Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Verrock

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia Despota!   Ismét egy fogalomzavaros álláshirdetésre bukkantam ezúttal egy magyar cég lelkesítő hirdetésére. Íme: http://www.jobline.hu/hu/allas/ce-2180/recepcios-rendezvenyszervezo-allas-budapest-pest-megye.aspx A hirdetés véleményem szerint kritikán aluli és nevetésre…..
Verrock 2011.02.15 11:54:41
@vágtázó halottkém: Az ügyvezetői asszisztens is asszisztens. Teljesen mindegy, hogy az ügyvezetőnek az asszisztense vagy más vezetőnek. Miért keresne többet az ügyvezető asszisztense mint mondjuk az ágazatvezetőé. Azonos munkakör, azonos besorolás.
Verrock 2011.02.15 14:13:49
@vágtázó halottkém: "Ez azonban szervezetenként változó lehet."
Ezen van a hangsúly.
Több üzlethálózatot is ismerek közelről, de egyikben sincs magasabb polcon az ügyvezető asszisztense, mint az ágazati asszisztensek.
Lévén, hogy esze ágában sincs az ügyvezetőnek, hogy több pénzt adjon valakinek csak azért, mert az az ő asszisztense.
Verrock 2011.02.15 15:51:02
@vágtázó halottkém: Nem kirívó hidd el. Egy korábban nagyker, majd később kiskerhálózattá szerveződött üzlethálózat munkatársa voltam. Rengeteg nagy partner céget ismerek, nevesebbnél, nevesebbre. De mindenütt az alábbi volt a szokás.

Adott volt a recepciós. Munkaköre a telefonok kapcsolgatásából, posta iktatásából és feladásából, bejövő posta szortírozásából, levelek megírásából, esetenként kávéfőzésből, vendégek fogadásából, kísérő okmányok megírásából, pénzfeladásból, meg ezernyi ügyes- bajos teendőből állt hétköznap.
Ám amikor meetinget rendezett a cég, ő intézte a vendégek fogadását, szállásfoglalását, az előadás és a komplett rendezvény megszervezését.

Szóval van ilyen is meg olyan is.

De ő ezt nagyon szerette csinálni, hiszen ettől volt változatos a munkája. Roppantul utálta volna, ha csak a hétköznapi teendőket bízták volna rá.
Idén január 18.-án elhelyezkedtem egy éjjel-nappali üzletben, éjszaka 12 órában, eladói munkakörbe, az üzletvezető elmondása alapján be vagyok jelentve, amit nem vitatok, csak épp nem tudom hány órában. Jelenleg is itt dolgozom lassan 1 hónapja és még nem írtam alá semmilyen…..
Verrock 2011.02.15 12:58:45
@tff: Ez egyszer-egyszer eljátszható, de három karton mennyiségnél? Másrészt a kassza tartalma az eladó felelőssége, ha azt átvette. Ebbe nem fér bele, hogy eleget tegyen annak a főnöki utasításnak, hogy stornózza a tranzakciót. Hiszen akkor neki is fel kell tűnni, hogy megsérti a kasszafegyelmet.
Verrock 2011.02.15 15:38:01
@pontypofájú mókusgalamb: A posztoló arról ír, hogy az árát lekönyvelte a gép, de nem emelte le a készletről.

