Regisztráció Blogot indítok
Adatok
momo86

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárospatak, augusztus vége: 4 túrórudit (nyilván óriásrudit) akart ellopni egy 20 éves férfi. Lebukott, kihívták a rendőröket, akik őrizetbe vették szabálysértés miatt, és azonnal megindult a gyorsított eljárás. A bíró 25 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A 4 rudi…..
momo86 2010.09.03 21:19:21
@Kurt S. Earp: Nem vagyok az erőszak híve, de én is úgy gondolom, hogy valami úton-módon a szülőnek kell megtanítania a gyereknek, először is, hogy ha valamit ami nem a tied csak úgy elveszel, az lopás, és hogy a lopás az bűn! Ezen mindannyiunknak túl kell esnie 14 éves kora előtt jóval, úgy saccolom olyan óvóda környékén, amikoris ugye elkezdünk közösségbe szocializálódni. Innestől kezdve tudatában vagyunk annak, hogy mit csinálunk, ha csináljuk. Ha valakinek kimaradt a "Miért nem vihetem haza a játékot az oviból, mikor az olyan szép és amúgyis én vagyok a világ közepe?" "Hát nem, kisfiam!" című történet, az nagyon sajnálatos. Ez kezdetben a szülő felelőssége. Később, feltételezem a gyerek általában azt engedi meg magának, amit a felnőttektől lát. Talán az lehet a probléma, hogy a felnőttek társadalmától indulva velejéig romlott az egész...?! Hiszen a gyerek nem kap negatív jelzést a lopás fogalmáról egészen 14 éves koráig!..?? Valakinek viszont becsületre kell nevelni a jövő nemzedékét, hogy kicsit visszaforgassuk a mostani tendenciákat! Én nem sajnálgatnám azt a két bizsutolvaj tinit, pszichomókus... ugyan már. Ezzel a csucsujgatással még a megbánás csíráját is kiölik belőlük. Ez olyan, mint a balhés cigányoknak az ombucman. A végén még bebizonyítják, hogy joguk van lopni! Azt hiszem, most elég messzire mentem... :( Na, de tényleg, gondoljuk már végig! Mindentől függetlenül, ha nem a szüleiktől, akkor az egyéb közösségtől, amiben élnek/tek (iskola, ovi stb., amelyek nem tolerálják a lopást), tudniuk kellett, hogy bűnöznek. Az a két gyerek tudatában volt annak, hogy mit csinál, mégis megtette. Ha nem gondolták végig, sorry, majd legközelebb az új normák fényében meggondolják 2-szer is!
momo86 2010.09.03 21:38:29
@nyílméregbéka: Na, ne már! Gondolkodjunk már! Ne nekem kelljen már bizonyítanom az ártatlanságomat, hanem bizonyítsák ők a bűnösségemet! Ennyi! Az ipari kamera felvételei arra valók, hogy elsősorban a védett terület érdekeit képviselje. Nem volt gyanús a rendőröknek, hogy épp egy "lopási esetet" rögzítő kazit töröltek le? Egy kicsit inverzbe fordult ez az eset... Egyébként a barátod ott szúrta el, hogy nem hívta azonnal a rendőrséget! Ha már egyszer megrágalmazták. A bolt köteles lett volna a bármire bizonyítékként szolgáló kazikat a helyszínen átadni a rendőröknek! Még idejük se lett volna vakerálni vele, hogy hogyan semmisítsék vagy hamisítsák meg a tényeket.
momo86 2010.09.06 11:30:07
@Kartal (jogsértő fekete mellényben): Szerintem sem lenne nagy baj, ha legalizálnák a piroslámpás házakat, amennyiben ez nem csak azt jelentené, hogy a férfiak nagy örömére pénzükért teljesen legálisan használhatnák ki nőket illetve legálisan csalhatnák az asszonyt, hanem mondjuk ez magában foglalná a magányos illetve férjükkel elégedetlen nők számára létrehozott giggolófiús bordélyokat is!...

Egyébként a nagy túróslófaszt kell ide bordély! Az emberek már így sem kötődnek semmihez, se családhoz, sem semmilyen hithez. Nem tisztelnek semmit és senkit, főleg nem egymást, és nem hiszem, hogy sokat javítana a helyzeten, ha a társadalom teret engedne annak, hogy egy ember egy másik emberi lényt, mint húsárut kilóra megvehessen! Testüket pénzért árulók voltak, vannak és lesznek, de nem hinném, hogy a normarendszerünket az effajta kínálathoz kellene igazítanunk!