Regisztráció Blogot indítok
Adatok
James0007

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ ma már nem ugyanaz, mint tegnap volt - december 29., a jüan–rubel bankközi devizakereskedés első napja. Kína és Oroszország lépése az amerikai dollár szerepének csökkenését hozhatja már az előtt, hogy új nemzetközi pénzt hoznak létre. Akkor most szeretném, ha…..
James0007 2014.12.31 12:03:25
@petraeus: jól beszélsz
James0007 2014.12.31 23:00:27
@A megvalósult amerikai ólom..:
Majd szólj ha sorozatgyártásban lesz.Addid epermagos kutyaszar....
Ez az kína fejlesztésbe kezdett.Annak tudod hol van még a vége.
Majd ha 10 db darab repül belőlük egyszerre, meg úszik majd akkor beszélhetünk vmiről.
Tudod ha nagyanyámnak töke lett volna ő lett volna a nagyapám:-)
James0007 2014.12.31 23:08:16
@Húsleves: Ha lehetne lájkolnám.
Nehéz mi a balaszttal vitatkozni:-)
A nemesfémek már évezredek óta különleges szerepet töltenek be az emberiség történelmében. Egyikük azonban magasan kiemelkedik a többi közül, ez pedig nem más mint az arany, amelyet a nemesfémek királyaként tartanak számon. A történelem során valaha létezett összes jelentős…..
James0007 2014.09.22 18:02:56
Kedves Norbert!
Elolvasva írásod lenne pár észrevételem.
1.Az arany nem befektetési célt szolgál, hanem értékmegőrzést.A kettő nem ugyanaz.Mert én nem akarok 5 generáció múlva 2500%t szerezni és közben a tőzsdei hullámvasúton szívrohamot kapni.Tehát az arany nem befektetés hanem értékmegőrző.
2.Miért nem változott az arany ára 1833 és 1935 között.Erre a válasz az aranystandard.Mikor egy ország adott pénzegysége egy adott mennyiségű aranyat ér.Az angol jegybank az aranystandardet 1816ban vezette be.És sorra a többi a teljesseg igéby nélkül. Latin érmeúnió , német terulületen vereinsmünzék.Majd mi magyarok 1892-ben a koronát.Elméletileg a piacon lehetett volna más ára az aranynak de erre vszínűleg gyorsan reagaltak volna a kor jegybankjai.
3.Nos a nagy gazdasági válság után miért nem változorr mwg az arany ára.Igy van Roosvelt leértékelte a dollart.1 uncia 35$ lett a korabbi majd 100 éves 20$ helyett.Csakhogy Roosvelt úr tett még vmit.Ez a un. "Gold Act" aminek értelmében minden aranyat az USA területén, ami nem numizmatikai célú, be kellett szolgáltatni -ebböl lett a Fort Knoxi tartalék- és a jövőben sem tarthattak ilyet maganszemelyek 1964ig.(ez az evszamnem biztos h pontos. De kb jo)Tehat a vilàg egyik nagy keresleti góca kiesett.
4.Az előbb is rákérdeztek hogy mi az oka az arany 80as évek beli drágulásának.Az olajárrobbanás következtében létrejött infláció.Az USAban !!!!!!10-15% fölötti infláció évekig.
5.Miert nem nőtt az arany ára a 90es években.A válasz,hogy vmi nagyokos kitalálta, hogy az arany nem jo jegybenki tartalék, mert nincs hozadéka - sztem nem a hozam a jegybank feladata - és a Bank of Englandnál elkezdték eladni a világ 2. Legnagyobb aranykészletét,ezzel nyomás alá helyezve az árfolyamot a 2000e sevek elejeig.Megjegyzem svajcban 2000iv 40%os kötelező fedezeti arányt írtak elő aranyban.
Korábban puritán és plebejus kormányzást ígért Orbán és Szijjártó is. Idézzük Szijjártó egyik 2006-os közleményét, amiben a "luxusbaloldalt" támadta. SZIJJÁRTÓ: "Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket…..
James0007 2014.09.27 20:07:54
@Sterbinszky Tivald: Így van, vörösnek-narancsnak is adni kell a pofájának. 10 milió tart el k... jól 10 ezret. És van pofája orbánnak és szijjártónak - direkt kisbetü - MUNKAalapú társadalomról beszélni. Életükben nem dolgoztak EGY PERC IGAZI melót. Csak a pofájuk járt.
És a legszomorúbb, hogy megeszi a nép.
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
Meglátjátok Feleim, jövőre már piros betűs ünnep lesz ez a mai nap. A Nagy Visszavétel napjaként fog bevonulni minden magyarok történelmébe kitörölhetetlenül. A MOL egy része ismét a miénk, hős kormányunk Kedves Vezetőnk vezényletével kiszorította a ruszkikat nemzeti -…..
Január 29-én este hazafelé tartva egy ismerős helyi hajléktalan a földön fekve találtam. Üres flakon mellette, a fejéhez mintha valami géz darab lenne ragadva, ébreszteni szokás szerint nem lehet, ilyenkor teljesen magán kívül van.   Különösen hideg volt, mínusz 8 fok, és…..