"találkoztam olyan esettel hogy 1 dohánytermék eladásánál a gép nem vonta le a készletből a terméket, ez egész egyszerűen úgy történt, hogy 0 azaz nulla darab cigarettát adtam el 570 forintért amit sikeresen hozzáadott az aznapi bevételhez "
Verrock 2011.02.15 15:39:31
@xaba99: Nono! Gondolj csak utána. Ha a gép nem vonja le a készletből, de fizikailag nincs meg, akkor az hiány.
Üdvözletem!   Tanácsot szeretnék kérni, remélem tud segíteni valaki!   Mun­kahely,ahol a párom dolgozik,eddig szálláslehetőséget biztosított dolgozóinak magánháznál,ahol tisztességes körülmények között élek.Most felszólította őket a vállalat igazgatója,hogy…..
Egy éve elvették a rokkant nyugdíjamat az akkori törvények szerint. Bár állapotom nem változott, levették 50%-ra, ami azt jelenti, hogy rehabilitálható vagyok. Csak azt nem tudom, hogy, amikor pszichikailag jobban tönkretettek. Eleinte bizakodva néztem a jövőt. Ami az életemben a…..
Verrock 2011.02.14 15:41:19
@wendytesztaburger: Azért én bevallom, jobban járnék, ha azonos lennék veled. Te a szakmádban dolgozol, én nem. Vagyis szakmámban vagyok én is, de egy másik szakmámban. És sajna a pHd is tőlem még odébb van.
Verrock 2011.02.14 15:44:35
@wendytesztaburger: Többször visszaolvastam már a beírásait, de továbbra sem találtam a részéről igazi érvet semmire. Csak a fölényeskedés. Hát ez így nem egészen kerek.
Verrock 2011.02.14 15:46:12
@wendytesztaburger: Hát, bár ott tartanék én is, hogy belefásultam a kutatásba!
Üdv Mindenkinek! 17 éve dolgozom egy önkormányzatnál ügyintézőként. Ez idő alatt négy főnököm volt. Az első kettővel semmi probléma nem adódott, sőt! Emberileg, szakmailag nagyra becsülöm őket a mai napig is. Viszont: tíz éve lett egy új főnököm, aki nő. Fontos az ügy…..
Verrock 2011.02.10 11:25:21
@VonBraun: A poszton belül nem olvasható a címben hibás megfogalmazás.
Én nem tudom, hogy a poszt címét ki adja? Lehet, hogy nem is a posztoló, hanem éppen Despi ütötte félre.
Kedves MT!   Sokszor olvasom nálatok, hogy milyen sokan vannak, akik egyszerűen képtelenek elhelyezkedni Nos. bár szeretnék, mégsem tudok ellenpéldával szolgálni, hiszen én is csak egy vagyok a sorban. 28 éves leszek, ha minden jól alakul, nemrég diplomáztam. Gimnázium után…..
Verrock 2011.02.03 10:41:01
@metal: Az én hajam is hosszú, de nekem már volt belőle problémám. Volt ahol megkérdezték, hogy hajlandó vagyok-e levágatni. Igazságtalannak éreztem, mert a női munkavállalókat például senki nem kérdezte erről, holott nekik esetenként hosszabb hajuk volt mint nekem.
4 éve múltkarácsonykor hogy álláskereső vagyok. Én már tele vagyok rossz tapasztalattal, de szerencsére a férjem mindig mellettem áll. 17 éves korom óta dolgoztam négy műszakban és tényleg jól is kerestem. Majd mikor családot alapítottunk a gyes ideje alatt a munkahelyem…..
Verrock 2011.02.01 15:29:34
@owvk: Szomorú tény, hogy ismeretségi köröm jó része már külföldre távozott a munkanélküliség elől. Ott sem kell keményebben dolgozni. Itthon már jószerével nincs is munkaidő csak rabszolgatartás. Fizetés meg bánya mélységben. Jogod semmi. Hiszen erről szól ez a blog.
Külföldön ha dolgozol, biztonságban megélsz és nem tiporják sárba a jogaidat.
Ennek köszönhetően egy ismerősöm sem akar haza jönni. Pedig van köztük olyan is aki beszédhibával (dadog) és 0 nyelvtudással ment ki.
Verrock 2011.02.01 15:41:40
@Flo2: Egyetértek, így valóban ki lehet húzni a munkanélküli ellátás idejét.

"Ha bejutottál egy ilyen képzésre, ("nem egyértelműen"? :)) akkor meg tudod-e azt erősíteni - vagy cáfolni - hogy valaki ellóghatja-e az egész képzést úgy, hogy ennek nincs szankciója? hogy ha valaki nulla szinten teljesít a vizsgákon, akkor nincs semmi visszatérítési kötelezettsége? "

Nem egyértelműen alatt a következőt értem.
Októberben megkérdeztem, lehet-e valamilyen átképzésre jelentkezni? Elmondtam, hogy bármire hajlandó vagyok. Felajánlottak egy hegesztő, egy pincér és egy angol tanfolyamot. Mindhárom felvételire elmentem. Az angolon egyértelműen kevés volt a tudásom, de a másik kettőn jó eredményt produkáltam. Ennek ellenére mégsem vettek fel, mert több szakképzettséggel is rendelkezem, sőt diplomám is van. Egy hónappal később viszont szóltak, hogy indul egy "pincér 2" tanfolyam és én automatikusan benne vagyok, ha nem gondoltam meg magam. Persze, örültem.

