Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gulyo

16 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Prémiumautó fogalma első körben. Olyan kocsi, aminek a minősége azt az érzést kelti bennünk, hogy megéri a pénzét. Egy mondatban így lehetne talán leírni. Hogy ez kinek mit jelent szintén megér pár gondolatot,..
Köztudott, hogy a légi közlekedés szennyezi a környezetet. De vajon mi a helyzet a streaming körül? A tech óriások már felismerték a kérdés jelentőségét, de van hova fejlődni, és ebben nekünk, felhasználóknak is szerepünk lehet. Plázák helyett webshopok, könyvek helyett ebookok, videotéka helyett…..
Orbán Viktor ismét tévedett, és ezúttal elég nagyot. Ha engedte volna ugyanis, hogy Borkai Zsolt még az október 13-i önkormányzati voksolás előtt visszalépjen a polgármester-jelöltségtől, akkor pártja megúszta volna kisebb veszteséggel. Azzal azonban, hogy bevállalták az egykori olimpikont a…..
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
  Hogyan tervezzük meg, és építsük meg az öntöző rendszerünket, ami vizet és időt fog megtakarítani nekünk.   A csepegtető öntözés elve nagyon egyszerű: kis lyukakon keresztül a cső teljes hosszában, kis mennyiségű víz, lassan szivárog közvetlenül a talaj felszínére.   A hagyományos locsoló…..
Különösen magas nyári hőmérsékletek kihívásra kényszerítenek minden élőlényt a bolygón: az embereket, a házi állatainkat, a növényeket, és igen, még a tóban élő halainkat is. Napi kontroll alatt kell tartanunk a kerti tavunkat, különösen ha a vízhőmérséklet eléri, vagy meghaladja  a 27-28 C…..
  Ökoszisztéma ( élőlények közössége egy adott élőhelyen ) alakul ki a környezet élő összetevői, - mint növények, állatok – és élettelen összetevői között, - mint levegő, víz, és talaj. A mesterséges tó egy viszonylag sekély víztömeg, ahol a napfény leér a tó aljáig, így biztosítva ezzel sok…..
Koi Mánia Blog A tó ökológiája 2018.08.15 14:45:24
Az ökológia definíciója a következő: az élőlények és az őket körülvevő környezet közötti viszonyok és kölcsönhatások összessége. A természetes egyensúly időről időre felvetődik a beszélgetésekben, amikor a tavakról van szó. Sajnos sok ember hiszi ezt a saját túltelepített, rosszul szűrt taváról…..
Koi Mánia Blog Ammónia a tóban 2018.08.08 17:09:19
Az ammónia koncentrációja toxikus szintet érhet el a tóban, amennyiben elhanyagoljuk a biológiai szűrést. Amikor az ammónia toxikus szintet ér el a tóban, a halak letargikussá válnak, kómába esnek, majd elpusztulnak. Megfelelő biológiai szűrés mellett nagyon ritkán ér el halálos koncentrációt.…..
Ha van egy tavunk, azt nagyjából tudjuk, hogy milyen egyensúly legyen a halak és a növények száma között, hogy a tóból el kell távolítanunk a belehullott szennyeződéseket, de azt már nem biztos hogy teljesen értjük, hogy ezek az összetevők/folyamatok, hogyan befolyásolják a…..
  Mint azt biztosan tudjátok, az egyik legjobb módja a tiszta tóvíz elérésének, az UV lámpa használata, már amennyiben az algásodást az egysejtű, lebegő alga okozza. Az UV nem segít a fonalas alga ellen. Ha mégis zöld marad a tavunk UV lámpa használatakor, valamit rosszul csináltunk. Íme néhány ok,…..
  A megfelelő eszközök Az alga az egyik legtöbbet tárgyalt téma a tótulajdonosok között. Az algásodás az egyik legáltalánosabb probléma az új telepítésű tavak esetében. Az új tónak el kell érnie a megfelelő egyensúlyt,  a  növény / állat / általános biológiai folyamatok területén. Az egyike a…..
  Ebben a cikkben érintjük az összes felmerülő problémát amivel nyáron egy koi tó tulajdonos szembesülhet. A nyári időjárás hozhat váratlan beavatkozást a tó életében. A nyári időszak kétségkívül a legfontosabb időszak a tó tulajdonosok számára. A napos idő és a meleg levegő a legjobb alkalom a…..
