Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vackorazelsőbében

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje már ismét autóval járok munkába. Úgy döntöttem két évvel ezelőtt, hogy megöregedtem, és már ritkán járok kerékpárral. Pedig hajdanán még az emlékezetes pintérsanyai hófúvás napján sem ültem át más autójába, hanem hazatekertem, és fagyott, könnypárás tekintetekkel gondolok az ónos esőben…..
vackorazelsőbében 2016.11.04 23:53:41
@nonolet: na igen. viszont engem minden esetben akkor villogtak le, amikor előzés kellős közepén voltam (tkp. a kamion mellett mondjuk), és nem 95-tel, hanem 120-125-tel, de akár 130-cal mentem... ezt nehéz kimagyarázni.
A "Gyerekkel vagyok" blogot sokszor maguk az olvasók írják. Most ezt a kérdésekkel teli levelet osztom meg Veletek Kingától, aki egyelőre nagynéniként remekel, és várja, hogy "rátörjön" az a bizonyos anyai ösztön. Vagy nem...  Sziasztok! Élvezettel olvasom a gyerekkelvagyok.net-et, annak ellenére,…..
vackorazelsőbében 2016.09.29 11:21:14
@elemes: szerintem azt, hogy kinek mi a boldogság, azt hadd definiálja már saját maga. Nem kell mindig az általános, abszolút igazság, amit a többségi társadalom nyom az emberek fejébe!
vackorazelsőbében 2016.09.29 11:21:18
@FlybyWire: hát azért van olyan is, hogy fogamzásgátlás... Jobb esetben nem a gyerek dönti el, hogy mikor akar jönni :D
vackorazelsőbében 2016.09.29 11:21:23
@Gulyo: Már vártam ezt az értelmes hozzászólást ...
A kérdés annak kapcsán jutott az eszünkbe, hogy az Egyesült Államokban alaposan felkavarta a kedélyeket egy igencsak csinos tanárnő, pontosabban az osztályban készült képei. Vajon hol vannak az öltözködés határai egy iskolában, és Patrice Brown átlépte-e ezeket?..
Valahogyan túl kellene lendülni a bálványimádáson, véget kellene vetni a közömbösségnek, az „okosban megoldott” ügyeknek, és még az is lehet, hogy a jelenlegi megreformálása helyett új Magyarországot kellene építeni. Ezeket is javasolja a Magyarország 2.0 pályázatra…..
vackorazelsőbében 2016.09.14 09:42:11
@bontottcsirke: így van! Azt hittem, egyedül vagyok ezzel a véleményemmel. Ezt persze csak itthon merem hangoztatni, a négy fal között ...
A hírek mostanság nem szólnak másról a hazai lakáspiac tekintetében, minthogy mennyire mentek fel az árak, elképesztő a száguldás, egyes helyeken 20-30%-os az árak növekedése. Ami igaz is, de csak részben! Vannak ugyanis olyan területek és ingatlanok, amiket még mindig…..
Praxis Fizess és halj meg! 2016.09.05 06:00:00
Rák gyanújával gyomor és vastagbél tükrözésre küldtek, a Bajcsy kórházba 2017 januárra tudnak időpontot adni gasztroenterológus szakorvoshoz, aki elrendelheti a vizsgálatot. praxisblog!     48 éves vagyok, férfi, álláskereső. Előtte 26 évig folyamatos alkalmazotti…..
vackorazelsőbében 2016.09.05 14:30:35
@Tempus.Anh: most éppen nincs munkája és nincs bevétele, azért fizeti a 7000 ft-os járulékot a semmiből. Amit nagyon sokan nem tesznek meg. Nem is dicsekedett vele, tényként közölte. Aki még ebbe a bejegyzésbe is bele tud kötni, annak kívánok hasonló jókat ...