Ellógni a tanfolyamot elvileg nem lehet. Igazolatlan hiányzás esetén vissza kell fizetni a tanfolyam árát. Igazolt hiányzásként csak táppénzes papírt fogadnak el, 10% arányban. Ennek ellenére vannak ügyeskedők, akik nem járnak be és később reklamálnak, hogy csak a tanár nem írta be őket. Egymásnak igazolnak alibit, hogy mi lesz a vége, nem tudom. Én kivágnám őket. A "pincér 2" egy váratlan lehetőség volt, éppen ezért nem is jött össze a teljes létszám. Kettővel kevesebben vagyunk, mint lehetnénk.
Verrock 2011.02.01 20:04:41
@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Nekem már itthon is volt takarítós munkám, felszolgálónak meg most tanulok. Ettől miért lenne nehezebb?
Az én történetem se mindennapi. Miután lediplomáztam, azt hittem kapkodni fognak utánam, legrosszabb esetben is lesz egy állás Magyarországon, amit csak nekem tartogatnak. Idővel rájöttem, hogy mindez csak naív álmodozás volt. Másfél évig nem tudtam a szakmámban elhelyezkedni,…..
Verrock 2011.01.02 20:01:59
@telkoe: Mivel gondolom Te sem ismered jobban más szakok és karok követelményrendszerét és "tananyag / tankonyv szakmai szinvonalát", ezért azt sem tudod megítélni mi a hülyeség benne, vagyis nem mondhatod semmire, hogy büfé-ruhatár szak.

Mint ahogy természetesen én sem ismerem a Te tanulmányaidat, úgy Te sem ismered másokét.

Az egyetemeken és főiskolákon oktatott szakokat akkreditáltatni kellett. Ennek köszönhetően állami döntés szól arról, hogy az adott oktatás valóban egyetemi vagy főiskolai szintű-e. Ha nem az, nem engedélyezik, ha az, akkor megkapja a szükséges engedélyeket. Akkor Te magánemberként talán ne döntsd már el, mi a büfé-ruhatár szak.
Verrock 2011.01.03 09:28:10
@telkoe: "Nemi szakmai tapasztalattal el.."

-Hágy szakmára vonatkozóan rendelkezel ilyen "szakmai" tapasztalatokkal?

"..tudja donteni az ember hogy egy tankonyv / tanterv olyan ismereteket ad amit egy kezdo kolleganal latni szeretnek..."

-Most a saját szakmádról beszélsz? Vagy milyen kezdő kolléga ismereteivel vagy elégedetlen?

"..vagy bufe-ruhatar szinvonalu a kepzes a fejkvota beszedesere... "

- Adott mondjuk egy főiskola, ahol tegyük fel 180 kredit teljesítését követően mehetsz diplomázni. Egy-egy tárgy ad mondjuk 1-2 kreditet. Ebben az esetben az adott szak elvégzéséhez kell kb.90 tárgyból kell vizsgát tenni. Azt a 90 tárgyat legalább 40-50 tanár tartja, ha feltételezzük, hogy egy-egy tanár több tárgyban is kompetens.
Feltételezhető az, hogy ebből a 40-50 tanárból mindegyik csak büfé-ruhatár színvonalú képzést és vizsgát vár el?
Ezt követi a szakdolgozat aminek van egy témavezetője ugyebár. Az ő felelőssége, hogy a dolgozat színvonalát elsőként megítélje és javaslatot tegyen annak értékelésére.
Ezek alapján ő is elfogadja büfé-ruhatár színvonalon?
Ezt követi a szakdolgozat védése ahol ugye többen is kontrollálják a hallgató felkészültségét, munkájának színvonalát. Az a 4-5 ember aki a védésen értékel, mind elfogadja a büfé-ruhatár színvonalat?
Következik az államvizsga, ahol egy komplett bizottság vizsgáztat, külső emberekkel karöltve. Ők már ismerik a szakdolgozat tartalmát és emellett meghallgatják milyen szakmai színvonalon államvizsgázik a hallgató.
Ők szintén mind-mind "büfé-ruhatár" színvonalon kérik az anyagot? Ha megbuktatják a hallgatót, semmi kára sem lesz az intézménynek, hiszen már túl van az adott képzésen, annak minden anyagi vonzatával. De nem, Ők áldásukat adják egy "büfé-ruhatár" színvonalú felkészültségre?

Azután jön Mr. Telkoe és pikk-pakk kijelenti, hogy ennyi ember mind "büfé-ruhatár" színvonalú munkát hagyott jóvá. A bizottságban általában ott vannak az adott szak tudományos fokozatával rendelkező professzorok, tanszékvezetők,....stb.

Hát ez az egész egy jó összeesküvés-elmélet.

Amennyiben felsőfokot végeztél, bizonyára Neked is elmondták, hogy az adott szakmára csak a napi gyakorlat fog megtanítani és nem az egyetem vagy főiskola elvégzése jelenti, hogy Te szakmailag maximálisan TOP 1 vagy. Attól mert NEKED nem tetszik egy-egy adott szak tankönyve/ tanterve, még meglehet a létjogosultsága. Nem is beszélve arról, hogy bizonyára nem láttad az adott szak több évre szóló valamennyi tankönyvét. És mégis ítélkezel?

"..fogalmad sincs hogy milyen erdekek jatszanak az akkreditacional"

Te meg biztosan bejáratos vagy minden ilyen fórumra.