A helyes neve manapság koi ponty, ami a „nishikigoi” szóra utal, ami brokát pontyot jelent. Az olyan japán szavak, mint a „koi” vagy a „goi”, egyszerűen pontynak fordíthatók. A koi igazi eredete a  valóságban inkább „ baleset”-nek  tekinthető, mint  szándékos  történetnek – bár a Magoi néven ismert…..
  A fátylas koi nem vesztett a közkedveltségéből,  20 évvel ezelőtti bemutatkozása óta. És ahol minden kezdődött az a BLUE RIDGE halgazdaság. Az 1950-es évektől kezdve a Blue Ridge halgazdaság az ország koi és aranyhal tenyésztésének fellegvára lett. Mint minden növekvő új cég, mi is kerestük az…..
A Sanke koik kombinálják a Kohaku fehér-piros színét egy új elemmel, a feketével ( sumi ). Amikor 3 szín van kölcsönhatásban, akkor rengeteg féle kombináció jöhet létre – néhányuk feltűnő vagy kirívó, néhányuk pedig éppen hogy finom, és visszafogott. Éppen ezért a Sanke minden szinten képviselteti…..
A tavasz kritikus évszak a tó életében, különösen, ha a tó hőmérsékletét nézzük,  ha koi vagy az aranyhal él a tóban. A hosszú téli hideg vízhőmérséklet , illetve a hosszú koplalás után,  számolva azzal is hogy a víz minőségünk nem éppen  ideális, a koikat és az aranyhalakat parazitás és bakteriális…..
  Amikor néha beszélgetek ismerős tavasokkal, meglepődök hogy hányan nem végeznek vízcserét a tóban, vagy ami még rosszabb, nem is hallottak róla. Általános probléma a víztisztasággal kapcsolatban, hogy pl ennek következtében lassabban nőhetnek, vagy betegeskednek a halak. Csak úgy mint egy…..
  Kezdő tavasok gyakran kérdezik egy adott koira, hogy: „Ez milyen fajta?” Erre a kérdésre csak egyetlen helyes válasz létezik – Cyprinus carpio – tehát ponty, mivel ez minden koi tudományos neve. Egyébként nyilvánvaló, hogy amiben különböznek az egyes fajták, az a szín és a mintázat. A „fajta”…..
  Amikor halat adunk el egy  vevőnek, nagyon fontos hogy először hallgassuk meg őt,  és csak utána beszéljünk. Ez érvényes minden eladásra, de a koi eladásra különösképpen. Figyeljük a leendő vevőnket, mit szeretne, kérdésekkel segítsük őt, ha szükséges ( tapasztalatlan vevő esetében ) irányítsuk…..
Kisebb szünet után folytatódik a “Tíz ok”-sorozat, melynek keretein belül jártunk már Angliában, Ausztriában, Írországban, Norvégiában, Franciaországban (a sorozat eddig részeit itt találod), most pedig Svédország, azon belül is Stockholm következik. A szerző régi ismerősünk, Bandirepublic, aki…..
Gulyo 2017.12.24 09:20:22
@létkoktél: Hehe...ezért kell minden ilyen cikket fentartással fogadni. Mindenki máshogy éli meg a dolgokat. Van akinek a tökèletes ország nem is olyan tökéletes, sőt...hehe
"Botrányos fellépésével az LMP nem csak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány…..
A miniszterelnök volt iskolatársa, barátja és sporttársa nem szereti, ha Orbán Viktor strómanjának nevezik. Ő bizony szeret a saját lábán megállni, nem kell neki hátszél, meggazdagodik ő úgy is, ha a kormányfő ügyet sem vet rá. Higgyük el Mészáros gázszerelőnek és polgármesternek, hogy semmiféle…..
  Képzeld el, hogy egy rutinműtétre kell befeküdnöd egy kórházba. Régóta halogattad már, hiszen mindig volt jobb dolgod, mint egy kórteremben lábadozni. Győzködted magad, hogy bonyolult összeegyeztetni a napirendeddel, meg a szabadságodat sem pont így akarod eltölteni, de valójában kicsit félsz az…..
Gulyo 2017.06.02 10:08:46