Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubba2010

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten tartottak egy közgyűlést az Apple részvényeseinek, ahol a legnagyobb szeleteket birtokló tulajdonosok az igazgatótanács tagjairól is szavaztak, ki menjen, ki maradjon a következő évben. A legjobbakat listába is szedték, és meglepetésre nem Steve Jobs lett az első.Steve Jobs…..
bubba2010 2011.02.27 12:29:52
Már mától a Digisporton folytatja Szántó Dávid, a Magyar Televízió Telesportjának műsorvezetőke. A Digisport által kiadott sajtóközlemény szerint Szántó azért távozott a köztévétől, mert az MTV “korábbi lendülete megtört és nem maradt lehetőség a szakmai…..
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
bubba2010 2010.10.14 18:39:20
bubba2010 2010.10.14 19:57:58
@megmondomdom: A betanított munkának nincs értéke, ezt el kell fogadni.

Eszed sincs, az is biztos.
(Köz)szempont Otthon szül. És? 2010.10.11 23:39:00
Nincs annál szebb, mint amikor egy új élet jön a világra. Ez eddig rendben van. Az ember akarata pedig szabad. Mondjuk még ez is oké. Amit azonban minden eszközzel kordában kellene tartani, az nem más, mint az emberi hülyeség. Az ugyanis még 2010-ben sem ismer határokat, ráadásul…..
bubba2010 2010.10.12 12:43:42
Néhány statisztikai adat, csak hogy az igazság kitisztuljon a fejekben:
Magyarországon a kórházakban a perinatális halálozás 8 ezrelék (1000 babából 8 hal meg). Az intézeten kívüli szülés elmúlt 20 éve alatt, több mint 3000 otthonszülés esetében a csecsemőhalandóság 1 ezrelék (1000 babából 1).
Tervezett intézeten kívüli szülésnél anyai halálozás az elmúlt 20 év alatt nem történt.
Anyai halálozásra a 2006. évi adatokat tudom: 8 haláleset, egy nem tervezetten otthon megindult koraszülés, a többi kórházban történt.

