Regisztráció Blogot indítok
Adatok
11111111111

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a mostani évtized még javában tart, de már most össze lehet állítani egy olyan 10-es listát, amiről érdemes beszélni, és érdemes felhozni. Úgyhogy vágjunk is bele a közepébe, és zárjuk le az 5 részes zenei sorozatot. A korábbi részekről itt olvashattok. 10 király…..
Mielőtt gyorsan végig görgetnétek az oldalt (á, kit áltatok, már késő), hogy hozzáfűznivalók elolvasása nélkül csak a címeket nyálazzátok el, jöjjön egy szokásos kis összefoglaló a tavalyi évről! Bármit is írjanak egyes fanyalgók, 2013 igenis a horror éve volt!…..
Ezt nem én kérdezem, hanem olvasónk, át is adom a szót: Szeretnénk egy újszerű filmet forgatni. Ehhez van is egy kész tervem. Még töröm a fejem, hogy horror vígjáték vagy sima horror legyen. A lényeg, hogy alapvetően szeretnék arra törekedni, hogy ha már dolgozunk vele, akkor…..
11111111111 2012.12.21 13:31:35
El kell dönteni, hogy slasher/splatter jellegű filmet akarsz készíteni, vagy pedig horror-drámát (ez kis költségvetésből jobban megoldható, én ezt javaslom).
Az előbbi esetén az a lényeg, hogy a néző ne unatkozzon; ne lassuljon le a cselekmény, mindig legyen valami, ami ébren tartja a közönség figyelmét (ez lehet a humor is)!
Az utóbbi eset valamivel összetettebb. A legfontosabb a hangulat megteremtése: ha ez sikerül, akkor már nagy baj nem érhet. Érdemes az ismeretlentől és a magánytól való viszolygásra építeni, valamint kihasználni az átlagos emberek mindennapi félelmeit. Erőteljes hatást lehet a célnak megfelelő helszínek használatával elérni (pl. a külső helyszínek és a természetes eredetű fény hiánya a nézőből szorongást vált ki(pl. Fűrész)). A képi világ mellett a zene az atmoszférateremtés egyik legfontosabb eszköze. A zenei főtéma legyen minél jellegzetesebb, fülbemászóbb, de lehetőség szerint kerüljük a repetitív motívumok (pl.
www.youtube.com/watch?v=Nq6pekM6sZQ ) használatát, hiszen ezek ma már kissé elcsépeltnek hatnak (ez persze csak a főtémára vonatkozik). Ez utóbbi alól persze kivételt alkot az az eset, amikor a 80-as évek slasherjeinek a hangulatát akarjuk felidézni. Viszont javaslom a komlyzene használatát (pl. Bartók, Rachmaninov, stb.). Azt persze szinte mondanom sem kell, hogy akár egyetlen zongorával is el lehet érni olyan hatást, mint egy egész zenekarral (pl. Kamerales).
Aztán amibe még érdemes sok energiát fektetni, az a történet (az ingyen van:-)): jó ötletekkel fillérekből is lehet élvezhető filmet készíteni (pl. Csapda(bár az nem horror)), ezek hiányában azonban a végeredmény valószínűleg pocsék lesz. Kerüljük az illogikus cselekményvezetést! Az egésznek legyen egy szép, szabályos íve, a végkifejlet legyen kellőképpen hangsúlyos, de semmiképpen ne nyújtsuk el feleslegesen!
Gore lehet benne akármennyi (a minőség fontosabb, mint a mennyiség!), viszont tartsuk szem előtt, hogy ez nem helyettesít semmi mást (történetet, hangulatot, jó színészeket)!
A szereplők legyenek jellegzetes, egyedi karakterek, legyen legalább egy olyan szereplő, akivel a néző teljes mértékben azonosulhat.
Részesítsd előnyben a saját, eredeti ötleteidet a sablonokkal szemben!