Természetesen lehet magánvéleményed a dologról. Meg lehet nekem is.
Verrock 2011.01.03 20:27:22
@tildy:): "Jómagam olyan vagyok, ha anyanyelvi környezetben élek, vagy használnom kell a nyelvet, akkor jobban ragad rám. Az otthoni, magoljuk be (felejtsük el) módszerrel egyszerűen nem megy."

Én is hasonló beállítottságú vagyok. Évekig tanultam nyelvet a gimiben, meg az egyetemen és semmire sem mentem vele. Ezzel szemben másfél évig tartózkodtam idegennyelvi környezetben és miután hazatértem egy ideig borászok kérésére tolmácsoltam üzleti megbeszéléseken.
Tisztelt MHT!   Kérem segítsenek, mit tehetnék az adott szituációban: 2006. februárjától egy kft.-ben ügyvezető igazgatói posztot töltöttem be. Két hónapja lemondtam a pozíciómról, egy ügyvédi iroda el is intézte a szükséges formalitásokat (lemondó nyilatkozat, cég…..
Kedves Munkajogász!Segítség és iránymutatás reményében kereslek levelemmel. A feleségemnek 2011 januárjában jár le a Gyes harmadik gyermekünk után. Úgy alakult az életünk, hogy a munkahelyétől 150 km távolságra élünk és nem tervezzük, hogy ehhez közelebb költözzünk,…..
Verrock 2010.11.11 08:56:52
@TwoSheds: "Egy míves iparosmunka a poszt címe, gratulálok, négy szó és két hiba.. "

Árulja már el nekem valaki, hogy mi hiba van a poszt címében????

És a mondás: Se pénz, se posztó

Ez is hibás?
53 éves nő vagyok, budapesti. Ezidáig minden valamire való állásajánlatra megküldtem az önéletrajzomat. A mai napig egyetlen választ kaptam, de sajnos az is arról szólt, hogy az állást már betöltötték. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem, középiskolai végzettséggel,…..
Verrock 2010.10.20 11:53:06
@silkent: Nekem van egy matematika tanár ismerősöm. Nem dolgozik sehol, otthon tart órákat, felkészítést, korrepetálást. Néhány éve 60 percért 1200 forintot kért, és tényleg kiválóan megtanította az anyagot. Négyesnél rosszabb érettségizője nem volt. Hétközben délután tartott órákat, napi 4 órában, hétvégén egész nap. Nehéz volt hozzá bejutni, állandó diákjai voltak. Ebből élt és nem is rosszul.
Ez Nálad nem jöhetne szóba?
Verrock 2010.10.20 11:54:06
.
Tisztelt Fórumozók! Munkahelyemen többször konfliktushelyzetbe kerültem egy munkatársammal, aki nálam alacsonyabb iskolai végzettségű, mégis magasabb beosztásban van,pedig ehhez szükséges iskolai végzettsége nincs, pedig azt már törvény is kötelezi.( minimum érettségi )Nekem…..
Verrock 2010.10.20 08:05:38
@órarugógerincű felpattanó: Ebben igazad van. Több fórumon is téma, hogy bunkók a diplomások, meg, hogy mennyire silány a felsőoktatás. Meg sok helyen megy a "büfészak" boncolgatása.
Előbb utóbb mindegyik helyen eljutnak odáig, hogy lám, merészelt hibát ejteni az írásban.
A felsőoktatás egy nagyon tág fogalom, nem valószínű, hogy mindenkit nyelvésznek képeznek. Semmivel sem nagyobb hiba, ha egy diplomás ejt nyelvtani hibát, mintha azt egy érettségizett ember teszi. Valószínűleg a diplomás is akkor tanult nyelvtant utoljára, amikor az érettségizett. A főiskolán és egyetemen, nincs nyelvtan és nincs helyesírási óra. Ott csak szakmai képzés folyik.
Verrock 2010.10.20 08:59:26
Jó reggelt!

Tisztelt Unter Bahn!

Nem akartam felhozni a témát, mert személyeskedéshez vezethet (nem az ön részéről), de mivel annyira lelkesen magyarázza nekem a vasúti szabályokat, megkockáztatom. Korai ifjúságomban vasútforgalmi segédtiszt voltam öt évig. Magam is végeztem ellenőrzéseket, szondával, csipogóval. Az ellenőrzést az egész állomáson végeztük: váltókezelők irodája, átmenesztő irodája, forgalmi iroda, málházó, kocsirendezők, ...stb. De nem volt jogalapunk arra, hogy szondáztassunk az öltözőben és pláne nem az állomási restiben.
Sőt, tovább megyek: a forgalmi irodában is csak a szolgálatban levőket szondáztuk, aki azon már túl volt azt nem. Reggel 8-kor volt az átvét és az elmenő szolgálat is a helyszínen tartózkodott. Egyszerűen nem volt hozzá jogom. Amennyire nekem mint ellenőrnek ehhez nem volt jogom, úgy valószínűleg a posztban megnevezettnek sem lehetett.