Új mentőcsomagot állítottak össze a deviza-adósok számára   „Még a vonatkozó jogszabályok alapelveinek sem felelnek meg.” – állította Róna Péter a devizahitelek jogi megítélésével kapcsolatban. A világhírű közgazdász most ennél is továbbment, állítása…..
vackorazelsőbében 2013.10.06 15:56:10
@kúrórudi: amúgy a hitelbiztosítéki érték számolása alapján nem teljesen értem, hogy hacsak nem vesztette el valaki a munkáját, hogy nem bírja fizetni, amikor a mi esetünkben a segglyukunkba is belenéztek, a felet is beszorozták féllel, mire kijött, hogy mennyit kapunk - és bár ezt nem tudom elképzelni, nem hazugozok, pocskondiázok a nagyvilágba, mint akinek a lábában a fejsze, hanem elfogadom, hogy van ilyen. Ez neked szól. Ahhoz semmi közöd, hogy milyen politikai nézeteket vallok, és hogy állok Viktorral, meg ahhoz sem, hogy visszafizettem a hitelt, sőt, ahhoz sem, hogy a bevezető gondolat szellemében ha nem fizettem volna vissza, akkor is tudnám fizetni, de elmondom, hogy tapasztalj, ilyen eset is lehetséges.
vackorazelsőbében 2013.10.06 16:16:39
@kúrórudi: 1. nem rólam volt szó 2. ha van tőkéd (családtól, bárhonnan), 20-30ezres törlesztőt ki lehetett hozni (3-3,5 millió hitelre), egy megyeszékhelyen, ahol munka is van, 50-60zer egy 2szobás panel bérlete. Ezek hozzávetőleges, de nagyjából reális számok. És azt a 20-30ezres törlesztőt jó esetben a futamidőig kell fizetned, nem halálodig.
vackorazelsőbében 2013.10.06 16:19:43
@kúrórudi: nem szeretném megfejteni, én tudom, hogy mi mozgott a számlámon, ne fáradj vele, nekem elég annyi, ha nem hazugozol le ismeretlen embereket vélt tények alapján. és nem rólam van szó, megintcsak, hanem úgy általában. ettől lenne jobb a világ. Köszi
Majdnem félidőig kihordott egy beteg gyereket, és kínok kínjával szülte meg, nem beszélve a lelki megrázkódtatásról, amit az egész család átélt. Élek a lehetőséggel, és én is megírom nevekkel a történetünket, ami a lányommal történt tavaly december elején. De az egész…..
vackorazelsőbében 2013.10.04 19:54:22
@Tempus-Anh: Semmi rosszindulat nem volt ebben a leírásban, szemben a te kioktató, fellengzős hangú válaszoddal. Igen, egy orvos se tehet róla, hogy ilyen lett a gyerek, arról viszont igen, hogy nem járt el kellő gondossággal a vizsgálatok során, és azért mind testileg mind lelkileg megkínzott egy embert. Ezzel szemben a hálapénzt viszont elfogadta, sőt elkérte (egy állami kórházban!), úgyhogy ezek után ne rinyáljon senki, hogy nyilvánosságra kerül a neve. Ha a blog gazdája nem akarja, hogy a blogján megjelenjen egy sztoriban valaki név szerint, akkor nem teszi fel a sztorit vagy kimoderálja a kommentet. Erről még nem hallottam, hogy blogon nem lehet nevet kiírni, ez valami újdonság?
Folytatva az előző posztot a kiválasztás objektív szempontjairól, íme a negatív oldal. Hiba lenne tagadni, hogy léteznek olyan szempontok, amire a legjobban megírt CV-vel sem tudunk felkészülni, kivédhetetlenül kiszóródunk az alkalmasnak ítélt jelöltek közül. E szempontok sehol…..
vackorazelsőbében 2013.09.13 11:05:07
@Zewadeluxe: de szeretnék ilyen helyen dolgozni ...:D
vackorazelsőbében 2013.09.13 11:06:01
@szívas: "Magyarországon tényleg be lehet adni egy CV-t születési dátum és lakcím nélkül?"