Sajnos a hálapénzéhez foggal-körömmel ragaszkodó szülész-nőgyógyász közösség sugallta és a szenzáció hajhászó média által terjesztett, félművelt közvélemyényirányító felfogás látszik a hozzászólásaitokon. Sommás ítéleteitek nagyfokú tájékozatlanságról tanúskodnak. Hadd reagáljak néhány felvetésetekre itt.
1. Manapság elterjedt, megszokott, elfogadott az ún. "apás szülés". Tudjátok-e , hogy ezért Geréb Ágnes küzdött meg? Nélküle ez ma Magyarországon valószínűleg nem létezne. A szegedi klinikán eltöltött 17 éve alatt többször vonták felelősségre és kapott fegyelmit azért, mert megengedte az apáknak a jelenlétet a szülés alatt.
2. "Nagy felelőtlenség az otthonszülés."
Amennyiben az előzetes vizsgálatok nem találnak rendellenességet, a tervezett otthonszülés veszélytelen, sőt - mivel az anya számára ez nagyobb biztonságérzést ad a kórházi ellátásnál - a lelki tényezők miatt a szülő nő számára sokkal kívánatosabb. Írjátok: "Kórház nélkül már nem élne...". Az ún. komplikációk oka többnyire az első kórházi (!) orvosi beavatkozás. Kezdve pl. az oxitocin injekció beadásával, aminek egyik hatása az, hogy fokozza a fájdalomérzést, a másik az, hogy a szülőcsatorna mozgása a normális kettő előre (aktív fázis) , egy hátra (pihenő fázis) mozgással szemben átalakul egy, csak folyamatosan előre történő mozgássá, ami rendkívül fárasztó a szervezet számára és nem teszi lehetővé a tágulás lassú, e organikus létrejöttét. Ezért van szükség gátmetszésre. Én ismerek pár tucatnyi "otthonszülős" esetet, és ezek közül egy sem volt gátmetszős. És itt még írhatnék arról, hogy otthon - a megszokott bacilusaink között - az újszülött is kisebb eséllyel kap el fertőzést mint egy kórházban, amely intézmény a tárháza a rengeteg féle kórokozónak.
3. Az otthonszülést preferálók nem akarják azt kötelezővé tenni, mindössze arról van szó, hogy a VÁLASZTÁS szabadságát szeretnék megkapni. Van olyan ember, aki a kórházban érzi magát kiszolgáltatottnak - és őszintén, ugye ennek van alapja? - és az ő számára a megszokott otthon ad biztonságot.
4. Mivel a szülés nem betegség, nem igényel műtétet, sebészi beavatkozást. Az az eset, amely igen, arról ez már elég hamar kiderül, és Geréb Ágnes nem is vállalja azokat.
Németországban is voltak bábaperek mielőtt az otthonszülést elismerték volna. Miután a dolog elterjedt, annak olyan hatása is lett, hogy a klinikai szülész-nőgyógyászok száma a negyedére esett vissza és jelentősen csökkentek a hálapénzek. EZEN GONDOLKOZZATOK EL. Kiknek érdeke Geréb Ágnes kiiktatása?
5. "Geréb Ágnesnek ez volt a sokadik ballépése!!!!" (mundi86)
Állításod valótlanságát jóindulatú elfogultságodnak tudom be. Azonban hadd javítsalak ki: Geréb Ágnes eddigi háromezer szülésénél mindössze egy esetben volt gyermekhalál, amiről nem derült ki, hogy pontosan milyen okból. Egy másik esetnél a csecsemő pár nappal a szülés után halt meg. Szintén nem derült ki a boncolásnál, hogy pontosan miért. A többi "eset" felfújt ügy volt, olyan pl. , hogy a Geréb Ágnes által a szülés után utógondozásra kórházba küldött anyára akaszkodtak rá a jóindulatú klinikai orvosok - miután egy-két órát hagyták a hideg folyosón kivérezni - és vonták ordibálva felelősségre, hogy hogy lehet ilyen felelőtlen.
6. A múlt keddi eset alkalmával az anya és az apa úton voltak a kórházba és azért mentek be a Születésházba, hogy még egy utolsó tanácsot, vizsgálatot kérjenek attól az orvostól, akiben igazán bíztak. Elfogadták Geréb Ágnes véleményét és NEM AKARTAK OTTHON SZÜLNI. Geréb Ágnes hívta ki a Cerny mentőt, amikor a szülés váratlanul beindult. Az apa látta, hogy az utcán áll egy mentő, azt hitte, hogy ez már, értük jött, leszaladt és behívta őket. Nem a Cerny mentő volt, de ellátták az újszülöttet és az anyát, majd elvitték őket. Még a helyszínen dolgoztak a mentők, amikor a rendőrség megjelent és az apát, majs egyenként a többi jelenlévőt is elkezdték igazoltatni. Érted? Miközben az apa felesége, gyermeke veszélyben van, a rendőr sürgeti, hogy mutassa már a személyijét. (A Yard nehezen vetkőzi le az állampárti attitűdöt.) Mellesleg több olyan eset volt az elmúlt egy-két évben, amikor a Geréb Ágnes vagy egy bába által hívott mentő addig nem ment fel a megadott címre, amíg meg nem érkezett a - mentők által odarendelt - RTL Klub forgatócsoportja, vagy a rendőrség! Ez a várakozás gyakran 20-30 perc is volt. Többször előfordult ilyenkor , hogy a rendőrök csalódottan távoztak, amikor azt tapasztalták, hogy nem Geréb Ágnes volt a helyszínen, csak két bába. Nekik Geréb kellett volna, az volt kiadva nekik.
7. Mellesleg, őrizetbe vették azt az orvost, aki lúgot itatott nemrég szülése előtt egy anyával? Vagy egyáltalán,l hivatalból indult eljárás ellene? HÁT NEM.
8. Még egy utolsó adat az általatok olyan biztonságosnak gondolt kórházi ellátásról. Tudjátok, hogy hazánkban szombaton és vasárnap a császármetszések száma többszöröse a hétköznapi eseteknek? Az otthonról behívott orvosok közül kevesen képesek türelmesen kivárni azt, amíg a szülés szépen, normálisan magától megtörténik, hiszen otthon addig kihűl a húsleves. Elő hát a szikével, éljen a császármetszés!!!
Nívó Adakozzunk! 2010.10.08 06:22:00
Az az igazság, hogy még soha nem adakoztam károsultaknak. Soha nem adtam pénzt utcai koldusnak, nem támogattam az árvízkárosultakat, sem a haiti földrengés áldozatait, sem senki mást. Hogy miért nem? Igazából nem tudom. Úgy éreztem, hogy nem az én dolgom, meg hogy majd a…..
Mitől lesz valaki Megasztár? Már azon kívül, hogy felfedezik ez egyik hazai dalosműsorban, miközben a bikicsunájt igyekszik szótagokra bontva memorizálni beskálázás közben?Friderikusz Sándort lehet kedvelni vagy utálni, de a hazai tévésó bizniszben betöltött úttörő…..
bubba2010 2010.10.03 12:28:58
@min: Minek nézzük, ha a lényeget összefoglalják pár sorban? Idióta.
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi szükség volt erre Szigetváron, elvégre tavasszal 58,75%-ot kapott a Fidesz-KDNP jelöltje, 24,25-öt az MSZP-é, és csak 14,42-öt a Jobbiké. Persze nem pont a helyszín számít, mert végülis országos kampány van, valószínűleg a zösszes…..
Pilu Semmit sem lehet megúszni 2007.12.25 17:32:00
 A következő írás egészséges fejlődésű, normális emberek részére felesleges olvasmány.:)  Húsz vagy, nézed a tévét. „Csajok, buli, Fanta” fíling. Elhiszed, megteszed. Rendben. Ahogy azt kell, nekilátsz a kerület felét kardélre hányni, majd ennek…..
bubba2010 2010.09.11 17:19:27
@Kim Berlin: Gond nélkül megduglak! Helyszín + idő egyeztetése most megfelel?