Ami a két ember személyes konfliktusát illeti: való igaz, hogy mások előtt nem beszélünk ki vitás ügyeket és nem járatjuk le egymást. Ebben önnek igaza van. De itt nem az a téma.
Arról van szó, hogy erkölcsileg és büntetőjogilag is aggályos, ha koholt, hazug vádak alapján feljelentünk valakit.
Ha a posztoló nem írta volna le, hogy diplomás és ez az alapja örökös vitájuknak, akkor itt mindenki igazat adna neki és lelkesen szidná a másikat. Pusztán az a tény, hogy diplomás az illető, elegendő volt ahhoz, hogy mindenki helyeselje a hazug vádak szerinti feljelentést.

Kis kft.-k maguk szabják meg, hogy lehet-e ott italt fogyasztani. Egy irodai dolgozónál előfordulhat, veszélyes helyen (pl. raktár), természetesen nem. Erre jól írja: munkavédelmi szabályok a mérvadók.
Verrock 2010.10.20 10:28:02
"Ott és abban az időben soha, sehol, semmikor ötlet szintjén sem merült fel, hogy a munkahelyen (szolgálati helyen) bárki bármikor igyon"

Én nem a főváros, hanem egy vidéki Igazgatóság területén dolgoztam, de nekem más volt a tapasztalatom.
A PF emberei a szolgálat végeztével mindig az állomási restiben kötöttek ki.
A Forgalomnál szolgálatosak, akik hozzám tartoztak, fent az öltözőben tartották a szülinapi, névnapi köszöntőket. Más hely erre nem is lett volna, hiszen hová tették volna ki a süteményt, meg a hazai pálinkát. :)
Többször láttam olyat is, hogy a forgalmista letette a szolgálatot, elszaladt egy doboz sörért és mikor visszatért, azt iszogatva még egy kicsit beszélgetett a távozni készülő műszakkal. Soha senkinek, még nekem sem jutott eszembe, hogy ezért bárkit felelősségre vonjanak. Persze nem arról van szó, hogy ne szóltunk volna, ha ez már ittas állapotot okoz, de ilyenre soha nem került sor.
A szolgálatban levőket viszont keményen ellenőriztük, olykor az éjszakás műszak közepén is.

