Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ujlurko

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boldog Új Évet Mindenkinek! Elkezdődött ez az év is. Az éjfél utáni másodperceket a Himnusz elhaló hangjai után Schmitt Pál a Magyar Köztársaság Elnöke uralta. Szó szerint. Ünnepi köszöntője igazi művészeti alkotásra sikerült. Tele van bonyolult szimbólumrendszerekkel,…..
A miniszterelnök arcátlan, hazug beszédet mondott az '56-os forradalom évfordulóján. Az utóbbit megszoktuk már, 2003 óta minden október 23-i Orbán-beszéd a hazugság jegyében fogant: a frusztrált vesztes az elnyomó idegen hatalom szolgájaként azonosított minden kormányt, ami…..
Mint Jokkura jelezte egy kommentben (majd néhány fotóval illusztrálta is), pár napja bekerítették a Kéthly Anna teret. Gyorsan megkérdeztem a Greenpoint7 irodaház üzemeltetőjét mit tud róla, mivel a parkocskát annak idején az épülettel együtt hozták létre. Ők rendkívül…..
ujlurko 2010.09.16 16:39:38
@xenuka: Szerinted tehát inkább az lett volna a jobb, ha meggyilkolják, hiszen "csak egy zsidó". A kétkezi, dolgozó emberek érdekeit képviselte(ez a bűne?), nem szerette a kommunistákat. Honnan ez az iszonyatos gyűlőlet benned, és elvbarátaidban? Kitől tanuljátok, és miért?
  A fenti képet retekblog küldte be a budapesti városbloggerek levlistájára. A különös kompozíció nem Photoshopon készült, hanem az Eucharisztikus Világkongresszuson 1938-ban (ahol, mint azt a heti betonos Smiló Dávid éles szeme kiszúrta, az oltár a római Szent Péter Bazilikában található mása).…..
ujlurko 2010.09.02 23:57:47
@Wasan: A lebontott ház az 1945-ben elpusztult Wodianer, vagy "Két török ház", amely egykor szállodaként is üzemelt. A még látható, tűzfalát mutató, akkor már Bajcsy-Zsilinszky út 4. számú ház. Az 1960-as évek elején a 10. számig lebontották őket, valamint az Erzsébet (akkor Engels) téren, és a Jüzsef Attila utcában álló Marokkói udvart is, amely az 1800-as években épült. Felhívom a figyelmeteket arra, hogy a Klubrádió Aczélsodrony Kiegészítés múltunkhoz nevű topikjában mintegy 20 ezer, magam által készített kép látható, a hely, és a készítési idő megjelölésével, persze csak amtőr szinten.. További néhány ezer pedig átvétel (leginkább a II. világháború képeiből, amikor nem mert az ember "csak úgy" fényképezni). Én már éltem akkor, szerettem volna megmaradni.