Én mindig így adom be.
vackorazelsőbében 2013.09.13 11:09:32
@Online Távmunkás: "Egyébként fényképet minek küldeni? Nekem sosem volt az önéletrajzomban, eddig senki se tette szóvá a hiányát."

Én is fénykép nélkülit küldök, és nekem se hiányolta még senki. Csak ha kifejezetten kérik, akkor küldök fényképest, de az már mindig eleve gyanús nekem ... csini csaj vagyok, na :), de azért az olyan állásokra, amikre én pályázni szoktam, mégse pofa alapján kellene ...
A közoktatási törvény módosításai ismertek voltak eddig is - a gyakorlatban azonban sok százezer iskolás és szüleik most, az új iskolaév kezdetével ismerkednek meg a friss rendelkezésekkel. Nem fogok a törvény által előírt változások mindegyikével foglalkozni, kizárólag a 16…..
Veszprémben a néhány napos rossz idő elég volt ahhoz, hogy súlyosan megviselje a százmilliókért épített vadonatúj beruházásokat. Miközben tóvá változott a belváros közlekedési csomópontban a 150 milliós aluljáró, a város határában épült kerékpáros alagútban mocsár…..
Be kell vallanom, hogy meglehetős fenntartásokkal ültem le megnézni az Alföldi rendezte István, a Királyt. Tartottam tőle, hogy öncélú és szenzációhajhász látványelemekkel fogja teletűzdelni az előadást, hadd pukkadozzon az a polgár. Abban sem voltam teljesen biztos, hogy lesz-e…..
vackorazelsőbében 2013.08.22 21:17:22
@平八: nem látom a korrelációt az idézett és az általad odamívelt gondolat között. István megosztó, a történelem megosztó, ez tény. A zeneileg hamis is megosztó, mert a botfülű nem hallja, a vájtfülű meg igen, de akkor ehhez kapcsolódó részt kellett volna keresned, utána az asztalra ***.
Amióta elkészült a Nemzeti alaptanterv véglegesnek mondható változata, köztudott, hogy azok a diákok, akik szeptemberben kezdik meg középfokú tanulmányaikat a 9. évfolyamon, a következő három tanév során kötelesek lesznek összesen legalább 50 órán keresztül szociális vagy…..
A durva szerintem a sztoriban az, hogy egy alkoholista ember elég könnyen felad dolgokat, ha nem lennék kitartó, akkor nem tudtam volna meg, hogy hova kéne mennem. Eleve az embernek önmagának bevallania is elég nehéz azt, hogy szenvedélybeteg. Negyvenhez közeli, budapesti srác vagyok,…..
vackorazelsőbében 2013.08.16 19:59:40
@nemhiszem, hogy: ez aztán az építő jellegű hozzászólás ... ha hiszed, ha nem, ezek az emberek nem szórakozásból isznak ...
vackorazelsőbében 2013.08.17 13:13:58
@nemhiszem, hogy: tudod, bent van a nevében hogy betegség (ld. szenvedélybetegség), azt meg elég ritkán veszi az ember a piacon. Nyilván megvolt az oka annak, hogy elkezdett inni. A fiatalkori "vagyányságból iszogatunkból" viszonylag ritkán lesz alkoholizmus. Tessék szakirodalmat olvasgatni, láttam fentebb néhány belinkelt szakirodalmat Buda Bélától.
Szerencsére végül egy rendes pszichiáternél kötöttem ki, aki bátor volt és kimondta hogy csak depressziós vagyok. Onnantól kezdve csak Antidepresszánsokat szedek és jól vagyok. Tisztelt praxisblog! Pszichiátriai beteg vagyok, mert nem bírtam az egyetemet és 3…..
vackorazelsőbében 2013.08.01 21:57:27
@blue angel: azért nem mond többet az orvos, mert nem tud... Olvass el egy-két gyógyszer-törzskönyvezési dokumentet, vicc...

a pszichiátriát, terápiát és társaikat nyugodtan írja mindenki így szépen magyarul, nem lesz kevésbé tudományos(nak tűnő) a mondandója :)
vackorazelsőbében 2013.08.01 23:04:39
@Mókus ős: erről van szó. egy műszerész többet foglalkozik egy rossz tv-vel, mint egy orvos a beteggel. miközben az egyiknek ez a munkája "tárgya", a másiknak meg az. Az meg egy plusz, hogy alapvető udvariassági formákat elvárhatunk mindkét fél részéről, ha már ember-ember kapcsolatról van szó... én még olyan NEM-magánrendelésen nem voltam, ahol megtudtam volna az orvos, netalán az asszisztens nevét. Pedig ez akár praktikus is lenne, amikor mész kontrollra pl, meg tudnád mondani, hogy ki foglalkozott veled, ha éppen nem ő van ott. De ezt komolyan magyarázni kell? Ha bemész a boltba, köszönsz, visszaköszönnek. Autószerelő, bádogos, bank, munkahely ugyanúgy. Akkor miért pont az orvos állna ezek fölött?
vackorazelsőbében 2013.08.01 23:12:04
@Braincelle: ha valaki úgy tekint a betegre, aki előtte van, mint az asztalos a szúette deszkára, amire megvan a protokoll meg a szerek, hogy hogy lehet "megjavítani", az nem orvosnak való. Ne legyen haverom az orvos, de ha fáj a fejem cefetül, annak ezer oka lehet. Ha nem szánja rá a időt, nem kérdez, nem akarja tudni a miértet (ha akarja sem biztos, hogy a közelébe jutunk), akkor hogyan akarja szakemberként a problémát megoldani?

A hibakeresés egy programozónak is hosszadalmas lehet, csak éppen a gépnek nem fáj, ez ott nem szempont. Az embernek meg igen. Persze egyszerűbb fejfájásra kataflámot adni, mint gondolkodni, hogy annál az adott személynél mi lehet a gyökérok...
TComment Motorozni halálos 2013.07.10 06:53:13
A motor számtalan szempontból biztonságosabb, mint az autó, de ezt anyánk sosem hinné el nekünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
vackorazelsőbében 2013.07.10 19:24:13
@c: és 240-nél egy alámosott, megsüllyedt rész észreveszel? vagy netalán ha köbe van kerítve útkaparók által?