A fenti konfliktus helyzet azonban ott is előfordult. Volt, hogy a vezető váltókezelő állandóan piszkálta az átmenetileg hozzá beosztott tisztet, mert az történetesen diplomás volt."Mi van tiszt Úr? Ezt nem oktatták a főiskolán?"
Nagyjából itt is erről szól a történet. Ha nincs igazi ok, hát majd kreálunk.
Egyébként szerintem a posztolót nem fenyegeti veszély. Nem fogják elmarasztalni.
Amit elmondok az valós: ismerősöm isten háta mögötti kis településen, megélhetés nyema. Munkaügyi Központban elsírta, hogy nem tud munkát találni, mert nincs, ellenben jól tud varrni és van is érdeklődés, de nem tudná kitermelni a járulékokat. A hivatalos válasz: akkor…..
Verrock 2010.10.17 12:28:36
@manyuska: Ne értetlenkedj már, hanem olvasd el a posztot és értelmezd.
Verrock 2010.10.17 12:42:03
@Birca Maxval: Előbb vagy utóbb, de behajtják rajtad. Ha van házad, ráterhelik.
Verrock 2010.10.17 12:45:50
Na akkor én is ide firkantom kis történetemet, nagyon hasonlít erre. Pár hetet beadtam a jelentkezésem egy céghez, amelyik tesztekkel foglalkozik, kompetenciákat mér, stb. felhívtak, beszélgettünk, elküldték a tesztjüket. Ügyfél látogatás van a melóban, tehát fontos a személyes…..
Verrock 2010.10.12 19:51:43
@Frucsasz:
Ne haragudj meg érte, de az élet nem ennyire egyszerű.
"Ha valaki állást akar, akkor elmegy oda, ahol van munka."
A munkáltatók manapság nem szeretnek útiköltséget téríteni, ezért inkább helyi embert vesznek fel. Magam is jártam már úgy, hogy teljes elismerés mellett rúgtak ki, mert 20 km-ről jártam be. Aki maradt, legendás hibákat vétett, viszont helyi volt.
Messze menni dolgozni és áttelepülni egy sor anyagi problémát vet fel, olyankor amikor semmire sincs pénzed. Először is (ahogy írtad) albérletet kell keresni. Egy albérlet ára manapság egy havi fizetés és akkor a kaukcióról még nem is beszéltünk. De akkor minek? Dolgozol és elköltöd albérletre? Mit fogsz enni? Nem egyszerű általad ismeretlen helyeken állást találni sem. Az utazgatás egy vagyon. Esetenként több napig ott is kell maradni, ez meg szállásköltség. Máris oda egy havi keresetnek megfelelő összeg és még mindig nem biztos, hogy felvesznek. Sajnálatból nem fognak.
"...lehet menni a közterületfenntartókhoz, a mcdonaldshoz, takarítónak stb." Hová?
Megsúgom, én elmentem volna és jelentkeztem is már ilyen állásokra. Sőt, egyetemi végzettségem dacára még sírásónak is jelentkeztem de választ nem kaptam. Ne sértődj meg, de ezek amiket írtál, közhelyek. Sokan vagdalkoznak ilyenekkel, de hidd el, manapság ilyen helyen sincs munka. Békés megyéből hogyan találjon állást valaki, mondjuk az ország másik végén? Persze mondhatod, a neten át. Nos, jelen pillanatban legalább harminc pályázatom él amit a neten kutattam ki. Válasz egyikre sem jött. Pedig az idő már letelt.
Ami a tanulást illeti: az emberek többsége már nem kerget illúziókat. Én például még soha nem voltam olyan szerencsés, hogy a legmagasabb végzettségemnek megfelelő állásban dolgozzak. Több szinttel kisebb dolgokat is alig találni. (Ilyenkor persze ki kell hagyni az életrajzból a végzettséget, mert nem állnak veled szóba.)
Néhány éve egy fórumon, szinte szóról-szóra ezt írtam mint Te. Mostanra tudom, nem volt igazam.
Ma beszéltem egy sráccal, aki nagyon jó esztergályos, cnc-végzettsége is van. Az egész országra pályázik, és két éve takarítónak sem kell.
Ahogy Te is írtad, kénytelen kimenni külföldre.
Nekem van állásom, de már én is fontolgatom...
Verrock 2010.10.12 20:09:18
@Frucsasz:
Ami a teszteket illeti....
Számtalanféle teszt létezik, többe én is bele szaladtam, de minden esetben olyan eredménnyel szolgált, amilyen abszolút nem vagyok. És ezt nem én állítom, hanem akik ismernek.
Kedvelt például az olyan amikor felsorolnak négy tulajdonságot és be kell karikáznod ami hozzád a legközelebb áll.
PL.: Önre melyik illik leginkább a négy tulajdonság közül:

a, Erőszakos b, agresszív, c, lobbanékony, d, türelmetlen.

a, utálom az erőszakot
b, éppen ezért nem vagyok agresszív
c, hála az égnek, mindenki nyugodtnak ismer. Sokan kérdezik is: "Mindig ilyen nyugodt?"
d, éppen ezért nem vagyok türelmetlen.

Melyiket karikázzam be, amikor egyik sem vagyok? Egyet kötelező. Bekarikázom a legkevésbé rosszat.
d, türelmetlen

Értékelés: a fenti munkában kiemelten fontos a türelem, mert ügyfelekkel bánunk.
Na bumm. Kirúgtak, mert muszáj volt valamit választanod, ami pedig nem vagy.
És ez nem vicc, az életből vettem a példát.
Ráadásul harminc kérdéssel később lehet, hogy újra felteszik ezt a kérdést és akkor meg a lobbanékonyságot karikázod, mert ezer hülye kérdés közben már elfelejted, mit választottál azok közül amik közül egyik sem vagy.
Értékelés: szétszórt vagy, ez az állás nagy koncentrációt igényel.Megint na bumm!

