beálltáig...
Mihalik Péter 2012.10.13 15:20:29
@silvermoon: @harpi4: Hát, gyerekek, igyekszünk-igyekszünk. Én csak egyet nem értek: válság itt, válság ott, a hús ára az egekben...mi esszük a disznót kilónként ezerkettőért, ami koszos is, büdös is és egészségtelen is, miközben vannak szerencsések, akikhez magától bemegy a grill-méretű tiszta intelligens nem büdös állatka, erre Ő,meg ki akarja ebrudalni? Úgy látszik a vízen elmaradt a válság...
Hajónapló Kedd. 2012.10.09 22:10:05
Tegnap reggel bár erős szél fújt, de elállt az eső és kisütött a nap, ezért indulásra alkalmasnak ítéltem az időt. J még aludt amikor én már visszajöttem a péktől a kenyerekkel és éppen a bicikliket pakoltuk befelé B-vel, amikor kitópált a deckre és…..
Mihalik Péter 2012.10.11 08:38:55
@A Tengerész: Sajnos a dolog nem így működik...ugyanis a kocsi az enyém, a sofőr nálam dolgozik és a rakományra csak akkor van zálogjogom, ha egyenesen az adós tulajdona és van a határidő után 15 napja lejárt tartozása. 60 napos határidő esetén egy kamion megfordul Európában talán 6-szor is..és ez a legtávolabbi pontra értendő. Képzelheted, mibe kerül egy 5000 km-es utat 6-szor megfinanszírozni, úgy, hogy az első számlád még le sem járt? Egy vontató általában 30 liter gázolajat zabál meg 100 km-en vegyes ( azaz üres/rakott)üzemmódban. 2 havi 30 ezer kilométerre csak a gázolaj brutális költség és akkor nem fizettél útdíjat, kötelezőt,sofőrt, amortizációt...stb..
Hajónapló Szombat. 2012.10.06 09:12:32
Hehe. Újból és újból és újból visszatérő álom. http://vizpartifejlesztesek.blog.hu/2012/10/03/uszo_koloniakat_hozna_letre_a_paypal_atyja#comment-form 19:46 Délelőtt persze piacoztunk, ez Ráckevén szerdán, szombaton kötelező, bontott házityúkkal meg gyümölccsel, zöldséggel…..
Mihalik Péter 2012.10.08 18:25:47
@Jonathan: Ha ezeken a "műveken" nőttünk volna fel, nem tartanánk itt, azt hiszem. Minden esetre egy újabb bizonyíték a demagógiára és az "Előre Elvtársakra, mindenáron...nem baj, ha sz@rt csinálsz, csak legyen minimum 120% a terv felett, nem baj, ha eladhatatlan, munkát, kegyelet!!!" Ma is ez van persze..csak más a színe, már ami a demagógiát illeti. Természetesen,mint tanár mondom, hogy tisztelet a kivételnek, de azok nem CCCP írók voltak, hanem valódiak, ki hova tartozott. Volt és van is érték bőven ezekben, de nekünk csak az "Előre" típusúakat kelett olvasni, nem mintha kötelező lett volna, de erősen ajánlott volt.(ideologiailag)
Mihalik Péter 2012.10.09 20:19:38
@apiesze: Hát..van benne némi tévedés..., de először is: Képesítés nélkül csak tanító lehetett bárki is és nem tanár.( feltétel az érettségi vizsga). Általában ezek a fiatalok napközibe, vagy tanuló szobára, esetleg nyári napközis táborra lettek beosztva, tehát konkrét tanítói munkát nem végeztek,maximum nevelő munkát, mikor Kovácsot pofán vágták tiltott rágózásért. Valóban könnyű volt bejutni, de annak idején nem volt olyan kultúra, amit a cenzúra is engedett volna, és a kommunizmusban oktatni lehetett, kivétel,a már megjelent klasszikusokat, de ez nem volt a tanterv része...( Én pl. a Kapzsi Csún c.novellán kellet,hogy megtanuljam a magántulajdon lehetetlenségét,ill. tiltását. Ti.: volt személyes tulajdon, de magántulajdon nem!)Ami a képesség és az akkori képesítést illeti,feltételezem, hogy a kutya sem vizsgálta egyiket sem. A lényeg, hogy ne legyen hiány az 5 éves tervben!
