Regisztráció Blogot indítok
Adatok
konrád3

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
konrád3 2010.09.02 23:50:35
Ha írunk, előtte gondolkodunk is! Milyen díszszemléről beszélsz?! Lehet, már nincs is tank az országban. Úgy 2 éve pont erről beszélgettem egy haverral, még nincs ötven, de nyugdíjba küldték, mert harckocsizó tiszt volt az árva. Azt mondta, már nincs is tankos alakulat a seregben, a tankok közül, ami még működött, azt eladták Irakba. Ami maradt, azzal meg egy „okos” grasszált a Deák téren, azon a „vidám ünnepen”. Az a véleményen, hogy a díszszemle hiányát talán ne a múzeumtól kérd számon. A teremőrök tényleg szigorúak. Lehet, nem véletlenül? Ha egy mozdonyról eltűnik valami, nem öröm, de ha egy fegyver? Különben hány éves vagy? Mondjuk én sem éltem még akkor, amikor a „vas és acél országa” címet pályáztuk meg, de hallottam apámtól és tapasztaltam a következményét is. Ha nehéz vasak kellenek, vigyed a gyereket Ózdra. Ott aztán tapasztalhatod a „Való világot”. Igaz, ami igaz, a kiállítások nem a legérdekesebbek, de a honlapot nézd meg /pont Neked mondjam?/, van ott múzeumpedagógia /16 féle foglalkozás a honlap szerint/, meg Családi nap is /ha nem is minden nap/, meg programok! Nagy vasat, pl. a Múzeumok Éjszakáján találhatsz a Hadtörténetiben. Akkor nem csak, hogy bemászhattunk a járgányokba, de szakszerű magyarázattal is elláttak. A „kis vasakat” a már említett múzeumpedagógia keretében veheted kézbe. Az én gyerekemet igazi múzeumba szoktam vinni. Többek között a Hadtörténetibe is. Mondjuk előtte a sulija vitte, de olyan lelkesen jött haza, hogy azóta is emlegeti. Még otthon is csillogott a szeme, amikor mesélte, hogy kard meg puska volt a kezében. Fel is húzta és „lőtt” is vele. Aztán elmentünk együtt is, a család, meg 2 haver családja gyerekekkel 9-től 49 évig. Nekünk meg az volt a királyság. Ha összehasonlítod a hazai és külföldi múzeumokat, óriási a szórás, nyilvánvaló van mit fejlődni. Fegyvermániás lévén több hadtörténetiben is jártam, de gondolom a más fajta szemlélet mellet az IWM, a Deutsches, a belga, a francia hadtörténeti, más anyagi kondícióval is működik. Az IWM-nél sem helyben van Duxford, oda is bumlizhatsz, mint nálunk Kecelre. Egyébként Kecel a Hadtörténeti egyik filiáléja /szintén honlap!/. Mindent összevetve, kinek ez, kinek az a királyság. Nekem a Hadtörténeti.
konrád3 2010.09.02 23:50:46
Ha írunk, előtte gondolkodunk is vazzeee! ! Milyen díszszemléről beszélsz?! Lehet, már nincs is tank az országban. Úgy 2 éve pont erről beszélgettem egy haverral, még nincs ötven, de nyugdíjba küldték, mert harckocsizó tiszt volt az árva. Azt mondta, már nincs is tankos alakulat a seregben, a tankok közül, ami még működött, azt eladták Irakba. Ami maradt, azzal meg egy „okos” grasszált a Deák téren, azon a „vidám ünnepen”. Az a véleményen, hogy a díszszemle hiányát talán ne a múzeumtól kérd számon. A teremőrök tényleg szigorúak. Lehet, nem véletlenül? Ha egy mozdonyról eltűnik valami, nem öröm, de ha egy fegyver? Különben hány éves vagy? Mondjuk én sem éltem még akkor, amikor a „vas és acél országa” címet pályáztuk meg, de hallottam apámtól és tapasztaltam a következményét is. Ha nehéz vasak kellenek, vigyed a gyereket Ózdra. Ott aztán tapasztalhatod a „Való világot”. Igaz, ami igaz, a kiállítások nem a legérdekesebbek, de a honlapot nézd meg /pont Neked mondjam?/, van ott múzeumpedagógia /16 féle foglalkozás a honlap szerint/, meg Családi nap is /ha nem is minden nap/, meg programok! Nagy vasat, pl. a Múzeumok Éjszakáján találhatsz a Hadtörténetiben. Akkor nem csak, hogy bemászhattunk a járgányokba, de szakszerű magyarázattal is elláttak. A „kis vasakat” a már említett múzeumpedagógia keretében veheted kézbe. Az én gyerekemet igazi múzeumba szoktam vinni. Többek között a Hadtörténetibe is. Mondjuk előtte a sulija vitte, de olyan lelkesen jött haza, hogy azóta is emlegeti. Még otthon is csillogott a szeme, amikor mesélte, hogy kard meg puska volt a kezében. Fel is húzta és „lőtt” is vele. Aztán elmentünk együtt is, a család, meg 2 haver családja gyerekekkel 9-től 49 évig. Nekünk meg az volt a királyság. Ha összehasonlítod a hazai és külföldi múzeumokat, óriási a szórás, nyilvánvaló van mit fejlődni. Fegyvermániás lévén több hadtörténetiben is jártam, de gondolom a más fajta szemlélet mellet az IWM, a Deutsches, a belga, a francia hadtörténeti, más anyagi kondícióval is működik. Az IWM-nél sem helyben van Duxford, oda is bumlizhatsz, mint nálunk Kecelre. Egyébként Kecel a Hadtörténeti egyik filiáléja /szintén honlap!/. Mindent összevetve, kinek ez, kinek az a királyság. Nekem a Hadtörténeti.