Egy biztosító keresett diplomás munkatársat, akkor kaptam ezt a kérdést. Meg sok hasonlót.
Verrock 2010.10.12 20:18:50
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Egyetértek.
Szegedről települtem át Veszprém megyébe, úgy, hogy volt ott házam. Pályáztam, behívtak interjúra. 240 km és versenyfutás az idővel, mert aznap szóltak. Utána vissza Szegedre. Másnap telefon, megfeleltem, délután ötre várnak második interjúra, Siófokra. Ezt pontosan délben közölték telefonon. Újabb rohanás. Este közölték, tartalék első helyre tettek, most nem vesznek fel, de ha valaki kiesik, azonnal én jövök. Ez volt pénteken. Hétfőn jön a telefon, azonnal kellek. Rohanás harmadszor.
Egy oda vissza út: 480 km. Háromszor kellett rohannom. Én legalább megengedhettem ezt anyagilag és volt ott házam. És akinek nem?
Kedves MTBlog, job hunterek! Szeretném veletek megosztani, egy igen érdekes kalandomat ami a mai napon történt.Hogy lehetséges, hogy léteznek még szcientológus munkaerő közvetítők? Csak szűkszavúan: Adott logisztikai végzettségű munkaerő,adott logisztikai munka ajánlat.…..
Verrock 2010.10.08 16:32:04
@Bambano: Mivel munka mellett végeztem az egyetemet ez egyáltalán nem látszik meg az életrajzon. Ha úgy a jobb, egyszerűen kihagyom azt a sort.
Kedves Blog! Rövid leszek: Én fél évet voltam kint mérnökként, egy magyar származású, magát nagy magyarnak valló “úriember” üzemében. Biorobotként, napi 11,5 órát töltöttünk a cégnél. Ami bent volt: újjlenyomatleolvasó, kamerák(wc kivételével mindenhol),…..
Kedves MT,   Tisztán teoretikus kérdésem lenne mindenkihez, többek közt az örök észkombájn olvasók zöméhez is. Tegyük fel, hogy van egy cég, ahol dolgozik az egyszerűség kedvéért 100 alkalmazott. Beüt a válság és kirúgnak (a drámaiság kedvéért) 80-at. Marad mondjuk 20…..
Verrock 2010.10.06 10:28:25
A példa csak akkor állja meg a helyét, ha az a bizonyos cég, nem nő tovább, nem lesz több a munka, nagyobb a céggel szembeni elvárás. A megnövekedett elvárásoknak, a megnőtt munkának csak egy bizonyos mértékig van lehetősége bővítés nélkül megfelelni.
Életből egy példa:
A 90-es években létezett egy részvénytársaság amely holland-magyar tulajdonban volt. Kirendeltsége volt Bécsben és Kijevben, számos üzleti ágazatával több lábon állt. Import-Export és nagykereskedelem volt a profilja. Egy napon tovább nyújtózott a takarónál, felvásárolt egy másik Rt.-t annak minden vagyonával és dolgozójával. Látványosan és villámgyorsan tönkrement. Csúcsidőben 75 dolgozója volt. Elindultak az elbocsájtások. A végén már csak 7 ember maradt, aztán persze nekik is menniük kellett. Három vezető beosztású személy nem várva meg a kirúgást, saját céget alapítottak, teljesen azonos profillal. Néhány hónapig csak hárman dolgoztak benne. A munka növekedett, nem bírták, felvettek egy dolgozót. Mikor az az egy halálra dolgozta magát, napi 16 órákat bent volt, kénytelen kelletlen felvettek még egyet. A dolgozók létszáma ma többszöröse az előd cégnek és annyira megerősödött, hogy a válság következtében sem kellett kirúgni senkit, bár csökkentették a munkaidőt és ehhez a fizetést is arányosan.
Mire ment volna a cég, ha csak hárman maradnak?
Nem tudott volna növekedni. Nem csatlakozhatott volna egy nemzetközi céghálózathoz. Nem jött volna létre több alvállalkozás, és nem alkottak volna cégcsoportot. Nem tudott volna profilt bővíteni, sőt amikor az idő megkívánta, profilt váltani sem.
És vajon kik dolgoznak legnagyobb létszámban ennél a cégnél? Bizony a korábban tönkrement cég munkatársai, akiket nem kellett újra betanítani mert értettek a dolgukhoz. Ezáltal egy csomó betanulási költség és idő volt megtakarítható. Miért venné vissza...? kérdezi a posztoló. Hát ezért.
Sziasztok!   A segítségeteket szeretném kérni.   4 éve dolgozom a jelenelgi munkahelyemen, egy élelmiszerüzletben, mint eladó-pénztáros.Eddig minden rendben ment, amíg be nem jelentettem, hogy szeptembertől szeretnék továbbtanulni.Levelezős képzésben vennék részt, a…..
Az épület, ahol dolgozom, dolgoztam(?), az Önkormányzat által 50 évre az államtól bérelt ingatlan. Az Önkormányzat létrehozott egy Nonprofit Kft-t, mert most már így hívjuk, nem KHT-nak és nála voltam(?), vagyok alkalmazásban. Közben az Önkormányzat az ingatlanban lévő 400…..
Verrock 2010.09.15 09:11:05
@Babette_:
Engedd meg, hogy gratuláljak együttérző, előremutató beírásod miatt! Látszik, hogy egy szociálisan érzékeny, segíteni szándékozó ember vagy.

Amúgy az én tudomásom szerint is fel lehet mondani rendkívülivel, táppénz alatt. Persze kérdés, hogy ha nincs átvéve ez mennyire jogszerű. Amikor a táppénzes papírok kerültek leadásra, nem próbálták újra átadni?

