Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anynick

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A riói olimpia egyik szombati közvetítésében ifj. Knézy Jenő úgy adta le a női 100 pillangó egyik előfutamát, hogy közben egy szót nem beszélt arról, hogy egy 18 éves szíriai menekült, Yusra Mardini nyerte meg a futamot, ahogy azt tegnapi posztunkban megírtuk. A történtek után vasárnap délután jött…..
anynick 2016.08.07 17:17:01
Valaki küldje el Knézynek és az MTVA-nak:
hu.wikipedia.org/wiki/NOB-orsz%C3%A1gk%C3%B3dok_list%C3%A1ja

Úgy gondolom, hogy ezek a versenyzők megérdemlik, hogy ha már képernyőre kerültek, elmondják a nevúket, és hogy melyik országból jöttek. Mit szólnánk, ha valamelyik 42. helyezett versenyzőnket (mert nem csak bajnokaink vannak), lenímandozná valamelyik kommentátor és madagaszkárinak nevezné.
anynick 2016.08.07 23:16:44
@eztkapodd: Ez nagyon mellément, egyáltalán nem vagyok rasszista, sőt, érdekel a világ sokszínűsége, a sokféle ország, nép stb, de nem bizonygatom, szerencsére nem te fogod ezt megmondani. Az meg igenis bosszant, hogy egy olimpiát közvetítő riporter nem bírja felolvasni, hogy ki melyik országból jött. Nem a bőrszínből kéne megmondani az országot, hanem egy táblázatból, ha nem ismeri sem a zászlót, sem a rövidítést (Grenada esetében ez nem is elvárható). Már az is zavart, amikor az apja egyszer ugyanígy összekeverte Lettországot és Litvániát, sem a zászlót, sem a rövidítést nem ismerte. Grenada lakosságának jelentős része a behurcolt afrikai rabszolgák leszármazottja, Grönlandon viszont elég kevés az afrikai származású ember, ez segíthetett volna, ha legalább Grönlandról tud ennyit, meg ha egyáltalán érdekelte volna ez az egész. (Grönland lehet, hogy nem is NOB tag önállóan, mivel nem önálló ország, hanem Dánia része, de ezt nem tudom).A bőrszín egy létező dolog, és hát nem egyforma minden embernél. Ennek a szónak a használata miatt még nem rasszista senki, semmilyen sértő, lekicsinylő stb. megjegyzést nem tettem senkire (na jó, egy kicsit Knézyre, de ettől még nem vagyok rasszista vagy magyargyűlölő vagy más hasonló).
Az LMP kampányfőnöke Nyakót és Szijjártót megszégyenítően kozmetikázza sikernek a kudarcot. Azonban kiderült: az LMP nem országos párt, nem profi médiapárt, sőt még csak nem is párt. (Fotó: Index) Az LMP-t bíráló elemzések legelcsépeltebb, szinte kötelező mondata a…..
anynick 2010.10.06 18:15:59
Sok mindent olvastam itt, pár dolog:

Pl. a média kezelésével lett meg Jávornak, mert az aktivisták nem tudták volna maguk összegyüjteni.
A média is kezeli azonban az LMP-t, sokat szerepelt negatív szövegösszefüggésben, vagy nem szerepelt, pl. említette valaki a vörösiszapot, hogy miért hallgatnak, közleményt adtak ki, gyűjtést szerveznek, de ha ezt nem hozza le a média, ki nézi meg a honlapjukat ? Persze még lehet, hogy lehozza/lehozta, nem figyeltem sokat, de valaki mégis ezt hiányolta a kommentjében. Az LMP-nek igazából semmilyen sajtóorgánuma nincsen, még a Jobbiknak is van valami, az MSZP-ről és a Fideszről meg ugye ne is beszéljünk.

Az egész LMP arról szól, hogy civileknek elegük lett a politikai elit ténykedéséből, és megpróbálták a lehetetlent, visszaszerezni a politikát. Szerintem nem sikerült rosszul, amikor olyan pártok, mint az SZDSZ és az MDF már régóta alig vitték az 5%-ot, aztán lezuhantak, ennyi idő alatt ilyen eredményt elérni elég jó. Persze sokmindenben nem profik, de sok szempontból sokkal jobban ment a szervezés, csak hát a feladat volt jóval nagyobb. Nem volt elég, hogy pár autó elmegy vidékre, hogy egy megyében összegyüjti két körzetben a helyi erőknek még hiányzó cetliket, egyszerre kellett volna mindenhol, kevesebb idő alatt többett gyöjteni, miközben az egyébként is kevés számú aktivista kimerült és morzsolódott, nagyobb volt az ellenszél is. A másik probléma, hogy a központi szervezést a szűkebb mag csinálta a maga adottságaival, nem volt idő a közben felbukkanó újabb erőket integrálni, mert az egyik választás után szinte mindjárt a következőt kellett szervezni. Ez a mag sem gyenge (hiszen a semmiből lettek parlamenti párt), de néhány profi még elkelt volna.

Nagy dilemma az LMP előtt, hogy mire hajtson, ha nagy párt akar lenni, akkor el kell menni bulvárba, ami nem állna jól. Az a választói réteg, aki elolvassa a programot, figyeli a szerepléseiket, és tudatosan választja őket más párttal szemben, a parlamentben maradásra talán elég lehet, de többre nem. Persze így is elérhet ezt-azt, ha pont mérleg nyelve lenne. Mindenesetre másképp csinálni nagyon nehéz, mert reagálni kell a többi pártra, de ezt sokszor olyan kontextusban, hogy a legóvatosabb megszólalás is könnyen megkapja azt, hogy lám, nem lehet más.
A nagy számok bemondása a választás előtt hiba volt, vagy világossá kellett volna tenni, hogy ez az álom, a valós elvárás a szinten tartás Budapesten, és legalább egy-két képviselő célbajuttatása ott, ahol egyaltalán el tudott indulni. Így a 90%-os siker emlegetése sem hangzott volna visszásan. Mindenesetre avansok LMP-s és szimpatizáns, én is örülök, hogy nem lett nagyobb zakó, most lehet lenyugodni, és átgondoltabban építkezni mindenhol. Ami szintén nagyon nehéz, mert mindenki tud fikázni, de ha csinálni is kéne valamit, akkor már kevesebb a lendület.
Szerintem már így is elértek dolgokat, nem hiszem pl. hogy az LMP nélkül is ennyi zöld dolgot emeltek volna a kampányba a pártok, ha ezeknek csak egy részét meg is valósítják, akkor már történt valami.
Délelőtt fél tizenegykor, amikor elkezdtem ezt a postot írni, még nincs elég kopogtatója a pesti LMP-nek, de nem kizárt, hogy lesz. (Update: negyed kettőkor bejelentették, megvan a 28 150 cetli.) A Fidesz új szabálya, ami miatt kevesebb, mint feleannyi idő alatt kell…..