Sok szerencsét az alkotáshoz!
Még a nyáron volt egy laza összefoglalónk az itthon bemutatásra kerülő horror és thriller filmekről. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, úgy hogy ideje frissítenünk. Továbbá bemutatunk egy-két minket érintő DVD premiert is. Esélyeket ezúttal nem latolgatunk. 1. Berberian Sound…..
Manapság mindenből divat toplistát gyártani, még abból is, amiből nem lehet, ez a hóbort pedig minket se került el, így természetesen az alább elterülő, kizárólag a Viagra szerkesztőinek meglátásait tükröző lista relevanciája is igencsak megkérdőjelezhető, akár a rajta…..
11111111111 2012.06.09 12:54:10
@Swarm: Kreatívnak valóban nem kreatív, de nem értem, miért ne lehetne logikus.
11111111111 2012.06.10 11:10:40
@Dr.Jones: Viszont -mint ezt a film utolsó (és ha jól emlékszem, az első) jelenetében láthatjuk- az egészre a gyilkos emlékszik vissza, eltorzítván a saját emlékeit.
A remake október 11-én kerül bemutatásra, a főszereplője pedig az a Daniel Radcliffe, akit mindenki csak Harry Potterként tud beazonosítani. 27 millió dollárból készül ez az angol kísértethistória. Az eredeti változat pedig nem más, mint az azonos című... Woman in Black…..
Anno a The Girl Next Door-nál említettem, hogy a történetről még ugyanabban az évben készült egy másik filmadaptáció. Többen írták is, hogy az szerintük hatásosabbra sikeredett. Most ennek nézünk utána. Előre szólok, hogy a film még annyira se horrorisztikus, mint Ketchum…..
A sci-fis változat már napok óta terjeng a neten, ezt a változatot azonban még nem láttam, egészen amíg egyik lelkes Facebook-követőnk közzé nem tette. Ezt ezúton is köszönjük. Íme. Felismeritek mind? Szégyen, nem szégyen nekem csak 17 van meg:/ Főleg az alsó sorral vannak…..
Drága kis feleségem nem rég egy nagyon fasza sci-fi filmzenés top listát rittyentett össze, ami ihletet adott ahhoz, hogy én is összeszedjem a legjobbakat. Be kell vallanom, hogy ez baromira nem volt könnyű! Több mint 20 lehetséges zenéből kellett mazsolázgatnom, és így is fáj a…..
Horror-Mirror TOP 10 kedvenc 2011.04.02 10:05:00
Nem olyan rég többen is említették, hogy kíváncsiak lennének arra, hogy mik az én személyes kedvenceim, hát íme. Az összeállítás kissé nehéz volt, egy jó pár film ki is maradt. Így igyekeztem úgy összerakni, hogy melyeket nézem meg a mai napig a legszívesebben és…..
B-oldal 25 horror klisé (18+) 2009.03.13 07:13:00
Péntek van, 13-adika, a farkasok vonyítanak, Freddy Krueger felveszi kedvenc csíkos pulcsiját, a farkasember éppen átváltozik, az alulméretezett szörnyecskék életre kelnek, talán még Michael Jackson is a környéken van. Mi az ördög van velünk? Megpróbáltuk összeszedni a tipikus…..
Végre! Egy emberként lélegzenek fel azok, akik már a listát várják lassan egy éve. No igen, jó munkához idő kell. Azonban végig nézve a címeket, sajnos meg kell állapítanom, hogy teljesen felesleges volt ennyit várnom, kutakodnom és megnéznem mindenféle jött-ment hulladékot.…..
11111111111 2011.11.01 22:06:50
@superben: Na, a két nővér az én toplistámban is benne lenne (bár a csavaros-zavaros történet miatt többször meg kellett nézzem, hogy megértsem, miről szól).

@Jason13: Nem értem, hogy a légy hogy ijeszthet meg bárkit is. Elismerem, hogy gusztustalan, elismerem, hogy nyomasztó, elismerem, hogy jók a színészek, és a zene kitűnő, de miért ijesztő?

@shiver23: A dolog a 80as évek egyik legjobb horrorja, a zenéje és a hangulata leutánozhatatlan, de szerintem egy cseppet sem félelmetes.
Shutter (2004)   Rendezte: Banjong Pisanthanakun és Pakpoom Wongpoom Jól olvastátok, Thaiföld, mivel ez nem a 2008-as amerikai remake (amit még én sem láttam és egyébként itthon Árnykép néven ismert), hanem az eredeti, amit szokás kultúrsznob körökben hangoztatni, hogy sokkal…..
Horror-Mirror A spanyol istenek 2010.08.16 07:35:00
Lustaságomnak ellenére is (most mit keressek kifogásokat?), örömmel vettem tudomásul, hogy azért a törzsolvasó gárda rendszeresen fel-fel jött egy poszt reményében. Hálám jeléül most nem egy, nem is kettő, hanem egyenesen 8 (!) filmről fogok rövid kritikát írni! Az okosabbak…..
Horror-Mirror Új dizájn 2011.10.08 20:20:00
Feleségem csinált egy új dizájnt. Rengeteget dolgozott rajta, erre " valaki" feltörte az oldalt és szétcseszte. Úgyhogy csinált egy másikat, nem teljesen ugyanolyan, de reméljük, tetszik majd és most már a betűk színe sem lesz zavaró. Azért kibiggyesztek egy szavazást.…..
... hogy az Ideglelés (The Blair Witch Project) egy túlértékelt kula.A blogger kérésére íme a kritikája a filmről:KATT IDE!..
11111111111 2011.09.27 17:34:18
Ezt a filmet már sokan kértétek, hogy nézzem meg és írjak róla. Amúgy is megtettem volna, mert érdekelt, annak ellenére, hogy a trailere számomra nem volt valami meggyőző. Végre kellemeset csalódhattam.   Grave Encounters (2011)   Rendezte: The Vicious Brothers Gondolom nem…..
Újdonságként íme egy lefordított interjú az amerikai színésznővel. Át is adom a szót a fordítónak:Az eredeti interjú a horrorsociety.com-on van fent: http://www.horrorsociety.com/2011/08/15/quarantine-2-star-noree-victoria-interview/ Noree Victoria-val készült az interjú, MGDSQUAN…..
Nem is tudom, hogy mivel is kezdjem. Ha már az Eden Lake is sok volt, akkor ezt az alkotást messzire kerüld. Ha azonban direkt arra vágysz, hogy egy film tökéletesen kizökkentsen a valóságból és emocionálisan abszolút átvegye fölötted az uralmat, akkor lesd meg a címet, zárd be az ablakot, szerezd…..
11111111111 2011.08.18 11:40:04
Ugye anno volt egy szép nagy poszt a spanyol horror filmek zsenialitásáról. Na most egy kicsit árnyaljuk a képet. 1. Hideg csontok - Fragile (2005) Rendezte: Jaume BalagueróIgazából nem is értem, hogy ez múltkor hogy maradhatott ki, hiszen nekem ez még megvan is van DVD-n már…..