Pánik betegség nélkül is bizony előfordul, hogy az ember kikészül egyes munkahelyi afférok után. Betegséggel ez hatványozottan előfordulhat. (Velem is előfordult már, hogy egy kollégával történt vitát követően majdnem kikészültem, táppénzre kerültem.) Az ügyvéd tanácsa nem biztos, hogy jó megoldás. Ha helyet adnak a keresetednek és megítélik a kártérítést, akkor sem dolgozhatsz ott tovább, találni fognak okot arra, hogy fegyelmivel távolítsanak el. Okot mindig lehet találni.
Egy esetleges pereskedés pedig pánik betegként biztosan nem segíti a gyógyulásodat. Az egészség a legfontosabb. Tudom az erkölcsi győzelem is fontos, de szerintem ez a munkahely már veszett fejsze nyele. Összpontosíts inkább a jövőre.
Sziasztok! Pár nappal ezelőtt állásinterjún voltam az egyik mobilszolgáltató cégnél. Kiderült a helyszínen, hogy 2 órát kell ott lenni, és ez csak az első forduló. Bemutatkozással kellett kezdeni, a többiek előtt,több, mint tízen voltunk. Majd következett 5!!!! teszt: - Az…..
A felsőoktatás elég alacsony szinten van manapság, ennek ellenére az ifjú titánok időnként az ember agyára mennek a lépten-nyomon emlegetett diplomájukkal. Azt képzelik, hogy a diplomával automatikusan előjogok járnak nekik, magas fizetés, kioktató hangnem stb...Amikor még én is…..
Verrock 2010.09.06 09:58:53
Érdekes és igen összetett a felvető írása.

Hogy a felsőoktatás alacsony vagy magas szintű, nem általánosítható. Vannak gagyi főiskolák és vannak rangos intézmények. Vannak büfé-szakok és vannak komoly ágazatok is. Éppen ezért nem lehet általánosítani, hogy "A felsőoktatás". Az általánosítás már eleve lenéző, és éppen ezt sérelmezi a tisztelt felvető. Szálka és gerenda?

A nyolcvanas évek világa egy más világ volt. Más volt az értékrend. Nagyobb becsülete volt az érettséginek mint ma, ez igaz, de tanulni már akkor is lehetett. Lehetett jelentkezni a felsőoktatásba és nagyon sok osztálytársam ezt meg is tette. Nem a mai fiatalokat kell hibáztatni, hogy bezzeg nekik már lehet tanulni. (Megjegyzem tanulni soha nem késő. Erre én vagyok a példa.) Sokaknak eleve kisebbségi érzésük van attól, ha diplomás emberrel kell dolgozniuk, pedig -tapasztaltam- a legtöbb esetben nem is nagyképű az illető, csak tőle mindent támadásnak vesznek.

Valóban igaz, hogy több helyre lehet jelentkezni ma, mint régebben. Az is igaz, hogy ebből adódóan, már igen szerény eredményű érettségivel is bejuthat az ember bizonyos szakokra. De a szelektálás ma nem a felvételin dől el, hanem a bent maradáson. Igen könnyű elvérezni már az első vizsgán.

Jómagam 36 éves koromig csak középfokú végzettséggel rendelkeztem. Állásom mindig volt. Bennem is volt kisebbségi érzés, de csak önmagam generáltam. Volt számos eset amit magyarázhatnék úgy, hogy lenéztek a diplomások, de nem így van. Aztán 36 évesen tovább tanultam. Mivel kémia szakra jelentkeztem, és erre a szakra nem jellemző a túljelentkezés, hát valóban jutottak be olyan szaktársak is akik gyenge eredménnyel rendelkeztek, viszont 15 jelentkezőből csak négyen diplomáztunk.

Mindenki vegye számításba, hogy mivel jár egy diploma megszerzése. Mennyi-mennyi hajnalig tartó tanulással, hetekig tartó nem alvással. Mennyi stressz és idegeskedés van egyetlen kredit megszerzésében. Mennyi beadandó feladat, szigorlat, és sokszor igaztalan buktatás. Mennyi munka van egy szakdolgozat megírásában, megvédésében és milyen hatalmas munka egy államvizsgára történő felkészülés.

Volt olyan kolléganőm aki egymás tetejére rakta az egy vizsgára megtanulandó jegyzeteit és olyan magas volt mint ő maga. Kémia szakon ugyan nem olyan vastag a jegyzékek kupaca, de annál velősebb.

Hát ezért ne lássunk ellenséget a diplomásokban, mert bizony magam is belátom, hogy többet kellett tanulnom az egyetemi évek alatt, mint addig összesen. Ha valaki büszke a diplomájára, az azért nem feltétlenül néz le másokat. Van persze olyan is, de általánosítani egyáltalán nem reális.