Röpülsz le az útról, mint annak a rendje...
vackorazelsőbében 2013.07.10 19:27:15
@koborvadász: okés. erre írták már többen, hogy a veszélyessége egy tevékenységnek egy összeg: a saját esetleges hibáim plusz a mások esetleges hibái.

ezért nem értjük többen, hogy hogyan lehet azt sugallni, hovatovább állítani, hogy motorozni biztonságos, vagy kevésbé veszélyes, mint pl. autózni.
vackorazelsőbében 2013.07.10 19:50:44
@butschq: én úgy vagyok ezzel, hogy a közút NEM versenypálya. ma normál közúton 90km/óra a megengedett, utána sorban 110/130, és ez a MAX.

ha egy motoros 90-nel élvezi, élvezze. Ha annál több kell, irány a hungaroring, vagy más pálya, fizessen, és húzza neki ott.

Velem egy térben tartsa be a szabályt, mert ha ő esik, jó esély van arra, hogy mást is magával ránt, netalán én ölöm meg önhibámon kívül, és nekem kell együttélnem azzal, hogy keresztülmentem egy emberen.
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!    Észak-kelet Magyarország egyik legcsúfosabb közelmúlti történelmével rendelkező városából írok önöknek, ahol a korrupció, a "cimbora-maffia" és az ismerősök ismerősének az ismerőse által szerzett javak és pozíciók már-már…..
vackorazelsőbében 2013.07.09 18:38:25
@zsg?: nálad a pont
De ez nem volt elég a megaláztatásból. Odahívta az összes jelenlévő asszisztenst, hogy nézzék meg !És kioktatott, hogy csináljak ezzel valamit, mert nem lehet így kinézni. Most találtam rá erre a címre, és a felhívásra, hogy a magyar egészségüggyel kapcsolatban lehet…..
vackorazelsőbében 2013.07.08 13:01:49
@oleszt: kedves férjed lehet
vackorazelsőbében 2013.07.08 13:14:54
@IMHO: "3. Hülye hozzáállás, hogy bár a fogorvosnál senki nem akad ki azon, ha az asszisztens belelát a szájába, ám az skandalum, ha a nőgyógyász asszisztense meglátja a beteg combját."

Képzeld, nekem egyszer fogorvosnál húzás után negyed óra alatt fullra bedagadt a szám (Donald kacsa -effektus), és miután a dokinőnek halvány lilája sem volt, hogy mi a fenétől lehet, és odahívta az asszisztens kiscsajt is, hogy nézze meg, és jókat röhögtek rajta, akkor én ugyanígy szentségeltem (persze csak magamban, mert úrinő vagyok), és nem is mentem hozzájuk többet, és ma sem rejtem véka alá a véleményemet, ha fogorvost kell ajánlani ... És sajnos ez maszek rendelő volt, persze az sztk-s morálon szocializálódott generációból volt a dokinő ... Sajnos sok orvos csak addig jut el, hogy a maszek rendelő abból áll, hogy szépen kifestetem az előszobát meg berakom a dömper nagypolgári bőrfotelt, aztán majd tódulnak a betegek. Hát az azért kevés a boldogsághoz ...
Enyhén leszbikus comung outtal indult A Magyat Férfiakat Legjobban Érdeklő Esemény felkonfja a Mokkában: Demcsák Zsuzsa olyan lendületes pornós ívvel vezette fel a fürdőruhás Gaál Noémi feltűnését a Tv2 műsorában, mint amilyen utoljára a My Sister's a Juicy Lesbian harmadik…..
vackorazelsőbében 2013.06.28 14:19:57
El nem tudom képzelni, mi lett volna, ha az Index újságírói nem fotóznak budit és kivillanó hasat a szárszói, Farkasházy-féle összeboruláson. És végképp nem tudom, mi lett volna Bayer Zsolttal, ha megkésve bár, de nem tartotta volna feltétlenül szükségesnek, hogy megmondja a…..
vackorazelsőbében 2013.06.28 13:35:25
@tjunior: :D
Madarat tolláról, szélsőjobbos idiótát rádiójáról, fogalmazhatnánk át a klasszikus közmondást a Szent Korona Rádió honlapján megjelent hír, pontosabban annak megfogalmazása láttán. Hogy lehet valaki annyira gyökér, hogy a Nelson  Mandela feltételezett haláláról…..
vackorazelsőbében 2013.06.27 20:29:38
@Rohadjmegorban: Csatlakozom.
vackorazelsőbében 2013.06.27 23:19:41
@Zephyrous: nana, nem a népet utálja, tessen gondolkodni, hogy mit akarhatott mondani a másik (az, hogy mit írt, a primer sík, mondhatni, lépcső a megértéshez, ha megy)