Ami meg az egyház "rárepülését" illeti...hát, majd minden iskola az egyházé volt.( Csak kicsit elvették tőlük...) Egyik ezt tanította, a másik, meg azt. Azt azért merem megjegyezni, hogy az egyház tanítása ugyan olyan, mint a kommunistáké..utopisztikus.. bár mindkettő tömegeket vonzott, azért az egyházé meseszerűbb, míg a másik kissé harcosabb.
minden estere mindkettő tanítás alapjaihoz és ideológiájához vér tapad! Kell ez ???
Mihalik Péter 2012.10.09 20:25:02
@Mihalik Péter: Ja és a szakfelügyelő mai neve: szaktanácsadó.Az ISO szabvány szerint..az MSZ néha lejár...na de nézzük Merkelt Athénban...
Hajónapló Vasárnap. 2012.10.07 22:12:35
Kaptunk még egy nap haladékot a vénasszonyok nyarából, vagy legalábbis majdnem egyet, mert késő délutánra azért megjött az eső és a szél. De délelőtt még körbesétáltuk a kastélyt és a kis tavat, sütiztünk, fagyiztunk a Romantika cukrászdában, ücsörögtünk a kastély…..
Hajónapló Szerda. 2012.10.03 21:52:54
Most beszéltem a kisemberrel (http://vizizene.blog.hu/ )Skipeon. San Franciscoban vannak Mártival, ahol pont olyan idő lehet mint itt, napon póló, árnyékban pullóver.  Csodás idő lett a tegnapi rondaság után. Hja, ha ez az eső egy hónappal előbb esett volna. De hát mindig ott van…..
Hajónapló Kedd. 2012.10.02 23:32:56
Tegnap délután nagyon laza voltam. Úgy döntöttem, hogy nem ponyvázom le a bocit, na este már bántam, de sötétben pizsamában már nem volt kedvem kimenni vacakolni vele. Elég macerás ceremónia, elsősorban nem lehet csak vízen, benne állva nekikezdeni, mert a "túloldalt" nem lehet…..
Hajónapló Hétfő. 2012.10.01 20:56:41
Tegnap kigöngyöltem Mákvirág vitorláját és miközben J a baromfiudvarral foglalkozott én a gaffon a felerősítésen alakítottam, hogy jobb legyen a formája, Délután szerettem volna kipróbálni, de elkezdett cseperészni az eső, maradt a dolog mára. Aztán ma délelőtt is esett, így…..
Mihalik Péter 2012.10.02 19:55:42
@elizal: Az általános evolúció tartja a megszokott tempót, sőt, talán lassul a fajok kihalása miatt. Az ember, túlfejlődött (technikailag) , de ehhez nincsen meg az evolúciós háttér,azaz a természetes szelekció. Így születhetnek zsenik és őrültek akik az emberiséget a pusztulásra vagy felemelkedésre ítélhetik! Ők a szónokok!
Mihalik Péter 2012.10.03 09:33:25
@halaloszto: Hát igen és pont ez a baj!!! Az emberiség nem önmagában hordozza a tapasztalatok nagy részét,hanem a szülőktől ragad rá a neveltetése során. És ugyebár, nem mindegy, hogy kit nevelnek, van, akit csak tartanak és az sem, hogy mire nevelnek. Így el is jutottunk oda, hogy kinek ez, kinek az az erkölcsi, vagy etikai alap. A genetika bizonyos szokásokat hajlamokat és tehetséget ( manapság főleg tehetségtelenséget) örökít és az emberiséget védő szociális védőháló kiterjed majd minden kire, azaz a gyenge is és az erős is örökít. Az értelmesebbje tudja, hogy csak 2 gyereket tud eltartani ezért nem csinál többet, a putriban meg a 3 általánossal rendelkező szülők néha 8-10 gyereket is tartanak, de azt hiszem ismerős a szituáció. 2 gyerek örököl értéket, 8-10 meg azt a hajlamot, hogy miként kell lopni a megélhetéshez és ezek után valljuk be, hogy 2 fecske nem csinál nyarat..sőt, elmegyek odáig, hogy ez a kettő fogja majd adójából eltartani azt a 8-at, ( meg azt a rendőrséget, aki üldözi a 8 tolvajt)...szóval az emberiségnél szerintem megszűnt az "erősebb kutya ...-szik " elv.